Hocam 7 lerden alırken milyon kere demedikmi bak arkadaş asla satmayacağız, öğleye kadar değil ölene kadar elimizde tutacağız. Benim ne suçum var şimdi jonathan hocam, neydi parolamız, temettümü alırım keyfime bakarım nokta...
Printable View
Elbette, aynen bu şekilde. bizim için düşük f/k çok daha avantajlı bir durum olacaktır. Bazı kağıtları toplayamadıkları için götüremezler, uzun yıllar boyu. Karlılık güzel olsa ve f/k düşük olsa da, kağıt benzer piyasa değerlerinde kalır. Bizim parolamız, diğer dostlarımızın da dediği gibi "huzurla temettümü bekliyorum" mottosuna dayalıdır.
Güzel zamanlardayız. Vademiz, sonsuz.
Temettuye donduk 13 ay oldu isterse fiyat 10 olsun isterse yillar boyu buralarda gezinsin artik temettuye madem tahtaci mal kaptirdi dusurmesin 32tl saldi 19.88 gosterdi ogun az daha salsaydi 20 bin lot daha alacaktim 10.000 yazdim vermedi biraz daha durussa tahtaci kalmaz suan izliyorum istedigim yere gelirse fabrikamiza yakinligimiz cogalir
2022 tahmini 1.1-1.2 milyar net kâr gelir mi sizce? Gelirse böyle şirketi 5.5 f/k da zor bırakırlar düşüncesindeyim. 2 senede toplamda en az %70-80 getiri potansiyeli demek.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yatirimlar dewam edecek ceo gecen tv de anlatti bu kar sermayeyi bu sene degil seneye zorlar temettuyu aldik temettuyle ekledik bu senede temettu issallah sinirlari zorlar tahtaciyla kafa yormaya gerek yok 32 gorduk sukur ihtiyacimiz yok zamanimiz cok nakit elhamdulillah afyonda 5 sene bekledik antreman cok pkent te 3 sene brisa evlendik fabrikayi ziyaret ettim tavsiye ederim enterasan iyide ilgilendiler yemegimizi yedik 4 sene hedef koydum issallah tahtaci spek gecicidir fiyatta bist zaten dengesiz issallah firsat verir vermezse nasip
2ci ve 3cü ünitenin ne zaman üretime geçeceği hakkında KAP a açıklama yapmadan bilgi veremez.. Yatırımlar devam edecek derken yeni bi sermaye artırımı gerektirecek Bi şey değil daha ziyade aksaraydaki fabrikada teknolojik gelişimlere yönelik yatırımlar olabilir gibisinden şeyler söyledi.. Bu arada 4 5 sene önce şirket borçlanırken kuru sabitlemişti.. Şirketi tebrik ediyorum.. Bana kalırsa şirketin 2 milyar civarı borcu olsada bence Aksaray yatırımını bedavaya getirdiler
Kur borcunu Hedge etmeyen tüpraş ı bile 3-4 bilançodur kur yükselişi beşik gibi sallarken kulağı kesik sabancı lar böyle Bi fabrikayı kurarken çoğu borç vadesinde kur seviyesini4 ün altında sabitlemiş durumda...
Borç sabitlendi ama bildiğim kadarıyla o hedge giderlerine çok ciddi bedeller ödüyoruz. Her yıl neredeyse 400 milyon kadar. Ve bu tutarın içinde ana para yok. Sadece faiz ve hedge giderleri. Dolayısıyla Aksaray bedavaya gelmedi aslında. Hatta bana göre, bahsedilen tutarın tl bazlı 2-3 katına geldi çoktan, o dönemin döviz kuru üzerinden hesaplarsak. Bu esnada, döviz de arttı. Bir şekilde aynı noktadayız. Bilançoya bakıyorum, ödenen onca astronomik faize rağmen hala daha borçlarımız aynı. Sadece dönen varlıklar artıyor. Ama artık borcun azalması lazım. Borcu hep sabit tutuyorlar.
O sabitlendi ama hedge masrafları devam ediyor bildiğim kadarıyla. Biz her yıl 400 milyon liraya yakın para ödüyoruz faize, hedge'e. yani bedelsiz değil onlar. Fazlasıyla ödüyoruz, merak etmeyin. Hatta borç aynen duruyor ve yıllardır bu bahsettiğim tutarları ödemeye devam ediyoruz. Yatırım bitti, evet, ama sanırım bahsedilenden iki kat pahalıya geldi. Maliyetinden yani. Ve ne kadar daha ödeyeceğiz, bilmiyorum.
Güzel değerli kardeşim şirket 1.çeyrek 1.5 milyara ulaşan nakitin faiziyle 2 milyara yakın döviz açığının zararını karşılamada ilk defa 4 milyon artıya geçti.. Hissede yaşanan son düşüşün ana etmeni de benim tahminim bu da birikecek nakitin faizinin döviz açığının kur zararını karşılamayağı şirketin 2.çeyrekte faaliyet dışı giderden ciddi zarar yazacağı bununda karı 70 80 milyon civarı törpüleyeceğidir.. Dediğim çıkmazsa 20 senedir bu şirketin mali yönetim politikasını tanıyamamışım demektir..
Çukura düştü çıkamıyor
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kimseler yok, hayret ! Mola süresi bitmedi mi yoksa..
Benim bildiğim ve gördüğüm şu; o döviz borcu hedgeli. Yıllık 400 milyona yakın finansman giderini bu ve benzer sebeplerle ödüyoruz zaten. Dövizin artışı bizi kötü yönde etkilememeli o kadar. Kasadaki nakit paranın getirisi ise faiz ve hedge giderlerini dengelemeli. Geriye bir tek ciroyu ve karlılığı görmek kalıyor. Az kaldı göreceğiz.
Bugün ben aldım 20.80'den 21'lere kadar. Güzel de oldu. Bizim karımız yok bu işten. Maliyetine çalışıyoruz. Sizin için aldım.
Ona gerek kalmıyor artık. Ben tahtaya gelip 1.000-2.000 lotluk alımlar yapmaya başladığım anda "eyvah" diyor, "eyvah." Sürüyor yukarı. Beni biliyor o. Benim şakayla, korkuyla, düşüşle, çıkışla işim olmadığını biliyor. Birbirimizi anlıyoruz.
Bazı düşünceler var. Bilanço kötü gelirse 15-17'lere verirler diye. Oralar vermeye cesaret edebilir mi göreceğiz. Verirse, daha aşağıda yeri yok. Boğulur oralarda.
Herkes acısını çekecek. Tahta yapıcı da çekecek, tepelerden alanlar da, biz de. İstisna yok.
Tahtayı zaten bir hayli sattılar ve baskıladılar, 30'lardan bu fiyatlara kadar.
Benim merak ettiğim husus; kurdaki yükselişin, karı 80 milyon civarında törpülemesini bekliyorum dediğiniz husus... İkinci çeyrek karını da birinci çeyrek gibi 280 milyon civarında hesaplayıp, 80 milyon azalarak 200 milyon civarında gelmesini mi bekliyorsunuz? Yani iki çeyrek toplamında; 280 milyon (ilk çeyrek karı) + 200 milyon (ikinci çeyrek karı) = 480 milyon 6 aylık kar gibi...
Yoksa ikinci çeyrek direkt 80 milyon zarar mı bekliyorsunuz? Yani 280 milyon (ilk çeyrek karı) - 80 milyon (ikinci çeyrek zararı) = 200 milyon 6 aylık kar gibi...
İkinci çeyrekte bu şekilde bir zarar açıklaması aklıma mantığıma sığmaz. Hedgeli olduğumuz halde kur artışından zarar edecek dahi olsak, bütün operasyon ve satış gelirleri düşünüldüğünde, üstüne kasadaki paranın faiz getirisi düşünüldüğünde, en kötü 180 milyon civarı bir ikinci çeyrek karı açıklamalıyız diye düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/fcu46gp.gif
Çekilecek acı var.. çekilmeyecek acı var..
Ya biri dom dom kurşununu ta kalbine koyarsa...
Burası borsa ve Brisa.. her şey mümkün...
Sevgili JoNaThAn,
30 senelik tecrübem, bana, "borsada olmaz olmaz deme , olmaz olmaz" deyimini yarattırdı.
Bu sözün patenti bana ait .. ama kullananlar var..
Balık tutarken, mesinanın kalınlığını ve mesinaya uyguladığın gücü iyi hesaplamalısın..
Hayvanın canını çok fazla acıtır ve mesinan da çok kalınsa....
Balık, bir baş hareketi ile seni denize alır ve balık tutma hayallerini bitiriverir.
"Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi"...
Görüldüğü gibi..Yunus Emre de sıkı bir borsa' cı imiş..:yahoo:
https://i.hizliresim.com/ctsxfbe.gif
17,00 tl gayette olası..
orada göreceği talebe göre yön belirler, artık..
Oralara gelmesi çok güzel ve özel olur.
Ben, 20.80-21.08 arasını kaldırmıştım 2 Temmuz'da. Kademe gözetmedim, alacağım lot sayısını yazıp, fiyatı da 5 kademe yukarı yazdım, olanı aldım, rızıklandım.
Eğer 17'lere gelecekse, ben şimdiden silahlı kuvvetlerimi hazırlıyorum. Ben sadece cepteki nakitle de almam. 2-3 yıllık borçlanır, bütün gelirlerimi ipotek eder öyle alırım. Ben normal bir adam değilim. "Canda değilim, maldayım." "Can gider, mal kalır." Bu sözlerin patentleri de bana ait sevgili hocam.
Biz savaşa hazırız. Biz canımızdan vazgeçmişiz. Bizden korkmalı aklı olan.
Küçüktüm. Kuzenimle şakalaşıyorduk. Kuzenim fırsattan istifade benim koluma şaplak vurdu 2-3 tane. İyi de acıttı. Ben bunun üzerine yürümeye başladım. Ama bu hala daha vurmaya çalışıyor, ataklar yapıyor. Ben Erol Taş gibi kahkahalar eşliğinde kendi yüzüme 2-3 tane çok sert tokatlar atarak bunun üzerine yürümeye devam ettim. Kuzenim o tokatları gördükten sonra (kendisi istese de öyle vuramazdı) bana vurma girişimlerinden vazgeçti. Çünkü bana bulaşılmazdı, bunu anlamıştı. Bir köşeye sindi, ben de onu elime geçirip faiziyle geri aldım o tokatları. Hem onun vurduklarını hem de kendime attıklarımı.
Tahta yapıcı benden korkacak. Öğrenecek.
Oralara gelmesi çok güzel ve özel olur.
Ben, 20.80-21.08 arasını kaldırmıştım 2 Temmuz'da. Kademe gözetmedim, alacağım lot sayısını yazıp, fiyatı da 5 kademe yukarı yazdım, olanı aldım, rızıklandım.
Eğer 17'lere gelecekse, ben şimdiden silahlı kuvvetlerimi hazırlıyorum. Ben sadece cepteki nakitle de almam. 2-3 yıllık borçlanır, bütün gelirlerimi ipotek eder öyle alırım. Ben normal bir adam değilim. Biz savaşa hazırız. Biz canımızdan vazgeçmişiz. Bizden korkmalı aklı olan.
Küçüktüm. Kuzenimle şakalaşıyorduk. Kuzenim fırsattan istifade benim koluma şaplak vurdu 2-3 tane. İyi de acıttı. Bunun sonrasında, ben kuzenimin üzerine yürümeye başladım. O hala daha vurmaya çalışıyor, ataklar yapıyordu. Ben Erol Taş kahkahaları eşliğinde kendi yüzüme 2-3 tane çok sert tokat atarak kuzenimin üzerine yürümeye devam ettim. Kuzenim o tokatları gördükten sonra (kendisi istese de öyle vuramazdı) bana vurma girişimlerinden vazgeçti, artık bana vurmanın anlamı kalmamıştı. Bunu anlamıştı. Bir köşeye sindi, ben de rahatlıkla onu elime geçirip faiziyle geri aldım o tokatları. Hem onun vurduklarını hem de kendime attıklarımı.
"Canda değilim, maldayım." "Can gider, mal kalır." Bu sözlerin patentleri de bana ait sevgili hocam.
Tahta yapıcı benden korkacak. Korkmayı öğrenecek. Bu bir öğretidir.
İşte bize böyle adamlar lazım. Gözü kara. Tahta yapıcı korkacak, tedirgin olacak bizden. Benim kurşunum bittiğinde sen yetişeceksin. İndirdiğinde 20'lere ben 50 bin lot alacağım. Çekecek 18'e, sen dolduracaksın 30-50 bin lot diyelim. Şaşıracak. Oyalanacak, başka bir dostumuz gelip alacak 30-40 bin lot daha. Sonra ben kurşunlarımı tazeleyip bir daha geleceğim. Tahta yapıcının dengesi şaşacak. Böyle olmaz diyecek. Götürmeyecek gerekirse. Biz de gitmesini istemeyeceğiz. Gerekirse bekleyeceğiz uzun yıllarca. Umrumuzda olmayacak kayıp-kazanç.
Ar ge ihracat ve surdurulebilirlilik ogelerini tasiyan tum sirketlerde sanki ayni öğeyi yasadik yillarca.Bir yerde bazen uzun da süren biktirma yasanabiliyor.Cok oncesinden tasimama ragmen aselsan da ayni seyi hissediyorum sanki.
Brisa da ne oldugunun farkinda degilim.maliyetime bile bakmadim daha..umarim son tokatlari her hissede biz atariz.
Ytd
Ne oldu?
Teker donmuyor mu artik?
Inanc safhasindan suphe safhasina mi gecti yatirimci?
Acaba mi demeye basladi?
Yoksa inkar safhasi mi bu?
Arkasindan inkar mi gelecek?
Sonra kabullen me ve huzur mu?
Syg,
Çok sevdim..Alıntı:
Tahta yapıcı benden korkacak. Korkmayı öğrenecek
ama, tecrübeler, Piyasa ila inatlaşmamak gerektiğini söyler..
Neticede, "portföy" den daha az kazandıran çıkar veya ağırlığı azaltılır, yerine daha fazla kazandıran girer veya ağırlığı artırılır.
Matematik esastır..
Ha, 6-7 tl iken mavnayı doldurup, beleşe getirip, fantazi yapana lafım yok tabii..