Suriyeden patetes ithal edilecekmiş.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Suriyeden patetes ithal edilecekmiş.
Twitira çok inanmiyorum ama birde bu paylaşılmış.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...464b63ca1a.jpg
Sigaraya da okkalı zam gelebilir. Sigara içmeyenleri mesaiden yarım saat erken salacaklarmış kamu iş yerlerinde.
A101 ilk defa ismini duyduğum sigaraları satmaya başlayacak olabilir, vitrini hazırlamışlardı geçen gün.
Adam halkini dusunuyor 80 krs yapiyor. 1 tl yapabilirdi. Iste boylesine buyuk bir lider.
Hala yakiniyonuz ben anlamiyom ki
:)
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trabzon'da her okula bir sokak köpeği
https://www.cnnturk.com/video/yasam/...r-sokak-kopegi
Bu uygulama tüm ülkeye yayılırsa köpek mamasında patlama olur.
Yıllık köpek maması tüketimi yanılmıyorsam 500 milyon tl cıvarı imiş.
Veeeeeeeeeeee....
Bu haberin borsa ile ne alakası var diyebilirsiniz?
az sonraaaaa.
Hektaş, Perfect Companion Group ile anlaşarak pet ürünleri pazarına girdi
Hektaş, dünyanın en büyük pet mama üreticilerinden biri olan Perfect Companion Group ile anlaşarak pet ürünleri pazarına girdi. Köpek ve kedi mama markası SmartHeart'ı Türkiye'deki hayvanseverlerle buluşturan Hektaş, köpeklere yönelik ürünlerin dağıtımına Mayıs ayında, kedi ürünlerinin dağıtımına ise 2018'in üçüncü çeyreğinde başlayacak.
Bitki koruma ve hayvan sağlığı alanlarında 62 yılı geride bırakan Hektaş, her yıl ortalama yüzde 15 büyüyen ve 2017 yılında yaklaşık 2 milyar dolar büyüklüğe ulaşan pet ürünleri ve hizmetleri sektörüne girdi. Tayland merkezli, dünyanın en büyük pet mama üreticilerinden biri olan Perfect Companion Group (PCG) ile anlaşan Hektaş, SmartHeart markasını hayvanseverlerle buluşturuyor.
Mayıs ayında SmartHeart Gold köpek mamasıyla sektöre girecek olan marka, Eylül-Ekim aylarında kedi mamasını tüketici ile buluşturacak. 36 ülkede var olan SmartHeart, 'super premium' kategorisine konumlanırken, sadece veteriner klinikleri ve evcil hayvan ürünleri mağazalarında (pet shop) satılacak. Yavru, yetişkin ve 7 yaş üzeri olarak, yaşam evrelerine göre formüle edilen mamalar, köpeklerin besinsel ihtiyaçlarına ve damak zevklerine göre; tavuklu, somon balıklı ve kuzu etli seçeneklerine sahip olacak.
"Türkiye'de 2 milyar dolarlık bir pet pazarı var"
Türkiye'de kedi ve köpek mamalarına bakıldığında yaklaşık 500 milyon liralık bir pazarın söz konusu olduğunu söyleyen Hektaş Genel Müdürü Levent Ortakçıer, bu rakamın ciddi ve iyi bir tablo çizdiğini belirterek, "PCG'nin ve Evcil Hayvancılık İş Adamları Derneği'nin verilerine göre global anlamda 256 milyar dolarlık bir pet pazarı var. Türkiye'ye bunu indirgediğimizde bu pazar yaklaşık 2 milyar dolar civarında. Pet ürünlerinin hizmet ve ürün satışlarını kapsayan pazardan bahsetmiş oluyoruz. Ancak Türkiye pazarı için kedi ve köpek mamalarına bakacak olursak yaklaşık 500 milyon liralık bir pazar söz konusu. Ayrıca Türkiye'de evcil hayvanlara baktığımızda kedi ve köpek olarak toplamda 4.4 milyon hayvan var ülkkemizde. Sektörün potansiyeline göz atarsak özetle yüzde 15'lik bir büyüme söz konusu ve şunu söyleyebiliriz ki bu oranlar bize pet ürünleri ve hizmetleriyle ilgili sektörün geleceğe çok ciddi ve iyi bir tablo çizdiği söylenebilir" ifadelerini kullandı.
"Hayvan sağlığı bizim için çok önemli"
Ortakçıer, PCG ile masaya oturduklarında ilk gündem maddelerinin hayvan sağlığı olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Hektaş olarak bitki koruma ve hayvan sağlığı konusunda yarım asrı aşan bir tecrübemiz var. Bu tecrübe hayvan sağlığı ve biyolojisi konusunda ciddi bir bilgi ve know how katmış durumda. Hayvan sağlığı bizim için çok önemli. Biz PCG ile masaya oturduğumuz zaman en önemli gündemimiz sağlıktı ve şunu söyledik biz eğer bu sektöre giriyorsak en önemli nüvemiz hayvan sağlığı olmalı."
