Katarlılar ın yatırım yapacağı sektörler hangileri olabilir üstad. . . Senin kulak delik duymuşsundur bişeyler ...
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Katarlılar ın yatırım yapacağı sektörler hangileri olabilir üstad. . . Senin kulak delik duymuşsundur bişeyler ...
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gayrimenkul ve arazi olacağı yönünde dedikodular var
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın hisse.net forum yazarları bu forumu dün keşfederek üye oldum. 32 yaşında kamu kurumunda çalışan bir kardeşinizim. Konu başlığını en başından başlayarak okudum. Sizlerle fikir alışverişinde bulunarak bir şeyler öğrenmek akıl danışmak ve forumun daimi yazarı olmak istiyorum. Kendi imkanlarımla olabildiğince tasarruf yaparak gelecekte maddi korku yaşamadan emeklilik hayatımı huzurlu bir şekilde yaşamak amacım. Birikim olarak bir dairem (kredisinin bitmesine 2 yıl daha var), ayağımı yerden kesen bir otomobilim, borsada 32 maliyetli aselsan hissem ve elimde 20 bin tl kadar nakitim bulunuyor. Ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kalmış bulunuyorum. Aselsan alarak ortalama mı düşürmeliyim (şu anki fiyatlardan alırsam ortalamam 29 lara düşecek), başka bir şirketten hisse mi almalıyım? Yoksa (dolar, avro, altın) gibi farklı yatırımlar mı yapmalıyım. Vereceğiniz cevaplar benim için yol gösterici olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar, selamlar.
Bu topa hiç bir yatırımcı girmez
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ülkeyi batiran beton, adamlar hala anlayamadi🤦🏻*♂️
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tl bazinda karda olmanizin önemi yok.
Çünkü tl artik turkiye disinda sozu gecen bir para birimi degil. İthalata bagli uretimin fiyatlardaki etkisi goruldukce Turkiyede de sozu gecmemeye baslayacak.
3 yilda yari degerine düştü tl. Hem de sadece euro dolar gibi major para birimleri karsisinda degil. Mozambik, libya, endonezya, kambocya, kenya vs gibi dunyanin en geri kalmis ulkelerinin paralarina gore de yari degerine indik.
Dış hatlar terminaline adiminizi attiginiz andan itibaren acliktan agzi kokan fakirleriz.
Almanyada asgari ucret 1500euro, 11bin100lira
Batti denen Yunanistanda asgari ucret 685 euro, 5bin100lira.
Koprulu kavsaklariyla batiyi tir tir titreten Türkiyede asgari ucret 210 euro.
Şaka gibi.
Dünyanin en acı şakası. Ama biz milletçe, bize bu acı şakayı yapanları ayakta alkislayip onlara kendilerine yeni saraylar yapmalari icin icazet veriyoruz.
3 sene once varimiz yogumuz 2x dolarsa bugün x dolar. İndirimin krali budur. Bir de muhalifler utanmadan hayat pahaliligi derler :)
Kolay gelsin araştırma yapacaksın.
Shortcut> Şirketlerin yatırımcı ilişkilerini arayıp, mail atıp şirketinize yatırım yapmak istiyorum. Şirketinizi anlatan bir sunum döküman gönderebilir misiniz ?diye sorabilirsin.
Yatırım tavsiyesi değildir
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ne kadar anlatirsam anlatayim adam yazdiklarimi okuyor ve tek diyebildigi 20 yil onceki tüp kuyruklari oluyor.
Ben de kendi kendime düşünüyorum; bu adamı neden bilinçlendirmeye çalışayım ki? Neden insanlar aydinlansin diye kendimden vereyim? Yazdıklarımı muhtemelen anlamayacak biri için kendimi yorduguma deger mi?
Bu adam gibi düşünen onmilyonlari aydinlatip ülkeyi kurtarmak, kendimi ve sevdiğim insanlari bu ülkeden kurtarmaktan cok daha zor.
Trend analizinde renko chart kullanan var mı arkadaşlar?
Teknik analizden anlamayanlar için basit gibi duruyor? Ama detaylı bilgi bulamadım internette
YTD
Amerikalının altına önem vermemesi normal yükselen düşen bir şey ancak Türkiye'de durum böyle değil. Altın onsxdolar çarpımından ötürü sürekli bir artış halinde. Kısa vade için altın dolar karşısında kaybetmiş olabilir ancak uzun vadede ne oldu ona bakmak gerek.Mesela şöyle bir yazı var;
http://www.finansgundem.com/haber/is...piyonu/1280631
Bizim millet bu sebeple önem veriyor olabilir.
En iyi yöntem kendi araştırmaların sonucu karakterine göre seçeceğin yöntemdir. Ben kendi yöntemimi anlatayım yatırım tavsiyesi olarak değil de neye istinaden ne yaptığımı kendine göre pay biç istersen. Ben riski sevmeyen bir insanım. Bu sebeple belli bir birikime ulaşana kadar altın biriktirdim. Yeterli olduğuna kanaat getirdikten sonra hisse almaya başladım. Her zaman için portföyümün en az %40 ı gram altında olacak diye düşünüyorum. Hisselerde de defansif ve uzun vadeci olmayı planlıyorum. Uzun vade mantığı benim için çok uygun. Kimi insanlar ufak bir alımda bile dakika başı ne oldu diye bakıyor. Ancak benim vaktimde yok karakterimde uygun değil buna sıkılırım hemen. Ben ufak alımlarla biriktirerek 5-10-20 sene sonra bir şeyler olmasını umuyorum. Bist100 dışına çok nadiren yatırım yapıyorum mümkünse Bist30, temettü ödemesine çok dikkat ediyorum. Sanayi firmalarına önem veriyorum banka, GYO vb. işim olmaz. Tuncay Turşucu bu konuda takip ettiğim bir kişi. Bilanço döneminden bilanço dönemine takip ediyorum. Takip edebileceğim firma sayısı sınırlı olduğu için portföyümde 7-8 hisseyi aşmamayı planlıyorum. Teknik analizle alakalı hiç bir şey öğrenmedim düşünmüyorum. Temel analiz ve bilanço okumayı ufaktan ufaktan öğrenmeye çalışıyorum.
İyi yanından bakarsak tuvalet kağıdından araba lastiğine, araba lastiğinden tereyağına aşağı yukarı herşeyin fiyatı acayip artmış iken hisseler düşmekte.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalar pahalı, sanayi şirketleri ucuzdur benim için.
TL'ye dayalı olmayan şirketlere yatırım yapmaktan vazgeçmesem şimdiye batmıştım. Bir yanda Egeen,Eregl,Soda,Sise,Erbos,Uluse,Tüprs diğer yanda ucuz diye herkesin dilinde olan halkb,garan,ekgyo gibi hisseler..
Ucuz diye Ekgyo,Garan alacağıma tarihi zirvesinden Soda,Sise,Tüprs alırım. Birisi dolar kazanıyor öbürünün ne yaptığı belli değil.
Arçelik te milleti fena carptilar...
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaşar Holding ikinci çeyrek sonuçları ile alakalı düşüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...r-uzerine.html
YTD
Sıkışma bölgesi yukarı kırıldı gibi gözüküyor...takip ettiğimiz sistem al verdiği için, portföydeki hedge short pozisyonları kapadım...hisse lerle yola devam.
Son faiz artışının önümüzdeki 6 aylık dönmede borsamıza nasıl bir etkisi olur sizce? Borsa düşüş trendine mi girer?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence trendi etkilemez...Bundan sonra yurt dışı borsalarının seyri daha fazla etkileyecektir borsamızı. Ama, bence kısa vadede kur kaynaklı riskler bertaraf edildi bu faiz kararıyla.
3. ve 4. çeyrek negatif büyüme bekliyorum, yani teknik olarak yılın ikinci yarısı resesyona girmiş olacağız..muhtemelen 2019 da da yıllık büyümemiz eksi olacaktır.
dolar ve altında olanları bugün avladılar....ama çok sürmez bence...bakalım nolacak...?
Yüksek faiz yüksek döviz kuru zamanlarinda BIST ne yapardı arkadaşlar?
Bende henüz al yok hehe:)
Ema 50 uzun vadeli için daha kullanışlı geldiğini düşünüyorum.
Son sinyalı Mart ayında endeks 3 centten sat vermiş,
yeni yeni al verebilir yaklaşıyorlar...
ema50 16,6$
Endeks 15,4$
https://i.hizliresim.com/moABW1.png
YTD
Risksiz getiri vs riskli getiri + daralan ekonomi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kısa ve net olmuş.
BIST te Petkim riskini taşımaya devam edeceğim. En azından star rafinerisi sonrası iki bilanço üst üste gördükten sonra.
Wc kağıdı bile dolarla olduğu için
grafiklerle yeni yeni alışmaya çalışırken TL bazlı bakmaya alışmamaya çalışıyorum..
TL bakmak alım satım seviyesinin takibini çok kolaylaştırıyor kabul ama grafikte gördüğüm rakam, enflasyon kokuyor.
İleride fikrim değişebilir büyük konuşmayım:)
YTD
Belki daha önce kriz görmüş arkadaşlar bu konuda fikirlerini söylerse daha faydalı olur, benim aklımın almadığı kriz var diyoruz enflasyon faiz döviz herşey yükseliyor, ülke allak bullak ama banka hisselerinin dışındaki hisselerin çoğu tarihi zirvelerine yakın. Bu hala krizin başlamadığını mı gösteriyor. Ama borsa geleceği fiyatlandırıyorsa şuan hisse fiyatlarının ciddi bir oranda düşmesi gerekmiyormu.2008 krizinde bütün hisseler birlikte çok ciddi oranda düşmüş. Neden şuan sadece bankalar düşüyor bu işte bir gariplik yokmu.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.