Aşağı yukarı ve sağ sol yönleri oklarla gösteren EQUIS.TTF dosyası lazım. Bilen ya da elinde olan varsa gönderebilir mi?
Printable View
Aşağı yukarı ve sağ sol yönleri oklarla gösteren EQUIS.TTF dosyası lazım. Bilen ya da elinde olan varsa gönderebilir mi?
Lazım olan olursa BURADA :ok:
metastock downloader için abonelik gerekiyor.(ideal olduğundan yüklemem için şart)
daha önce ; endeksleri ,hisseleri ve vobu gerçek zamanlı görmek için: bıst hisse yüzeysel,bıst endeksleri ve bıst vıob yüzeysel vardı...bunlar yeterliydi.PLUS olanı tercih etmeden gerçek zamanlı göre biliyorduk. şimdi sadece plus olanları var..ve fiyatta çok artırmışlar.(plus zaten eskiden de çok pahalıydı ama gerek yoktu)...
plus olmayanı göremedim...acaba artık sadece bunlar mı var?
https://i.hizliresim.com/ta94j2k.PNG
Metastock 8 kullaniyorum, murphy morris chart recognition addon yukledim ancak, yukleme basarili olmasina ragmen, explorerda vb. Gozukmuyorlar, nasil gorebilirim explorerlari?
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn ABKA,
Daha önce cevap vermiştim size görmediniz sanırım.
İdeal kullanıyorsanız, Ms Downloader ile canlı veri alamazsınız.
Ms Downloader iki türlü, ilki Matriks Prime v.s. onların içinden çalışıyor, yani onların anlık datasını o formattan alıp anlık metastocka çeviriyor. Diğeri (Yanında Matrks Prime v.s. olmadan) sadece veri indirme programı. İkincisinde gerçek zamanlı demek, indirdiğiniz an itibarıyla son veri, misal son 5 dakikalık. Sürekli indirmeniz lazım bilgisayarda güncel kalabilmek için. Ya da otomatik tıklama programları var, mouse indir tuşuna zaman ayarı yapılıp ayarlanacak, o indirip duracak, ama bu gerçek zamanlı demek değil.
İlkinde ayrıca, Metastock Real Time sürümü olmalı, ya da normal Metastock sürümünü refresh eden küçük programcıklar var, onu kurmalısınız, ya da Dynamic Trader mesela kendi refresh modu var zaman ayarlı, sürekli son günceli çeker, tabi inmişse...
Metastock ortamında real time çalışabilmek için, ya metastockun anlaşmalı olduğu ki Türk firma yok, bir veri sağlayıcısında veri alacaksınız, ya da tick data hizmeti veren bir veri sağlayıcıdan bir API ile veriyi indirip MS ile açacaksınız bu da ancak endeks, forex, dünya piyasaları olur. Tabi reutersden filan da alınır bist verileri de pahalıya gelir.
Gerçek zamanlı, yani BİD-ASK grafiğine kadar inecek detay, iki çizgi oluşacak makası temsil eden. Tick data, her işlem bir data, üzerinde tarih saat zaman damgasıyla gelecek, şu saatte, şu fiyattan işlem oldu, o esnada en iyi alıcı-satıcı buydu, işlem miktarı bu, toplam hacim şu, hatta derinlikler v.s. Bu tick datalar ana datayı oluşturuyor. Misal BİD-ASK istemiyorsunuz dakikalık olacak, ve tüm data setleri (5-15-30-60) bunların birleşiminden oluşacak, bazı veri sağlayıcıları saatlikten itibaren saatlik, günlük diye ayrıca o datayı yayınlıyor kolaylık olsun diye, yani herşeyi tick-dakikalıktan türetmiyor.
Hülasa, tradingview'e bakın bence, canlı verisi var, metastock veya csv de olabilir, veri indirme var, tabi metastock ortamında çalışan özel sistem/indikatörleriniz yoksa tabi..
