Forever QE
Hiperenflasyon
Phoenix in pipisi
az kaldı. Max 6-7 ay.
Printable View
Forever QE
Hiperenflasyon
Phoenix in pipisi
az kaldı. Max 6-7 ay.
Yaw tamamda öyle el kol sallayarak QE yapılamaz bunca olaydan sonra..
önce şırıngayla kan alınıyor olması lazım borsacılardan, piyasalardan vb..:)
tabi bu arada dolar max..malum dolar gurbette..
tamamdır..sonra QE..sonra enflasyon..
madem seneye pipi felan diyorsunuz..
önce dolar miktarını arttırın bence..:)
Müthiş borsa dediğin böyle olmalı..
iyi veride yükseldiği gibi, her kötü veride de yükselmeli..:cheers:
Maşallah ABD'de enflasyon aşağı trendde..yani ekonomi gittikçe cansızlaşıyor..parekende satışlar ise berbat..hayvan terli, müşteriler yemiyor maşallah..ama ABD borsalarıda rekorlar kırıyor..
nasıl olmasın ki, para var huzur var..malum hac farizası..:)
bizimkininde maşallahı var, abilerinden geri kalır mı hiç..
Kim demiş ayranı yok içmeye tahterevanla gider .......:kahkah:
No panic in the classroom...:plc:
TDİ beklenti doğrultusunda geldi lakin haftalık ve saatlik kazançlarda beklendiği gibi yükseliş olmamıştı. Aslında ABD ekonomisinde bugün gelen zayıf enflasyon verisinin gelişi belli idi; sadece bizler okuyamadık.
Yellen'ı ürküten enflasyon varsa saatlik ücretlerde artış olmalı idi ama yoktu... TDI verisi ile olucak iş değildi... Güvercin açıklama onun üzerine geldi...
Ne yalan söyleyim bu denli zayıf veriyi beklemiyordum. En azından beklenti doğrultusunda olur USD dip 3,5585 diyorken paraşüt oldu... 3,52 TL ye değdi...
İşin gerçeği Yellen ın güvercin olması; saatlik ücretlerde artış olmaması ve zayıf enflasyon ile bu paradan şimdilik birşey olmaz. Kanımca MB eline büyük koz aldı. Piyasayı gevşetir mi bilmem.. Yapmamalıdır... Ama USD da yukarı evrilecek durum ortadan kalkmıştır. Bu gaz ile BIST 2000 puan daha katabilir...
Unutmayalım; USD zayıflaması bizden değil; bizzat vatanından geldi...
Bence en az 4 hafta yataya sarıp hafif düşüş trendinde olur...
Yaw ben CPI'nın düşük geleceğini sanıyordum da, ne oldu..
mal gibi oturuyorum, malın üstünde..:)
daha dün 50000 mevduat sahibine takip felan dendi..
dolar yükseldi..ağlayanlar, sızlayanlar..:cool:
mesela..bu ortamda, bu sene %8 felan kazanırım kazansam, ama ya seneye..:yes:
Esasen kazanmak değil amacım..malı korumak..
Neyse çenem düştü..herkese iyi geceler..
Faber'le söyleşi yapılmış..dikkate değer geldiği için bazı bölümlerini kendi yorumumu katarak alıntıladım:
Bencede altın toplanabilir ama kazanmamak şartıyla..:)Alıntı:
My view is, of course, the [gold] price will eventually go up much higher. Around this level, it is an attractive opportunity to accumulate.
çünki onca likidite yaratılmasına rağmen Büyük MB ile bankalar arasında çok sağlam bir kontrat var gibi..
havuzda sıkıntı yok..faizi arttırıyormuş yada bilançoyu küçültüyormuş gibi işler götürülebilir..ancak gerçek bir sıkılaştırmada borsalarının sağlam bir kamikaze düşüşü yapacağı kesin..Alıntı:
I’d like to see the day when they reduce the balance sheet and the market reaction because if stocks go down…I think the Fed will be very reluctant to increase interest rates and even more reluctant to reduce the balance sheet,” he said.
Evet, varlık fiyatlarında şişkinlik var..fiyatlarda bir düşüş başlarsa sistem sıkıntıya girer..Alıntı:
We have inflated asset prices and if the asset inflation comes to an end and asset prices decline, I think it will hurt the system.
Bakın burası önemli bence; sistem sürekli parayla beslenmeli..yani para çoğaltılmalı..sistemin korunması için artık tersini düşünmek mümkün değil..
Kısaca insanlar salak değil, görüyorlar ne olduğunu..bir sonraki hafta kazanma ümidiyle giriyorlar hisse senetlerine..vede kazanıyorlar tabiki..:)Alıntı:
Investors are also adding to the vulnerability of financial markets, he continued, noting that they are being too short-sighted.
“Nobody buys something because it might be good in 3 years’ time, people buy stocks because they hope that they will go up next week,” he explained.
Büyük MB ları sistem için çalışıyoruz maskesi altında yaptıkları piyasa manupulasyonunu kesmeleri gerekiyor artık..bunu dışarıdaki başka bir kurum yapsa hapse atılır..Alıntı:
To Faber, the Fed and foreign central banks need to stop “manipulating” markets.
“The fixing of interest rates is manipulation. If anyone in the private sector would try to fix interest rates, he would go to jail,” he said.
“But, the Fed and other central banks can do it under the umbrella of helping the majority of people when in fact, they’re hurting the majority.
Evet global ekonomi büyümek yerine küçülüyor..:yes:Alıntı:
Adding to his pessimistic outlook, Faber said that the economic recovery is not on track as many analysts suggest.
“Recent economic statistics would suggest the global economy is actually weakening rather than strengthening.”
Zaten her para saçmada ekonomiler büyüyecek olsaydı..bu yöntem çok öncelerden keşfedilirdi, değil mi?..:)
Bu MB'ları yüzünden bilinmeyen sulardayız..sonu iyi bitmeyecek..sadece zamanını bilmiyoruz..Alıntı:
The whole exercise that central banks have begun of accumulating assets on the balance sheet, it cannot end well. It will end in a disaster, we just don’t know when.”
http://www.kitco.com/news/2017-07-14...arc-Faber.html
Vidalandılar..:)
Bizde vidalandık..:cool:
Kişisel görüşlerdir..o yüzden YTD..
Aynen...
Öyle teknik makro falan demeden, milli piyango biletini çeker gibi, millet 104.000 den giriyor BİST e...
Kazanıyor mu?
Kazanıyor.
Eee daha ne öyleyse.
Oynadığımız oyunun adı ne?
Kim ne kadar bilgili mi?
Yoksa kim ne kadar kazanıyor mu?
Ben bilgiye bilgi demem...Bilgi kazanç getirmeli..:)
Yılın ilk yarısının özeti şu; hem Hazine, hem de kamu bankaları finansal sistemden daha fazla fon çekmeye başlamış. Hazine, geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk altı ayında 13.7 milyar TL daha fazla borçlandı. Kamu bankaları ise ilk altı ayda; sistemdeki her 100 TL'lik mevduat artışının 42'sini, diğer bankalardan yapılan her 100 TL'lik borçlanmanın da 71'ini yaparak kayda değer bir baskınlık yaratmışlar.
Bunun çok doğal sonucu ki; faizler de yükseldi. Bu politikanın dümeninde olan siyasetçilerin "yahu bu faizleri kim yükseltiyor böyle? Faiz yarışı yapılmasın" diyerek "elinde sopayla" pazara dalması anlaşılır bir durum değil.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...zleri-40520660
Algı yönetimi metodularına yepyeni ufuklar kazandıran bu siyasi yönetim, FETÖ nün deteklenme ve güçlenmesine yardım eden olarak CHP yi millete kabul ettirirken, Nurettin Canikli, faiz yükselmesinde kendilerinin (kamunun) ve MB nın tüm gayretlerini de, özel bankalar arasındaki mevduat yarışına bağlayarak, banka genel müdürlerini ayağına çağırıp resmen tehdit etti.
Hadi sıkıysa o toplantıda ayağa kalk da olanı biteni, onları oraya getiren zatın bu konudaki payını ve desteğini anlat...
Gerçeklerin konuşulmadığı, yalanın dolanın, madrabazlığın iş yaptığı, günü kurtardığı bir coğrafyada hemen her şey bozulur.
Önce ekmek. Sonra tuz...
Evet , benim bilgiler para getirmiyor..:)
Sadece koruyor..birde huzur..
Zaman zemin bilinmiyor..
Anormal zamanlardayız..
Degil. Sadece gk öncesi mkk dan bloke koymanız gerekiyor...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir bankadaki USD larimi onceden bilgi verdim, gittim ve benim MT is ziyaretinde idi bam diye aldim 200m oteye tasidim, yol uzerindeki maceralari yazmistim. Diger banka ya da onceden ilettigim parayi cekmek istedigimi belirtim gun icinde %20-25 ancak subelerde bulundugu soylenildi bana bende Ankara subesine iletin ben 3 gun sonra orada iken gidip cekeyim dedim, isim aldim ban diye gidip bum diye cektim, yolun karsisindaki bankaya bum diye yatirip,
cep teli uzerinden de vadeli hesabimi actim..................
Takip etmeye devam....
Piyasa sıkılaştırmaya inanmıyor , faiz artırımlarının olacağına inanmıyor . Yurt içindeki oyuncular dolarda yükselişin temenni olduğunu düşünüyor. Dünyada borsalar kazandırıyor , Yurt içinde borsa, kazan , kazan , faiz keza , emlak zaten ölümsüzlüğünü ilan edeli çok oldu.:) Genel kural nedir , yağmur hızlanmadan durulmaz. :)
cumartesi 13,45 bodrum dış hatlar terminali
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...42&oe=59FD7222
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Kıymetli enki
adeta benim durumum ve düşüncelerimin özeti bir yazı olmuş.
50 li yaşlardayım
macera arayamam,
benim için özellikle endeksi taşıyan kağıtlarda bistte pozisyon taşımak, bu içinde bulunduğumuz 3 kağıt ekonomisinde kumar ile eşdeğer.
düşmeyen borsa yapmışlar :)
varlık fonu kurulduğunda belliydi aslında, daha dün en tepeden gelen yorum ''borsamızda yükseliyor'' dendiğinde işin rengi belli olmuştur bizim ekonomi eşittir bist endeksi buna kargalar bile bir tarafıyla gülse de bist 104 binin üstünde :)
bu gözler ne günler gördü bu yeşillenmiş endeks nar çiçeği rengini alması bir habere bakar,ekonomik temelleriniz sağlam değilse bitmeyen paranız olacak, çok şükür o da bizde olmadığına göre :)
herkesin bildiği toplam dış borç , sürekli büyüyen cari açığınız, kendi liginde kendi parasına ve USD ye en yüksek faizi veren ülkesi olduğunuza göre BİZİM EKONOMİMİZ HARİKA VE BU BORSANIN DÜŞMEMESİ ÇOK NORMAL:oleyo:
Sadece koruyor..birde huzur..
bu cümleniz çoook şey anlatıyor en azından bana :)
genç arkadaşların heyecanını anlarım ama artık yaşı biraz olgun olanların bu piyasada risk alabilmesini anlamam mümkün değil
ezcümle ;piyasa bugün bütün göz ardı ettiği olumsuzlukları bakarsınız bir sabah olduk olmadık bir haber ile birden görüverir
piyasalar toz duman oluverir.
işaret parmakları ağızda Allah Allah deyip mırıldanmalar başlar '' oysa her şey güllük gülüstanlık değilmiydi''
huzur.. çok önemlidir..
Dostum dediğin gibi bu saatten sonra maceraya atılmak bizi fazlasıyla kasar...hoş parasal maceralar beni hep kasmıştırda..o yüzden akşam rahat bir uyku uyuyamayacak olduktan sonra başlarım parasından, pulundan..ha birde birikimleri orda burda bir kaybettik mi, artık ömrü billah yerine koyamayız..kısaca insan kendini tanımalı ve durumunu idrak edebilmeli..
Gidişatı güzel özetlemişsin..fazla diyecek bir şey yokta, son bir ilave yapayım.. cari açığı dünyanın en yüksek faizini vererek sıcak parayla finanse ederseniz, geriye ne kalır ki..:(
Ancak yinede belirtmekte fayda var, günümüzde kazın ayağı biraz farklı..
Rahmetli Salih Neftçi iyi bir ekonomistti..Allah rahmet eylesin..kendisini iyi takip ederdim..2003 civarlarıydı..ülke bir kaç kötü durumla karşılaşmasına rağmen piyasalar bu durumu pek takmamıştı..bunlardan biri Türk askerinin başına çuval geçirme vakasıydı..normalde ortalığın çalkalanması gerekirdi..Salih Neftçi’de bu duruma yazılarında akıl sır erdiremediğini yazıyordu..zaten onun eremediği bir durumda, benim ermem mümkün değildi..
Meğer FED o sıralar dolar matbaasını çalıştırıyormuş..altında zaten yukarı hareketini başlatmıştı..neyse ufo gören masum köylü ben, bunları nereden bileceğim..tabi bir sürü zarar..buralarda bazı aklı evvellerde bak dolar kaç senelerdir artmadı diyerek hava atmaktan geri durmuyorlar..sanki kendi marifetleriymiş gibi..gülüyorum:)
Neyse sözün özü o günkü koşullar, yani matbaa işleri bugünde farklı şekillerde devam ediyor..büyük bir ponzi sisteminin içindeyiz..daha ne kadar sürecek bilmekte mümkün değil..ama fakirleşeceğimiz kesin..selamlar..
Bir şey olmaz..bu sefer farklı..:kahkah:
Ha haaa geçen haftalarda büyük MB'ları baktılar ki işler çileden çıkıyor..uyarı atışı yaptılar..en garibanı BOE bile..:)
Pisttekiler şöyle bir dondular ne oluyor diye, müziği kestiler bir süre..sağa sola bakındılar..anladılar bir şey olmayacağını..müziğe, dansa, kaldığı yerden devam ettiler..:)
Tarih yazar belki karizmaların nasıl çizildiğini..ama sıra FED'e geldi..kulak bürkmesi gerekecek..
Vidalandılar..Dikkatli, çok dikkatli..:cool:
Pist orda, müzik devam ediyor.. isteyen buyursun..
Para var, huzur var çünki..:cool:
Eski çamlar bardak olmuş mu?
Hayvan terli..zorlanıyor..:kahkah:
Geçmiş resesyonlardan sonraki yatırım ve GDP büyümeleri:
http://fs5.directupload.net/images/170716/hkdzdx2d.jpg
Ooooo Pimco beylerde pistlere geri dönmüşler..:bravo:
Alıntı:
Pimco added US Treasury securities this week: CIO Ivascyn
"We felt recent bearish sentiment was a bit too extreme" in the bond market as reflected in the jump in yields, Ivascyn said in a telephone interview. Ivascyn said moderate growth, low inflation, a cautious U.S. central bank, limited policy traction in Washington and continued global central bank accommodation "will support lower, range-bound rates."
Ama borsalarda dans devam ediyor. Applenin elması tatlı geldi sayın Enki ısırdıkça ısırıyorlar. Altında eylül başı onsu 1400 usd bekliyorum.(Verilerde ki son bozulma 1-2 ay daha böyle giderae eylül de borsalarda sert satış gelir.) F/K lar 25 lere dayandı. Vakit daraldı...Selamlar..
dış hatlar ...
Havacılık hakkında en ufak bilgim yok ama
Apronda dış iç ayrımı olmaz
O saatte yanasmis ucak yok o kadar
Ha geçen yıla göre sefer eksiltme varmı bilmemde
Doversen ingiliz turisti filan
O zmn göbek atarak gelir gene tabi
Dayak cennetten cikmadir :-)
Apronda kessinler bir deve...
Bak gör nasıl trafik artıyor birdenbire...
http://wikimapia.org/#lang=tr&lat=37...75333&z=17&m=b
görüleceği üzere dış hatlarda körükler var , iç hatlarda yok .
Abi şimdi batılı ya bi hayranlığım filan harbiden yok
Hatta pek haz etmem dahi
Tek sevdiğim daha doğrusu beğendiğim yanları
İşlerinin takipcisi olmaları ki
Diyem ben XXX batı ülkesinin vatandaşıyım dayağı yedim gittim karakolda form doldurdum ülkem döndüm ülkem takip ediyo dava kararını dava kararında da Diyem hiçbişey çıkmadı
E o zmn apron fotosu gelirse foruma
Ben aaa turist dovizi demeyecem derim kendi kendime
Yani turist gelsin diye haksız i kayirmada olmaz tabi Ne biliym Adamlar nası karar mekanizmaları filan
Onun fikrini nacizane sesli yürüttü
Çünki turizm nane molla dedikodu söylenti üstüne yürüyen piyasa ise. Anlamsız yere hakliyken haksız duruma kendini dusurmeme lazım. Yoksa tabiki adamların her dediginide yapamayiz
Terminal binasından merdivenlen indinmi son kontrolden sonra otobüs istediğin uçağa götürür seni
Koruk kullanmak yani oraya yanasmak
Ekstra paradir
4-5 sene önce ingiliz hollandalı belçikalı italyan kaynardı ege.. ruslar ise antalya tarafındaydı..
bu sene batılı turist yok gibi birşey.. ruslar antalyaya geri gelmiş..bayağı doğu avrupalı da gördüm..ama otelden çıkmıyorlar hiç..
avrupa'da hostel fiyatına herşey dahil lüks otellere bile gelmiyor batılı turist..
pasaport kontrol , duty free ...
iyi akşamlar.
Luggage check in
Landing
Touch down
Money change offices
Abi şaka mı yapiyon ya
Ciddi yaziyorum ben
Adam pilot havayolu koruk kullanmayacam derse yolcuları otobusle ucak dibine götürme zorundasın
O noktalar daha geride yazdıkların yani alakasız