O adam hesap uzmanı...cepten yazdığı için yazılara pek önem vermez.
Printable View
Şimşek, DDKKM yi ay olarak kısıtlayarak bitirmek istiyor.
NEDEN?
Artık dolara extra faiz ödemek zorunda kalmayacağı için mi?
Yoksa...
6 ay sonra artık iç pazarda kredileri kullanılabilir hale yaklaştırmak, ihracatı kurtarmak ve ithalatı düşürmek için dolara daha fazla mı yol verecek?
Ki Trump ın korumacı tutumuyla ihracat daha da sıkıntıya düşmez mi?
Peki bu senaryoda EMLAK NEDEN ARTSIN?
Zaten zirve yapmışken....
3-5 milyonluk evlere ülkedeki ortalama ücret seviyesi düşünüldüğünde faizler aylık yüzde 2 ye düşse ne olacak?
3 milyon kredi çeksen 10 yıl için aylık 60 bin küsur taksit ödeyeceksin.
Türkiye de böyle bir taksiti ödeyebilecek kaç kişi var?
Yani faiz yüzde 25 e düşse de evin fiyatı 5 milyondan 10 milyona çıkmaz.
Yanılıyor muyum?
YT de denk geldi ekledim, hiç bilgim yok
yalnız merkez ve arka cephe komple yanmış
Tv de önden çekimler vardı, önde onlar kurtulmuş olmalı
Orta ve uzun vadede Eurobond faizi veya olabildiğince uzun vade TL mevduat daha iyi bir seçenek gibi değil mi?
En kötüsü de herhalde doları fiziki tutmak....
Enflasyonu göz ardı ederek; Doların getirisi aylık bazda ppf lerin altında kalmaya devam ettiği sürece TL mevduatta olmak daha mantıklı. Yalnız uzun vadeli TL mevduatta iken kurlarda hızlanma başlarsa elimiz kolumuz bağlı paranın dolar bazında erimesini seyrederiz. Ancak bir miktar ppf, bir miktar orta-uzun vadeli hızlı çıkış yapılabilecek borçlanması araçları fonlarından bir sepet yapmak daha mantıklı seçim olabilir.. yani bu fonların nispeten daha hızlı hareket alanı sağlaması getiriden de biraz feragat etmeye bence değer..
Sevgili arkadaşlar ve abilerim, prostatınızda tümör olabilir, ağrı yapmaz, kan testlerinde görünmez. Tespit edilmesi için tek yöntem, uzman bir üroloji doktorunun el ile, makattan prostat muayenesi yapmasıdır. Bunun dışındaki tüm tümör tespit yöntemleri yüzeyseldir. Sağlıklı günler dilerim.
Yurtdışına gittim parası 5 senede dolara karşı %35 değerlenmiş taksiciye sordum bu nasıl oldu diye rejim değişikliği yaptık başkanlıktan parlementer sisteme geçtik dedi . Ondan sonra refah seviyesi çok arttı dedi
Gamet’in palavra sıktığını anladık.
Ey Gamet, neden forumdan ücret alıyorum diye sıktın?
https://resmim.net/cdn/2025/01/25/DaCFRk.jpg
Herkeste öyledir büyük ihtimal ile, bakım derken karıştırdılar yine forumu, tekrar sıfırdan başlamazsak iyi.
Kaç otel , restaurant,supermarket, eĝlence merkezi kapandı şu ana kadar ?
Otel yangınında hiç ölen yabancı turist yok mu?
Muhtemelen vardır.
Egeduk başkan Chrome den girin tapatalktaktan girme aradaki farkı gör
Denemedir. Chrome ile yazıyorum. Bakalım ne olacak.
https://i.hizliresim.com/okcgeer.gif
Yeni bir metod falan denendiği yok.
Aynı oyunu 7 kere oynayıp, 8.cisine hazırlanıyorlar.
Çizgiler orada her an 30 yada 40 ve sonrası 60.
Bence 60 ' ı yeni gelenlerin elinde yaptıracaklar.
https://i.hizliresim.com/jxbxn1q.gif
Mart 2024 den beri, NET % 32 dolar Faizi verip buna EKONOMİ-vs.
.diyenler bir gün bunu açıklamak zorunda kalacaklar dır.
https://pbs.twimg.com/media/GiAqopob...g&name=900x900
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bu yeni bir şey değil ki...
Geçen yıl "dolardan bu saatten sonra bir cacık olmaz" iddiamın nedeni bu idi.
1990 lardan gelen bir alışkanlık.
TL de devalüasyona yakalanmışsan tek yapacağın yine TL de kalıp zararı telafi etmek.
Yalnız bu kez DDKKM icat ettiklerinden telafi biraz güdük kaldı.
DDKKM den TL ye geçişte yüzde 65 NET, stopajsız faizi 3 ay yerine 1 yıllık yapsaymışız daha iyi olacaktı.
Sadece bir bölümünde yüzde 52 ile SIFIR STOPAJLI 366 gün yakaladım.
Sonuç olarak doları 3-5 TL den tutanlar servetlerini önemli derecede artırdı.
Ancak 18 den girenler ikiye katladı...Nötr bir etkideler.
27-30 lardan alanlar-tutanlar ise avcunu yalıyor..
Nasıl ki bir hisseyi düşük fiyattan uçururlar, sonra kademeli olarak birilerinin ellerine verirlr, dolar işi de sanki böyle oluyor.
En muhafazakarlardan Ayhan53 bile mevduata geçtiğine göre doların (orta vadede) tutunacak dalı kalmamıştır.
Mantıklı oranlarda SEPET candır.
nufusunun büyük bölümü aptal insanlardan oluşan ülkelerde ekonomik krizler bitmez askeri darbeler son bulmaz yargısı adalet dağıtmaz insanlar sorunlarını mafya yöntemiyle çözer yöneticileride mafya liderleri gibi konuşur insanları kışkırtıp çatıştırıp aradan sıvışırlar bu aptal insanların yöneticileri türübünlere şut çekerler cesur ve yurtsever insanlardan korkarlar zibidilerini bu yurtsever cesur insanların üzerine salarlar