Gaza gelselerde pek satis olmaz, yine reklama hiz verirler.
1.5 Milyon konut, 17.000 satis, 2016'nin verileri.
Bu kadar satis hangi birini kurtaracak, sonlari kotu.
Printable View
Ayrica 1 Milyon getirip ev alan yabanciya vatandaslik veriyormus.
Akli beyni 1 Milyon dolari olan neden Turkiye'ye gelsin ?
500.000 dolara Kanada Vatandaslik satiyor.
Kanada'da durum farklı olabilir gerçi. Orası da teroristlerin fink atıp emlak fiyatlarını uzaya götürdüğü bir yer oldu çıktı.
Hollanda'daki programa başvuran bir kişiyi para kaynağı şüpheli olduğu için reddettiklerini biliyorum ama.
Borsa hareketleri eveti fiyatliyor mus. Bakalim sonuc ne olacak hic bir secim sonucunu bu kadar merak etmemistim. Tam tersi hayir cikarsa piyasalarda oynaklik buyuk olur.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
referandumdan ne çıkarsa çıksın ülke tarihinin en büyük belirsizlik süreçlerinden birine girecek.
sadece emlak değil birçok konuda dibi görmek süpriz olmayacaktır.
yalancı bahar dediğin Yellen teyze nin yellenmesine bağlı.
dunyadan haberin yok
Kanada sanki cok matah bir yermi? Yilin 365 gunu gunes goremeyeceksin.
Nufusun %97 si ABD sinirina 50km icinde yasiyor cunku gerisi buz colu
Hastaneler ve okullar dokuluyor son yillarda petrol fiyatlari cokunce ekonomi durdu
Turkiyeye bir Arap neden geliyor?
Kendi ulkesine yakin. Gunde 5 vakit ezan sesi duyuyor
Tayyip e ve Osmanliya psikolojik olarak hayranlar. Turk kizlarina hayranlar. Cocuklari Turklerle evlensinler diye ugrasip duruyorlar cunku onlara gore biz daha moderniz. Turk vatandasi olmak icin yirtinan cok var. Yatirim icin mukemmel bir yer olarak goruyorlar. Doga deniz tarih ekonomi hersey onlara gore daha ileride
Ben Arap olsam bende TR ye para getirirdim. Kanada ya gitmek salaklik resmen
Daha coooook Arap gelecek Turkiye ye . Bu daha hicbir sey. Bak ben Amerikadayim buradaki Araplar bile Turkiyeden hayranlikla bahsediyorlar. Inanmadigini biliyorum ama gercek bu.
Güzel bir yorum katılıyorum, ama parası olana..
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz de olmasanız.. Kanada cidden matah bir yer değil. Bence oraya sonradan göçen enayidir. Sonra onun bir büyük boyu var, Amerika Birleşik Devletleri ki oraya sonradan göçene ne desek boş! Sadece aklımızdan geçirebiliyoruz. Ne aile değerlerimiz ne de forum kuralları izin verir..
Eski forumda da amerikada yaşayan forumdaşlar vardı. Hatta Zagor adlı bir forumdaş Türkiye ile yatıp Türkiye ile kalkıyordu. Ben hakikaten tüm bu duygu ve düşüncelerin sıla hasretinden olduğunu ve türkiye'ye kesin dönüş yapma durumunda aynı psikoloji ile amerika özlemine evrileceğini düşünüyorum. Eski forumdaki Zagor ve benzeri forumdaşlarımızın içinde bulundukları bu psikolojik yanılsamadan bir an evvel kurtulmalarını dilerim.
Arapların buraları beğenmesi üzerinden yürüyerek buraları övebilmeyi de ancak bu arkadaş gibi ne dediğini bilmeyen biri yapabilirdi zaten.
Yahu Araplar zaten bok çukurunda yaşıyorlar. Araplara kendi ülkeleri dışında şeriatla yönetilmeyen her yer cennet. Tutunabilseler, kültürel birikimleri ve eğitimleri yetse bir tanesi gelmez Türkiye'ye.
Zaten dünya ile entegre olmuş olanlar da dediğim gibi yapıyorlar. Buraya gelenler ya kazma derecesinde eğitimsizler ya da karapara aklamak için gelenler.
Madem ülke çok süper, Avrupalılar niye apar topar kaçıyorlar? Burası Araplar için ara basamak. O kadar.
https://www.youtube.com/watch?v=S4K4okVa7dU
Bak nasıl yaldır yaldır girmek için kıvranıyorlar Hristiyan ülkeye. :cool:
İstanbul sokaklarında ki bilboardlarda 90.000 usd'ye Orlando'da ev diye ilanlar varsa durum yaş
alıntı
Kanada yada ABD'ye bir Türk niye gidiyor?
Ve Türkiye'ye gelmek isteyen Araplar genelde Avrupa/ABD'ye gidemeyenlerdir...
Şöyle düşünün Araplar amatör küme, TR 1. Lig. Avrupa-ABD Süper lig.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu günlerdir DAP denilen betoncunun %25 indirdik, hayatımızda böyle bir şey daha önce yapmadık haykırışları ile lanse ettiği reklamları görüyorum ve kendi kendime soruyorum, bu firmadan daha öce `DAP` lanmışların serzenişlerini, şikayetlerini görüpte `DAP` lanmak isteyen varmıdır ? Vardır muhakkak bitmez bunlar lakin eğer fazla yoksa benim düşüncem bu sefer DAP kendi kendini DAP layacak bakalım hislerim beni yanıltacak mı !...
Hocam
Misal benim bildiğim borsanın en pis gruplarındandır İhlas grubu kağıtları.
Ama hala yok uçacak yok kaçacak doe alıp bekleyen, boş boş beklemeyi uzun vadeli yatırımcılık sanan, bu arada kaçan fırsatları göremeyen bi dünya insan var...
Bunun aynısı reel piyasada da olacak muhakkak.
Bunlar yatırım yapmıyorlar ki. Kumar oynuyorlar.
Sadece borsaya değil herhangi bir şeye para yatırırken neye bakılır? Gelecek vaatlerine, işleyişinin sağlam oluşuna, patronun/müdürün vs karakterine, karına/zararına/borcuna vs vs.
Adam gidiyor gidiyor dibine kadar yolsuzluğa batmış veya devletle kanlı bıçaklı olmuş şirketlerden hisse alıyor, ondan sonra beklenen gerçekleşinde way ben battım. Batarsın tabi.
Bunu yapıncaya kadar topla parayı götür Kıbrıs'ta kumarhanede ye. :cool:
Mantıklı...😂😂
Valla zaten genel olarak borsa kenef çukuru , ne halt ettiklerini çeşitli muhasebe metodlarıyla kamufle edip, borsaya kapalı şirketleri üzerinden kar transferi yapan sürüsüne şirket varken kör güzüme hesabı bu alemde şans deneyenlere diyecek bir şeyim yok. Lakin gerçek anlamda , SOMUT olarak şimdiye kadar yaptığı tüm işlerde öyle yada böyle ondan konut almışları mağdur etmiş bir şirketin projelerinden hala ev , ofis almak isteyenlerin nasıl bir beyinsel faaliyete sahip olduklarını merak ederim.
Mağdurlara kulak vermek lazım nedir dertleri anlamak lazım.
https://www.facebook.com/Dapyapimagdurlari/
Bist kenefinden daha riskli bir yatırım mümkün değil. En kötü betonu alsanız sadece pahalı almış olursunuz ama sıfırı tüketmezsiniz. Bıst kenefinde şimdiye kadar sıfır olmuş sürüsüne şirket var saymakla bitmez. Bitmiş olmak kaydıyla tapusunu elinize aldığınız beton için en azından böyle bir risk yok. Ama yatırım için DAP gibi bir projeden beton aldıysanız paranızla rezil olma durumları söz konusu olabilir tabi.
Bu seviyelerden alınmaz tabi. Ama bundan 5-7 sene önce gayet güzel fiyatlar vardı.
Eğer yatırım yapacak kişiye sonradan piyango çıkmadıysa, zaten 7 sene önce de elinde aynı para vardır. Zamanında uyanabilmek gerek.
Yolun çoğunu kat etmiş bir trene son anda binmek mantıksız.
``Bist`e zamanında girmek`` hep söylenir durur. Her yatırım enstrümanı için aynı şeyi söylemek mümkündür. Örneğin 7 sene önce betona yatırım yapan kazanmadı mı ? Yada 2 sene önce parayı Dolar`a bağlayan kazanmadı mı ? Öte yandan ne beton`a ne Dolar`a yatırım yapıp sıfırı tüketen henüz görülmemişken, BIST denilen kenef çukurunda sıfırı tüketmiş sürüsüne insan var. 7 sene önce BIST de boy gösteren onlarca firmanın şu anda yerinde yeller esiyor. Oturum amaçlı olmadığı sürece beton`a yatırımı sevmesemde BIST`i ne betonla nede diğer yatırım enstrümanları ile kıyaslama bile yapmam.
Şimdi değerli üstadım, cukel kepez gibi insanların hakikaten ortada hiç bir şey yokkken malina en konduğu durumlar elbette olmuş. Bu da borsa yatırımını risk yapar mı yapar.
Gel gör ki diğer batan firmaların çoğu, rezil bilançolar, yıllarca edilmeyen kar, borç içinde yüzerken tavan tavan giden hisse fiyatı gibi belirtiler ile göstere göstere ben batacağım diye diye gitmiş. Buralarda para kaybeden insanlar da hiç kusura bakmasınlar saf değil, kısa yoldan voleyi çakayım derken iki seksen uzanmış kişilerdir.
Kendini çok kaptırmazsan, borsada her dönem güzel fırsatlar var. İki yönde de hem de.
Beton işinde de ev almanın bir kârı veya esprisi yok, şehrin gideceği yönü bilip arsa spekülasyonu yapabilen kazanır, o hikayenin de son 10 senesi, nüfus artışı durduğu zaman görürüz arsa spekülasyonu yapanları.
Neyse BIST deyince aklıma, eskiden İstanbul Galata köprüsündeki bul karayı al parayı üç kağıdı açan dolandırıcıları geliyor. Hiç bir zaman karayı bulup parayı alamazdın . Kendim yıllarca BIST içinde olmama rağmen çevremdeki kimseye BIST `i önermedim. Onlara bu işin nasıl üç kağıt piyasası olduğunu da Çukurova -Kepez örneğini anlatarak açıkladım. Risk tamam , yerine göre her yatırımda bir risk vardır diyecek bir şeyimiz yok, lakin DEVLET ortada hali hazırda çalışan firmaya DELİ DUMRUL hesabı el koyup benim paralarımı çalabiliyorsa ben öyle riskin taaa anasını der akıllı olana`da kenef çukurundan uzak durmasını söylerim. Keşke bana da zamanında birileri bu şekil uyarılar yapsaydı da zamanımı bu moktan işlere harcamamış olsaydım.
Son bir şey daha söyleyip BIST mokunu kapatmayı istiyorum. Eğer bu BIST doğru bir yer olsaydı, Referandum öncesi neredeyse bütün piyasalar durgun , ölmüşken BIST piyasası nasıl olaki rekor artışlar sağlardı ? Niye jöleli elindeki yağma Hasanın böreği misali VARLIK FONU `nu ülke menfatine doğru işler yerine bu abiidik gubidik işlere heba etti. Kime fayda sağladı ?
Arkadaşlar parayı betona yatırmayın diyorsunuz ve sonuna kadar haklısınız fakat arsa ve arazi işinde alım riskleri çok çok fazla,
Piyasada ki emlakçılar fiyatları şişirip atmışlar, dağın başına bir dünya para istiyorlar. Ve arazinin keşifi zor, Arnavutköy çatalca silivri üzerine konuşursak fiyatlar tavan ve emlakçılar kurt gibi keklik avına çıkmışlar. Hiç arazi almamış biri olarak bu tür yatırımı yaparken çok fazla risk söz konusu.
Risk her zaman var ama arazide şişirilmiş fiyatlardan alım yapmak istemiyorum, gerçek fiyat diye birşey kalmamış.
Elimdeki parayı borsada değerlendirecek bilgiye sahib değilim ve faizde istemiyorum.
Tek seçenek paranın değerini koruması için ve en azından bu tür çıkmazlardan kurtulup kendi işime odaklanmak için daire almayı düşünüyorum.
Arnavutköy zaten değerli ve en azından havalimanı, köprü derken ileride değerini koruyan bir evim olur diye düşünüyorum.
Yaşadıklarım ve düşüncelerim bunlar, tavsiyesi, fikri olan var mı?
Şuradan ev al veya şuradan şöyle arazi almaya bak gibi vs.
Siz zaten kendi sınırlarınızı çizerek kendi kendinizi sınırlamışınız. Bu şartlar altında ya elinizdeki parayı afiyetle yiyin yada gönlünüzde olan en azından kendi oturabileceğiniz bir ev varsa onu alın. Siz kendi paranızı değerlendirmez yada yemezseniz başkaları yüksek enflasyon ile tasarruflarınızı öyle yada böyle çalıp çırpacaklaradır.
Aslında sınırlandırmak değilde doğru değerlendirmek için mantıklı yollar aradım ama dediğim gibi arazi işinde kurt kapanı var ve piyasayı fazlasıyla yükseltmişler, üstelik o fiyattanda alıcı buluyorlar, yani bize pazarlık şansı tanımıyorlar.
Oturduğum bir evim var. Yatırım amaçlı düşünüyorum.
Sizin fikriniz var mı? Bu arada meblağ çok yüksek birşey değil, 200k.
Gelecek projeksiyonlarina.gore ulkenin nufusu 90 milyondan sonra inise gececek. Tmm bosanmalar oluyor. Gencler ailesinden ayriliyor vs. Tum bunlara tmm ama zaten.bu ihtiyac kentsel donusume verilen emsal artislariyla fazlasiyla karsilanir diye dusunuyorum. Koyden kente goc edecek insanda kalmamis sonucta. iki yol kaliyor ya yurtdisindan nufus ithal edicez yada kentler arasinda nufus degisimi. Bu konuyu su nedenle yazdim. Adam 1970 te arsa almis. arsa muthis degerlenmis hep bu sekilde degerlenecegini dusunuyor. Bu ulkenin 70 lerdeki nufusu 30-35 milyondur maksimum. Bu senaryonun.tekrar etmesi icin.nufusumuzun 200 milyona falan cikmasi lazim. Ben boyle dusunuyorum.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
saadet zincirinin zirvede olduğu, beton ve türevlerinin tek hak yol olarak dayatıldığı bir kaç yıl öncesinde beton lobisi betonun yararlarından tutun ekonominin süper olduğuna kadar geniş yelpazedeki hayal güçlerini halka satıyorlardı.
onlara malzeme veren kişilerde vardı, mesela sürekli aldatılan mevcut zihniyet o zamanlarda 500 milyar dolar ihracat yapabileceklerini zannetmişlerdi. ancak bunun için rasyonel akla önem verilmesi gerekir diyenleri görmezden geldiler, milli ve dini duyguları sömürerek kendi ikballeri ve kolay zenginleşme aracı olarak betona yöneldiler.
geldiğimiz noktada halkın alım gücünü fersah fersah aşmış bir sektör var, şu anda bu lobinin gücü ve halkın öngörüsüzlüğü nedeni ile yağmalamaya en fazla katkı sağlayan "emsal artışları" olgusu bu saadet zinciri nedeniyle ortaya çıktı.
ancak sürdürülemez bir durum. ve işaretlerini sık sık görüyoruz. bu enkazdan kurtulmanın tek yolu rasyonel akıl ve çalışarak/okuyarak terlemektir. bu süreç sonunda ortaya çıkmasını umduğum "rasyonel insan" gelişmesini engelleyen hurafelerden kurtulacaktır ve kendisine dayatılan kümes gibi evleri de elinin tersi ile iterek modern insanın ruhunu da besleyen ve çevre iile bütünleşmesini sağlayacak tasarımların oluşmasına destek verecektir.
pastaneciler işi gücü bırakıp betona girdiyse beklenen son yakın meşaleleri yakın.
kim demişti ayakkabı boyacısı benden hisse tavsiyesi istediği gün borsadan çıktım sonra borsa çöktü falan diye :oleyo:
şu an sadece ev almak değil, herhangi bir yatırım yapmak mantıklı değil. özellikle referandum sonucunun başabaş çıkmasıyla birlikte. sanırım yeni bir seçim kapıda..
Tam tersi düşünüyorum. 60 üstü evet çıksa iktidar gevşek davranırdı ekonomi ile çok ilgilenmezdi veya hemen seçime giderdi. Hayır çıksa evet çıkartana kadar gerginlik huzursuzluk olurdu. Böyle kıl payı evet bence ülke için en iyisi oldu.
Ha bana kalsa ekonomi bu halde iken siyasilerin referandum derdine düşmesi ( hele de seçime daha 2 sene varken ) çok çok gereksizdi enerji boşa harcandı. Bizi takan yok tabi :)
abi ben simdi oradaki butun yorumlari okudum yine kafayi yedim
ya bu nasil bir ulkedir? Insanlara residans demisler ama adamlara otel odasi vermisler ve yuksek aidatla yildirmaya calisiyorlarmis
Bu nasil bir ulkedir hukuk yasa mantik hicbir sey yok. Beni bile soguttular Istanbuldaki emlak piyasasindan