Alýntý:
Ahmet Davutoðlu: Birileri Türkiye'ye savaþ açmýþsa bunu açýklamakla sorumlusun ki; dostumuzu, düþmanýmýzý bilelim.
Ahmet Davutoðlu: Kim size operasyon çekecek Operasyona gerek yok ki... Telefonu açýyorlar, "Brunson'ý býrak" býrakýyorsun. "Deniz Yücel'i býrak", býrakýyorsun...
Ahmet Davutoðlu: Dolar, dýþ mihrak parasý deðil mi?Elinde dolar biriktiren bir güruh, zenginleþtikçe zenginleþiyor. Milli olan ne? Türk Lirasý. Cebinde Türk Lirasý olan da fakirleþtikçe fakirleþiyor. Allah aþkýna neyin kurtuluþ savaþýný veriyorsunuz?
Ahmet Davutoðlu: Kur sabitlemeye kadar gider bu mantýk.
Alýntý:
Ahmet Davutoðlu: Bu kadar cehalet cahiller bir yakýþmaz. Þu kadar hatayý üst üste yapabilmek için cahil ötesi bir þey olmak lazým.
Ahmet Davutoðlu: Beþtepe'deki danýþmanlarýn kafa yapýsýný biliyorum. Bunlarýn bir kýsmý Mao'cu. Bir kýsmý Soros'çu.
Ahmet Davutoðlu: Dedikleri þey þu; Türkiye'deki emeði ucuzlatalým Çin gibi. Bunlar Çin'i de bilmezler. Çin'in bunu nasýl yaptýðýný da bilmezler. Çin ekonomisini çalýþsalar bu hataya düþmezler.
Ahmet Davutoðlu: Þimdi de Türk Lirasý'nýn deðer kaybýný millilik olarak görüyorlar. Neymiþ? Emek ucuzlayacaðý için, tedarik zincirinde de Çin avantajýný kaybetti pandemide diye düþünüyorlar. Türkiye üretim üssü olacak ucuz emek gücüyle. Bunlar solcu falan deðil, sömürgeci!
Alýntý:
Ahmet Davutoðlu: Cahillik sizi aþaðý doðru çeker ve siz kendi cehaletinizi örtmek için kendinizden daha cahil insanlarla çalýþmak istersiniz. Kaliteye tahammül edemezsiniz.
Ahmet Davutoðlu: Birleþik Arap Emirlikleri, 15 Temmuz'un arkasýndaki ülke olarak lanse edildi. Sonra ne oldu? Sedat Peker oraya gitti ve orada konuþmaya baþladý. Ýktidarý bir þekilde iliþkileri iyileþtirmeye zorlamýþlarsa bu yolla ve bir pazarlýk varsa bu doðru deðil.
Ahmet Davutoðlu: Sedat Peker veya baþka birisi... Türkiye'ye karþý bir isim kullanýlýyorsa ona karþý bir tedbir alýrsýn. Ama Türkiye'yi en aðýr suçlamalarla suçladýðýn ülkelerle tekrar oturup iliþkilerin düzeltilmesi için mi yoksa birtakým gerçeklerin örtülmesi için mi yapýlýyor?
Ahmet Davutoðlu: Enflasyon faiz iliþkisini kur baðlantýsý olmadan kuramazsýnýz. Erdoðan'ýn hatasý bu. Ben de faize karþýyým. Faiz ne kadar düþük olursa o kadar iyidir ama faizi düþürecek enstrümanlar, kuru oynatmadan enflasyonu düþürecek enstrümanlarla birlikte devreye sokulur.
Alýntý:
Ahmet Davutoðlu: Sen faizi indiriyorum derken kuru fýrlattýðýn her aþamada enflasyonu týrmandýrýyorsun. Enflasyon týrmanýnca da faiz otomatik olarak tekrar yükseliyor.
Ahmet Davutoðlu: TÜÝK diye bir kurum yok artýk, Merkez Bankasý diye bir kurum yok. Bahçeli tüy dikti bugünkü açýklamasýyla, sanki Merkez Bankasý baðýmsýz gibiymiþ gibi. Bugün görevde olanlarýn çekilmesi lazým.
Ahmet Davutoðlu: Þimdi rant ekonomisinden süratle üretim ekonomisine geçmek lazým. Bunun þartý da demokratik hukuk devletinin kurallarýný egemen kýlacaksýnýz.
Ahmet Davutoðlu: Kuran-ý Kerim'de açýk hüküm var. Faiz yasaðý gibi bu da yasaktýr. Mal, bir grup arasýnda dolaþan bir emtia haline dönüþmesin servet. Bugün öyle. Kamu bankalarýnýn kimlere kredi verdiðine bir bakýn. Saðdan bakýn 5 þirket, soldan bakýn 15 þirket.
Alýntý:
Gelecek Partisi Medya
@TRGelecekMedya
·
9d
@TRGelecekMedya
adlý kiþiye yanýt olarak
Ahmet Davutoðlu: Bu yýl 15 Þubat'ta Temiz Siyaset Belgesi açýkladýk. Birkaç ay içinde bütün yolsuzluklarýn kökünü kuruturuz. Hiç tereddüdü olmasýn milletimizin.
.........................................