Bende var, 15,6% getiriyle aldım geçen sene. Risk görmedim kendi adıma..
Printable View
herkese merhaba
dün ziraat bankasının 29.09.2023 vadeli XS1691349010 isimli eurobondundan aldım. kupon adeti 2 diyor. fakat kupon ödeme tarihleri yazmıyor. kupon odemeleri ne zaman olur acaba?
nasıl ogrenebilirim
https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...ni-27-04-2023/
siteye ücretsiz üye olup. tüm bondların kuponlarını liste halinde görebilirsiniz
Ben buradan bakıyorum. Ama fiyatlar bizdeki komisyonlar eklenince 2-3 $ daha pahalı oluyordur.Ayrıca min 200 bin nominal alınıyor diye biliyorum.
https://www.boerse-frankfurt.de/bond...DIRECTION=DESC
Vadesinden önce zarar etmeden, veya kar ile bozabilmek için cds lerin düşmesi mi gerekir?
Sizce önümüzdeki dönem cds ler ne yönde ilerler.
Teşekkürler
%70-80 cds ler etkiliyor fiyatları, kalan kısım da piyasadaki talep ile değişebiliyor. Ama genel anlamda cds ler diyebiliriz.
Şimşek gelip istikrarlı ve sıkı bir maliye politikası uygularsa cdlerimiz aşağıya gelir bir miktar daha ama kendi adıma ben herhangi bir anda 250-300 gibi cds görürsem tüm eurobonlarımı satıp kenarda beklerim.
Yonca bankta şu an eurobond satamıyorum..eurobond satışa kapalıymış .normal midir bu?
Herkese merhaba,
cds ler 600 küsürlerdeyken eurobond almıstım. gün gün bakıyorum ve kazancımın arttıgını goruyorum. sanırm olumlu gelısmeler olmaya devam ederse cds ler 300 kusurlere gelebilir.
o duurmda eurobondumu kar ile satarsam ne kadar vergi ödemem gerekir , % olarak?
Miktara göre değişiyor mu oltalama işi gerçekten?Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
IBKR’de 200K altı alıma açık olan herhangi bir Eurobond var mı ? Devlet ve özel şirketlere ait tüm Eurobondları neredeyse denedim ama hepsi için en az 200K diye uyarı veriyor.
Teşekkürler
Merhaba,
Vakıf bank'ın alış-satış fiyatları bu sayfada var. (https://www.vakifbank.com.tr/tahvil-...px?pageID=2378). Benim merak ettiğim bankanın alış fiyatı benim alış fiyatım mı? Yoksa bankanın satış fiyatı benim alış fiyatım mı? Yani bu sayfa banka mı yoksa müşteri olarak mı görmeleyiz.
Merhaba. Döviz kurları gibi. Yüksek olan değer size sattığı düşük olan ise siz satmak istediğinizde ödediği fiyat.
Vakıf sitesinde alış sizin alacağınız fiyat, satışta satacağınız fiyat olarak görünüyor.
Ziraatten bakarsanız daha anlaşılır.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond
detay hatırlamasam da teoride konuşulmuşluğu var yıllar önce ama..
pratikte hiç eurobond virmanlayanınız oldu mu? eşime bir miktar transfer etmek istiyorum. aracı kurumuma henüz sormadım, soracağım ama her konuda bilgilerinden şüphelendiğim için önce burada tecrübe eden varsa fikir alayım dedim.
az virmanla vergiden yırtma ihtimali var da ondan düşünüyorum. değeri alış değerimin altında iken virmanlarsam gelir vergisi çıkmıyor benim bildiğim. ama intikal vergisi olarak çıkar mı meçhul. cevaplarını bul bulabilirsen. sanırsın marsa roket yolluyoruz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bence bono transferi sırasında para alış-verişi olmamışsa, eşinizin hesabından sizin hesabınıza swift gibi, ivazsız intikalin konusu olur, onun da istisnası var. İstisna intikal başına, yani teorik olarak virman ücreti 0 ise, intikal istisnasının altındaki bir güncel değere sahip eurobond'lar defaatle gönderilebilir. Tabi "Teoride ve Pratikte Bahadır Boysal" adlı karikatür serisini unutmamak lazım.
bir diğer seçenek de eşim bana güncel ederinden swift yapar.. mı acaba? :Sad:
ama orada da iki taraflı radara girme ihtimali var. girerse izahı var vs vs.. te allam ya. hakikaten sanırsın rocket science.
Vade sonuna kadar tutarsaniz sadece yil ici aldiginiz kuponlarin beyan limiti altinda olmasi ile vergi odenmez ancak onu asarsaniz her vergi donemi beyan edip vergi verirsiniz buraya kadar olani cogunluk artik iyice ogrendi...
Sizin sorunuz olan konuya geleyim, eurobondu vade sonuna dek tuttugunuz da doviz artisi da sizi ilgilendirmez sadece nominal deger alti alim yaptiginiz da yani bin usd dan assagi degerden alip bin usd son olarak size ana para geldiginde o aradaki fark kadar gelir vergisine tabisiniz bu da NET bilgidir
Ornek 800 usd aldiniz vade sonu 1000usd olarak teslim aldiniz aradaki 200 usd x vade sonu usd degeri kadar vergi beyan ve odemeniz gerekir
2022 kasım ayında 164 bin usd değerinde 2026 ocak vade vakıfbank eurobond aldım 159500 usd a .5300 usd kupon ödeme var senelik 10600 usd. Hesap eşim ve oğlanın adına. Oğlan 18 yaş üstü.kupon ödemeler için vergi beyanında bulunmamız gerekiyormu? Temmuzda kupon ödeme var . Bir site de ev beğendik triplex olanlar denize 5 yada 6 . Sıra 10 11 milyon civarı. Bu beğendiğimiz ev denize 2. Sıra 4.75 milyon. Tadilat istiyor ama üstine kat cikilabiliyor. Ayrıca katlar tapuya ayrı işlendiği için her katın ayrı su ve elektrik aboneliği var .yani 2 daire de yapılabilir. Eurobondu ben aldiğimda 17.95 ti.vadesinden önce bozarsak vergilendirme nasıl olacak ? Bu evi kaçırmak ta delilik eğer 200 300 bin vergiden kaçmak için. Ama çok daha fazla c8kcaksa da gerek yok o zamanki fırsata bakariz
Gecen ay IB'den TEB'e kucuk bir miktar denemek için transfer yapmak istedim. İşlem bir yere kadar ilerledi ama sonra IB ben mail attım onlar maildakini yapsın devam edelim diyor TEB ben maila cevap attım onlar benim maila cevap versin diyor, bu şekilde topu birbirlerine atarak 1 ayı geçirdiler. İşlem tıkanınca ben de uğraşamayacağım için transferi iptal ettim. Yurtiçi bankalar arası virman yapacaksanız tahminim bunlar olmayacaktır.
Yanlışınız var. Bahsettiginiz 200 usdlik kazanç kupon yani faiz getirisi olarak değerlendirilir. Senelik sınırı geçip gecmediginize göre beyan etmeniz gerekmeyebilir.
Kaynak : (madde 7)
https://www.finansgundem.com/yazarla...yazisi/1634470