Saygılar
Yani çok fazla sayıda eklenti var, bahsettiğiniz eklentiyi indirip kurmadan mevzu çözülmez, sürüm uyumlarına bakın, sizin indirdiğiniz belki metastock sürümüyle uyumsuzdur. Bir klasördeki verileri komple explorer mi ediyor onlarda mı pattern arıyor, yoksa bir enstrüman üzerine mi konulup onda pattern mi arıyor, v.s. Kurup denemeden anlaşılmaz sorun..
Kolay gelsin..
Sn. Achiles 'in dediklerine ilave olarak şunu söyleyebilirim ; eğer metastock programını ilaçlı olarak kullanıyorsanız belirttiğiniz add-on bu yüzden çalışmıyor olabilir. Kurulmuş gibi gözükür ama add-on ana program ilaçlı diye uyumsuzluk yaratır , donmaya sebep olur , olması gerektiği şekilde gözükmez,programın istemsiz kapanmasına sebep olur vs ... Başka add-on ları problemsiz kullanıyor musunuz? Buraya yazdığınız add-on'dan başka metastockta halizhazırda aktif ve problemsiz kullandığınız add-on var mı ? Yoksa bu ilk add-on denemesi mi ?
Anladım...dediğim gibi program ilaçlı ise bazı add-on' lar bu yüzden uyumsuzluk yaşatıyor olabilir. Farklı programlarda bu tarz problemlere şahit oldum. Ayrıca add-on FREE ise bundan da kaynaklanıyor olabilir. Bir çok free verilen kod ya da kurulum dosyası problemli çıkabiliyor. Metastock için free verilen indikatör kodlarında açıkçası ben çok defa hata veya problem yaşadım. Benim aklıma gelenler bunlar. Eğer indirdiğiniz add-on FREE ise benim bilgisayarımda metastock 11 kurulu . Bana özel mesajla linkini iletirseniz indirip sizin için kurup aynı durum mu söz konusu oluyor denerim. Sevgiler...Saygılar...
yuklediğiniz
John Murphy
Chart Pattern Recognition For MetaStock and MetaStock
Pro 7.0 (and higher)
User's Manual Version 1.0 sa
tools
the explorer
herhangibir explorer dosyasını seçin
edit
kolon a imleci secili hale getirin
en altta Functions.. seçin
en solda MurphyMorris ve sağ taraftada kullanılabilen eklentileri görüyor olmanız gerekir
https://www.hizliresim.com/mi530je
arkadaşlar ben "ilaçlı" metastock bulamadım kuramadım.
bana yardımcı olursanız sevinirim
özelden yazalım lütfen
şimdiden teşekkür ederim
Fark edermi bilmiyorum sorunsuz çalışsın yeter banim için.
10 11 olur sanırım.
Verileri nasıl indirebilirim ayrıca?
Ms downloader olur mu?
Veya ücretsiz bir şekilde olur mu?
teşekkür ederim
Merhaba Arkadaslar Metastock 9.1 kullanıyorum expert advisör içerisindeki formülleri açamaz oldum sileceksem siliyor yenibir formül eklemek için ve mevcut formüllere giremiyorum expert advisör donuyor. Esc tuşuna basarsam metastock rahatlıyor.2 gündür kafayı yiyiyorum.tekrar yukleyeyim dedim elimde olan proğramıda bulamadım.Herşeyden önemlisi çalışmalarıda alamıyorum.Yapabileceğim bişeyler varmı yardımcı olursanız memnun olurum
Arkadaşlar sorun hallolmayacak diye düşünüyorum en doğrusu tekrar yüklemek galiba elimdeki proğramıda bulamadım.Elinde proğram olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok memnun olurum
Neden gerek duyuyorsunuz veriler ücretli olunca matriks veya idealden farkı ne dir.
sonucta burayı yetkili bilgili ve dahi herkez okuyor belkide ücretsizdir ¿
dosya yolları falan doğru değilmi
ben olsam silerim hepsini yedekleyip sonrada nereye aktardığına bakarım
pazartesi tekrar guncellendiğinde bir daha bakılır
benim başıma hiç gelmedi
macera arıyorsan yedekle sil yeniden yukle
Hiç biri mi güncellenmiyor, Matriks Portföy dosyası değişmiştir belki..
Kendi The Downloader i ile herhangi bir datayı açın bakın, son gün datası güncel mi?
Matriks Downloader Ayarlar Veri Dizinine bakın Günlük olana, belki kurcalarken yolu değişmiştir.
Ms i, offline modda çalıştırın, real time ise offline modu da vardır, hatırladığım onda oluyordu öyle şeyler, günlüğü görür, saatliği dakikalığı komple görmez..
Tam hatırlamıyorum ama, Emaster veya Master silinince de düzeliyordu bazı hatalar, yalnız önce doğrusunu öğrenmekte fayda var, ya da komple başka bir yere kopyalayıp yedekleyin, deneme yanılma v.s.
Kolay gelsin..
Merhaba arkadaşlar metastock da hesapladigim bir değeri sabitlemek istiyorum . Yani bugünden baktığımda al veriyor ama geriye dönüp baktığımda sat veriyor. Hesaplattigim verileri sabitlemenin bir yolu varmı
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
formüllerinizde repaint yapan bir fonksiyon kullanıyorsunuz demektir
en belirgin repaint yapan prev fonksiyonudur
örnek olarak prevli repaint yapan bir formül
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=MP()+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=MP()-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST
bu formülün repaint yapmayan hali ise
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=MP()+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=MP()-(Factor*ATR(Pd));
Tn:= Cross(C,LLV(Up,13));
Tp:= Cross(HHV(Dn,13),C);
Td:=ValueWhen(1,Tp-Tn,Tn-Tp);
Dxx:=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn);
Dnx:=ValueWhen(1,Dn=Dxx,Dn);
Upp:=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up);
Upx:=ValueWhen(1,Up=Upp,Up);
ST:=ValueWhen(1,Td,If(Td=1,Dnx,Upx));
ST;
Zigzag formülü kullanıyorum hocam düğün çıkardığı değeri bugün sabitlersem olacak aslında ama beceremedim formül gene geriye doğru düzeltsin önemli değil sabitledifim anla çözülür dün hesapladigi değeri başka bir yere formül olarak değil sayi olarak yazdirabilirsem geriye doğru hesaplamayacagi için sorun cozulur diye düşünüyorum
Yada Zizag formülünün geri doğru duzeltmeyen şekli varmı
Formül aşağıdaki hocam geriye doğru düzeltme yapıyor.
ci:=((C+L)/2+(L+H)/2)/2;
a1:= Zig(Ci ,13,%);
a2:=Mov(a1,5,E);
a3:=If(a2>Ref(A2,-1),1,0);
a4:=If(a2<Ref(a2,-1),0,-1);
a3;a4;
al
perc:=5;
ci:=((C+L)/2+(L+H)/2)/2;
z:= Zig(Ci ,13,%);
a2:=Mov(z,perc,E);
a3:=If(a2>Ref(A2,-1),1,-1);
last1:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
last2:=ValueWhen(2, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=(100*abs(C-last1)/ last1)>=perc;
Cross(c,last2) and pc and a3=1
sat
Cross(last2,c) and pc and a3=-1
Diğeri gibi olmadı sanirim
diğer yöntem
a1:=ZIG(a,1,%);
b1:=ZIG(b,1,%);
a2:=ROC(valuewhen(1,Cross(a1,ref(a1,-1)),a1),1,$) <>0;
b2:=ROC(valuewhen(1,Cross(b1,ref(b1,-1)),b1),1,$)<>0;
A ve b nin tanımı yok Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.