Dur gelecem, bu şimdi kaçar zaten . Tek haneli kelime hazinesi var bir şey yazamaz.
Birazdan tahsilimi soracak .
Sonra tm puanın kaç diyecek .
Kapanış.
Hahhhahh Hahhhahh
Printable View
Emin olun şişecam yönetimi aldıkları pozisyon itibariyle çok ciddi zarardalar.Planları hesap edemedikleri bir virüs bozdu.Şişecam grubu içinde sadece şişecam hissesinde geri alım yaparak hisse fiyatını krizden erkilenmediği hâlde yukarıda tuttular.Trakyacamın tahtasında ise destek noktalarında iş yatırım devreye girerek stopları patlattılar.Hisseyi 2019 yılında hiç bir sebep yokken bilançoda ciddi bozulma yokken 2.30 gibi komik rakamlara kadar düşürdüler.O noktada yabancının ciddi hamlesi geldi.Şişecam iştiraklerinde ciddi yabancı satışı geldi.Sebebini siz araştırın.Şisecam yönetimi son iki yıldır yatırımcıya vaad ettiği kar paylaşımını yerine getirmiyor.Piyasa yapıcılığı kapsamında devreye girmesi gereken aracı kurum tam tersi piyasa bozucu işlemler gerçekleştiriyor.Yetmiyor özellikle trakya camdan yüksek meblağlarda isim telif hakki adı altında şişecama para aktarılıyor.Şisecamın elindeki sembolik miktardaki trakya cam hisseleri trakya cama yüksek fiyattan satılıyor.Trakya cama elektrik santrali kurma ve satın alma yetkisi verilmesi yabancı için son nokta oldu.Şişecamin elindeki miladı dolmuş santralleri fahiş fiyata trakya cama devredeceklerdiki yabancının ciddi satışından korkup geri adım attılar.Uzun yazdım ama yıllara yayılmış bir planı uyguladılar.Trakya cam ciddi karlar ederken daha iyi bilançolar ve kar açıklaması gerekirken şişecam yönetiminin karı kar payı yoluyla yatırımcıyla paşlaşarak şişecama aktarması gerekirken yasal açıklardan faydalanıp düzcam isimli şirketi kurarak dolaylı yoldan nasıl para aktardığını anlatmaya çalıştım.Umarım spk en yüksek fiyattan hisse devrini onaylar.Şişecam yönetimi yeni hissesiyle mutlu mesut yaşar.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk kez 1 Aralık 2019*tarihinde Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından*11 Mart 2020 tarihinde pandemi, yani tüm dünyayı etkileyen ve can kaybına
yol* açan salgın ilan edilen Corona virüsü (Covid-19), tüm dünyada yayılmaya devam* etmekte olup, birçok ülkede hayatı neredeyse durma noktasına getirmiştir.* Alınan tüm
önlemlere rağmen ülkemiz başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz*neredeyse tüm coğrafyalarda etkisini her alanda göstermeye başlamış olan virüs*ile ilgili Topluluğumuz da
başta çalışanlarımız olmak üzere müşterilerimiz ve*tedarikçilerimiz de dahil tüm paydaşlarımızın sağlığını korumak adına birçok*önlemler almış ve almaya devam etmektedir.
Yaşanan bu süreçte karşılaşılan tüm zorluklara* rağmen başta çalışanlarımız olmak üzere, müşterilerimiz ve tedarikçilerimizin* de önemli katkıları neticesinde şu aşamada
faaliyetlerimizi önemli derecede*etkileyecek bir aksama oluşmamıştır. Faaliyetlerimize kesintisiz bir şekilde*devam etmek açısından gerekli tüm önlemlerin alınmasına, tüm ilgili
ülke*mevzuatları ile de uyumlu olacak şekilde, devam edilecektir.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugunku kap haberi.
Şu ortama göre muhteşem kap haberleri gelmesine rağmen hala hisse baskılanıyor. Endeks yüzde 25 düştü Trakya yüzde 60 bu süreçte. Lanet olsun artık... Ayrılma hakkım olmasa beklenilecek hisse değil şer.fs.siz.
Rezilsin iş grubu.. düşerken ki kat dusuyorsun böyle bir gunde bari yüksel..
Degerlene raporu gönder.. zahmet olacak sana biliyoruz..2 ay oldu bilmem farkindamisin ?
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mart aylik takası.. .
https://i.hizliresim.com/GeVE1S.png
Seni tek geçerim bu alemde USTA......
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Israrla 25 Şubat öncesi alanların malını satmalarını istiyor. Ben sattım hacı rahat ol. Ama sattığımın iki katını almak zorunda kaldım zararı çıkartmak için. Değerlemeye kadar burdayım artık.
Ne kadar o c bu is grubu. Ser.fs.z hays.iyets.izler. asagi basarken hacimsiz bastilar herkesten once. Size yar.rak veririm hisseleri. Iyice sinirimi bozdu adiler.
Değerleme raporu bu hafta son değil miydi arkadaşlar, nişan ayına sarkma durumu var mıydı?
https://i.hizliresim.com/IvTSke.jpg
Spk tebligini bekliyorlarmis. Teblig 31 marttan sonra cikacak.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çıkacak tebliğ için görüş yazmayı unutmayalım.. 5 dk nizi ayırın.. bu serefsizlerin isteği şekilde çıkmaz umarım..
Güzel bir metin olursa bir çok arkadaş görüş bildirir diye düşünüyorum.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu metni gondermistim. Degerlendirip sizlerde gonderiniz. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her şey son halini alsın öyle gönderelim. Hem spk hem iş bankası kozlarını bir açsın bakalım. Adil değerleme konusunda umutluyum , dinsizin hakkından imansız gelir demişler.
Teşekkürler karabaht34 Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisselerde kendimi batirdik. Lanet olsun. Tavan olmayan hisse kalmadi nerdryse. Kan emici serefsisler.
Genel kurul 26.03.2020 yarın saat 14 'de idi dostlar doğrumu hatırlıyorum
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eksi kapatirlarsa sasmam.
Ayrılma hakkına sahip olmama rağmen zor dayanıyorum küfretmemek için, ben şişe grubu kadar adice yönetilen hisseler görmedim. Dün açıklama yapıyor şirket etkilenmeyeceğiz diye artmıyor bile, ulaştırma sektörü kadar düştük onlar bile tavan tavan gidiyorlar. Bunlar belini doğrultamadı yazıklar olsun. Ayrılma hakkıma kavuştuktan sonra daha da şişe veya şişelerle işim olmaz
Aslında sürecin netleşmesine aşağı yukarı bir haftalık bir süre kaldı. Ama psikolojiyi sağlam tutmak çok zor. Deneyeceğim.
Evet malesef eksi kapatması muhtemel:Sad:
Aynen oyle abi. Ayrilma hakki olmasaydi kol bacak keser bundan kacardim. Tavan tavan giden hisseleri kaciriyoruz. Sunu satsamda pegasusa girsem diye hayal kuruyordum. Iki gundur pegasis tavan. Lanet olsun bunlara.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugun 2.64 den ilk girisimi yaptim 2 ay once 5-6 lar konusuluyodu
Duserken tavsan cikarken kaplumbaga gibi adi tahtaci vizyonsuz tahtaci cimere spk sikayetimi yazdim umarim ceza alirsin
Hsbc hangi akla hizmet 3.4 milyon aldi cok garip.
https://i.hizliresim.com/2LkUh2.jpg
Arkadaslar genel kurula katilmak icin e mkk portal girise kayit yaptirmaniz gerek. Ayrica elektronik imzaniz olmasi lazim. Unutmayin.
Arkadaşlar Taslak Tebliğ askıda kalma süresi 31 Martta bitiyor. Bu tarihe kadar onitebligi@spk.gov.tr mail adresine önerilerinizi gönderebilirsiniz. Ben aşağıdaki metni kaleme aldım ve gönderdim. Siz de aynı fikirdeyseniz kopyalayıp kendi adınıza gönderin. Eski Tebliğe göre fiyat ( TRKCM ) 3,4 - 3,5 Tl civarı olur. Yeni tebliğde üç ayrı yol ortaya koymuş. Bağımsız Denetleme Firmasının değerleme raporuyla belirlenecek fiyat ise 5- 6 tl civarı olur.
------------------------------
Sayın Yetkililer;
Ben Trakya Cam Şirketi hissedarıyım. Hissedarı olduğum şirketin Şişe Cam Şirketi çatısı altında birleşmesi hususu 30.01.2020 tarihinde kamu oyuna basın yoluyla duyuruldu.
Tebliğin yürürlük tarihine kadar birleşme işlemlerinde, şirket yetkili kurullarınca birleşmeye esas herhangi bir bedel ilan edilmemişse, tüm birleşme işlemleri çıkacak olan tebliğ esaslarına göre yürütülmelidir.
Zira Kanun koyucu, 6362 SAYILI SERMAYE PİYASASI KANUNU GEREKÇELERİ Madde- 24 de; düzenleme yapma yetkisini SPK' na verirken bunu, anlaşmazlıkların önüne geçilmesi ve sorunların çözümü amacına dayandırmıştır.
Bu amacın yerine gelmesinde en önemli husus ise, Adil Fiyat Belirleme usülleridir.
Geriye dönüşü mümkün olmayan bir işlem ve açıklanmış bir fiyat yokken eski tebliğ hükümleri ile belirlenecek bir fiyat adil olmayacaktır.
Adil olmadığı içindir ki; yeni tebliğde bu konuda üç ayrı usül ortaya koymuştur.
Yeni Tebliğin Geçici Madde-1' in kaldırılması yerinde olacaktır.
Saygılarımla.
Evet. Bende daha yeni ogrendim. E imzam vardi. Mkk kaydimida yaptirdim. Yarinki genel kurula katilamiyorum. 1 gun oncede kayit gerekiyor. Thy nin genel kurula basvurdum ama :) tecrube olsun bakalim. Ayrilma hakki gunu yanlis bir sey yapmayim hemde.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu korku ikliminde hisselerimizi satıp stresten kurtulmalı mıyız?
Korku pazarının ürünleri
-Şifalı Gazoz
-Bağışıklık sistemini güçlendiren bardak
-Soğuk algınlığına iyi gelen kış lastiği
-Okunmuş mübarek ZEMZEM kolonyası
-Antiviral kriko ve çekme halatı
Bu komik tarafları...
Umarım kafa ütülemiyorumdur:):)
Kanımca;
Bu aralar içinden geçtiğimiz süreçte, birey için en iyi ihtimal hasta olmamak değil...En iyi ihtimal; "hastalığı hafif semptomlarla geçirmek.."bana seçenek sunulsa tereddütsüz 2 derim
Bu bağlamda, biraz da burun kıvırarak üzüldüğümüz İtalya'nın, süreç sonrası durumu pek çok ülkeden daha avantajlı olabilir..
Yalnız İtalya ve sağlık sistemi çöken ülkelerin vatandaşlarına bir çağrım olacak..
Piramitin üstünde, rüşvetin, ahlaksızlığın en yüksek seviyede yaşandığı katmanın mensuplarına ve yöneticilerinize bu rezilliğin ve ödediğiniz vergilerin hesabını sormalısınız..Zira tüm dünyada ağırlıklı olarak yaşanan şey salgından çok sağlık sistemi rezilliği sorunu..
ABD vatandaşlarının mensubu olduğu ABD devleti katmanı da çöküyor, Şirketler imparatorluğu katmanı modülünün ise, artık yavaş yavaş çöken gövdeden ayrılıp yeni gezegenlere doğru yola çıktığına tanık olacağız..
Soru 1;
Doların değeri kesirinin; paydasına sonsuz tahvil alımı+trilyonlarca dolar parasal genişleme yazdığımız 1 doların değeri hangi sayıya yakınsar..?
Soru 2;
Elinizde, üstünde 100 TL yazan gümüş bir para var..
Gümüşün fiyatı yükseldi ve elinizdeki paranın gümüş değeri 150 TL oldu diyelim..Siz bu durumda elinizdeki para ile 100TL'lik dut kurusu almaya razı olur musunuz?
Umarım üstünde 10 dolar yazan banknotun basılı olduğu kağıt 10 dolardan daha pahalı hale gelmez..:):)
Bu gün 100 dolar, 6 kilo dut kurusu ettiğine inandığımız için 100 dolar gücündedir..(bana göre 5 dut kurusu etmez ya neyse)
Ancak, dünyanın; , plastik, cam, çelik, bilgisayar, ulaşım aracı, lastik, kompozit, ilaç, sağlık hizmeti vs almaya devam edeceğine olan inancım, dolara ve diğer paralara olan inancımın çok ötesinde..
Dolayısı ile böyle bir inanç takasına, bu fiyatlardan razı olmanın saflık olacağını düşünüyorum..
Dünyanın yeni ihtiyacı; Değerli maden kompozisyonuna dayalı tek merkez bankasına bağlı dijital para sistemi olacak gibi..yaaaani neo-bretton woods-d..
Neyse bitiriyorum..
SONUÇ;
Hepimiz: Duymamız gereken 32 benden gerçekçi kaygı yerine, bize giydirilmeye çalışılan 60 beden bol kesim paniğe karşı aklımızı korumakla yükümlüyüz..
Bu en az izolasyon/karantina kuralları kadar hayati bir yükümlülük..Burada doğal seleksiyon Corona'dan çok daha acımasız olabilir
Nereden başladık konu nereye geldi..
Sizi de fazla yormiiiim , aklıma yeni bir şeyler gelirse yazarım..
Sağlıkla kalın inşşşallah:)):
Ben lanet okumaktan biktim. Allahsizlar. Trade desen hacim yok. Asagi basarak uc kurus kazanacaz diye yirtindilar 3 aydir. Amaciniz nedir cozemedim aq.
Taslak Tebliğ Geçici Madde-1'de ; 25.02.2020 tahinden önce başlatılan Önemli Netlikteki İşlemler eski tebliğe göre işlem görür diyor.
geçici madde-1 aynen kalırsa, ayrılma hakkı fiyatı bir ayın ortalaması olarak belirlenir. bu geçici madde kaldırılırsa yeni tebliğe tabi oluruz.
yeni tebliğde üç yol belirlenmiş.
1- altı aylık, senelik, beş yılın ortalama fiyatı
2- zorunlu pay alım teklifi
3- değerleme raporunda belirlenen bedel .
bunlardan hangisi en yüksekse ayrılma hakkı bedeli olarak belirlenir.
bence bize en uygunu üçüncü yolla belirlenecek bedel olur. zira defter veya piyasa değerine bakılacak olursa en yüksek bedel değerleme raporu sonucuna göre belirlenen fiyat olur.
25,02,2020 tarihinden önce elinde hisse senedi olup hak sahibi olduğunu düşünen arkadaşlar da bu geçici madde-1 e itiraz etmeliler. zira bu madde kalırsa zaten eski tebliğe göre yürütülecek tüm işlemler. eski tebliğ uygulamasında 25,02.2020 tarihi değil kamuya açıklama tarihi 30 mart esas alınır.
siz de benim gibi düşünüyorsanız bir önceki mesajımdaki ilgili bölümü kendi adınıza onitebligi@spk.gov.tr mail adresine gönderin.
Col defa yazdik ama hala ayni seyi tartisiyoruz.
Spk taslak tebligde,
25.02.2020 tarihi itibariyle elinde hissesi olanlari ayrilma hakkina sahip oldugunu,
Ancak bu tarih itibariyle ayrilma hakkina sahip olanlarin ayrilma bedeli hesaplanmasinin ise eski teblige gore belirlenen esaslara gore belirlenecegini
Ilan etmistir.
Kabaht34 arkadaşım ne tarihi de başka şeyi de tartışmıyorum. eski tebliğe göre işlem görmek ne demek? eski tebliğde 25.02.2020 tarihi var mı? yoksa birleşmenin ilan edildiği tarih esas alınır diyor.
eskisi uygulanırsa 25. 02.2020 yi unutun. bu tarihi önemseyen arkadaşlar yeni tebliğin uygulanmasını istemeli. onun içinde geçiçi madde1 kaldırılmalı. kendi menfaatini düşünüyorsan .
gerçi boşa yoruluyoruz zaten bizim dikkate alıp tebliği değiştirecek olanda yok. ama en azından üzerime düşeni yapıyorum.
----------
tarih konusuna girmek istemiyordum ama madem açtın; geçi made1 de o 25,02.2020 tarihini koymalarının nedeni şişe cam birleşmesi için değildir. bu tarihe kadar ilan edilen önemli nitelikli işlemler için bir milat koydular. bu tarih öncesinde hangi herhangi bir şirket bu işlemleri yürütürse eski tebliğ geçerlidir diyor. yani hak sahipliği tarihi 25 şubat 2020 değil. şişe cam birleşmesi 30 ocakta oldu, bizi ilgilendiren tarih bu. bir başka firma hangi tarihte açıklama yapmışsa elinde o firmanın hissesi olanlar o tarihte hak sahibi olur diyor. taaa ne zamana kadarmış bu 25.02.2020 ye kadar. sonrası neymiş yeni tebliğe göre. şişe bu tarihten önce, o zaman bizim önemli nitelikli işlemler tarihimiz 30.01.2020 oluyor. isteyen istediğine inanır ben okuduğum kanun maddelerine. ama İnsallah senin dediğin tarih geçerli olur bunun bende bii kaybı yok hatta faydama zira o tarihe kadar başka alımlarımda oldu.
Ben daha once spk ya gonderdim mailimi. Burda da paylastim.
Ama gecici maddeler cok acik. Tekrar tekrar yazmaya gerek. Kanundan once baslayan birlesme islemleri icin ayrilma hakki sahipligi kanun tarihi olan 25.02.2020 olarak kabul edilmistir. Ancak bu ayrilma hakkina iliskin bedelin belirlenmesinde eski tebli hukumleri uygulanacaktir. Maddeler cok acik. Bir daha da bu konuda yazi yazmayacam.
Hakkimizda hayirlisi olsun.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
e genel kurulda her şeye RED verdim hakkımızda hayırlısı olsun açıkçası 3.40 fiyatlardan bile ayrılma bana çok irite edici geliyor....sanırım bunu kullanmaya bilirim adamlar bu güzel kurumu rezil ettiler ya helal olmasın ne diyelim....
diğer bir konuda değerlemenin kanımca çok yüksük çıkmasını bekliyorum ve bekleyeceğim inşallah genede yarının ne olacağı belli olmaz....