Hiç başıma gelmediği için soruyorum; vade kapama günü ve ertesi spot yine böyle taban olursa ne oluyor?
Printable View
Hiç başıma gelmediği için soruyorum; vade kapama günü ve ertesi spot yine böyle taban olursa ne oluyor?
Soruyu biraz daha detaylandırarak ben de sorayım vade sonu fiziki teslimat ile pozisyon ile kapatan var mı aramızda?Pozisyonumuzu ekranda kapatamazsak,mecburi fiziki teslimat mı yapacağız? Bunun ayrı bir ücreti prosedürü var mı?
müsait olan birisi güncel tablo yayımlayabilir mi ?
% 30 üstü kozal ulker
% 20 altı Krdmd Tavhl.
diğerleri elenmiş benim tabloda görünmüyor.
skbank viop tarafında bir hazırlık var 1 saat içinde 225 bin lotluk işlem oldu. yani 22.5 milyonluk lot işlem yapıldı.
spot tarafında 63 milyon tabanda satış da
Bu saate hem de kapanışta devre kesmişken yanıltıcı olabilir ama anlık resim bu
https://img001.prntscr.com/file/img0..._Y7sbJ6--Q.png
Şekerbanklar hariç tüm arbitraj pozisyonlarımı kapattım, geçen hafta ay başında açtıklarımı kapatıp sonra tekrar açmıştım, bu ikinci turları da kapattım şimdi, bu ay pek bereketli oldu.
Bir tek şekerbanklar kaldı, onları da kapatmak henüz mümkün değil taban taban gittiği için işlem yapamıyorum. Taban serisinin çözülmesini bekliyorum sonra oranlara bakacağım. Tabanlar nedeniyle vioptan teminat da artıp duruyor, ilk on gün canıma okudu tavanlar nedeniyle teminat yetiştiremedim şimdi geri veriyor.
Bir süre arbitraj işine ara vereceğim ya da azaltacağım, borsa düştükçe iyi fırsatlar çıkmaya başladı, burada üç beş için bir ay debelenmektense borsada bir günde o oran yakalanabilir.
Yeni gelenlere forumu baştan okumalarını öneririm, tüm konuyu kapsayan çok detaylı paylaşımlar yapıldı, çok da örnek verildi. Para yatırıyorsunuz biraz vakit ayırıp inceleme yapmayı çok görmeyin. Burada paylaşılan tecrübeleri kendiniz yaşayarak öğrenmeye kalkarsanız boşuna para ve zaman kaybedersiniz.
Herkese iyi kazançlar.
gerekenlerin hepsini yukarıda yazmışım. idealgo ya gerek yok.
sadece anlık data ile lot sayılarını okutamazsınız.
Ben ihtiyaç kredisi çektim, o taahhütnameyi de imzaladım.
iki bankacı bir kuyumcu tanıdık var onlara danıştım önce, bir sürü öneride bulundular.
Kayıtlarım temiz.
Başka bir şey yazmıyorum, kimseyi mevzuata aykırı işlere teşvik etmek istemem herkes kendi bacağından asılır ama şunu sorayım, o taahhütname sizce bizim insanı engelleyebilir mi?
Merhaba daha önce bahsedilmistir sanirim ama bulamadim.
Arbitraj firsati yakaladik ve girdik. Pozisyonun sonlanmasi icin vade sonu beklemek gerekiyor mu. Mevcut vade icin Teorik fiyata geldiginde pozisyonu kapatip yeni bir firsat beklemek mi mantikli?
Spot taki hisseyi teminat olarak gosterdik fakat viop ta terste kaldigimiz icin margin yemeye basladik. Bu durumda ekstra nakit gerekiyor. Bu nakit sebebiyle olası faiz getirisi de sadece takastan geleb kadar olacak. Bu aradaki dengeyi nasil formuluze etmek gerekiyor. Yani portföyün ne kadarını nakitte birakip ne kadariyla arbitraj islemi yapmak lazim.
Vade sonunu beklemenize gerek yok. spot ile vadeli arasındaki makas istediğiniz seviyeye indiği anda kapatabilirsiniz pozisyonu.
Mevcut pozisyonun kapama maliyeti yeni açılabilecek pozisyonların getirisinden tatmin edici seviyede düşükse mevcudu kapatıp yeni pozisyon açılırsa getiri artar (Ör: TRCELL kapama oranı %10 EREGL yeni pozisyon getirisi %30 ise TCELL pozisyonunu kapatıp EREGL den pozisyon açmak )
Sn KafKaf bunun için %67 spot pozisyon %33 nakit ve 8-9 farklı hisse ile pozisyon açmanın ideal olduğunu hesaplamıştı.
Ben doğaçlama takılıyorum(genelde bol nakitim oluyor ama nakit kalmadığı durumda pozisyon kapatıyorum)
Benim aracı kurum yarından itibaren teminatları köklemiş
Kaldıraç 2-4 arası oluyor son durumda.
18'den sonra güzel oranlar çıkıyor, ama o saatten sonra emir gönderilebiliyor mu bilen var mı?
Spotta ve viopta en son ne zaman emir yollanabiliyor?
https://img001.prntscr.com/file/img0...HYrmWZqJag.png
Sayın Yuji,
Spot piyasada malum 18 00 e kadar sürekli işlem de emir veriliyor.18 00 sonrası ise karanlık odada tek fiyat usulü ile eşleşme oluyor.18 05 e kadar emir gönderebiliyoruz. Ondan sonra eşleşme ve fiyat belirleme başlıyor.
Bende size bir şey sormak istiyorum. Vadelide ki fiyatın teorik fiyattan küçük olması halinde sizin tablonun sağ tarafında gördüğümüz durum oluşuyor. Spot ta elimizde olmayan bir hisseyi açığa satıp vadelide uzun pozisyon açmamız gerekiyor doğal olarak. Bu durumda belirli bir kira ödemek lazım geliyor hisseyi açığa sattığımızda. Hisse kirası, aracı kurum komisyonu vs.. filan gibi
muhtelif masraflar da oluyor ve maliyet yaratıyor. Bu halde hisseyi açığa satmış gibi kendi sermayemizi bir tarafa ayırıp bloke edip onun faiz gelirinden yaralansak daha avantajlı değil mi ? Böyle bir şey olabilir mi veya siz denediniz mi ?
Hocam internetten işlem saatlerine baktım da tam sizin yazdığınız gibi belirtmişler. Ama yazılanları pek anlamadım.
yarın akşam deneyip tecrübe etmek en iyisi
Hocam sanırım siz yanlış anladınız. sağ taraftaki kolon mevcuttaki arbitraj pozisyonunu kapatmak için oluşan maliyeti gösteriyor. Buradaki % belli bir değerin altındaysa pozisyon kapatılabilir
Mesela:
1-Sol kolonda daha yüksek getirili hisseler varsa eldeki pozisyon kapatılıp onda pozisyon açılabilir
2-Sol kolonda cazip getiri yoksa ve kapama maliyeti gecelik faizin altındaysa gene kapatılıp gecelik faize geçilebilir
3-Bazen sağ kolondaki değerler negatif oluyor, yani spot fiyatı vadeli fiyatın üstüne çıkıyor. Elimde uzun vadeli taşıdığım hisseleri(arbitraj pozisyonu değil) satıp vioptan alıp maliyet düşürme yapıyorum(komisyonları filan düştükten sonra halen mantıklı ise)
Spotta açığa satış yapmıyorum
Teşekkürler sn yuji
Tablo da sağ tarafta başlıkta Spot Sat Vadeli Al olarak görünce Spot Al Vadeli Sat mantığının tersi getiriler zannettim. Ben yanlış anladım..
3. madde de açığa satışla yapılan arbitraja yakın farklı bir versiyonu oluyor aslında.:)
Teşekkürler..
Karanlik oda islemlerinde guzel firsatlar veriyor ama zaman az incelerken zaman bitiyor
bugun firsat veren Isfindi 170 oranla
pozisyonu yeni acicakssaniz esllesme fiyatinin satis tarafinda olmasi gerekiyor
pozisyon kapaticaksaniz eslesme fiyatinin alis tarafinda olmasi gerekiyor
bu esnada vadeli tarafininida kontrol etmeniz gerekiyor spotta yapacaginiz miktarin karsiligi vadeli tarafinda varmi diye
ornek: isfin de karanlik odada yapilabilecek maximum miktar sanirim 7500 lot idi[vadelide o kadar karsiligi vardi]
skbnk çok güzel kapama fırsatı verdi sabah. Spot vadeliyi geçti bir kaç saniyeliğine.
Kaldı ki viop taban çözülmez diye sadece spotu satıp yarın beklenerek kumar da oynanabilirdi.
Ekranın başında olmama rağmen bunların hiçbirini yapamadım o ayrı :)
SKBNK taban çözmekle kalmamış gene coşmaya başlamış
%60 civarı fırsat veriyor
Dedik ama burası Türkiye
Hiç bir şeye olmaz diyemiyoruz, nakdi uzlaşı konuşulmaya başlanmış: https://twitter.com/cemoenal/status/1572462360803041281
Vade sonunu beklemeden fırsat verdiğinde pozisyonları kapatmak lazım
Bu konuyla ilgili dün bir uzman tv de konuşuyordu.
bizde fiziki teslimat pozisyon kapama sistemi mevcut.
bu sistemde arbitraj oranları düşük kalıyor.
Eğer nakdi teslimat yöntemine geçilirse
arbitraj faiz oranları da ister istemez daha da artar öngörüsünde bulunmuştu
valla ben bir çılgınlık yapıp son dakika spotların hepsini sattım.
Olay arbitrajdan çıkıp kumara dönüştü benim için. yarın sabah viop açılışında alım yapıp (umut ediyorum ki tabandan) kapatmış olucam pozisyonları...
5 gün önce bütün pozisyonlarimi kapattım ..hepsinide karlı bir şekilde ...diye sevinirken ...TSKB hisse sat viop al yapacağıma ...viop al hisse al yaptım..o arada daha önceden aldığim TSKB leri sattım ....poziyon kapandı ama yanlıslikla aldığım 50 bin TL lik TSKB yi satamadim.cunku aldığın gün satamiyormussun...5.gindur taban yiyor şaka gibi ...hayatımda ilk defa böyle faka bastım...800 bin TL'lik arbitraj islemindrle 15 bin kar yazdı ...50 bin lik hisse şuan 25 bin TL zararda kafayı yiyeceğim...
Çok geçmiş olsun, brüt takastaki hisse aynı gün satılamıyor, arbitraj hisseleri de yüksek volatiliteden dolayı genelde brüt takasta oluyor.
Ben de geçenlerde pozisyon kapatırken kontrat sayısı kadar hisse satmışım (100 katı satmam lazımken), pozisyon kapandı diye sevinirken baktım elimde hisse dolu, 10 dakika kadar geçmişti ve fiyat düşüyordu, neyse biraz altından satabildim ama zaten arbitrajda küçük karların peşindeyiz bu şekilde yapılan hatalar bütün karı götürüyor.
Afiyet olsun...
ay sonu güzel oran kalmadı.
PPF alıyorum her gün viop dan gelen parayla.
skbank bugünde tabandan açılış yaptı.
tskb tabanda 206 milyon lot satış da bekliyor.
bist deki tüm hisse miktarının 6 da biri.
Fiziki teslimin kalkacağı iyice dillenmeye başladı.
Bu durum bizim açımızdan bir şey değiştirecek mi ?
Yaparlarsa yüklü long poz.u olanlar, o gün itibariyle pozisyondan kurtulmuş mu olacak?