Bazen soldan bazen sağdan imkan olsa ayak ucundan da yataktan kalkabilen birisiniz Sayın alicemal. Olsun, biz de kalkışınıza uygun zamanlarda ziyaret eder, hasbihal eyleriz. Saygılar.
Printable View
Bazen soldan bazen sağdan imkan olsa ayak ucundan da yataktan kalkabilen birisiniz Sayın alicemal. Olsun, biz de kalkışınıza uygun zamanlarda ziyaret eder, hasbihal eyleriz. Saygılar.
Aklıma takılan ama cevabını bulamadığım bir konu vardı. En son yabancı dil sitelerede bakayım belki oralarda bulurum demiştim.
Ancak cevabı buldum ve mantıklı izah ediliyor.
Aradığım cevap, hibrit denen tohumlar, aslında GDO lumu.? hibrit kelimesini sadece kamuflaj amaçlımı kullanıyorlar.?
Hibrit tohum nedir.? Kısır tohumdur. Satın alırsınız, çekirdeğini tekrar dikeyim yeniden ürün alayım dersiniz, alamazsınız. Normalde tüm doğal ürünlerin çekirdeğini diktiğinizde, aynı ürünü alırsınız.
Ama hibrit tohumu bir kez kullanabiliyorsunuz, onun çekirdeği kısır oluyor. Tekrar gidip tohum satın almanız gerekiyor.
Bu hibrit tohumları onaylayan ve satan firmalarla, onlara onay veren siyasetçiler, hibrit tohum doğal tohumdur GDO lu değildir diyorlar. Örnek olarakta katır kullanıyorlar. Bilmeyen olabilir açıklayayım. Atla eşek çiftleşirse katır doğar. Katır kısırdır. Olay doğa olayıdır.
Bu şekilde konuyu bilmeyen kalabalıkları kandırıyorlar. Bu işin sonunda teslimiyet var.
israille savaşa girdiniz, israil sana o yıl tohum vermez, tüm ülke aç kalır kırılır teslim olursun.
SANA TOHUMU SATAN ÜLKENİN KÖLESİ OLURSUN.
Hibrit tohumunda GDO lu tohum olduğunu anlatan yazı link i burada.
https://patikayolculari.wordpress.co...dasimiz-verdi/
Açıklama çok uzun sadece ilgili bölümü kopyalayayım.
Hibrit ve kısır tohum da aslıda GDO" dur (meraklanmayın açıklayacağım). Bakınız sizin derneğinizin dokümanından hibrit tohum tanımı:
"Hibrid veya melez tohum, aynı bitki türüne ait ve uzak akraba konumunda olan iki doğal bitki kümesi veya popülasyonundan (örneğin A ve B) seçilen saf hatların veya bireylerin birbirleri ile çaprazlanması (A x B) sonucunda elde edilen ilk nesil (f1) melez tohumlara verilen isimdir."
Konuyu açmak içi detaylandırmak zorundayım. Hibrit tohum şöyle yapılır:
1- İki tane saf ırk tohum hattı bulunur. Bunlar özel bakıma alınır.
2- Bunlar uzun süre belli özellikleri geliştirilmek üzere klasik ıslaha maruz bırakılır ve bu hatların akrabalılık oranı sürekli arttırılır. Artık öyle bir noktaya gelinir ki ilk aldığınızda doğada neslini kolayca sürdürebilen bu hatlar, aşırı akrabalılık stresinden yaşam döngüsünü zor devam ettirebilir hale gelir.
3- İşte bu zavallı hale gelmiş iki tohum hattı birbiri ile melezlenir. Ortaya çıkan yeni hat ise hibrit, yani melez ancak doğru tanımı ile "melez azmanı" olur.
Şimdi lütfen önce kanun taslağındaki GDO tanımına, sonra sizin hibrit tanımınıza ve en son da benim hibritin nasıl oluşturulduğuna dair olan tanımıma bakın.
Soruyorum:
" Normal bir çiftçi, bir hibrit tohum yapabilir mi?
" Siz tek başınıza bir hibrit tohum yapabilir misiniz?
" Ben yapabilir miyim?
Yapamayız. Çünkü bunu yapmak için büyük ve modern bir teknolojik altyapıya sahip olmak zorunluluğu var. Böyle bir altyapınız olacak ki bu tohumlar doğal ortamlarından belki kilometrelerce uzakta bir araştırma sahasında, laboratuarda aslında doğada asla sahip olamayacakları bir genetik yapıyı kazanıp melez azmanı olsunlar!
Kabul ediniz ki hibrit tohumlar hiç doğal olmayan bir şekilde ve modern biyoteknolojik teknikler kullanılarak (örneğin çeşitli gen analizleri, doku kültürü tekleri vs.) genetik materyali değiştirilen tohumlardır.
GDO tanımının bu şekilde, yani aslında GDO" yu bizlere tam olarak tarif etmeyecek şekilde kimler hangi amaçla çıkardılarsa çıkarmış olsunlar, bu eski ve hatalı tanım değişmek zorundadır. Ve kabul edilmelidir ki melez azmanı hibrit tohumlar GDO" dur
Şimdide ÖZET yazayım.
GDO nedir.?
Bir hücreyi alırsın, mesela bir buğday tohumu hücresini. Labaratuvarda kerpetenle tohumun DNA sından bir geni çıkarırsın, yerine işine yarayan başka bir geni koyarsın.
En basit anlatımı bu. İşin özü bu. Tohumun doğal A geninini çıkar, başka yerden elde ettiğin ve tohumu kısır bırakacak X genini yerleştir. Tohum artık GDO lu ve kısır.
Hibrit nasıl GDO lu olur.?
Buğday tohumunu alıp öyle melezleme aşamalarından geçiriyorlarki, yıllar süren labratuvar melezleme aşamalarından sonra buğday tohumundaki A geni, X genine dönüşüyor. Kısır oluyor.
GDO da kerpetenle işi yapıyorsun.
Hibritte aynı sonuca yıllar süren labratuvar melezleme aşamalarından sonra ulaşıyorsun.
İkisindede doğal buğday tohumunun genini değiştiriyorsun. Yöntem farklı.
Yabancılara hizmet eden hibrit tohumcu .... , ülkemizi köle yapma amacına hizmet ediyorlar. kelime oyunları ilede sürüyü ağıla götürüyorlar. (noktalar yerine konacak kelimeler size kalmış.)
GDO ve hibrit tohum olayı önünde sonunda hibrit ve GDOlu insan nesilleri yetiştirmeye yönelik olmalı. Malum dünyadaki nüfus artan bir ivmeyle çoğalmakta.
Sonsuz görünen evrenin içinde bir kum taneciğinden küçük dünyamız da bir laboratuar, bizler de deney hayvanları olmalıyız. Çok da önemsememek gerek herşeyi :party:
waaaay, kumraladada hibrit çi çıktı. monsanto dan maaş alıyormuş diye duyumladım.
Urun arkadaşlar durmayın, uruuun yahudi işbirlikçilerine, urun komayın.
eyözgürlük sende ur.
kanser olupta sürünen nesiller için vur, köle olacak gelecek nesiller için ur, tüm yolları kapayın kaçamasın.
İster koyun ol, ister keçi... En nihayetinde dönüp dolaşıp geleceğin yer, çobanın ağılı... Bu kapitalist düzende keçiye ancak tuz yalatırlar. Keçinin keçiliği de sağılıncaya kadar... O da olmazsa tüyünden, yününden, tiftiğinden... Bu işler böyle güzel kardeşim, sürüden ayrılanı kurt kapar. Çoban kime hizmet eder dersen, o da ağanın emir kulu sonuçta.
Zamanında Erbakan hocamıza türlü engeller çıkarmaları boşuna değildi. Bu gidişatı kökünden değiştirecek, sömürü düzenini yıkacak, ağır sanayiyi ve nitelikli üretimi ülkeye getirecek yegane insandı. İftiralarla, çamur atmalarla, yahudi basınının oyunlarıyla, senin gibi saf seçmenlerin zihinlerini bulandırdılar. Masonların emriyle adeta, partisinin kapısına kilit vurdular.
Şimdi sen biber aldım patlıcan sattım; mercimeği vadeliye yatırıp nohutu bonoya koydum gibi, günü kurtarmalık fasulyeden işlerle uğraşıyorsun güzel kardeşim. Kendi fasit dairende dönüp duruyorsun, ama farkında değilsin. Sol arka teker çamura yatmış, habire patinaj yapıyor. Oysa kurtlar sofrasında bir oğlaksın, ancak ağaların dişinin kovuğunda kalırsın. Atı alan üsküdarı çoktan geçmiş, üstelik yaş kemale ermiş.
Sana kendimizden örnek verdik. Katılım bankalarına gel, önce faizden yakanı kurtar. Kazancında bereket olsun. Sel ile gelen, yel ile gider... Ömrünün sonbaharında mevduatını sepet yap, stresten uzaklaş. Bir kısmını da yastık altına at.
Bu işte altın kural, ister arsa, ister ev, ne olursa olsun, yerine daha iyisini koyamadığın sürece hiçbirşey satma. Hayatını satmamak ve elden çıkarmamak üzere kur. Cin olmadan adam çarpmaya kalkma. Küçük büyük demeden tasarruf silahını elden bırakma. Ne namerde, ne de merde muhtaç ol. Sağ gözün, sol gözüne el açmasın.
Yoksa senin gibi sadece borsaya ve dövize bel bağlayan al-sat'çıların akıbeti, ABD'li bir papazın iki dudağından çıkacak söze kalır. Hem bu verimsiz işlerin de kumardan bir farkı olmaz. Her ne ise, söz gümüşse, sükut altındır. Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmazmış derler. Vesselam.
Herhangi bir konuda başlık açmış olan forum yazarının engellediği yazarlar o başlıkta yazamamalı.
Görüşümdür.
Yönetime sordum, engellediğim kişi beni göremesin, bende onu göremeyeyim diye.
Öyle bi seçenek yokmuş.
O seçeneğide ekleyemezler, çünki forum yazılımı kendilerinin değil. Maalesef, engellediğimiz kişilere katlanmak zorundayız.
Yazı kapalı geliyor, hayatta açıp okumam, ne yazdığınıda bilmiyorum. Umrumdada olmaz. Ama topiğe girenler okuyorlar.
Bu durum problem.
Tabi benim ne insanlardan beklentim kaldı, nede hayattan. O sebeple, hiç kimse umrumda değil. Bi tek iyi insan sandığım bi kaç kişi ile şakalaşırım, bana yeter.
Bana kalsa tüm siyasetçileri asarım. Ülkenin sırtına yükler. Nerde beş para etmez adam varsa, kolay para peşinde koşar.
Siyaset de kolay para gibi göründüğünden, o bölgede düzgün adam göremezsin. Azı laf yapanları, kalın derili olanlarıda yükselirler.
Her neyse, ben işime bakayım...
Bugün söke starbaks günümdü.
Havada harika olduundan güzel bir gün geçirdim.
Şu an BIST e baktım, oda beni güzel karşıladı. Daaa noolsun.
Şimdide en sevdiğim yemeği yapmaya başlayayım. Sarımsaklı ıspanak kavurması... süpeeer..
Ağşamada dMax in programlarını seyrederim, birazda acun ılıcalı nın sörvayvır ına bakarım..
3-4 yıldır acun programlarını seyretmiyordum. Adam çok hırslı. Tabi siz hırslı gibi görmüyorsunuz, ancak bağ kurabilen beyinler adamın azgın hırsını görebilir.
Bu hırsı sebebi ile, kamera arkasında finale gidenleri belirliyor. Bunu fark ettiğimde rahatsız oldum.
Katılımcılarında önemli kısmının acun un çevresinden olduğunu fark ettiğimdede seyretmeyi tamamen bırakmıştım.
Geçen yıl o ses Türkiye de komedyen beyaz ı görünce yeniden biraz bakmaya başladım.
Sörvayvır dada Yunan grubunu görünce seyretmeye başladım...
Yunan grubunun kültürel özelliklerini merak ediyordum. Bu tür programları belgesel seyreder gibi bir gözle seyrederim.
Yunanlıları inceliyorum, epey şaşkınım. Anlamlandırmaya çalışıyorum. Anlamlandırabilmem için henüz erken. Karakterleri yarışmanın sonlarında doğru, işler iyice zorlaşmaya başladığında anlaşılır.
Bizimkiler ise, bildiğin bizimkiler. Gruplaşıp birbirlerinin altını oymaya başladılar. En çok alt oyan ve hakaret edenleride acun ön plana çıkarmaya başladı. Onlara daha çok süre verip daha çok soru sorarak onları öne alıyor. Büyük ihtimalle yine kendi çevresinden birileri. ya akrabası, ya spor hocası, ya uçağının pilotunun çocuğu, yada karısının kardeşi filandır.
Her neyse... bu gün dükkanı kapatayım..
Kendisini engellediğini beyan eden bir yazarın başlığında halen yazıyor olabilmek de ayrı bir analiz konusu. Tam keçilik dayı, al sana konu. :)Alıntı:
Yazı kapalı geliyor, hayatta açıp okumam, ne yazdığınıda bilmiyorum. Umrumdada olmaz. Ama topiğe girenler okuyorlar.
Bu durum problem.
maydanoz, geçen sefer karakter analizi yapmıştım. Tekrar yapmaya gerek yok.
Son yazılarındada ne yazdığını bilmiyorum, ya hakaret etmiştir, yada senin yazdıklarını bizde parti olarak savunuyoruz filan demiştir.
Bunları açıkladım, siyasetçinin söylediği tamamen oy almaya yöneliktir. Başa geçince, adam hakiki hırsızsa, soyar, hırsız değil iyi niyetli ise istifa eder aynen Abdullatif Şener durumunda olduğu gibi.? akp de kaç tane Abdullatif Şener çıktı.? Benim bildiğim 1 tane.
Yani akp lilerde binlerce üst yöneticiden sadece 1 tanesinin söylediği ile yaptığı bir. Kalanı malum.
Her neyse... siyasetÇİ ile kafamızı yormayalım.
Dün dükkanı kapadım, BIST bin poan satış yemiş.
Aslında satış yemesi doğal. 110 bine yaklaşması seçimden önce zor. Ama mümkün.
Yinede niye satış yemiş diye aradım, acaba özel bir sebebi varmı diye.? Bulamadım.
Sebep bilmek çok önemli.
Sanırım teknik bir satış.
Akşam FED toplantı ve açıklaması varmış. Piyasayı yine ABD parasına kitlemişler.
Yahudi ekonomi kanalları bloombergHT ve NTV de "FED FED FED FEED" diye ayine başlamışlardır.
Anladığım kadarı ilede risk almak istemeyenler satıyor.
Buna yapabileceğim bişey yok. Ancak yorum yapabilirim.
Son 1 yıldır ABD verileri hep iyiye gidiyordu, buna rağmen son aylarda trump ın baskısı ile FED yelkenleri indirdi. Kartal davranış tarzını bıraktı ve trump ın yolunda gider gibi görünüyor.
İmdi, veriler iyi giderken yapmadığını, bu haftalarda yapması zor çünki son bi kaç haftaki veriler pekde iyi değil. Tabi sıkı takip etmediğimden kaçırdığım veri olabilir. Arada VOB tarafına bakıyorum veri varmı diye, onlarda paso muhabbet. Elit taraftakiler zaten elit, avamla muhatab olmayacak kadar yüce insanlar.
Her neyse yaw... FED den bizim borsayı bozacak bişey gelmesi sürpriz olmaz ama ben beklemiyorum. Kötü bişey gelsede, trend dönmez. Bi kaç haftalık "Allaaaam mafolduk" paniğinden sonra ortalık durulur. Endeks 98bin görür belki daha aşağı. Sonra yine yönü yukarı döner. Bekleme süresi uzamış olur.
Uzun vadeci için sorun değil ama bi yere kadar. USD nin maymunu olmuş dünyanın tamamı.
Dün gece Morgan Freeman in sunduğu teorik fizik ağırlıklı bir belgesel vardı.
Kulaklarıma inanamadım.
Teorik fizik resmen felsefe ile kolkola girmiş. Bu kadarını bu yıllarda beklemiyordum. Çok hızlı ilerlemiş.
En son aklımda kalan, teorik fizikçiler şöyle demişti "acaba felsefecilerle de oturup tartışmalımıyız.?" Göründüğü kadarı ile o aşama çoktan geçilmiş, teorik fizikçiler kabullenme aşamasındalar yada geçmişler o aşamayı.
Hafta sonu bu konuyamı dalsam.? O zamana kadar unuturum ya.
Yanlız bildiklerimin bu kadar hızlı yayılması dorusu üzüyor insanı. "Bilen tek kişi benim" havası kalmadı.
Her neyse yaw bakarız artık.
BIST yine benim portfoyu törpileyip duruyor, 2 dakka rahat dur yaw, bi nefes aldır yaw... Sinekten yağ çıkarıyorlar.
FED kuyruğu kıstırmış görünüyor. Bekleneni yaptı ve faiz artırmadı. Bu yılda artırmayacak.
Para çekmeye devam edecekmi.? Onu anlamadım, bi eylül lafı geçiyordu ama.!
trump dünyayı tehdit etmeye başladığından beri yazıp duruyorum. Bunları hep öngördüm. Ayşe teyzeye anlattım, ekrem abiye anlattım. Hepsi boş. Millet kendi derdinde, cebime ne kadar giriyor, şu kız bana niye bakmadı.?
Yaw biraz abd li yetimler için üzülün, hep somali hep somali...
dur yaw, şakülümüz kaydı.!!!
Mevsim etkisimidir nedir, kafa bi kaç haftadır tam gitti. Önceden yarım yamalak bi kafa vardı, şimdi yok... mezar bulsam girecem o haldeyim.
Ne dedim. trumpın yaptıkları kısa vadede ABD ye faydası olur gibi görünür, ama uzun vadede abd nin batışını hızlandırır. Zaten abd, duraklama devrinden gerileme devrine 10larca yıl önce geçmişti. trump sayesinde uyuşturucu aldı, ama uyuşturucu etkisi geçince abd kan gölüne dönecek. Güçlü ülkelerden birinin ben abd parası kullanmıyorum artık demesi yeter. Diğer ülkelerde onu takip eder.
abd batınca, abd ordusu ve dünyaya hakim abd medyası sayesinde güçlü gibi görünen ingiliz, fransız ayvayı yiyecek. sömürgeler elden gidecek, uluslararası sömürgeci şirketleri ülkelerden kovalanacak. TVlerde gördüğünüz anlı şanlı soysuzlar, fare gibi saklanacak delik arayacaklar.
Ünlü TV ekonomistlerimizden biri 2008 dünya krizinden bir gün öncesine kadar abd ye hiç bi şey olmaz, süper bir ülke filan diyordu. pek çok kişi ise işler kötüye gidiyor diyordu. O kadar kördiki bu adam yada abd den maaş alıyordur onuda bilemem sürekli yahudi kanallarında program yapıp ülkeye akıl veren bir adamdı.
Her neyse, demem oki, süperim yaw.... niye lafı uzatıyorum direk konuya gireyim. Efsaneyim diyorum...
Böyle keçi gördünüzmü.? İmkansız...
Japon Kılıcı gibi boynuzlar, sibirya kaplanı gibi kulaklar, çinçilya kürkü gibi tüyler... inanamıyorum sayın seyirciler...
Hepiniz adına genç ve güzel kızları kucaklıyor, hararetle yanaklarından öpüyorum, sevgiler saygılar.. işime bakayım.. boş işler bunnar.. parayı kazandın, sonra ne yapacan.? Aldın arabayı evi sonra.? Paran var diye güce tapan kadınlar yapıştı gıçına sonra.? Yaa boşluk var.!!!
sanırım gözüm toprağa bakıyor. karmaşık duygular içindeyim... yola odaklanıp iyi şeyler görmeye çalışayım.
Ülkeyi yabancıya üç kuruşa satınca, kalanıda üç beş kişi talan edince. fakirleşen kalabalıklar normal yoldan ev alamaz hale geldiler. Bunları 55 kere yazmıştım.
Şimdi halk kendi çözümünü üretiyor. Kuralı taksitli sistemlere giriyorlar. eminevim denen şirketin yöntemini incelemiş ve anlatmıştım. Bunlar dolandırıcımı değilmi izah etmiştim.
Şimdi sayıları iyice artmış. TV de reklam verebilecek kadarda para kazanmışlar.
Şimdi bunlar içinde halkı soyanlar olacak devlet seyredecek. 10 yıl sonra adamlar kaçtıktan sonra devlet adamın arkasından sövecek, halkın parası yurt dışına.
Devlet ne yapsın.? Kendi cebinimi doldursun, yoksa milletin işi ilemi uğraşsın.
Geçen yıl hazirandan itibaren yazmaya başladığım, Uzun vadeli öngörülerimi tekrar hatırlayalım.
BIST işini papaz karıştırdığından onu açıklamayı en sona bırakayım.
Altın için Çin ve Rusya altına dayalı para sistemine geçmeye çalıştığı için, yavaş yavaş yükselecek demiştim. 1222 usd/ons danda almaya başlamıştım. Şunuda ısrarla belirtmiştim. Altın fiyatı londrada belirlenir, sanayide kullanılmadığından manipulasyona en açık ürün demiştim. O sebeple altın yükselirsede düşersede şaşırmam. Ancak söylediğim şu, normalde uzun vadede yükselmesi gerekir.
Bu öngörümde aksama yok. İşliyor.
Sonraki öngörüm, dow düşüş trendinde ve düşecek. Ya son omuzu yapacak 26bin 26500 aralığında yataya saracak sonra düşecek yada direk düşecek. Dow son omuza girişti, sebebi trumpın tehditlerini başta Çin olmak üzere dünyanın ciddiye alması sonucu abd nin biraz heyecan yaratması. Dow şu ara yataya sardı. Ancak bu tahmini geçen yaz yazarken aklıma FED gelmemişti. Netçede fon yöneticisi değilim sabah akşam borsa ile yatıp kalkmıyorum. Bi kaç ay önce FED ide işin içine kattım ve FED elleşmezse dow düşer. Elleşirse bırak dowu bizim borsa bile yükselir, oyun değişir. FED in etkisini anlatmama gerek yoktur sanırım. FED trumpa bir kaç aydır kuyruk sallamasından beridirde, FED in para çekmeyeceği ortaya çıktı. Tersine para dağıtma ihtimali belirdi. Hatta 2019 sonu veya 2020 ilk yarıda para dağıtacağım sinyali verecek diye düşünmeye başladım. İlk sefer dow düşecek dediğimde, FED yöneticileri kartal'dı. Sonra trumpa boyun eğdiler ve kumruya döndüler, hali ile benimde dow konusundaki görüşüm değişiyor. Yeni duruma uyum sağlamalıyım. Yani dow ciddi bir realizasyon görebilir, epey aşağı inebilir ama FED etkisi ile tekrar yükselişe geçecektir.
Gelelim en önemli konuya. TR. BIST, USD, Faiz.
Bir ay kadar önce USD alanların zarar edeceğini, 6 yı geçmeyeceğini belirtmiştim. Bu yıl içinde 6 yı geçmez. IMF benzeri bir kurumla anlaşma olursa ki olma ihtimali yüksek, yada FED para dağıtımına geçerse ki bu yıl sonuna doğru sinyal verme ihtimali yüksek. USD/TL, 5 TL altına bile inebilir.
USD taşıyor olsaydım, şu an bozardım.
BIST 100 bin altına inmez artık. Eğer S400 krizi çıkmazsa, yada benzeri başka bir kriz. BIST 90 bindeyken dip teydi. 100 bindeykende şu an için dip değil ama ortanın altında. Bu yıl içinde FED, IMF benzeri kurum ve sonucu USD nin düşecek olması sonucu ile BIST yıl içinde yavaş yavaş yükselecek. Hızlı değil çünki ekonomi dandik ve KALICI olarak düzelmesine de, imamlarla imkan yok.
Şu anki kötü durumda FİYATLARIN İÇİNDE. (s400 krizi benzeri olaylar çıkarsa durum değişir.)
Sunni bir kriz yaratılmayacağını varsayarsak.
Bu yıl içinde USD, 6 TL yi geçmeyecek.
BIST 100 bin altına inmeyecek.
İhtimal kısmı ise şu. FED para dağıtır yada IMF benzeri bir kurumla anlaşma yapmazsak, faiz bu yıl kral olmasada vezir olur. Anlaşma yaparsakta faiz düşer, usd düşer BIST biraz yükselir.
SONUÇ: Tahminim %70 olasılıkla bu yönde.
Bu yıl: BIST yükselecek, USD ve FAİZ düşecek. (Tekrar hatırlatayım, S400 yada papaz benzeri bir kriz çıkmazsa.)
ALTIN yavaş yavaş yükselmeye devam edecek. bakın yavaş diyorum. Bizim enflasyonun üzerinde kazandırmaya bilir. Dediğim gibi altın manipulasyona çok açık. Sebebini açıklamıştım.
Dow ise ciddi bir düşüş arefesinde iken FED kurtaracak. Tabi orta vade için. Uzun vadede ne kadar para dağıtırsa dağıtsın, dowun helvasını yiyeceğiz. Dow olayı ABD sanayisinden çok, FED e çok bağlı olduğundan, ona kesin şudur diyemiyorum.
Uzun vadede tutturamadığım yok. Sadece geçen haziranda FED aklımda yoktu. Onuda olaya dahil edince, herşey etkileniyor.
Geçen yıl ilk yarı altın ve EMTIA daydım. Zaten geçen yıl zarar yazmadıysam bu kurtardı. Haziranda hisseye geçtim. Yıl sonu yine altına dönmeye niyetim vardı. papaz krizi yaratılınca, ülkenin ekonomisi hızla değişti. Aralıkta hisseden çıkamadım ve doğal olarak, yeni duruma uygun yeni plan yapmak zorunda kaldım.
Altını azalttım, hisseyi artırdım.
Planı aylar önceden, alım satımımıda günler önceden sebepleri ile yazıyorum.
Az çalana hırsız, az uyuşturucu satana torbacı; bu işleri büyük hacimli yapanlara işadamı denirmiş. Öyle derler yani. Mesela birini vurursan katil, çok kişiyi vurursan kabadayı; etrafından biraz fazla kazanırsan hırsız, çok fazla kazanırsan beyefendi; kendi başına içersen ayyaş, herkese içmesini tavsiye edersen aydın olursun. Gibi.
Aynen maydanoz.
---
Bu arada hayretler içindeyim sayın seyiciler.
Dün gece Ege Cansen, dur yaw artık adamın adını büyük harflerle yazmayacağım saygımı tamamen yitirdi. ege cansen, ahada küçülttüm.
Köşe yazarları içindeki tek aydın olarak gördüğüm kişi demiştim ama oda "yarım aydın" demiştim. Çünki sadece patronların tarafından bakıyor, işçileri makine sanıyor.
Peki yarım aydınlığı nerden geliyor. Sürü içinde mee lememesinden. Adam sürüye katiyen girmiyor. Girmediği içinde sürünün durumunu rahat görebiliyor.
Peki neden yarım saygımıda yitirdi.
Dün gece gene yahudi TV sindeydi. Ona denk gelirsem biraz dinlerim. Adam ne dedi inanamadım. TL yi bırakalım aşamalı olarak ülkede sadece USD kullanalım... Halada inanamıyorum...
Artık adamın yahudi olduğunu düşünüyorum. Kendisi ispatlasın yahudi olmadığını. Bir delil bulamamıştım, tipide tam olarak ben su katılmamış yahudiyim diye bağırmıyordu. mesela Mahfi eğilmezinki bağırır.
bugünde fatih altaylı nın aynı yola sokacak bir yazısını az önce okudum. Yazacaktım ama ne yazdığını unuttum. Adam o kadar değersizki.. Kendine has bi delikanlı tarafı var, o delikanlılığı yazılarını okutuyor. Ekonomi yazarlarını okumak için girdiğimde fatihin sayfasınada bakarım.
Tabi ondan beklerim saçmasapan hareketleri. ege cansenden bu kadarını beklemezdim. Ne yazdıymış yaw.? :Sad:
Medyadaki yani gazete tv ve internet gibi basın yayın kuruluşlarındaki yazar ve yorumcu takımı, elinde silahla general öldürenlerden, halka kurşun yağdırıp terör estirenlerden çok daha tehlikeli ve zararlı.
Bu yazar ve yorumcu takımı konuşarak, yazarak halkı şartlandırıp hazırlamasa. Katiller, hırsızlar bu kadar kolay cirit atamaz. mafya liderlerini, azılı hırsızları, katliamcıları, teröristleri, elimizde çiçeklerle reis diye karşılamayız.
pkk yı sınırda çiçeklerle karşıladık, mafya lideri sedat peker politikaya soyundu meydanlara halkı toplayabiliyor, pkk lıları gizli şahit yaptık generalleri hapse attık.
Hepsinide seyrettik.
Çünki yıllar boyu yazarlar, yorumcular halkı yavaş yavaş işlediler hazırladılar. Koca bir sürü yarattılar.
şimdi ege cansen in, TL yi atıp dolara geçmeliyiz demesine bu gözle bakın. ege cansen ekonomistler arasında lider. Aynı zamanda pek çok dev şirketin danışmanı. Üniversitede hoca.
Bu adam usd ye geçelim deyince bunun öğrencilerinden önemli kısım şartlanacak, büyüdüklerinde, devlete konumlandıklarında usd ye geçmek akıllarında olacak. pek çok zayıf karakterli aptal yorumcu yazar ekonomist ege canseni takip edecek, o dediyse bir bildiği vardır diyecek. Lider olarak görülen insanları tüm bilgisiz zayıf karakterliler takip ederler. para vermeniz gerekmez. Doğal askerleriniz olurlar.
Pek çok ekomist yıllar boyu aynı şeyi işleyerek halk hazırlanır.
Halk artık her türlü belayı, dolara geçmediğimiz için yaşadığımızı sanmaya başlar. Artık dolara geçelim diye bağıracak kadar kıvama gelirler.
Hırsızlıklar, yolsuzluklar sebebi ile o halde olduklarını bilmezler. Suçluyu TL olarak görmeye başlarlar.
Benim gibi keçilerin yazdıklarını kimse okumaz. Okusada diğer tarafta koca bir kalabalık USD diye bağırmaktadır, bana kızmaya başlarlar. USD ye geçince sıkıntıları geçecek sanırlar o sebeple benim gibiler, rahata ermelerinde engel olarak görülür.
O aşamada sığır sürüsü çitleri yıkacak hale gelir ve USD ye geçmekte hiç bir engel kalmaz.
Ondan sonra tetikçiler, hırsızlar, katiller devreye girer ve halk sesini çıkarmaz. Bakmışsınız TR yi trump yönetiyor ve herkes memnun.
Yazarlar çizerler, elinde silahla gezen katiller kadar, devleti soyan azılı hırsızlar kadar tehlikelidir ve aynı derecede suçludur. Halkı sömürgecilere hazırlarlar.
İflas eden Uzel makinanın hikayesini okudum ciğerim yandı.
İflas sebepleri kendi hataları. traktör üretiyorlar ve abd traktör fabrikası patentli. Önemli parçalarıda ithal ediyorlar.
ithal parça olunca, patent olunca, yabancıya bağlı çalışırsan, her krizde sallanırsın, yara alırsın.
Batman ise normal olur. Devlet yardım etmemiş, hisse alıp kurtarmamış.
Bende istemem zaten ithalatçı ve abd patenti ile üretim yapan bir fabrikanın kurtarılmasını.
Ama devletin para saçtığı yahudilerin renault, katar ve ne idüğü belirsiz ethem sancağın BMC si, kale makina, TR motor, baykar makina, inşaat firmaları gibi firmaları görüncede insanın ciğeri yanıyor.
Niye ciğer yanması yaşadım bi hastaneye gidip bi kaç hemşireye görünsemmi.? Belki kahveyi fazla içmişimdir.
Dalakta şişerse kesin gidip görüneyim hemşirelere.
Yukardaki uzun vadeli öngörülerimi buraya taşıyıp hafızalara kazıyayım. Birazda sadeleştireyim.
Şunuda ön şart olarak koyayım. hükümet veya abd, başımıza papaz krizi gibi yeni bir kriz çıkarmazsa.
Aşağıdaki tahmin, FED in para dağıtmayı kesip, bu yıl sonu yada önümüzdeki yıl ilk yarısı, faiz düşürürüm, para dağıtırım benzeri bir sinyal vereceği öngörüsünede dayanıyor.
%70 olasılıkla gerçekleşeceğini düşünüyorum.
2019 da.
BIST yavaş yavaş yükselecek. Çok değil.
USD ve FAİZ düşecek. Çok değil. USD 5 altına düşme ihtimali var
ALTIN yavaş yavaş yükselmeye devam edecek. bakın yavaş diyorum. Bizim resmi enflasyondan daha fazla kazandırmaya bilir. Dediğim gibi altın manipulasyona çok açık. Sebebini açıklamıştım. Londradakiler serbest bırakırsa, çokda yükselir. Altında yanılırsam, kendimi yanılmış saymam. Yükseliş için temel var, çin ve rusya altına dayalı para sistemi kuruyor, ama düşüş için sebep yok.
Dow ise ciddi bir düşüş arefesinde iken FED kurtaracak. Tabi orta vade için. Uzun vadede ne kadar para dağıtırsa dağıtsın, dowun helvasını yiyeceğiz. Dow olayı ABD sanayisinden çok, FED e çok bağlı olduğundan, ona kesin şudur diyemiyorum.
Geçen yaz FED aklımda olmadığından, dow için belki son omuzu yapar sonra yıllarca düşer demiştim. O zaman FED kartaldı ve güvercine dönüşecekmiş gibi durmuyordu. Ama geçen yaz, abd verileri iyi giderken, trump baskısı ile FED güvercinleşti.
Bunu tahmin edemezdim. İşim fon yöneticiliği değil, borsayla yatıp kalkmıyorum. Biraz param var onu enflasyona karşı korumaya çalışıyorum hepsi bu. FEDi öngörmemem yanılma idi. Ama benim durumumda büyütülecek bişey de değil. Günahta çıkarmış oldum.
Sonuç:
BIST : 2019 yıl sonu şu anki seviyeden en az %20 daha yukarıda olacak.
USD : 2019 yıl sonu 6 yı geçmemiş olacak, yıl içinde 5 in altına inme ihtimalide tahminimce %40 civarı. Belki %42 buçuk.
VATANDAŞ: soyulmaya devam edecek.
FED desteği gelirse, inşaat sektörü üç beş yıllığına yine canlanabilir. Vatan topraklarını yabancıya ucuza satmaya devam eder, sonrada bayram yaparız.
ÖN ŞART olarak koyayım. hükümet veya abd, başımıza papaz krizi gibi yeni bir kriz çıkarmazsa.
%70 ihtimalle 2019 da bunlar gerçekleşecek.
Sonuç:
BIST : 2019 yıl sonu şu anki seviyeden en az %20 daha yukarıda olacak.
USD : 2019 yıl sonu 6 yı geçmemiş olacak, yıl içinde 5 in altına inme ihtimalide tahminimce %40 civarı. Belki %42 buçuk.
VATANDAŞ: soyulmaya devam edecek.
SANAYİ: gelişmeyecek.
FED desteği gelirse, inşaat sektörü üç beş yıllığına yine canlanabilir. Vatan topraklarını yabancıya ucuza satmaya devam eder, sonrada bayram yaparız.
ÖN ŞART Hükümet veya abd, başımıza papaz krizi gibi yeni bir kriz çıkarmayacak.
NOT: bir kaç günlüğüne, çıkıştan önce silkeleme amaçlı 98 bin belki 97bin gösterebilirler. Bunuda akılda tutalım. İhlal sayarım ona göre.
alicemal bey mümkün değil dedikleriniz. papaz karısıyla mecburen evden çıkmama cezası verildiğinde ülke felç oldu ihracat için akreditif bulanamaz hale geldi.
alicemal kusura bakma ama sen git biraz hava al zaman zaman fırsat buldukça bu sitedeki hemen herkesin yazdıklarını okurum ama senin kadar kendisiyle çelişkiye düşen birisini daha görmedim daha önceleri yüzlerce kitap okudum binlerce makale okudum ege cansen gibi aydın birisini görmedim gerçek bir aydın çünkü sürüye katılmıyor kimsrden korkmuyor bildiklerini yazıyor diye methiyeler düzmüştün şimdi kalkıp yerden yere vuruyorsun ayrıca bilmediğin ve araştırmadan yazdığın uzel traktör olayıvar istersen onun batış hikayesi hakkında sana özel birmakale yazarım. ama sen iyisimi git biraz hava al bende seni bişiy sanmıştım.
proleter, merak etme her şey kontrolum altında. Zaten ön şart olarak papaz benzeri kriz çıkmazsa demiştim. s400 den çıkma ihtimali yüksek. Kriz çıkarırlarsa, kartlar yeniden dağıtılır, öngörülerim çöp olur.
ayne, ege hoca hakkında yazdıklarımda çelişki yok. Yarım aydın demiştim ve anlamaya çalışıyorum demiştim. Hiç bir zaman tamamdır demedim. Sürü içinde değil bu doğru, ama sürü içinde olmaması, kişinin karakterinin iyi yada kötü biri olduğu anlamına gelmiyor. Sadece sürü içinde değil. Sürüyü sağanlar arasında olabilir yada benim gibi sadece sürüyü seyrediyordur.
Yazdıklarını kızgınlığına verdim. ege hocanın USD ye geçelim demesi benle olan olayını bitirir. Batmakta olan abd ye teslim olalım demekle aynıdır. ege hocayı yine okur ve dinlerim, ama artık abd adına konuşuyor gözü ile dinlerim.
Bu arada ayne nin ege hocayı hemen savunmaya geçmesi. ege hoca hakkında yazdığım son yazıdaki, diğerlerini etkileme seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Talebeleri, onu lider gören diğer ekonomistler....
her neyse, ne yaparsak yapalım, zaten tren gidiyor...
Bu arada BIST bana inat aşağı yönlendi... Balinaları kızdırdımmı ne.? easy boy, easy...
Biraz VOB tarafına bakayım. Düşüşü anlamlandırabilen olmuşmu.?
Biraz medyaya baktım, biraz VOP tarafına baktım.
Düşüşün temele dayandırılabilecek CİDDİ tek sebebi yok. Pek çok küçük sebep var.
Uzun vadecinin ciddiye alması gereken bir durum yok. Bizim borsada kısa vadeciler zaten mazohist dir. Hareketten memnundur. :p
Şu haftalarda yükselme için bahane olmadığından, büyük oyuncular sineklerden yağ çıkarmaya devam ediyor gibi görünüyor. Haberleri bahane olarak kullanıyorlar sanıyorum.
Geçen hafta ve bugünde yazdığım gibi, fırsat bu fırsat silkeleme amaçlı bi 98 bin gösterebilirler. Satan olmazsa belki 97.
İşime döneyim.
ayne özür dilerim yaw, bak üzdün şimdi beni. İlk anda üzülmemiştim, şimdi üzüldüm.
Sakinleş sonra tekrar bi düşün. USD ye aşamalı olarak geçelim ne demek.?
Herkese bol şans.
açılım sürecindeki youtube konuşmalarını izliyorum birde bu seçim öncesini. kişiler aynı haberler 180 derece. politikaların hangisi olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum kendime bir yol çizmek için. toplum önünde ve arkadasında konuşulan veya fikirler ne olduğunu bilmem ise mümkün değil ne ise yani. temeli içinde olmadığımız için bilmek mümkün değil.
haberlerden edindiğimiz algı ne kadar doğru ise ? biz sürümüyüz bir yere güdülüyoruz ? doğru nedir ? nereye varmak istenmektedir ? yine 180 derece mi olacaktır dik mi olacaktır ?
:) Anlaşılan proleter dağılmış.
---
Bugünki standarda uymayan dolayısı ile anormal olan hareketin sebebini sanırım anladım. VOP tarafında yazılanlardan anladığım kadarı ile, satışa liderlik edenler, tetikleyen kurumlar yabancı.
Yinede yarına bırakayım analizi. Yarında biraz haber okur, sonra değerlendiririm.
Eldeki verileri not edeyimde yarın aklıma gelmeyebilir. Hafıza dandik.
- Satışa liderliği yabancı kurumlar yapmış. merril, S&P, hsbc,credit -> hepsi siyonist yahudi - hele merrill...
- Düşüş anormal ama Hacim anormal değil. 2 gün önce sıradan günde daha yüksek hacim olmuş.
- Satış bugün hızlandı ama bir kaç gündür, yukarıya uygun haberler geldiği halde yukarı çıkmamakta direniyordu.
- sebep olarak söylenen golan tepelerini tek eleştiren bizim hükümet değil. AB red etmiş, BM red etmiş, Rusya red etmiş diğer bi sürü red eden var. Hoş hükümetin kullandığı kelimeleri bilmiyorum, trump ın ailesini karıştırdıysa, olay değişir.
- Seçimlere bir kaç gün kaldı.
Bu düşüşü fırsata çevirebilirmiyim, biraz kafa yoralım bakalım.
Güzel yazı. [emoji1474]
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altını naptın dayı, 4 parça felan diyordun ? Hepsini sattın mı ? Erken sattığını söylemiştim sana. :oleyo:
Bugün analiz yapmam lazım, cuma ne olduğuna dair.
Ama daha önce, birde ne kadar efsane ve süperman süperkeş olduğuma dair efsanevi bir gerçek hikaye anlatayım.
15 yıl kadar önce, bir sonbahar sabahı. Ankara yüksel caddesindeki dev palamut ağaçları, sokağın tepesine abanmış, sararmış yapraklarını döküyorlar.
Bunun anlatacağım konuyla alakası yok. Bizide ilgilendirmiyor, geçelim.
Şindi asıl olaya geleyim.
Yıl 1980, İzmirde soğuk bi şubat akşamı. Uzaktan buharlı Bornova treninin sesi geliyor. "Çuf çuf çuf çuf". 2 koyun ve koyunların sahibini ezmiş, farkında değil, Basmane'den aldığı yolcularını bornovaya taşımakta. O dönem bornova köy, İzmir kasaba, arası incir tarlaları ile dolu. Tren gider "Çuf çuf çuf çuf". Çoban ölmüş koyunlar sağa sola dağılmış. Toplamda kaç koyun vardı kim bilir?
Şimdi asıl konuya gelelim. Buda asıl olay değildi ve bizi ilgilendirmiyor kaç koyun vardı ama insanın aort damarını titretmiyormu?
Yıl kaçdı yaw, yılı hatırlayamadım o sebeple eskilere uğradık. 20 yıl desemmi.? O kadar yoktur, 12 de anlaşalım.
Yıl 2007, Ankara Dikmen tepesi. O zamanlar da Dikmen tepesi, şimdiki gibi bina dolu ve ne çoban var ne koyunlar nede "Çuf çuf çuf". Niye yok diye araştırıyorum, koyunlar nerede.? palamutlar yaprak döktümü.? Hay allah kafa hala daha eski anılarımda. Araya karışıyor.
İmdi yılda anlaştık. Bilgisayar başındayım, mail döşeniyorum. Olay gerçek.
O aralar henzü sıtkım sıyrılmamış, CHP yi kurtarıcı, başındakileride iyi insan sandığım dönem. Bunlarında aynı diğer partiler gibi CIA ürünü olduğunu anlamam, kılıçdaroğlunun Ankaradan İstanbula yürümesi ile başlar. O zaman aydınlandım. "Lan nooluyor" dedim.
Orduyu hapse attılar, kimse yürümedi, eğitim sisteminin anna koydular kimse yürümedi, yargıyı hapse attılar kimse yürümedi, yahudi sermayenin temsilcisi hapse atıldı, kılıçdaroğlu ayaklandı.
Bildiğim kadarı ile kılıçdaroğlu eşcinsel de değilki, aşkı için dağları delsin.
O zaman bişeyler döndüğünü düşündüm, geriye doğru taaa 1938 e kadar chp yi araştırdım. Hiç yapmamıştım.
Netçede, bunlar CIA dan emir alıyorlardır sonucuna vardım. O zaman hem kılıçdaroğlunun davranışları yerine oturdu, hemde baykal ın erdoğan gibi "camilerimiz süngü" diyen bir adamı hapisten neden çıkarmak ve siyasete sokmak için o kadar kanunları çiğnediğinide anlamış oldum. Her şey cuk oturdu.
Ama 2007 de bir mail atmıştım kılıçdaroğluna. Seçim yakındı ve kendisi henüz vekildi, baykal baştaydı. O zamanlar chp konusunda at gözlüğüm vardı.
3 veya 5 tane proje yazmıştım. Bakın bunları yaparsanız AB ye bağımlılığımız kalmaz, hızla kalkınırız filan diye. Bunları seçimlerde kullanın dedim. kılıçdaroğluda, "ekonomi kuruluna verdim" diye cevap yazdı.
Kullanmadılar. Koca projeler içeren makaleden bi kaç cümle alıp reklam cümleleri olarak TV de kullandılar. Hepsi o.
Şimdi o projelerin birini başka ülke gerçekleştirmeye çalışıyor. Diğer 2 taneside gazetelerde ve TV de plan olarak sunuluyor.
En önemli proje, Trakya kapıkule'den İstanbul dan yer altından geçen, Çin e kadar dümdüz, kıvrılmayan dev bir demiryolu projesi. Konteyner taşıyacak ve en geç 1 haftada pasifik okyanusu kıyısına ulaşacak. Hindistan İran filan güzergah üzerinde Türki cumhuriyetlerde dik hatlarla ana hatta dümdüz bağlanıyor. Dünya nüfusunun yarısı hat üzerinde. Anlaşmalarda öyle yapılacakki, ne kadar ihraç edersen o kadar ithal edeceksin, hiç bir ülke mağdur olmayacak.
Korkunç bir gelir ve kalkınma planı. AB ye batıya bağımlılığımız azalacak. Bunu kullanmadılar. Sebebini CIA dan emir almaları diye düşünüyorum. Cuk oturuyor.
Bu projenin amatörünü Çin şu ara "kuşak ve yol" diye yapıyor.
İkinci proje Çanakkale ve İstanbul boğazlarındaki akıntılardan elektrik üretilmesi. Korkunç bir dip akıntısı var, koskoca 2 deniz birbirine akıyor. Acaip bir elektrik potansiyeli, yapmasıda kolay.
Bunuda kullanmadılar, şimdi aynı projenin reklamı TV lerde dönüyor, BTP projesi olarak.
3. proje, Ege açıklarında deniz doldurulup ada yapılsın. Bunu yapan bi sürü ülke var. Ben İzmir koyunu düşündüm. koyun içi atıklarla leş gibi pis. Denizin rengi gri. İç kısmı doldur, iş şehri yap.
Urla açıklarına kara ile bağlantılı dev bir ada. Türkler giremiyor ve devlet işletiyor, MAFYA GİRMEYECEK. Kumar adası.
Türkiyenin her yıl milyarlarca doları sırf kumar yüzünden dışa akıyor. Bulgaristan, galler, abd ve internetten tüm dünya kumarhaneleri. hepsine milyarlar akıtıyoruz.
O parayı yurt içinde tutmak ve ilaveten komşu ülkelerin gemi ile gelenlerin parasını çekmek. Devlete her yıl milyarlarca dolar kaynak. Türkler internetten oynar, yabancılar adaya cruise gemilerle uçaklarla taşınır.
Bunu da İzmir adını kullanmadan fatih altaylı yazdı. Ancak o devleti işe karıştırmadı çünki akp var başta. O dönem de başta akp yok ama İzmir, chp belediyesi.
Bunu kabul etmemelerini anlarım çünki akp çok pis kullanırdı. Milletda cahi sürü. Hemen devlet kumarmı oynatır derlerdi. halbuki gelecek milyarlarla tüm fakirlerin çocuklarını bedava üniversite bitene kadar okutursun, düyanın en iyi eğitimini alırlar. Ama anlatamazsın, kumar parası ile çocuğum akumasın der. İnançtır bişey diyemezsin. Senin çocuklarının parası kumar parası olarak yurt dışına çıkar. binali nin oğlu macau da kumar masasında. Onu anlamaz.
Her neyse. Bu konuya neden girdim.
BTP nin boğaz akıntılarından elektrik üretelim reklamlarını görünce mazi canlandı...
vay be, ne muhteşem bir keçi yim yaw... Yaşlandık kuyruğu titretme vakti geldi, bebelerin oyuncağı oluyoruz. Ulvi bir yaşlı keçi ye
yapılırmı bu.? Yapılmaz.
Astral seyahat çalışmalarına tekrar başlayayım. Dünya yaşanacak yer değil.
İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
S.Alışık
İmdi cuma günki, ayın 22 sindeki hareketi anlamlandırmaya çalışalım.
İmdi başta şunu belirtmezsem, insanlar önyargılı yaklaşıp kulaklarımı çınlatacaklar.
Ben meclisteki tüm partilerin, ingiliz ve abd üretimi olduğunu düşünüyorum. Başka ülkeye uşaklık ederek kendi halkını sömüren adamlarında karakteri düzgün olamaz. o sebeple genelde az veya çok eğitimli, az veya çok hırsız çıkıyorlar.
Eğitimli olanlar hırsızlığı nitelikli yapıyorlar, kolay fark edilmiyorlar, eğitimsiz olanlar ise barbarca ülkeye dağılıp talan ediyorlar.
akp de 5 yıl önce abd ile kavga edene kadar abd ile ortaktı.
Hiç bir partiyi savunduğumu sanmayın. bana kalsa tüm meclisi atom bombası ile havaya uçururum. Tüm siyasetçilere radyasyonlu elma yediririm. Acımam.
İmdi bu cepte tamammı.
Gelelim analize.
Eldeki verileri sıralayalım.
- Satışa liderliği yabancı kurumlar yapmış. merril, S&P, hsbc,credit -> hepsi siyonist yahudi - hele merrill...
- JP Morgan, bankalar hakkında karalayıcı bir rapor yayınlamış. JP Morgan siyonist yahudi. Daha öncede bir çok kurum kötü raporlar yayınladılar fark ne.? Bu sefer toplu hücum olmuş. Diğer leri borsada hisse ve forexte TL satış yaparak destek olmuş. bilmiyorum bloombergHT ve NTV de medya ayağını yürüttülermi. Onlarda Türk ortaklar yahudi, yabancı ortaklar siyonist yahudi. Toplu bir ayaklanma var.
- Düşüş anormal ama Hacim anormal değil. 2 gün önce sıradan günde daha yüksek hacim olmuş.
- Satış bugün hızlandı ama bir kaç gündür, yukarıya uygun haberler geldiği halde yukarı çıkmamakta direniyordu.
- Merkez Bankası rezervlerinde 6.3 milyar dolarlık erime var, Merkez'in TL' yi desteklemek için döviz sattığı söyleniyor.
- Merkez dolar yükselirken aldığı kararla TL nakit akışının bir kısmını 1 haftalığına kestim diyor. Kimse takmıyor, ısrarlı yükseliş devam.
- TR ekonomisi açısından daha önemli kurumlardan geçen haftalarda gelen açıklamalar var ama dolar etkilenmiyor. Cuma ise patlıyor.
- sebep olarak söylenen golan tepelerini tek eleştiren bizim hükümet değil. AB red etmiş, BM red etmiş, Rusya red etmiş diğer bi sürü red eden var. Hoş hükümetin kullandığı kelimeleri bilmiyorum, trump ın ailesini karıştırdıysa, olay değişir.
- Seçimlere bir kaç gün kaldı.
- tayyip konuşmasında kılıçdaroğlu ve akşeneri tehdit etmiş. "Milletvekilliğinize güvenmeyin." Bu kadar ileri kimse gitmemişti. Giden 1 kişi var ama güç elinde değildi onun, sinek vızıltısı gibi kaldı.
Bulabildiğim veriler bunlar. En önemli veri, yahudi ekonomi kanalları NTV ve bloombergHT, cuma günü yayınlarla yükselişe destek verdilermi.?
Sürekli "USD yükseliyor"u ön planda tuttularsa, destek vermişler demektir. Merkez bankasının hamlesini SÜREKLİ ön planda tuttularsa destek vermemişler demektir. Seyretmediğimden bilmiyorum. Destek verdiklerinden ise adım aliCemal gibi eminim. aliHaydarmıdı? :wu: her neyse...
Ben bunlardan, seçime yaklaşırken tayyipin istanbul ve ankarayı kaybetmesi amaçlı bir tokat gözü ile bakıyorum.
Daha kötüsü sonrada erken seçim baskısına girmeleri olur. doları 6 TL üzerine çıkarıp orada tutarlar.
Cuma gününe kadar örgütlü bir eylem yoktu siyonistlerden. O sebeple kafamdada seçim baskısı filan yoktu.
Halbuki geçen haziran ayında seçim baskısı aklımdaydı. Yıl sonu senetleri satar altına geçerim çünki seçime 3 ay kala baskıya başlarlar diyordum.
Aralıkta atak gelmemesi, aklımdan seçim baskısını çıkardı anlaşılan.
Kişisel olarak bakarsam. USD nin 6 yı geçmesi, BISTin 100bin altına gelmesi beni pek etkilemez. Maliyetim çok düşük ve yeterli miktarda olmasada epey altınım var. Sadece 1/4 ü gitti. Sonuçta böyle devam ederse kazancım gider geçen seneki papaz olayında olduğu gibi.
İmdi sonuca gelirsek... Bu işi nasıl fırsata çeviririm yada normal hedefime nasıl ulaşırım.?
maydonozdan sonra eyözgürlükte gelmiş... bu ergenler adamı öldürür yaw...
sanki boyu uzadı. karakter analizine girecem zor duruyorum. Neden insan başkasının kötülüğünü bekler.? Yardımlaşma nerde.? Düşeni kurtarma nerde.?
Tüm kültürümüz silinip gitmiş, geldiğimiz yere bak, ergenlerin haline bak.
her neyse.. asıl işimize devam edelim... eyözgürlüğü ve maydonozun çocukluklarını es geçelim.
eyözgürlüğü eğittim sanıyordum ama eski şımarık haline dönmüş, buda diğer teorimi ispatlıyor ya her neyse...
:28:
İmdi.?
Karşı hamlem ne olmalı.?
Bu arada maallenin ev hanımları ellerinde odunlar karşı köşede bekliyorlar. 3 gün önce beni aradılar, "dolar yükselecek diyorlar. naapalım" dediler.
"Biraz yükselir ama kazanç sağlamazsınız, gıpraşmayın, kimseyede dolar aldırmayın, sonra size düşman olurlar" benzeri akıl verdim.
Ev hanımları ellerde odun, gözler internette doların 6 TL yi geçmesini bekliyorlar. Geçmezse dayaktan yırtacağız. Geçerse arka bahçeden geri dönmemek üzere arazi olma seçeneğini hazırda tutuyorum.
Ankara'dan Muğla'dan ev hanımları aramışlardı onlarada aynı şeyleri söylemiştim. Biraz yükselir ama ihya olmazsınız...
2001 krizinden beri her piyasa hareketinde aranırım. Hiç yanıldığım olmadı... Yanılırsam bu ilk olacak.
Yanılmam için USD nin kalıcı olarak 6 üzerine çıkması ve BISTin de aylarca 100 bin altında kalması gerekir. Aslında ikisinden biri gerçekleşse yanılmış olacağım...
Her neyse yanılmak sorun değil. İlk taşı hiç yanılmayan atsın.
Asıl çözülmesi gereken problem, seçimden sonra erken seçim baskısı olurmu.? Onu çözmek gerekir...
Yeni durum konusunda epey düşünmem gerekiyor.
Yeni durum, siyonistlerin olaya müdahil olması. Cuma gününe kadar bariz bir müdahale yoktu.
İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
S.Alışık
human, biraz düşünmem lazım.
Elimdeki altın ve hem altın hemde hisse maliyetimin çok düşük olması bende kafamın rahat olmasına sebep oluyor.
Siyonistlerin amacı seçimi etkilemekse, seçime kadar baskı kurmaları beklenebilir. USD ye 6 yı geçirtebilirlermi kimse bilemez. %50 şans var atar belki tutturursun.
Portfoyum uygun olduğundan, seçime kadar BIST ve USD seviyesini görmemezlikten gelebilirim.
BENİM İÇİN Asıl problem seçim sonrası olacak. akp Büyük hile yapmazsa, Ankara ve İstanbul'u kaybedecek görünüyor.
Siyonistler: erken cumburbaşkanlığı seçimine götürebilmek için baskıya devam ederlermi.?
Aslında problem olmayabilirde, aylık gelirlerimle altını artırırım. da... K/Z sıfır olur, onunda anlamı olmaz. her neyse bu benim problemim, kendi problemimle kimseyi rahatsız etmek istemem.
Bu haftanın bitmesini ve seçim sonrası en az bir hafta durumu incelemek gerekiyor... baskı devam edecekmi.?
Siyonistin karşısında MB enstrümanları ve hükümetin elinde IMF(mc. kinsey) kartı var...
Kızma dayı ya, şu "mübarek" pazar günü eğleniyoruz.