https://i.hizliresim.com/r5pVv1.jpg
Printable View
Takip edince kazanma başladı
EML-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tirede guzel gitmiş sektorde bilmedigimiz guzel gelismeler mi var acaba...
ambalajların geneli iyidir...tire ve durdo diğerlerinden bir kaç adım öndeler...tabi tanıdığım ambalajlar içinde...bu iki hisse de kötü endeks olsa dahi çıkmalarını bekliyorum...bir çok yönden birbirine benzerlik gösteriyorlar...bu benzerliği dünkü çıkış miktarları ile de ispat ettiler...:bravo: durmak yok....yola devam
çıkış marjı yüksek olan hisselerde (temel verilerine göre çok ucuz olan hisseler ) genelikle endeksten pozitif bir ayrışma bekliyorum..yani endeks düşse dahi bu tür hisselerin kendi dinamikleri içerisinde çıkışlarına devam etmelerini bekliyorum...
hatırlayanlar bilirler durdoyu ilk aldığımda da durdodan endeksin tersine çıkışlar bekliyorum demiştim...bunu söylememin gerekçesi buydu...ki geçmişe baktığımızda durdonun en büyük çıkışlar yaptığı vakitler endeksin 100 lerden 88 binlere düştüğü vakitler olduğunu görürüz...
2018 yılı son çeyrek bilançosu çok önemli idi...bu bilançoda eski durdo mu yoksa yeni durdo mu ?? olacağının işaretlerini göreceğimizi söylemiştik...gelen v.g beyannamesinde yep yeni bir durdo ile karşı karşıya olduğumuz gördük...yıllık cirosu artık 138 milyonlar değil ,300-400 milyonlara ulaşan ,yıllık karı ise 11,3 milyon değil , 40-60 milyon tl lere varan bir durdo olma potansiyeli görünüyor...
bu verileri gördükten sonra içimiz iyicene rahatladı...bu rahatlık ile tutma kararı verdik...2019 yılı ilk çeyrekte daha da iyi bir bilanço bekliyorum...tahminlerime göre ciro 85 milyona net kar ise 15 milyona dayanması gerekiyor...
bu ciro ve karı yapacak bir durdo için bilmem kaç yıllık 138 milyon borç gerçekten de çerez parasına dönüşür...belki de toplam iki yıllık karı ile borcunu kapatabilecek bir duruma gelir...
bunu burada söylediğimizde uzmanlar neler dediler..:kahkah: yok konkonkarto ilan edilecekmiş de yok biz pazarlamacıymışız da...da da da söylenmeyen bir şey kalmadı...az bilmiş temelciler de durdoyu yeni yeni keşfetmeye başlıyorlar...
bu borsa aleminde bilen temelciler bilmeyenlere ,çok bilen teknikçiler bilmeyen teknikçilere ve sabırlılar sabırsızlara hep mal satarlar...bakalım biz hangi az bilmiş temelciye malı devredeceğiz..??? yalnız ileride malı verdiğimde dahi benden alan zarar etmeyecek tam tersine elinde tuttukça kar etmeye devam edecektir..
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yatay bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +103, ortalama tahmin ise +56 puan oldu.
Foreks'in 46 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +670 puan olurken, en düşük beklenti -480 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 46 analistin 31'i pozitif, 15'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +103
Ortalama : +56
Maksimum : +670
Minimum : -480
Katılımcı: 46[(+)31(-)15]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(26/02/2019 - 09:23:24)
Takipci sayısıda azaldı sayfada balkonlar bile boşaldı son gunlerde....:cool:
TEKNİK ANALİZİMDEN ÇIKARDIĞIM SONUÇLAR ŞUNLARDIR...
1-Hissede rsi dipten çıkmaya başlıyor...şu anda 50 seviyesine ulaşmıştır...geçmişte hep 85 den dönüş yapmış idi...bu şekliyle 85 i görecek kadar çıkması gerekiyor diyor mantık...eğer öyle yaparsa ?? rahatlıkla 7,52 zirvesinin çok üzerinde yeni bir zirve yapar...
2-macd göstergesi dün açısını daraltmış ve fiyat ile bulaşma isteğindeydi..işte bu gün gerçekten de kendince bunu kesmiştir..böylece kendince bir al sinyali üretmiştir..
3-durdo yakın geçmişte 6,30 civarlarında bulunan yükseliş trendini aşağı kırarak ta 6,00 ı görecek kadar inmişti...şimdi ise tekrardan atak yaparak şu anda 6,78 civarlarında bulunan yükseliş trendinin üzerine çıkmıştır..şu anda ise 7,00 seviyesinde bulunuyor..burası şu anda psikolojik direnç seviyesidir..buranın üzerinde kaldığında ilk hedef 7,52 zirvesi olacaktır...
4-durdo yükseliş trendini aşağı kırdığında bolinger alt bantı destek edinmiştir...geçmişte bolinger üst bandını aşırı yukarı kırdığında düzeltmesi de sert olmuş...bu yüzden de son üç aydır ilk defa yükseliş trendinin kırılmasına neden olmuştur..kısacası bolinger bantlarına da dikkat etmek gerekiyor...
5-10 luk ema da 6,70 civarlarında bulunuyor...durdo şu anda buranın üzerine çıkmıştır...geçmişte 10 luk ema önemli destek görevi görüyordu..çok da belirleyici idi..ama aşırı çıkış ve inişlerde o desteğin tutmadığı görülüyor..o vakit bolinger bandı önem kazanıyor..
KISACASI HİSSE TOPARLANIYOR...YENİ BİR DİPTEN YOLA ÇIKIYOR...SON ÜÇ AYDIR DURDO TEKNİK ANLAMDA HİÇ BU KADAR DİP YAPMAMIŞ İDİ...DURDO BİLANÇOSUNUN VERDİĞİ GÜÇ İLE TEMELİNİN GÖSTERDİĞİ HEDEFE ADIM ADIM İLERLEYECEKTİR..TABİ BU BENİM KİŞİSEL DÜŞÜNCELERİMDİR...BEN HEPİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM..
evet bende bu gün görebildim...ama ister millet olsun , isterse de olmasın hisseler ederine er yada geç giderler...2017 yılının ciro olarak iki katından fazla , net kar da ise neredeyse 4 katına yakın büyümüş bir hisseye kimse kayıtsız kalamaz...ekonomik krizin had safhalarda olduğu bu günlerde bir çok baba şirket bile zarar açıklarken bu kadar büyümüş bir şirkette bulunmak bana göre nimettir..bu tür hisseler sizi olası kötü endeksten de korur...bu yüzden de riskinizi minimuma düşürür...prim potansiyeli ise bana göre en az %100 daha da vardır..
şu anda görebildiğim kadarıyle bir çok hisseyi alırken endeksi de gözetmek gerekiyor...endeks düzeltmeye geçtiğinde bir çok hisse bundan olumsuz etkilenme potansiyelinde olacaktır..bunun dışında olabilecek hisseler ise çok güzel bilanço açıklamış ve büyümesine devam etmiş hisselerdir...bu hisselerin sayısı ise benim tanıdıklarımdan 5-10 taneyi geçmiyor...işte durdo bu 10 hisseden biridir...durdoyu ilk aldığımda endeksin olası düşüşlerinin tersine durdodan çıkış bekliyorum demiştim..o vakitler gentaş hissesini de örnek vermiştim...
işte bu gün de aynı şeyleri söylüyorum...kişisel düşüncem bilançosunun ve temelinin gösterdiği fiyatının hala çok aşağısında olduğu için durdo olası kötü endeksten pek de etkilenmeyeceğini tam tersine kendi dinamikleri içinde çıkışına devam edeceğini düşünüyorum...
geçmişte bunu söylerken yeni durdo ile ilgili hiç bir somut veri yoktu bunu tamamen bilgi ve tecrübelerimizin verdiği düşünce ile tahmin ediyorduk..ama bu gün ise elimizde somut veriler var...çok güzel artmış ciro ve karlar var...o yüzden de aynı şeyleri söylemekte bir sakınca görmüyorum...
aylar önce en sonunda bu hissede metahan ,ben ve bir kaç ky arkadaş bu hissede kalacağız demiştim...şu anda topikten görüldüğü kadarıyla durum budur...adeta topik terk edilmiş havası var...ama durdo yola devam ettikçe yavaş yavaş bazı yeni ky arkadaşlar gelecektir..
Pozisyonu olup yazmayanlar da olabilir 🤣🤣
2018 bilanço gelsin ortam şenlenir.
Büyük kafalar fikirleri, orta kafalar olayları, küçük kafalar kişileri tartışır
bu çin atasözü çok hoşuma gitti...:kahkah: bu atasözünden sonra hangi aracı kurum alıyor ,satıyor diyemeyeceğiz galiba...:kahkah:
bu günkü kapanışımız 7,00 oldu...tam da psikolojik direnç seviyesinin üzerinde bir kapanış oldu..prim olarak da %1,45 lik bir primimiz oldu...bu prim miktarı az görünse de anlamı büyüktür..ilk etapta psikolojik direncin üzerine çıkmak güzeldir...yeni ve temiz bir havayı tenefüs etmek gibidir..:kahkah: bu saatten sonra 7,52 zirvesinin kokuları bize gelmeye başlayacaktır...normal bir çaba ile o zirveyi görüp geçme ihtimalimiz yüksektir...
rsi ,macd ..v.b teknik veriler hala dipten yeni yeni çıkıldığını işaret ediyor...önümüzdeki günlerde bu çıkışın ivmelenmesini ve 7,52 nin de geçilerek yeni bir zirve oluşturmasını bekliyorum...bunlar şu anda ilk etapta teknik beklentilerimdir...temel beklentilerim ise malumunuzdur...orta ve uzun vadede durdonun çıkışının devam etmesini 2019 yılı ilk çeyrek bilançosunu (mayıs ayının 10 una kadar ) 8,00-9,00 aralığından karşılanmasını ,kim bilir belki de ufak ufak çift rakamları koklayatabileceğini düşünüyorum..çünkü temel veriler olası bu çıkışı destekler..
bakalım teknikçiler ve yeni temelciler ne zaman bu hisseye üşüşecek..??? hisse az hareketli iken pek kimsenin dikkatini çekmiyor ama ne zaman ki agresifleşti o vakit her çeşit yatırımcı buraya damlıyor...
artık hayırlısı olsun dostlar...ben hepimize başarılar diliyorum...bu günü de primli kapattığımızdan dolayı mutluyum...aza razı olmayan çoktan mahrum kalırmış..:yes:
Dostum, sizleri takip ediyorum.Sizler kadar bilgili değilim.Teknikten, grafikten pek anlamam. Bilancodaki temel verilere bakarim sizin gibi.Sizleri zevkle izliyorum.Buradakilere ,sizlerden daha fazla verebilecegim bir yorum olmadığı için yazamıyorum.Eminim benim gibi olanlar da vardır. Yalniz değilsiniz dostlar. Tek farkımız, ben hepimizden sonra gemiyi terkedecegim.Belki bir yıl, belki iki yıl sonra.[emoji41]
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz de buradayiz. Sessizce beklioruz!!
Sent from my iPhone using hisse.net
Borclarin vadesi nasildi bilen varmi arkadaslar kac yillik cektiler acaba ben bakmak istedim ama dogru durust bisey bulamadim...
Dostum 5 veya 6 yil taksitle aldılar. Sanırım bir Alman bankası da ipotekledi. Eee bankalar uyanık. Olası kötü durumda ilk sırada olmak istiyorlar.
Bedelsiz ihtimali veya temettü sü varmı
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Iki yıl bedelsiz verme durumu olacağını zannetmiyorum dostum. Ama forumdaki üstadlar daha iyi tahminde bulunabilir.
bu hissede kalındıkça kazanç artacaktır...durdo yeni makinaların devreye girmesi ile müşteri pörföyü sürekli artacaktır..tahminen bir yılda ancak müşterileri tam anlamı ile oturur...bu yüzden de giderek artacak iyi bilançolar beklenmelidir..
durdo şu anda fk 4 değerine bile gelmiş değildir...daha o değere gelecek ardından da türkiyede ekonomik krizin hafiflemesi ile faizler ve döviz düşecek ...böylece hisselerin fk değerleri de yükselecek...krizden önce sanayi şirketleri fk 7-10 aralıklarından değer görürlerdi...o değere gitmeleri için durdonun fk 4 değerine geldikten sonra tekrardan iki kat çıkması gerekiyor...
burada rakam vermek istemiyorum ama temel analizi bilenler durdonun kaç tl lere gideceğini az çok tahmin ediyorlar..
2019 yılı ilk çeyrek bilançosunda 30 milyon yurtiçi ciro ,55 milyon yurtdışı ciro vede 15 milyon net kar bekliyorum..daha önceleri çeyreklerde 16-25 milyon beklentilerim vardı ama ihracatın tam tahmin ettiğim gibi artmamış olması , hedeflerimizin de biraz törpülenmesine neden oldu...artık sadece çeyreklerde 15 milyon net kar bekliyorum...tabi dövizin de stabil olması şartı ile...malum döviz durdoda hala 25 -30 milyon tl civarı bir kur riski barındırıyor...bu kısmı açıktadır...bu açık kısmını da ihracat ile kapatırsa kur riski de kalmaz...
4000 lot alsan 7.10 ytd
Daha 18 bin lot bile olmamış pazarcı esnafı gibi bagırak mı on numara beş yıldız diye ....:cool:
sn Katti yabancıların lot larının durumu ne acaba ...
elimde sayın keko satmadım.
Aslında alıp satmayı hiç sevmem. Bu piyasa bizi manyak etti. Piyasa olumlu kalsa isterse 2 sene kımıldamasın. Sabır var ytd
Borç yapısı:
Makine parkı: 6 yıllık geri ödemeli (bugün taksit günü) 3 aylık ödemelerle 4.6 milyon euro,
Diger leasing 2022 sonu biten 1 milyonluk leasing,
2023 sonu biten 6.8 milyon$ bina leasing'i.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yeni baskı makinası 5 milyon eurodan almışlardı bunu 5 yıla ve her yıl 6 ayda bir ödeme yapacak şekilde kapatacaklardı..bir çok yatırımını bu şekilde yaptı diye biliyorum..o yüzden de çok sıkışacağı bir durumu yok...durdo borcunu çok rahat çevirir..
*3 aylık=6 aylik
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.