Sayfa 127/210 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1. Şekerbanklar hariç tüm arbitraj pozisyonlarımı kapattım, geçen hafta ay başında açtıklarımı kapatıp sonra tekrar açmıştım, bu ikinci turları da kapattım şimdi, bu ay pek bereketli oldu.
    Bir tek şekerbanklar kaldı, onları da kapatmak henüz mümkün değil taban taban gittiği için işlem yapamıyorum. Taban serisinin çözülmesini bekliyorum sonra oranlara bakacağım. Tabanlar nedeniyle vioptan teminat da artıp duruyor, ilk on gün canıma okudu tavanlar nedeniyle teminat yetiştiremedim şimdi geri veriyor.

Bir süre arbitraj işine ara vereceğim ya da azaltacağım, borsa düştükçe iyi fırsatlar çıkmaya başladı, burada üç beş için bir ay debelenmektense borsada bir günde o oran yakalanabilir.

Yeni gelenlere forumu baştan okumalarını öneririm, tüm konuyu kapsayan çok detaylı paylaşımlar yapıldı, çok da örnek verildi. Para yatırıyorsunuz biraz vakit ayırıp inceleme yapmayı çok görmeyin. Burada paylaşılan tecrübeleri kendiniz yaşayarak öğrenmeye kalkarsanız boşuna para ve zaman kaybedersiniz.

Herkese iyi kazançlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Aesir dolar problemini cozdum
    dolari vadeliye koydum 3.50 den ve nakit blokaj verdim karsiliginda 2.000.000 tl aldim an itibari ilede arbitraj icin kullandim
    krediyi yatırım için kullanmama taahhüdü sorun oldu mu? imzaladığımız taahhüdnamenin bir sorun yaratma ihtimali var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    ideal de robotun (kendi yazdığınız) çalışması için minimum
    Gereksinimler
    İdeal
    Hisse 1 kademe derinlik (en az)
    Viop 1 Kademe derinlik (en az)
    İdeal Robot Lisansı (robot gerçek tuşu çalışmaz, aracı kurumdan talep ile açılabilir aylık 150-170 tl bir ücret veya 400-500 tl komisyon taahhüdü)
    ideal i kendiniz aldınız yarsayımı ile bu şekilde.

eğer ideal hisse 1 kademe + viop 1 kademe + robot lisansı derseniz komisyon şartı aylık 800-1000 tl gibi bunu yapamazsanız kesinti 400-500 tl gibi rakamlarda olur.
    robot yazma süreci boyunca sadece ideal veri terminali + hisse+viop canlı veri lisansı yeterli olur mu? robot yazma faslını deneme yanılma yöntemiyle öğrenmek istiyorum. idealgo olmaksızın yapabilir miyim?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,165
    gerekenlerin hepsini yukarıda yazmışım. idealgo ya gerek yok.

sadece anlık data ile lot sayılarını okutamazsınız.
    Bear_Bull
    @BearBull26

5.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    gerekenlerin hepsini yukarıda yazmışım. idealgo ya gerek yok.

sadece anlık data ile lot sayılarını okutamazsınız.
    anladım, sağ olun hocam.

6.  Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    krediyi yatırım için kullanmama taahhüdü sorun oldu mu? imzaladığımız taahhüdnamenin bir sorun yaratma ihtimali var mı?
    çekilen krediyle döviz-altın-hisse-vadeli mevduat vesaire olmaz diye taahhüdname imzalatıyorlar. buna takılan sorun yaşayan var mı?

7.  Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    çekilen krediyle döviz-altın-hisse-vadeli mevduat vesaire olmaz diye taahhüdname imzalatıyorlar. buna takılan sorun yaşayan var mı?
    Ben ihtiyaç kredisi çektim, o taahhütnameyi de imzaladım.
    iki bankacı bir kuyumcu tanıdık var onlara danıştım önce, bir sürü öneride bulundular.
    Kayıtlarım temiz.
    Başka bir şey yazmıyorum, kimseyi mevzuata aykırı işlere teşvik etmek istemem herkes kendi bacağından asılır ama şunu sorayım, o taahhütname sizce bizim insanı engelleyebilir mi?

8. Merhaba daha önce bahsedilmistir sanirim ama bulamadim.

Arbitraj firsati yakaladik ve girdik. Pozisyonun sonlanmasi icin vade sonu beklemek gerekiyor mu. Mevcut vade icin Teorik fiyata geldiginde pozisyonu kapatip yeni bir firsat beklemek mi mantikli?

Spot taki hisseyi teminat olarak gosterdik fakat viop ta terste kaldigimiz icin margin yemeye basladik. Bu durumda ekstra nakit gerekiyor. Bu nakit sebebiyle olası faiz getirisi de sadece takastan geleb kadar olacak. Bu aradaki dengeyi nasil formuluze etmek gerekiyor. Yani portföyün ne kadarını nakitte birakip ne kadariyla arbitraj islemi yapmak lazim.

Sayfa 127/210 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •