Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 129/1014 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by HubFund Yazıyı Oku
    Borsa yorumlarınız doğru ancak gayrimenkul çok daha riskli bir yatırım diyorlar bu fiyat seviyelerinden!
    Bist kenefinden daha riskli bir yatırım mümkün değil. En kötü betonu alsanız sadece pahalı almış olursunuz ama sıfırı tüketmezsiniz. Bıst kenefinde şimdiye kadar sıfır olmuş sürüsüne şirket var saymakla bitmez. Bitmiş olmak kaydıyla tapusunu elinize aldığınız beton için en azından böyle bir risk yok. Ama yatırım için DAP gibi bir projeden beton aldıysanız paranızla rezil olma durumları söz konusu olabilir tabi.

2.  Alıntı Originally Posted by HubFund Yazıyı Oku
    Borsa yorumlarınız doğru ancak gayrimenkul çok daha riskli bir yatırım diyorlar bu fiyat seviyelerinden!
    Bu seviyelerden alınmaz tabi. Ama bundan 5-7 sene önce gayet güzel fiyatlar vardı.
    Eğer yatırım yapacak kişiye sonradan piyango çıkmadıysa, zaten 7 sene önce de elinde aynı para vardır. Zamanında uyanabilmek gerek.
    Yolun çoğunu kat etmiş bir trene son anda binmek mantıksız.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

``Bist`e zamanında girmek`` hep söylenir durur. Her yatırım enstrümanı için aynı şeyi söylemek mümkündür. Örneğin 7 sene önce betona yatırım yapan kazanmadı mı ? Yada 2 sene önce parayı Dolar`a bağlayan kazanmadı mı ? Öte yandan ne beton`a ne Dolar`a yatırım yapıp sıfırı tüketen henüz görülmemişken, BIST denilen kenef çukurunda sıfırı tüketmiş sürüsüne insan var. 7 sene önce BIST de boy gösteren onlarca firmanın şu anda yerinde yeller esiyor. Oturum amaçlı olmadığı sürece beton`a yatırımı sevmesemde BIST`i ne betonla nede diğer yatırım enstrümanları ile kıyaslama bile yapmam.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    ``Bist`e zamanında girmek`` hep söylenir durur. Her yatırım enstrümanı için aynı şeyi söylemek mümkündür. Örneğin 7 sene önce betona yatırım yapan kazanmadı mı ? Yada 2 sene önce parayı Dolar`a bağlayan kazanmadı mı ? Öte yandan ne beton`a ne Dolar`a yatırım yapıp sıfırı tüketen henüz görülmemişken, BIST denilen kenef çukurunda sıfırı tüketmiş sürüsüne insan var. 7 sene önce BIST de boy gösteren onlarca firmanın şu anda yerinde yeller esiyor. Oturum amaçlı olmadığı sürece beton`a yatırımı sevmesemde BIST`i ne betonla nede diğer yatırım enstrümanları ile kıyaslama bile yapmam.
    Şimdi değerli üstadım, cukel kepez gibi insanların hakikaten ortada hiç bir şey yokkken malina en konduğu durumlar elbette olmuş. Bu da borsa yatırımını risk yapar mı yapar.

Gel gör ki diğer batan firmaların çoğu, rezil bilançolar, yıllarca edilmeyen kar, borç içinde yüzerken tavan tavan giden hisse fiyatı gibi belirtiler ile göstere göstere ben batacağım diye diye gitmiş. Buralarda para kaybeden insanlar da hiç kusura bakmasınlar saf değil, kısa yoldan voleyi çakayım derken iki seksen uzanmış kişilerdir.

Kendini çok kaptırmazsan, borsada her dönem güzel fırsatlar var. İki yönde de hem de.

Beton işinde de ev almanın bir kârı veya esprisi yok, şehrin gideceği yönü bilip arsa spekülasyonu yapabilen kazanır, o hikayenin de son 10 senesi, nüfus artışı durduğu zaman görürüz arsa spekülasyonu yapanları.

Neyse BIST deyince aklıma, eskiden İstanbul Galata köprüsündeki bul karayı al parayı üç kağıdı açan dolandırıcıları geliyor. Hiç bir zaman karayı bulup parayı alamazdın . Kendim yıllarca BIST içinde olmama rağmen çevremdeki kimseye BIST `i önermedim. Onlara bu işin nasıl üç kağıt piyasası olduğunu da Çukurova -Kepez örneğini anlatarak açıkladım. Risk tamam , yerine göre her yatırımda bir risk vardır diyecek bir şeyimiz yok, lakin DEVLET ortada hali hazırda çalışan firmaya DELİ DUMRUL hesabı el koyup benim paralarımı çalabiliyorsa ben öyle riskin taaa anasını der akıllı olana`da kenef çukurundan uzak durmasını söylerim. Keşke bana da zamanında birileri bu şekil uyarılar yapsaydı da zamanımı bu moktan işlere harcamamış olsaydım.

Son bir şey daha söyleyip BIST mokunu kapatmayı istiyorum. Eğer bu BIST doğru bir yer olsaydı, Referandum öncesi neredeyse bütün piyasalar durgun , ölmüşken BIST piyasası nasıl olaki rekor artışlar sağlardı ? Niye jöleli elindeki yağma Hasanın böreği misali VARLIK FONU `nu ülke menfatine doğru işler yerine bu abiidik gubidik işlere heba etti. Kime fayda sağladı ?

7. Arkadaşlar parayı betona yatırmayın diyorsunuz ve sonuna kadar haklısınız fakat arsa ve arazi işinde alım riskleri çok çok fazla,

Piyasada ki emlakçılar fiyatları şişirip atmışlar, dağın başına bir dünya para istiyorlar. Ve arazinin keşifi zor, Arnavutköy çatalca silivri üzerine konuşursak fiyatlar tavan ve emlakçılar kurt gibi keklik avına çıkmışlar. Hiç arazi almamış biri olarak bu tür yatırımı yaparken çok fazla risk söz konusu.

Risk her zaman var ama arazide şişirilmiş fiyatlardan alım yapmak istemiyorum, gerçek fiyat diye birşey kalmamış.
    Elimdeki parayı borsada değerlendirecek bilgiye sahib değilim ve faizde istemiyorum.

Tek seçenek paranın değerini koruması için ve en azından bu tür çıkmazlardan kurtulup kendi işime odaklanmak için daire almayı düşünüyorum.

Arnavutköy zaten değerli ve en azından havalimanı, köprü derken ileride değerini koruyan bir evim olur diye düşünüyorum.

Yaşadıklarım ve düşüncelerim bunlar, tavsiyesi, fikri olan var mı?

Şuradan ev al veya şuradan şöyle arazi almaya bak gibi vs.

Alıntı Originally Posted by Son Osmanlı Yazıyı Oku
    Arkadaşlar parayı betona yatırmayın diyorsunuz ve sonuna kadar haklısınız fakat arsa ve arazi işinde alım riskleri çok çok fazla,

Piyasada ki emlakçılar fiyatları şişirip atmışlar, dağın başına bir dünya para istiyorlar. Ve arazinin keşifi zor, Arnavutköy çatalca silivri üzerine konuşursak fiyatlar tavan ve emlakçılar kurt gibi keklik avına çıkmışlar. Hiç arazi almamış biri olarak bu tür yatırımı yaparken çok fazla risk söz konusu.

Risk her zaman var ama arazide şişirilmiş fiyatlardan alım yapmak istemiyorum, gerçek fiyat diye birşey kalmamış.
    Elimdeki parayı borsada değerlendirecek bilgiye sahib değilim ve faizde istemiyorum.

Tek seçenek paranın değerini koruması için ve en azından bu tür çıkmazlardan kurtulup kendi işime odaklanmak için daire almayı düşünüyorum.

Arnavutköy zaten değerli ve en azından havalimanı, köprü derken ileride değerini koruyan bir evim olur diye düşünüyorum.

Yaşadıklarım ve düşüncelerim bunlar, tavsiyesi, fikri olan var mı?

Şuradan ev al veya şuradan şöyle arazi almaya bak gibi vs.
    Siz zaten kendi sınırlarınızı çizerek kendi kendinizi sınırlamışınız. Bu şartlar altında ya elinizdeki parayı afiyetle yiyin yada gönlünüzde olan en azından kendi oturabileceğiniz bir ev varsa onu alın. Siz kendi paranızı değerlendirmez yada yemezseniz başkaları yüksek enflasyon ile tasarruflarınızı öyle yada böyle çalıp çırpacaklaradır.

Sayfa 129/1014 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •