#SONDAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Öğretmenlere 3600 ek gösterge olmak üzere yeni hakları hayırlı olsun."
#SONDAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Öğretmenlere 3600 ek gösterge olmak üzere yeni hakları hayırlı olsun."
@erefefik
Ahmet Davutoğlu: Birileri Türkiye'ye savaş açmışsa bunu açıklamakla sorumlusun ki; dostumuzu, düşmanımızı bilelim.
Ahmet Davutoğlu: Kim size operasyon çekecek Operasyona gerek yok ki... Telefonu açıyorlar, "Brunson'ı bırak" bırakıyorsun. "Deniz Yücel'i bırak", bırakıyorsun...
Ahmet Davutoğlu: Dolar, dış mihrak parası değil mi?Elinde dolar biriktiren bir güruh, zenginleştikçe zenginleşiyor. Milli olan ne? Türk Lirası. Cebinde Türk Lirası olan da fakirleştikçe fakirleşiyor. Allah aşkına neyin kurtuluş savaşını veriyorsunuz?
Ahmet Davutoğlu: Kur sabitlemeye kadar gider bu mantık.Ahmet Davutoğlu: Bu kadar cehalet cahiller bir yakışmaz. Şu kadar hatayı üst üste yapabilmek için cahil ötesi bir şey olmak lazım.
Ahmet Davutoğlu: Beştepe'deki danışmanların kafa yapısını biliyorum. Bunların bir kısmı Mao'cu. Bir kısmı Soros'çu.
Ahmet Davutoğlu: Dedikleri şey şu; Türkiye'deki emeği ucuzlatalım Çin gibi. Bunlar Çin'i de bilmezler. Çin'in bunu nasıl yaptığını da bilmezler. Çin ekonomisini çalışsalar bu hataya düşmezler.
Ahmet Davutoğlu: Şimdi de Türk Lirası'nın değer kaybını millilik olarak görüyorlar. Neymiş? Emek ucuzlayacağı için, tedarik zincirinde de Çin avantajını kaybetti pandemide diye düşünüyorlar. Türkiye üretim üssü olacak ucuz emek gücüyle. Bunlar solcu falan değil, sömürgeci!Ahmet Davutoğlu: Cahillik sizi aşağı doğru çeker ve siz kendi cehaletinizi örtmek için kendinizden daha cahil insanlarla çalışmak istersiniz. Kaliteye tahammül edemezsiniz.
Ahmet Davutoğlu: Birleşik Arap Emirlikleri, 15 Temmuz'un arkasındaki ülke olarak lanse edildi. Sonra ne oldu? Sedat Peker oraya gitti ve orada konuşmaya başladı. İktidarı bir şekilde ilişkileri iyileştirmeye zorlamışlarsa bu yolla ve bir pazarlık varsa bu doğru değil.
Ahmet Davutoğlu: Sedat Peker veya başka birisi... Türkiye'ye karşı bir isim kullanılıyorsa ona karşı bir tedbir alırsın. Ama Türkiye'yi en ağır suçlamalarla suçladığın ülkelerle tekrar oturup ilişkilerin düzeltilmesi için mi yoksa birtakım gerçeklerin örtülmesi için mi yapılıyor?
Ahmet Davutoğlu: Enflasyon faiz ilişkisini kur bağlantısı olmadan kuramazsınız. Erdoğan'ın hatası bu. Ben de faize karşıyım. Faiz ne kadar düşük olursa o kadar iyidir ama faizi düşürecek enstrümanlar, kuru oynatmadan enflasyonu düşürecek enstrümanlarla birlikte devreye sokulur.Ahmet Davutoğlu: Sen faizi indiriyorum derken kuru fırlattığın her aşamada enflasyonu tırmandırıyorsun. Enflasyon tırmanınca da faiz otomatik olarak tekrar yükseliyor.
Ahmet Davutoğlu: TÜİK diye bir kurum yok artık, Merkez Bankası diye bir kurum yok. Bahçeli tüy dikti bugünkü açıklamasıyla, sanki Merkez Bankası bağımsız gibiymiş gibi. Bugün görevde olanların çekilmesi lazım.
Ahmet Davutoğlu: Şimdi rant ekonomisinden süratle üretim ekonomisine geçmek lazım. Bunun şartı da demokratik hukuk devletinin kurallarını egemen kılacaksınız.
Ahmet Davutoğlu: Kuran-ı Kerim'de açık hüküm var. Faiz yasağı gibi bu da yasaktır. Mal, bir grup arasında dolaşan bir emtia haline dönüşmesin servet. Bugün öyle. Kamu bankalarının kimlere kredi verdiğine bir bakın. Sağdan bakın 5 şirket, soldan bakın 15 şirket..........................................Gelecek Partisi Medya
@TRGelecekMedya
·
9d
@TRGelecekMedya
adlı kişiye yanıt olarak
Ahmet Davutoğlu: Bu yıl 15 Şubat'ta Temiz Siyaset Belgesi açıkladık. Birkaç ay içinde bütün yolsuzlukların kökünü kuruturuz. Hiç tereddüdü olmasın milletimizin.
@erefefik
Aydınlık
@AydinlikGazete
·
20d
@AydinlikGazete
adlı kişiye yanıt olarak
Doğu Perinçek:"Bedel ödemeden eski sistemden üretim ekonomisine geçmek mümkün değil"Katılıyorum. MB, hükümetten bağımsız olamaz.Doğu Perinçek: "Merkez Bankası'nın rotasını Türkiye hükümeti çizecek".
@erefefik
Aydınlık
@AydinlikGazete
·
1d
@AydinlikGazete
adlı kişiye yanıt olarak
Doğu Perinçek: "Vatan Partisi olarak bankaların 76 milyarlık kârının 70 milyarını üreticilerin üretim yapmasını sağlamak üzere borçlarını kapatmak için kullanacağız."....................................Doğu Perinçek: "Servetlerle ilgili bir müdahale yapmadan Türkiye bu dar boğazdan çıkamaz."
@erefefik
İngilizler şunu düşünmüş olabilir mi? Daha önceden Türk bankaları güçlendirildi mortage krizin de bu sayede çok yıpranmadık, şimdide biz güçlendirme yapıp daha sonra yaşanması muhtemel krizde ortağı bizi sağlamlaştırmak mı? Ağam kurttur, görmüştür.
İngiltere aks değiştirdi. Global Sermaye denilen yapıyı ülkesinden gönderiyor. Brexit'le AB'den çıktı. İngiltere artık kendi ulusal çıkarları peşinde koşacak. Fakat Ruslar, İngilizlerin geçmişte at koşturdukları alanlara hızla girdiler. Bu durum İngiltere ve Rusya'yı defalarca savaşın eşiğine getirdi. Mesela üst rütbeli 27(rakam yanlış olabilir) Rus subayın öldüğü, Suriye füzesinin düşürdüğü Rus uçağı vardı. O işin arkasında İngiltere vardı. Böyle tonla olay oldu.
İngiltere'nin sözünden çıkmayacaklardan biri de Perinçek'tir. Beyanatı yukarıdaki mesajlarda. 2014 sonrası İngilizlerin bize çok kıyakları oldu. Mesela Sihalar. Bence bilgi aktardılar. İngiltere, Türkiye'yi kaybedemez. BAE ise önce Katar'la ilişkilerini düzeltti, şimdi bizimle düzeltiyor. İngilizlerin telkini olabilir tabii.
Yalnız bu gece twitterda ''sokağa çıkmayın'' diye binlerce mesaj okudum. Çok deneyimli kişilerin mesajlarıydı. Aralarında 15 temmuzu aylar öncesinden yazanlar vardı. Provokasyona dikkat çeken çok önemli mesajlar vardı. Muhalefet partilerinden de aynı yönde mesajlar geldi. Muhalefetin mitinglerle protesto etmesi, insanları dışarı çağırması, böyle bir durumda normaldir.
ali ornek
@ornekali
·
2s
2008'den beri dış haberlerle ilgiliyim. 13 yılda İspanya'dan Kore'ye, ABD'den Fransa'ya, Fas'tan Lübnan'a dünyanın dört bir yanında yoksullaşanların sokağa çıktığını gördüm. Hiç sefalete itilen insanlara "Seçimi bekle, sokağa çıkarsan iktidara yarar" diyen "muhalefet" görmedim.Şayet dolardaki bu haraket, halkı sokağa dökmek için yapıldıysa arkasından çok kötü bir olay beklemek gerekir. Provokatif bir olay olabilir. BAE'den gelen 20 milyar dolar haberi buna engel olmak için de olabilir.Ceyda Karan
@ceydak
·
1 sa
@ornekali
adlı kişiye yanıt olarak
30 senelik dış haberciyim, dünyayı izlemekle geçti ömrüm. Böylesini hiç görmedim... İnanılmaz:/
Sedat Peker de sokağa çıkmayın dedi galiba.
İzleyecez abi, izleyelim bakalım.
@erefefik
Yer İmleri