Acaba inşaat ne durumda zamanında teslim edebilecek mi bu adamlar evleri
Printable View
Acaba inşaat ne durumda zamanında teslim edebilecek mi bu adamlar evleri
Gayrimenkul sertifikalarına talep patladı! Yetişen alacak...
BİST Başkanı Himmet Karadağ, gayrimenkul sertifikalarına bireysel yatırımcıdan da kurumsal yatırımcıdan da çok ciddi talep olduğunu belirterek, "İlk sertifikada talebi karşılayabileceklerini düşünmüyorum. Yetişen alacak" dedi.
Bu adam PARK MAVERA millete itelendiğinde böyle demişt bari çıkıp şimdi de kusura bakmayın bana zorla böyle dedirttiler ,YANDAŞ müteahhidin kıçını kurtarmak adına küçük yatırımcıları SATMAK zorundaydık deyip özür dilesin. Zaten bunların ZİHNİYETİ bu önce YAPIYORLAR sonra özür diliyorlar. BALIK BAŞTAN kokar boşuna dememişler...
Talep patladida niye yerde sutunuyor bu tuvalet kagidi
Bu hisseye girdiğimde çok umutluydum bu hissenin bu performansına göre Gayrimenkul hissesine aklı başında olan yatırım yapmaz.
bu hisseye yatırana kadar THY alsaydım yada gecen arkadaşım almadım diye küstüğü safkarı alsaydım yüzde 60 kardaydım.
hata bir kere yapılır 2. yapmam bir daha gayrimenkul hissesine girmem yatırımcıyı düdüklemekmiş.
2 sene beklesem ne olacak gayrimenkul balonu varken bir şey kazandırmaz.Bize yedirmezler zaten bu nedenle
günlük al sat yapıp yüzde 1 le 2 senede daha çok kazanırdım.Akıllı olan bu hisseye girmesin hisse toplayıp daire alacaksa bilmem artık o daireleri nasıl yerden verirler bilmem giriş kat mı olur
Gayrimenkule konu dairelerin belli olduğunu, her dairenin sertifika sayısının bilindiğini ve istediğin daireyi seçebileceğini bilmeden nasıl buraya yatırım yaptın valla hayret ettim. Lütfen bilinçli yatırım yapınız ve yatırımcıları yanlış bilgilendirmeyiniz.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
6 Nisanda Sertifikaların halka arzının seneyi devriyesi olacak . Zamanında forumda inşaat ilerledikçe sertifikaların fiyatı artar diyenler vardı ama inşaat ilerledikçe fiyat düşüyor acaba neden !...
765 adet ile yeniden buralardayiz bakalim.
satıcı kalmadı gibi yataya bağladı bence buralar alım için maliyet düşürmek için çok iyi seviye yükselmeye başladığında alım için çok geç olacaktır.....
Park mavera 3 yada bu bölgedeki diğer konutlara yatırım amaçlı bakanlar kira çarpanlarına da bir baksın derim. Bilmeyenler için söyliyeyim bir konutun yatırım olması için KİRA ÇARPANI en önemli göstergedir. Eskiden bu 10-12 yıldı sonra 15-20 yıl oldu. Bu kabullenmiş değerlendirmeyi göz önünde tutarsak Park mavera nın bitmiş projelerinin satış fiyatları 30 yılın üzerinde bir kira çarpanına denk düşüyor ki iş yatırım olmaktan uzak görünüyor.
KAYAŞEHİR PARK MAVERA 1'DE 4+1 SATILIK ARAKAT DAİRE !!! 202 M2 1.135.000 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...37246427/detay
BÜYÜKÖMERLER'den PARK MAVERA 1'de PEYZAJ CEPHE 3+1 SATILIK 182 M2 829.888 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...37102604/detay
PARK MAVERA 1 DE SATILIK ARAKAT 2+1 DAİRE SATILIKTIR 126 M2 615.000 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...23570588/detay
PARK MAVERA 1 DE MEYDAN VE CAMİ MANZARALI MÜKEMMEL DAİRE 208 M2 4+1 KİRALIK 2.500 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...37150997/detay
PARK MAVERA 1 3+1 KİRALIK SON DAİRELER 181 M2 3+1 2.300 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...37171727/detay
PARK MAVERADA UYGUN KİRALIK 2+1 LÜKS DAİRE 126 M2 1.700 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...13959088/detay
2+1 , 3+1 dairelerde 30 yıl olan kira çarpanı özellikle 4+1 konutta kopmuş gitmiş 37 yıl gibi çıkıyor. Hesabı iyi yapmak lazım son pişmanlık fayda vermez derler.
Umutabi 1.135.000 TL'yi ortalama bir bankaya yatırıp ayda net 11.350 TL faiz alabilir miyiz? Evet dediğinizi duyar gibiyim :)
Kalan para ile kirada otursam olmaz mı :) Yatırım için bakıldığında da neden brüt kira getirisi çarpan oluyor?
Örneğin 2.500 X 12 = 30k kira geliri için elimize net ne kadar geçecektir. Zahmet etmeyin söyleyeyim. 25.500 civarındadır.
Yıllık net getiri ise %2,24.
Şimdi 1.135.000 TL ( bir de bu fiyat üstüne, emlakçıdan alacaksanız emlakçı komisyonu, inşaat firmasından alacaksanız KDV ve alım satım vergileri ekleyeceksiniz ) bugün ayda net 12.000 Tl den aşağı getirmez ( tabi illa İş bankası , Ziraat gibi kafa koparıcı bankalarda, kör gözüme misali paranızı mundar etmeyecekseniz ) . Öte yandan kira çarpanı BRÜT üzerinden hesaplanır , GSİV , emlak vergisi falan düşülmez. Hesap ortada, bu iş yatırım olmaktan çıkmış, sürü psikolojisi hareketine dönmüş. Dost acı söyler , yalancı çobanlara inanmak isteyenler için diyecek bir şeyimiz yok allah yollarını açık etsin.
,
Yapacak bir şey yok allah akıl vermiş ama tabi kullanan için. Size güzel hayaller, kendiniz çalın kendiniz oynayın, belki faydası olur... Birde benim verdiğim olumsuz örnekler dışında sizde kendi açınızdan bu sertifikanın doğru bir yatırım olduğunu gösteren örnekler verseniz de herkes neyin ne olduğunu anlasa. Öyle hamasi nutuklarla olmuyor bu işler , dost acı söyler düşmansa yalan ve yanlışlarla millete hayal pompalar sakın unutmayın...
Konut piyasasında açığa satış yapılıyor mu keşke yapılsaydı diyorum :)
İstanbul’un yeni merkezi Başakşehir http://www.milliyet.com.tr/istanbul-...undem-2623249/
Haberi dikkatli bir şekilde okuyun, bunun yanına kanal istanbul a yakınlığını koyun, 3. Havaalanına yakınlığını ve havaalanının bu sene taşınıyor olduğunu ekleyin, havaalanı civarının e ticaret lojistik üssü olacağını göz önünde bulundurun, en sonunda da sadece şubat ayında müteahhit tarafından 48 daire satıldığını, satış fiyatlarının yüksekliğine bakmak yetmez mi??
Haberdeki görsele bakarsanız belediye binasının sağ üst köşesindeki site bizim site, kuzey yakası projesinin karşısı!!
Kent meydanının dibi, bahse konu kent meydanı taksim meydanından daha büyük olacak!! Metro yu, şehir hastanesini ve ibn-i haldun üniversitesini biliyorsunuz, söylememe gerek yok!!!
Yatırım dedim detay vereyim!
12 bin adede 2+1 daire alınabiliyorsa
12000 x 34,2 den 410bin lira yapar
satış ofis fiyatı 605 bin liraysa
hatta proje bitince artacaktır yukarıdaki gibi 615 bin liranın çok çok üzerinde olacaktır
kabaca %47 kar yapılmış olur
2 yilda %47 hangi yatırımdan kar elde edilebilir
tabiki borsaya açılış fiyatının şu anda çok altında çünkü piyasa yatırım mantığını henüz algılayamadı
sana 1 soru bundan 24 ay yani 2 yil sonra 2020 ocak ayında o 615 lira olan dairelerin değeri gene 615 bin lira olarak mı kalacak?
söyle bakalım istanbul da yaşıyorsan geçtiğimiz 20 yılda hangi evin değeri aynı kalmıştır?
Yoksa banka faizlerinin üzerinde faiş fiyatlarla yükselmemiş midir?
2 yıl sonra her hangi bir ürünün fiyatını bilsem çok farklı bir hayat beni beklerdi. 2 dakika sonrayı bile bilemiyorum. Geçtiğimiz 20 yıl ile gelecek 20 yıl farklı olabilir. Banka faizlerinin üzerinde faiş fiyatlarla yükselmiş olup belki önümüzdeki dönem düzeltmeye girecek.
aynı görüşte değilim bence alınıyor hatta bırak bitmiş projelerdeki ilanları. park mavera 3 projesinde 120 adet 5+1 dairenin 10 ayda 69 adedi satıldı toplam satış değeri 81.286.154 tldir ortalama satış fiyatı 1.178.060 tldir demek ki satılıyor
belki örnek abartı olmuş gibi görünüyor ama bu fiyattan bile satılıyorsa bence sektör kolay kolay durmaz...
Borsadan bir daire aldiginda hem daha uyguna aliyor hem de firma bunu ancak gerceklestirme yani insaat ilerleme durumuna gore hesabina gecirebiliyor. Ancak ofisten alindiginda hem daha fazla paraya hem de tamamini alacak sekilde satiyorlar. Firma elindekileri bitirmeden borsaya yönlendirmez ama bitmeye yakin kendi bile alima gecebilir.