"Önümüzdeki dönemde yeni ürünlerimizin müjdesini de vereceğiz"
Perfect Companion Group CEO'su Kanoknart ise SmartHeart markasını Türkiye'ye getirdikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Faaliyet göösterdiğimiz 36 ülkeye Türkiye'yi de katarken, Hektaş'ın hayvan sağlığı alanındaki deneyimlerinin bize değer katacağına inanıyoruz. Türkiye pazarına getirdiğimiz SmartHeart Gold, Hektaş'la olan işbirliğimizin ilk adımı. Önümüzdeki dönemde yeni ürünlerimizin müjdesini de vereceğiz" dedi.
65 dolara dusurecekler herhalde brenti.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AMK ben onların...Olan TUPRS a oldu bugün...
hehehe la bi bırakmadınız şu süriyeyi. Adamlar memlekette patetes olsa burada ne işleri var. bugün çarşı pazarı her yer patetes yüzüne bakan yok ha fiyat mı 2-3 lira arası büyüklüğüne göre soğan 1.5-2.5 arası. suriyede öyle bişi olacak varya akın akın Suriyeliler sınırı geçer aynı mazut getirir gibi patetes getirir. Akşam akşam güldüm ya ni diyim. Hadi İran Irak falan diyin gargalarda inansın.:whistling::whistling::whistling:
bugün TL GÜÇLÜ..
http://666kb.com/i/duqcsf52gkxjhhbht.png
Borsa dünyanın en büyük hilebazlığının yapıldığı yer.
Buradan bir kısım hileleri öğrenip reel ekonomide denemek isteyenler vardır.
Mesela bir keresinde yabancılar MKK da blokeleri çözdü diye haber hatırlıyorum. Yabancılar satacak siz onlar satmadan hemen satın anlamında, sonra ralli başlamıştı.
Patates ithalatını serbest bıraktık da bence o minvalde bir açıklama olabilir.
Tarla çıkışı 2 lira olan şey markette 5 lira ise, bedayava ithal edilecek şey bile 3 liradan aşağıya satılmaz.
Sorun tarladan alınan malın market rafına kadar gelen aşamada. Tüccar faiz, fire, taşıma, vergi, risk maliyetini de koyuyordur.
Migros'da manavı başka biri işletiyor dedi kasiyer, öyle ise raf veya alan kirası da var.
son 4-5 yılda ekonomik mucize olmadığını, bunun bir yalandan ibaret olduğunu tesbit edenler malı götürdü..
biz geç kaldık, dolar trenine ilk binenlerden olamadık..
ama geçen sene (2016 sonu, 2017 başları) 3.5 ları bulduğunda 2.80 hayali kuranların tezlerinin ne kadar ilkel olduğunu anlayabildik..
sonra burada "geber dolar" muhabbetleri başlayınca doğru yolda olduğumuzu anladık..
açıkladıkları verilerin doğru olmadığını ise ancak son yıllarda iyice idrak ettik.
şimdi "istikrar" sürüyor.. ne istikrarı ?? diye sorulduğunda bunun zam, vergi, ve borç artışı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz..
En büyük tehlike konut sektörünün çökmesi.
Şimdi sistem nasıl bilmiyorum, aldığım daire pencereleri yapan adama aitti. Eskiden müteahhit arsa sahibi ile anlaşıyor atıyorum 100 dairenin 50 sini veriyor, çimentocuya, pimapenciye, doğramacıya vs mal ve hizmet karşılığı daireleri veriyor. Satışlar olmayınca bu sefer özellikle mal ve hizmet karşılığı daire alanlar satabildiği fiyata elden çıkarıyor ve fiyatlar göçüyordu.
Aynen öyle sayın Ariston geçen arkadaş 3-5 kiraz ağacım var kiraz yüklü, daldan toplayin alin demiş toplamaya zamani yok 0.25 kurus vermisler. Piyasada 3 Tl den tut 6 tl ye kadar kiraz var.
Bakan Zeybekçi, Suriye'den 4 bin ton patates ithal edildiğini açıklamış.
Havuz medyası böyle haberleri yazıyor mu acaba, vakit ayırıp hangi haberlerin halka duyurulduğunu araştırmak gerekir.
Gerçi havuz medyasını takip edenlerin bundan şikayeti yok. Gerçeklerin ne olduğunu merak etmek, araştırmak, teyit etmek yorucu olurdu onlar için.
En zoru ise en sonunda düşünmek yorucu olurdu.
Biat etmenin verdiği rahatlığı, keyfî, kaçırırdı bu.
