Bu ara işin teknik kısmı da önemsiz geliyor.
Yok zirveymiş yok buymuş. Aşınca mecburen bu olurmuş.
TEMEL parametrelerden kopuk bir fiyatlama var.
"YENİDEN DEĞERLEME" diyorum.
SPK'ya o konuda 4.çeyrekte bastıracağız.
Printable View
Bu ara işin teknik kısmı da önemsiz geliyor.
Yok zirveymiş yok buymuş. Aşınca mecburen bu olurmuş.
TEMEL parametrelerden kopuk bir fiyatlama var.
"YENİDEN DEĞERLEME" diyorum.
SPK'ya o konuda 4.çeyrekte bastıracağız.
FROTO ne oldu? 64 TL. Oyun yeni başladı.
Vatandaş 1 liraya alayım 3-5 kuruş vurayım derdinde.
8, 9 olsun. 9 10 olsun.
İyi güzel de bunlar büyük resmin parçası değil ki!
Maksim veriyor mu? "Biraz vereyim" diyor. Ona da kapıyı kaçtan açıyor?:notr:
JP Morgan basmış krediyi.
Tenneco almış. 5.4 milyar $
VW yatırım yapacakmış.
Daha üçün beşin hesabını yapıyoruz.
Sermayesinin 2.5 misli KAR etmiş şirket.
Adamlar yıllarca bu şekilde parayı toplayacak.
Vurun tahtacıya gitsin. Yabancı değil.:kmk:
Atmaca gibi mal bekliyor.
Bilancolar gelmeye basladi yarin da bizimki gelir mi beyler
Kestim ahtapot hakli cikmamak istiyorum:(
Hesaplarıma göte 15 yıl bu hisseyi taşıyorum.Bugün benim yöremde,daire fiyatları,300 bin,400 bin tl Kiralar 1000,,1500 tl arası değişiyor.Kısaca 400 bin tl lik bir yatırımdan senelik 15 bin 20 bin tl gelirin olur.Be yillar içerisinde bina eskir.dairenin fiyatı iyi ihtimalle yerine sayar.Önün için,böyle her yıl %10 a yakın temetrü veren hisse almak daha iyidir.Daire gibi eskimesi olmaz.kiracı sıkıntısı olmaz.tadilat masrafı olmaz.10 yılda kendini amortisman eder.son olarak.Bu hisseyi alcaksan sadece temetrüsundan dolayı alacaksın.Yok alıyım yükseldiği zaman satarım diyorsan,senin aradığın hisse bu hisse değildir.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Birileri yine güldürdü beni. 400 binin yüzde 10 unu 15-20 bin olarak hesaplayanlar bu hisseden nasıl kazanacak..
Hesap bilen yok..
Artı 15 yıldır elinde hisse de tutuyormuş. Sen 15 yıl önce hisse kaç tl idi ve kaç lotun vardı onu söyle inanayım.
Herkes işkembeden sallama yapıyor.
Geçen sene 4. Çeyrek açıklanmadan harekete baslamıstı ufak ufak ogün +%7 deyken o felaket bilanço açıklanmış ve eksiye dönmüştük. 1-2 ay sonra yine aynı fiyatlara çıktık ama ogün iyi can sıkmıştı. Oyüzden bilançoya çok takılmamak lazım. Yapılan iş belli pazar belli %70 mal dışarı satılıyor. Bilanço bencede ne uçar ne kaçar. Paralar kasada duracağına yeni yatırım yapılsın pazar büyütülsün. Bu kağıt ozaman dediğiniz uçuk rakamları görür. (100 tl üstü 😆/) onun dışında hareket alanı belli. O alanda bol trade ile maliyeti çok aşağılara çekmeye müsait.
NETAŞ'a bakıyorum hasılat iyi. Ama zarar BÜYÜK.
EFK da düzelme olsa da 46 milyonu 110 milyon zarara dönüştürmüş.
Kront ta denge yok. İSTİKRAR yok. 3.çeyrekte bu sefer zarar yazmış.
Goody 2.2 milyar hasılata anca 61 milyon KAR. O da geçen yıl 136 milyonmuş. Bu yıl yarıya düşmüş.
İHLAS grubu gibi millette beyin bırakmayan grupları ise hiç düşünmeyelim.
FMİZP yatırımcısını alıştırmış. 10 yıldır hep KAR.
