Haziran ayýnýn baþýndan itibaren 90-100 bin arasýndayýz...90 bin altýna bir defa dal çýk yaptýk bu arada...ancak tepeler haziran dan bu yana hep daha düþük seviyelerde oluþuyor.
Bugün geliþmekte olan ülke piyasalarýnda borsalara has genel bir satýþ oldu...Bugüne dek faiz ve kurlarda yaþanan aþýrý olumsuzluk borsalara pek yansýmýyordu...Eðer bugün global geliþmekte olan borsalarda yaþanan satýþlar, yeni bir trendin baþlangýcýysa, buradan da yeni bir darbe yiyebilir borsamýz.
Haziran-Eylül arasý 90-100 bin arasý yaþanan dalgalanma, son çeyrek ile birlikte 80-90 bin arasýnda yaþanabilir...2009 daki gibi v tipi bir çýkýþ olmayacak bence borsalarda...1-2 yýl sürebilecek sancýlý bir döneme hazýrlýklý olmalý uzun vadeli yatýrýmcý.
Bist zaten dolar bazlý düþtü...hemde çok fazla ..diðer em lerde beklenen satýþlardan çok önce bist satýldý ....yine düþebilir...ama en ufak bir ekonomik iyileþme belirtisinde bist ciddi ralli yapar...bunun içinde bankalarin ve özel sektorun borc cevirebilmesi lazým.cds lerde bir iyileþme olmalý..MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ýçeriði güzel olmasa da güzel tespit maalesef. 2007-2008 yýllarýnda da borsa dolar bazýnda ucuzdu ve dik yukarý bi çýkýþ yaptý (merkez bankasýnýn piyasaya dolar sürmesiyle) Þimdi ayný seviyelere gelince çevremizde ayný çýkýþý bekleyenler çoðaldý ama o yýllarda düþüþün sebebi Türkiye kaynaklý deðil globaldi (abd aðýrlýklý) bunu unutuyolar. Umut fakirin ekmeði diyelim
Merhaba
Baþta Cauti ve Dudu hocam olmak üzere arkadaþlar;
Daha önce portföyümde altýn, dolar, avro ve hisse olduðunu belirtmiþtim. Dövizin yükselmesiyle dolar ve avro satarak þu anda porföyüm altýn 50x , hisse 25x ve nakit 25x olarak oluþtu. Fýrsat gördüðüm hisselerde x miktarda nakitten hisseye geçiyorum. Þimdilik PPK'ya kadar alým yapmama kararý aldým. Mevcut durumda siz ne önerirsiniz? Fiyatlar yeterince dip yaptýmý tüm nakdimi hisseye çevireyim mi? Yoksa ufak alýmlara devam mý?
Kesinlikle %100 hisse önermem...hatta hiç bir zaman...sadece boða piyasalarýnýn son dönemlerinde ne alýrsan al kazanýrsýn modu oluþuyor, o zaman belki, o da kýsa süreli yani.
þu anki daðýlýmýn bence gayet güzel...ben de BES teki paramý dolar 7 lere vurduðunda %100 altýndan, %50 altýn, %50 likit fona çevirmiþtim...benim bes dahil þu anki portföy daðýlýmým, %35 altýn, %25 hisse, %40 likit fon-nakit.
Bu arada faz1 için 100x tl olarak ayýrdýðým hisse portföy miktarýnýn, 95x ini kullanmýþ durumdayým...5x daha hisse alma planým var bu fazda.
Daha önce faz1-faz2-faz3 hisse yatýrým stratejimi anlatmýþtým...bist düþüþ trendini net olarak kýrmadan, en azýndan yatay trende dönmeden faz2 hisse alýmlarýma baþlamayacaðým þahsen...faz2 ve faz3 ün hisse alým planlarým deðiþken..þimdilik 50x lik dilimler düþünüyorum bu iki faz için.
7 lere vurdugunda paþamýz altýný cevirmiþ likite. Bes oranlarýda geçmiþle tutarsýz. Yani hayali iþler güçler. Bu forumda acayip adamlar mal yedirmece yapiyor.
Yahu az az hisse yedirmeden viop korumasýna ordan Faz 1 faz 2 faz 3 e..
Saçmalýk kulliyem portfoyu zararda milletin senin dediðin saçmalýklara inanan
Yer Ýmleri