ASGARDİA'YA EN ÇOK BAŞVURAN ÜLKELER
2016'da kurulan Asgardia, kısa sürede binlerce kişinin dikkatini çekti.
'Uzay ülkesine' vatandaşlık başvurusu yapanlar arasında ilk sıralarda yer alan ülkelerden biri ise Türkiye.
1,5 milyarlık Çin den 31 bin kişi başvuru yaparken ülkemizden nerdeyse 30 bin kişi başvuru yapmış. Bunun anlamı sizce olabilir? Maalesef bana göre içler acısı bir durum. Ülkemizde yeterince imkan ve huzur bulamayanlar uzayda yaşamaya bile razılar. Üstelik de başı boş insanlar değil bunlar. Zira alınacak kisiler çok zeki ve bilgili olmak zorunda. Bence bu utanılacak bir durum.
80 milyon kişi, 365 gün, günde 1 kg gıda desek meyve, sebze, hububat, yağ, peynir, et, balık, tavuk yaklaşık 30 milyon ton ediyor su ve diğer içecek hariç kısmı.
Gıda kg ortalama
1 dolar olsa 30 milyar dolar
2 dolar olsa 60 milyar dolar eder
3 dolar olsa 90 milyar dolar eder ham malzeme kısmı.
Tüketicinin boğazından geçerken bu en az 120-150 milyar dolara geliyordur.
Gıda en temel şey, ona para harcayınca kalan kısım çok az.
Ekmek ve unlu mamul yemeyin diyorlar, gerçek şu ki ekmeksiz yemek yememe alışkanlığı olmasa insanlara yetecek gıda yok gibi.
insanlara yetecek gıda var.
insanlarda (TR) gıda çeşitliliği sağlayacak kadar para yok..
aşırı yüksek vergiler ve hayat pahalılığı ile insanların elinde para kalmıyor..bugün bir market alışverişi a-z ye çok çok yüksek.. ilan edilen enflasyonun 2 katı en az..
yerlilerin dediği gibi, Türkiye ye uyarlarsak, beyaz adam (siyasal islam) geldiğinde bizde toprak onlarda kitap (din) vardı.. şimdi bizde kitap onlarda toprak (zenginlik) var..
Aslında oraya çaycı temizlikçi gibi kişiler de lazım. Bunun için başvuru olsa bizden en az 5 milyon kişi daha başvurur. Ne iş olsa yaparım seçeneği var mı ki acaba. Valla benim de ilgimi çekti bu uzay ülkesi.
"Sen bu ülkenin asil ama horlanmış gerçek sahibi, her seferinde iradenle nasıl da güzelleştiriyorsun herşeyi. Bu iradeye layık olabilmek üzerimizdeki en ağır mesuliyet. Rabbim mahcup etmesin."
SPUTNİK haber linki... https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...uleyman-cakir/
https://cdntr2.img.sputniknews.com/i...1034017677.jpg
Adalet bakanı Sayın Abdülhamit Gül bu ülkenin gerçek sahiplerinin temsili olan Süleyman Çakır dede ye mesaj atmıştı dün, hakikaten bu ülkenin bir evladı olarak tebrik ederim kendisini, çok doğru bir davranışı görmenin mutluluğunu yaşadım ve herkesede Adalet bakanı olarak yaşattığı duygular için ayrıca çok çok teşekkür ediyorum kendisine, halk için duyarlı yöneticiler halkı hor gören yöneticilerden bin kat iyidir vesselam...kimlerin elinde büyüdük kimler bizim sahibimiz kimler bu ülkenin GERÇEK sahibi?... unutmayanlara çok çok selam olsun...
http://i63.tinypic.com/2ahrsz.png
ND mama somonlu veya kuzu etlisi 12 kg liste fiatı 455 tl 1 kg mı 37.91 tl
Orta boy köpek günde ortalama 500 gr yer 18 tl günlük tüketimi.
Köpeğin aylık ortalama sağlık gideri(veteriner-aşılar-dış parazit ilaçları )100 tl cıvarı.
Son zamanlarda TV reklamlarında konut banka vs.vs. %70 inde mutlaka kedi köpek konusu geçiyor,mutlu aile tablosu olarak işleniyor.
Yukarıdaki haberde 4.4 milyon evcil hayvan var olduğu yazıyor ve bu her sene artıyor.
Bu ülke fakir diyebilirmiyiz?
Hektaş düşerse portföye alırım.
Bu işte mama var üretimini de düşünmek lazım.
YTD
Benim köpeğim var abi french bulldog 15 kg kaliteli Türk mamasını 90 tl ye alıyorum kuzu etli
Piyasada daha ucuz mamalarda var
Bu fiyata satılmasının sebebi bayi felan YÖK direk fabrikadan satılıyor
Açıları da 50/100 arası tutuyor
Zorunlu 5 aşı var yıllık 500/1000 tl arası veteriner tutuyor parazitler felan
http://i.hizliresim.com/8zDYr7.jpg
Bende labrador vardı (Can Happy adı) apartmanda bakamadım aldığım yere geçen hafta geri verdim.
Ben ND alıyordum.ND mama tüyleri parlak yapıyor ve dökülmeyi azaltıyor.(7 aylık 27 kg idi)
Köpeği geri alma opsiyonu ile verdim secereli köpek,anne babası Türkiye 1 cisi.(King Delux-Dancer show dan doğma)
Alttaki linkden yavruyu görebilirsiniz yakında yarışmaya girecek yetiştiricisi 1 cilik garanti dedi bakalım olacakmı.
http://i.hizliresim.com/2a8JDN.png
http://www.labradorturkiye.com/
Benimkide secereli babası Rus şampiyona annnesi Macar şampiyonu abi yurtdışından geldi
Nd açana ithal olduğu için büstürü aracı olduğu için o para benim aldığım temizmama bonicoba İzmir’de fabrikaları var. Bayilik aracılık YÖK direk fabrikadan satılıyor eğer öğlen olmasa bu yem de pahalı olurdu Benin köpeğimin cinsi hassas bir cins ondan her mama olmuyor
Son olarak bu cins köpek hiç havlamıyor anlaşılmıyor bile köpek olduğu
Evet fotoğrafını gördüm güzel cins köpek.Nazar değmesin.
Yarışmaya girse derece alır.
Labradorlar 168 köpek cinsi arasında zeka bakımından ilk 4 te.
Eğitime çok yatkın genelde narkotik ve depremler de kullanılıyor.
Soğuk ülkelerde balıkçılar denizden ağ toplatıyorlar.
Engelliler ve görmezler için önerilen 1 ci cins. neredeyse konuşacak kadar zekası ileri.Çocuk bakıcılığı yaptığı bile rivayet ediliyor. :)
Türkiye'de yılda 214 milyar lira gıda israf ediliyor
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/550667.aspx
2017 yılında gıda ve içecek sanayii 321 milyar TL ye ulaşmıştı...
Sayın İnce bir bakmışınız CHP den 25/30 vekille birlikte Reisin yanına gelivermis.
Ben benim hesap doğru mu dedim ama farklıymış durum.
Kişi başı günlük gıda harcamasının dolar olarak ham maddesi diye düşünmek lazım. Kg tam tutmadı.
Gıda güvenliği önemli, bu alanda çok detaylı çalışmalar yapılmalı.
http://www.bloomberght.com/tarim/hab...-urun-uretiyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü, Türkiye'de 5,5 milyon kişinin tarımda istihdam edildiğini belirterek, "Türkiye, tarım ihracatı yapan bir ülke konumunda. Yaklaşık 12 milyar ithalat, 17 milyar dolarlık ihracat ile 5 milyar dolarlık net ihracatçı konumundayız. Tarımda, 120 milyon tonluk üretimimiz var." dedi.
...
fdow da kafayı yedi dipten 500 puan tepti 350 puanı geri verdi...harekete bak 1 günde 850 puan marj...
Bende de şöyle bir psikopat var
Ne bulursa yiyor
En son zeytin yemeye başladı Ek 19208
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5,5 milyon kişi 120 milyon ton üretim yaptığına göre her tarımda çalışan kişi 21,8 ton üretim yapıyor, bir kişi yaklaşık 22 ton üretim az değil, üstelik yetersiz tarım ekipmanı ve eksik makine alet edevat ile.
bir insan yıllık 2 ton kadar yiyecek tüketiyor diye biliorum ama yanlışta olabilir bildiğim...
Kavun karpuz ağırlık yapıyordur ben bir ara araştıracağım rakam çok geldi.
En çok üretilen buğday, arpa, mısır, şeker pancarı, patates, soğan, çay.
Listede domates, karpuz, kavun yok.
https://resmim.net/f/desgIn.jpg
bence çok değil
bir zamanlar Türkiyede yılda 83 bin ton bal üretimi var dediğimde ANKARADA yaşayan bir damadımız itiraz etti, yok yaa dedi o kadar bal üretilmez, olsun 1000 ton dedi, yani milyonlarca insanın günde 3 öğün karnını doyuran tarım sektörü az miktarlarda üretim yaparsa aç kalır insanlar, çoğu kimse bunun farkında değil...80 milyonuz ve her gün boğazdan 3 öğün bişeyler geçmesi gerekir vesselam, boğaza dur yok...
Yarın şimdi eksi gap mı var
Valla benim ev hayvanat bahçesi gibi 😬
1 tane french bulldog cinsi köpek
1 tane muhabbet kuşu
1 tane Deniz akvaryumu içinde 10 kadar balık var
4 tane su Kablumbası
1 tanede kanarya var monio cinsi