Söylediklerim çılgınca gelebilir ama bist endeksini takip etmenin, ayı piyasası boğa piyasası gibi terimlerin saçmalık olduğunu düşünüyorum doğru hissede doğru fiyattan alırsanız borsa düşerken de krizde bile kazanırsınız. Her mal mutlaka ederine kavuşacaktır. Ha 5 gün sonra ha 2 ay sonra. Ha 1 yıl sonra.(1 yıl sabredecek gücünüz yoksa zaten sermaye piyasasına bence hiç girmeyin) Ben doların yüzde 7 yükseldiği gün portföyümü egeen ve soda ile birlikte yüzde yüzde 7 daha yükselttiğimi biliyorum.
Bence hisse yoğunluğu arttırılmalı ama size demiyorum ki garan vs alın. İhracatı yüksek,favök marjı yüksek, cari oranı iyi, dövizin yükselişinden etkilenmeyecek, yatırım peşinde koşan,patronu güvenilir hisseleri alın. Ben şahsen bunlara ağırlık verip yanına Tüpraş gibi devleri koyup diğer yanına da hedge amaçlı dolar koyuyorum.(nakit ve yabancı hisse senedi)Altın da olabilir ama yüzde 50 çok bence. Bu aralar Türk eurobondları çok cazip gözüküyor nakit dolarları oraya kaydırabilirim.
Bunlar tamamen benim görüşüm. Piyasaya da yeniyim sadece Warren buffet ile ilgili elime ne geçerse okuyorum. Onun izlediği yolu seçiyorum ancak o bizim gibi Türkiye’de yaşamadığı için hedge ihtiyacı duymuyordu burda olsa acaba yapar mıydı?
Yer İmleri