İSTİKRAR: Yatırımcı açısından çok önemli bir kriter olmalı
Her zaman olduğu gibi birileri aklınca çoğu kişilerin yazdıklarını çarpıtıp ters algı oluşturmaya çalışıyor.300 400 binliralik daire ,senelik 15 20 bin kira getirir.fakat bu hisse %10 gelir getirir derken neyle neyi kiyasladığımı,hoş gayette güzel anlamıştırda nedense başkalarının anlamasını istememişliğinden midir neyse.bu hisseyi 2009 dam 4 5 yıl önce tanıdım.ögünlerde hisse 400 tl civarıydı,sermayesi 200 bin tl civarıydı.hisse sermaye artırıyorum dedi hisse bir hafta boyunca tavan tavan gitti.3 ay sonra hisse fiyatı 1400 tl gibiyken 1 e 68 bedelsiz sermaye artırdı ve elinde hissesi olanı hisseleri 69 katına çıktı,hisse fiyatı bölününce 23 tl civarı olmuş oldu.nasıl ki sermaye artırım haberiyle 10 tavan yaptıysa bölünme tamamladık sonra 3..60 tl lere geriledi.bu 3.60 tl hisse fiyatı bölünmeden önceki fiyatı 250 tl gibi olmuş oluyordu.sonradan zaman içinde yükseldi düştü.Aslında bunlar beni hiç ilgilendirmiyor.ben temetrumu hep aldım.beni ilgilendiren tarafı hisseni fiyatı değil,temetrunun bu yıl nekadar olacağıdır.Okadar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gayfe içen var mı.
Bugün ben ödeyeceğim...
bu arada 2018 3. çeyrek 22.10.2018 de açıklanmış ve 2018 YILI 9 AYLIK KONSOLİDE OLMAYAN NET DÖNEM KARI 31.015.495 TL(ÖNCEKİ 12.782.290 TL) bu habere sadece %10-15 gitmiş. 4. çeyrektede 0 kar gösterdiler yılı 31 milyonla kapattık. bu sene 3.çeyrek 31 gelir mi bilmem ? maxim bu bilanço işini çözmüş...
Bir haberde AB'li otocular, Brexit belirsizliği ortadan kalkarsa otomotivin iyi olacağını yazmışlar.
Sadece belirsizlik kalksa yeter gibi anladım.
Honda İngiltere'de bir fabrikasını kapatmış.
Nissan da Brexit olmazsa kapatacağım diyor.
Diğer markalar da yazılmış.
VW dışında Türkiye'ye başka yatırımlar da gelebilir.
https://www.theguardian.com/business...nderland-plant
Honda'nın zaten Türkiye'de yatırımı var.
İnşallah arttırır.
Nissan'ın var mı bilmiyorum.
Ucuz işgücü, güçlü tedarik sanayii, konum ve büyük pazarıyla Türkiye bu süreçte daha çok yatırım çeker.
İngiltere'de maliyet Sterlin!!! Orda çalıştırdıkları paraya biz de kaç kişi çalıştırırlar?
https://resmim.net/f/yYdS5x.png
5 dakilalıkta flama var. macd yukarı kesmek üzere yatırım tavsiyesi değildir.
Nissan'ın motorlarını zaten Renault üretiyor diye biliyorum.
FMİZP'nin de Reno için üretim hattı var.
Yıllar önce yatırım yapmışlardı.
Honda Brexit sebebiyle yılda 150.000 tane Honda Civic üretimi yapan fabrikasını sene başında kapatmış.
Ama daha başka markalar da var deniyor:
https://www.bloomberg.com/opinion/ar...rmakers-in-u-k
Bu işler olurken VW de Türkiye ye yatırım kararı alıyor.
Honda zaten Türkiye'de var.
Gel onları da burda üret.:yes:
https://resmim.net/f/kBJFTB.png
herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.
bir önceki kırmızı kanal düzeltmesini de böyle anlık yapmıştı. dediğim gibi yatırım tavsiyesi değildir.
MAN yatırımını da unutmuşuz bu arada.
O da önemli ve büyük bir yatırım.
FMİZP inşallah ana ortağa kullandırdığı fabrika alanının bir kısmında kendi üretim yapar. Sonuçta kazancın çoğu aynı yere gidecek.
Önümüzdeki 3 ay "yeniden değerleme" ve bu yanlış kiralama kararı konusunda çalışmamız lazım.
Bizim bu araştırmalarımızdan elde edilenler bence buzdağının görünen kısmıdır.
TENNECO da büyük bir yatırımla boşuna gelmedi TÜRKİYE'ye.
Her pazara yakınlar. :ok: ABD ve hatta Güney Kore'ye gönderileri de burda göstermiştim.
Kaldı ki PİSTONların önemli bir kısmını da Türkiye'de üretilen araca koyup gönderiyorlar.
Herhalde bu İHRACAT kısmına yazılmıyordur.
2.el de var tabi.
Bu aksam gelir heralde bilanco , goruruz ne akmis ne kokmus kendi halinde bi bilanco . Osmanliya genel olarak katiliyorum ama bu sirketin bir sikintisi varsa o da o at suratlidir. Adamin sirketini degerlendirmek gibi bir gayesi yok . Bakin duran varlik mevzusu gibi dillendirdigim bir mevzu daha var . Ortalama Bir Piston sirket tarafafindan ihrac edilirken kaca satiliyor ic piyasada ne kadar satiliyor.Bakkal hesabi yapiyorum satilan piston pim adedine bakarsak 70-80 tl ye Piston satiyoruz:) komik rakamlar. Dumen Oyle boyle kurulmamis yani.. isterse vw gelsin isterse man gelsin bu sirketin sikintisi patronu ve kurulan cark
Bütün bu olumlu gelişmeler sonuç olarak bilançodaki rakamlara yansır.
O sebeple asıl olay bilançodur.
Bilançolar iyi olduğu için önemsiz gibi düşünülüyor.
Bir tane kötü bilanço açıklamış olsa neyin önemli olduğu net bir şekilde görülür.:)
Ama olmuyor işte. 10 yıldır sürekli KAR ve genel olarak artan hasılat, artan KAR rakamları.:ok:
İSTİKRAR :ok:
Çok kritik ve çok çok önemli.
ve POTANSİYEL.:ok:
O potansiyeli ortaya çıkarmak inşallah 2020'de mümkün olacak.
2-3 aylık uğraşımız ve şirket üstünde oluşacak baskı mutlaka sonuç getirecektir.:yes:
Ama o zaman da bakalım bu fiyatlara FMİZP alabilecek miyiz?
exkanka hareketlendi tekrar bi kolerasyon sağlama çabası var gibi 2-3 gündür.
FROTO 65 TL oldu. Devam inşallah.
İSTİKRAR, GERÇEK DEĞER ve GERÇEK POTANSİYEL.:cool:
Evet yerli üretim otolar için düşürülen krediler ve ilgili avantajlar 4.çeyrek itibariyle devam ediyor.:ok:
Şirketler yılsonu boyunca kendi indirimlerini de yapıyor. Yazmıştık.
Bas gaza TOFAS bas gaza. Sana da PİSTON lazım. PİM lazım :cool:
Dünkü indirimle birlikte Eylül ayının sonundan itibaren 2 faiz indirimi oldu.
Ancak Eylül'de binek oto satışları %100 artmıştı bile.
Dönemsellik çok çok önemli.
Çimentolar gibi.
Beyaz eşyadaki ÖTV, KDV indirimlerinin bilançoları yansıması gibi.
Aynı şey 4.çeyrekte otoda olacak inşallah.:yes:
Tahtacı da aynı vizyonu paylaştımı, bu potansiyeli gördü mü
böyle dolaşımda az sayıda hisseleri olan şirketler tadından yenmez. :)
bugün aksiyon yok anlaşılan umutlar pazartesiye.
İş gücü ucuz, hammadde ucuz. Nüfus genç.
Bakın aynı mantık KONFRUT gıdada da var. Hammadde yerli meyve. TL ile hammaddeyi al.
Alman geliyor Euro'su ile alıyor. Beleşe üretiyor desek yeridir. Sonra Almanya'da Avrupa'da satıyor.
Tenneco, Federal Mogul da öyle.
Bunlar için son derece KARLI yatırımlar.
Burda üret dünyaya sat.
Kar 22 milyon
Şom ağızlılar. Bırakmadınız ki bir keyiflenelim.
Diye diye düşürdünüz..
Gerildim...