Sayfa 125/1230 İlkİlk ... 25751151231241251261271351752256251125 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 993 - 1,000 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Söylediklerim çılgınca gelebilir ama bist endeksini takip etmenin, ayı piyasası boğa piyasası gibi terimlerin saçmalık olduğunu düşünüyorum doğru hissede doğru fiyattan alırsanız borsa düşerken de krizde bile kazanırsınız. Her mal mutlaka ederine kavuşacaktır. Ha 5 gün sonra ha 2 ay sonra. Ha 1 yıl sonra.(1 yıl sabredecek gücünüz yoksa zaten sermaye piyasasına bence hiç girmeyin) Ben doların yüzde 7 yükseldiği gün portföyümü egeen ve soda ile birlikte yüzde yüzde 7 daha yükselttiğimi biliyorum.

Bence hisse yoğunluğu arttırılmalı ama size demiyorum ki garan vs alın. İhracatı yüksek,favök marjı yüksek, cari oranı iyi, dövizin yükselişinden etkilenmeyecek, yatırım peşinde koşan,patronu güvenilir hisseleri alın. Ben şahsen bunlara ağırlık verip yanına Tüpraş gibi devleri koyup diğer yanına da hedge amaçlı dolar koyuyorum.(nakit ve yabancı hisse senedi)Altın da olabilir ama yüzde 50 çok bence. Bu aralar Türk eurobondları çok cazip gözüküyor nakit dolarları oraya kaydırabilirim.

Bunlar tamamen benim görüşüm. Piyasaya da yeniyim sadece Warren buffet ile ilgili elime ne geçerse okuyorum. Onun izlediği yolu seçiyorum ancak o bizim gibi Türkiye’de yaşamadığı için hedge ihtiyacı duymuyordu burda olsa acaba yapar mıydı?

2. Drd Filo Likiditasyon değerleme çalışması...

https://suphecikimse.blogspot.com/20...emeleri_7.html

YTD

3. Valla 120 endeksten 90 endexe kadar hisse biriktirdim ben halen tl bazında kardayım. 10 hissem var sadece iki tanesi ekside aksa ile uluun onlarda da maliyetle çok fark yok. Diğerleri soda ereğli egeen tüpraş isc petkm psdtc pegasus. Endeksin 70000 e kadar hatta biraz daha altina düşüşüne ve 5 yil yatay piyasaya kendimi psikolojik olarak hazırladım. Bu donemde En az hisse kadar altin bulundurmaya hatta x hisse 2 x altin gibi oran tutturmaya ozen gosterdim. altin zaten tl bazinda uçtu gitti. bunlari nerden mi ogrendim cogunu bu topikten. Allah acandan razi olsun. Özetle topigi acana sallayacaginiza az ise yarar biseyler yazın da sizden de biseyler öğrenelim.

4. Dostum altın tl bazında uçtu gitti doğrusun ancak vadeli dövize göre de eridi gitti onu niye yazmıyorsun ? Alacağın sıfır riske karşılık doların eriyor. Amerika’da da yatırım forumlarını takip ediyorum, XAU alan adamlarla dalga geçiyorlar.

Bizim milletten başka Altın’a bu kadar önem verip yatırım yapan başka millet yok. Çok büyük konuşmayayım ama 3. Dünya savaşı gelecek olsa anca o zaman altın alırım.

5. Altın dövize göre ons bazında erimiştir. Ons bazında dipte olan altının, hisse bazında büyük dalgalanmada çift kombo yapacağını düşünüyorum.
    Benim portföy dağılımım % 50 altın, % 20 Hisse , %12 Bes ,% 16 Nakit şeklinde. 1 sene içerisinde hissenin ağırlığını % 35 e kadar çıkaracağım.
    Bakalım göreceğiz herkesin bir senaryosu var.
    Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

6.  Alıntı Originally Posted by supheci_kimse Yazıyı Oku
    Drd Filo Likiditasyon değerleme çalışması...

https://suphecikimse.blogspot.com/20...emeleri_7.html

YTD
    Merhaba blogunuzu inceleme fırsatım oldu gerçekten çok güzel yazılarınız var elinize sağlık.(özellikle hisse fiyatı vs hisse değeri olan) Sanayi şirketlerini de değerlendiriyor musunuz ? Holding gyo gördüm hep.

7. Hem ayranim dökülmesin hem dotum s... Yatırım yapican risk almiycan öyle bir dünya yok arkadaş ben yüzde yüz hissedeyim hem dolar bazında hem de altın bazında nereden bakarsan bak hep karda oldum hisseye giriş tarihim de portfoyum 38.000 di şimdi ise 90 binde trade falan da yapmam bu arada da bi 50 bin de borclarimi kapattım o ayrı onu eklersem 140 bin yapıyor 2 senelik bir sürede günlük al sat yapmam asla ama denk gelirse de affetmem kar her zaman cebe yakışır

8. En iyi yatırım stratejisi size en çok kazandıran stratejidir...eğer ben şansına güvenirim, yazı tura atarak verdiğim kararlar bana iyi kazandırdı diyorsanız, ayni şekilde devam edin( yanı kazanıyorsan yazı tura atmanın bile sakıncası yok)

Biz burada kendi deneyimlerimizi, kendi dogru ve yanlışlarımızı paylaşıyoruz...mantıklı bulan, işe yarar olduğunu düşünen faydalanır...aksini düşünen kendi doğrularını paylaşır. Sonuçta paralı danışmanlık yapmıyoruz, kimseyi ikna etmeye çalışmıyoruz.kaafaya silah filan da dayamiyiruz.

En nihayetinde, herkes kendi doğrularını belirleyecek, ve bu yolda ilerleyecek.,,tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar.

Sayfa 125/1230 İlkİlk ... 25751151231241251261271351752256251125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •