Eline sağlık dostum.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bu surede hesaplama yapin aksama yazacam.
Buyuk konusmayin yeter baskalarinin degil.kendiniz hesap yalin bana inanin demiyorum.
Oturun kendiniz hesaplayin.
Dayanamiyorum. Ornegi ben vereyim devamini getirin.
10 liradan aldiniz hisseyi 1 senede 10 lirada kaldi. Hesap basit olmasi icin 10 pirada biraktim.
1 lira temetti dagitti.
1 sene onceki fiyat 10 liradami kaliyor ?
9 tl ye dusuruluyor. Su anki fiyatta 9 tl ye dusuyor
Grafigi actiginizda 9 tl den 9 teye gitmis bir grafik goruyorsunuz.
Burada bir getiri yok oyle degilmi.
Simdi portfoyunuzu hesaplayin
10 liradan aldiniz 1 sene.gecti hala 10 lira 1 tl temettu dagitti
Portfoy 9 a indi cunku hisselerin tum fiyati duzeltildi.
Cebinize vergi haric burut 1 tl.girdi.
Ne kazandik 0 peki mynetteki grafikte ne kazandik oradada 0 cunku 9 dan 9 tlye gitmis bir grafik gormektesiniz ?
İster yukselen.hisseden ornegi siz yapin kim yanlis bilgilendiriyor ogrenelim
10 liradan 100 hisse senediniz var. Hisse başı 1 TL temettü verdi ve fiyatı 9 TL oldu. Elinize net 85 TL geçti. Fiyatı 9 TL'den 85/9=9,44 adet hisse alıyorsunuz. Elinizde toplam 109.44 adet hisse oluyor. Firma çalışmaya devam ediyor, temettü dağıtıp kapanmıyor. Temettüyü eklemeseniz bile, şirket kar ettikçe temettü dağıtmaya ve fiyatı değer kazanmaya devam ediyor. Uç örnekler elbette var ama işler böyle yürüyor.
Bu linkte sorularınızın birebir cevabı var : http://www.lattedenborsaya.com/2017/...-fiyati-duser/
Verdigin ornekten git kolaylik olsun.
Vergiyi dusme direk temettu sonrasi 100 tllik hisse daha al.
Kusurali mikro lotlar dahil sonra hisseyi ostedigon fiyata cikar
Sonra grafikteki fiyatlar nereden nereye gitmis olarak goruluyor bana anlat.
Temettu dahilmi kazanmissin haric extrami kazanmissin
Goreceksinnn
Kafasina takilan anlauamayanlar ozelden mesaj atsin cep numarasini yazsin
Aksam arayayim temden bilgisayarina baglanip tum orneklerle bilgisayar uzerinden gostereyom
Tmm tmm senin yonteminden gidelim tmm peki.
10 lira deger sahip ikenki tarohi soyle bana
Sonra 10nliradan su tarihe kadar yine 10 liraya gitti de veya kac liraya cikartacaksan tarihleri yaz ama.
Sonra o tarihte su fiyatta iken su kadar temettu dagitti de .
Sonra sana sunu soracagim o ilk tarihteki fiyat kac lira gorunuyor
Niye savas bicaklari cekiliyor nicin yazarken surekli hirslaniliyor ?
İster araci kuruma sorun isterseniz proflara.
Sen boyle yazdikca hocam bende geriliyorum.
Ben bu konuyu halil buhurdan tutta epikurdan tutta drzimden tuta bilmem nereye kadar herkes konustum beni tanimadiginiz icin tabiki bilmoyorsunuz gonderdiginiz sitelerde bile 2014 yilimdan yorumlarim var.
Aracinkurum calisani arkadaslar benim dedigimin tersini soylerse size verin numarasini arayayim bem goruseyim.
Ta bu kadar da eminim yaptigim hesapta bir kere drgilki
Binlerce kere hesaplandi bu is.
Hesaolayan yatirimcilar biliyor.
Froto grafiginin duzeltilmis fiyati 0.0001 lerde geziyor
Sizce nicin oyoe gorunuyor tum temettuleri lota cevirmis olarak getirisini yansitmak icin okadar dusuruluyor.
Oh ne ala frotoyu 1990 yilinda 0.0001 den almis gibi hesapla
Birde bu sure zarfindaki temettulerle lot arttirmis gibi tekrar hesapka.
Ben size soyleyeyim getiriniz kat tirilyon dolar cikar.
Boype bir dunya yok
Neden anlasamadigimizda ortaya cikmis oldu temettu konusunda hesaplamadiginiz ve bilmediginiz bir cok sey var bence
Reklam kokan hareketler...
yahoo grafiklerini inceledim.
Yahoo gerçekten temettü sonrası grafikleri düzeltmemiş.
Geçmişe dönük.
Bunu yeni yapmıslar galiba Önceden bu sekılde değildi. GOOGlede temettü hariç gösteriyor.
baska bildiginiz kaynak varsa inceleyeyim.
TTkom üzerindede incelme yaptım 2011 den buyana TTKOM düşen trendde iken mynette yatay bir trendde gösteriyor.
İnvestingde mynetteki gibi yatay gösteriyor.
temettülerın oldugu yere "GAP" boşluk koymuslar yahoo ve google
Öncelikle MAN arkadasımızı tebrik ediyor ve kendisinden özür diliyorum evde inceleyince ortaya cıktı.
Daha oncede ıncelememde böyle birşeye rastlamamıstım ama güzel bir uygulama olmus.
Temettü dahil olmayan grafiklerde gaplerın oldugu temettü bölgelerine
D butonu koymuslar temettü anlamında dividend böylece grafiğin temettü sokulmamıs halını görüyoruz dolayısıyla temettüleri tekrar hisse alarak ayrıca hesap yapmak gerekıyor.
Bahsi geçen CRDFA ya baktıgımızda 5 yıldır düşen bir hisse görüyoruz. Temettülerle lot alırsak yükselen bir grafik görüyoruz bunun ıcınde verı termınallerı ınvestıng ve mynettekı grafikte temettü dahil grafiği görürken
GOOGLE ve YAHOO da temettü hisse alınmamıs halini görüyoruz.
Bu benim içinde güzel oldu böylece temettülerin mynettekı ve veri terminallerinde grafiklere bakıp extra olarak birde temettüyü eklenmemesi gerektiğinin ıspatı oldu.
EĞER HİSSELERİNİZİN TEMETTÜ İLE LOT ARTTIRILMIS SEKILDE HALINI GORMEK ISTIYORSANIZ MYNET İNVESTİNG VE VERİ TERMİNALİ GRAFİKLERİNİ KULLANIN.
TEMETTÜLERİ CEBE ATMIS AYNI HISSEDEN ALMAMIS OLARAK GETİRİSİNİ ÖLÇMEK İSTİYORSANIZ YAHOOYU KULLANIN.
GEÇMİŞTE ÇOK ARADIM TEMETTÜ DAGITILMAMIS GRAFİĞİ BULMAYI AMA HICBIRYERDE BULAMAMISTIM COK IYI OLDU BU YAHOO TEKRARDAN ÖZÜR DİLYORUM VE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
BÜYÜKSÜN BABA............ :)
Elime koz geçti şimdi cunku bana yanlıs bilgi veriyor suçlamasında bulunuldunuz oysakı ben sıze boyle bır kelıme kullandıgımı hatırlamıyorum.
"şirket kar ettikçe temettü dağıtmaya ve fiyatı değer kazanmaya devam ediyor."
DEMİŞSİNİZ CRDFA VE TTKOM HATTA BASKA ORNEKTE BULURUM YAHOODAN AMA UGRASMAK ISTEMEDIM.
TEMETTÜ SONRASI TELAFIYI 5 YILDIR BANA GOSTERIRMISINIZ NEREDE ??????????????
TTKOM 6 YILDIR TELAFİ MELAFI YOK!!!!!!!!!!!! LİNK
CRDFA 2007 YILINDAN BERİ TELAFI MELAFI YOK!!!!!!! LINK
"piyasa tarafından tekrar aynı seviyeye getirilmesidir."
ÖYLE MECRAYA GEREK YOK DEMEKKI HER DENILENI KIM OLURSA OLSUN SORGULAMAK GEREKIYORMUS BAKIN NE GORDUK TEMETTÜ KRALI CRDFA NIN DIKKAT EDIN KRAL DIYORUM TEMETTI KONUSUNDA KRAL BIR HISSENIN NASIL TEMETTUSUNU TELAFI EDEMEDIGINI GORUYORSUNUZ DEGIL MI ?
ŞİMDİ TEMETTÜ MANİPLASYONLARI ADLI YAZIYI NİYE YAZDIGIMI DAHA İYİ ANLAYABILDINIZ MI.
VERDİĞİNİZ İSİMLERİN KİŞİLERİN NELER YAZDIGINI BIR OKUYUN "TEMETTÜ TELAFISI VB KONUSUNDA"
BEN NİÇİN TEMETTÜ MANİPLASYONLARI DİYE YAZI YAZMISIM ANLASILMISTIR UMARIM.
BU koNUYLA MUCADELE EDEN BELKI BIR KAC KISIDEN BIRIYIM AMA KARSIMIZDA BU KONUDA SADECE OKUDUGUNA İNAN BUYUK BIR KITLE VAR.
HEP SOYLUYORUM BENIDE BIR BASKASINIDA HERKESIN YAZDIGI CUMLEYE ANINDA INANMAYIN KENDI AKLINIZ VAR HESAP EDIN ORTAYA CIKARTIN.
HALİL ABI VE DIGERLERIYLEDE HICBIR SORUNUM YOK BEN HERKESLE IYI GECINMEK ISTEYEN BIRISIYIM.
ELBETTEKI ONLARIN OLDUGU GIBI BENIMDE FIKIRLERIM VAR. BU FIKIRLER TARTISILA TARTISILA KONUSULA KONUSULA ISPAT EDILE EDILE DOGRULANIYOR. DOLAYISIYLA FİKİRLERİN CARPISMASI HEM BEYIN CIMNASTIGI HEMDE DOGRUYU BULMAYA BIR ADIM DAHA YAKLASMAMIZI SAGLIYOR.
BU SEKILDE GERGİN GEÇMESİNİ İSTEMİYORDUM KONUSMALARIN ANCAK SÜREKLİ TAHRİK BOYUTUNDA YAZINCA DURAMIYORUM.
BENİ ANLAMINIZI ISTIYORUM BU KONUDA COK FAZLA HESAPLAMA YAPTIM SAYFALAR DOLUSU.
Bende sizler gibi hayaller kuruyordum grafiğin getirisine bakar birde temettüleri eklerdım mis gibi para derdim.
bende sonradan öğrendım bi b*k bildiğim yoktu. ogrene ogrene tartısa tartısa araştıra araştıra öğrendım.
NE VAR BUNDA SİZDE ARAŞTIRIVERIN HESAPLAYIVERIN NE OLACAK YANİ
DOĞRU BILGI BIZLER İÇİN EN ÖNEMLİ SEY DEGİLMİ NİYE HAKSIZ OLACAGIM HAKLI OLACAGIM EGOSU ICERISINDE SAVASIYORUZ.
BIRAKIN ABI DOGRULARI OGRENELIM. BİRŞEYLERİ YANLIS BILIYOR OLABILIRSINIZ HERKES HERSEYI BILMIYOR KI
BENİMDE BILMEDIGIM BIR SURU SEY VAR OGRENECEGIM ARASTIRACAGIM.
[IMG]https://i.hizliresim.com/MaaQR2.png[/IMG]
27.07.2017 İş yatrımdan manuel oluşturduğum iki portföyün 3 ay sonraki durumu bu. 1.portföy direkt TV si en yüksek ilk 10 hisse 2.ise benim belirlediğim banka yat.ort. ve çimento şirketleri hariç liste.
Bu gün de aynı şekilde 2 portföy oluşturacağım.
Erhan bey,
Haklısınız, bizim data sağlayıcılarımız toplam getiriyi yansıtıyorlar. Yahoo, close ve adjusted close olarak 2 farklı hesaplama yapıyor. 5 sene öncesinin adj. close değeri ile bugünün close değerinin farkı gerçek performansı veriyor. Bu değer bizde otomatik eklenmiş olarak görülüyor. Yanlış bilgi verdiğim için özür diliyorum.
[IMG]https://i.hizliresim.com/o66WXX.png[/IMG]
Buda 2.dönem portföy 27.10.2017 27.01.2018
yani artan lot miktarı karı yada zararı artıracak derken aslında temettü vergisi nedeniyle dezavantajda oluşturuyor..Fakat fiyatının daha aşağılara çekilmiş olması psikolojik birşekilde alıma neden oluyor....düzenli yıllık gelir olarak algılanıyor..ama temel analizi sağlam kağıt mutlaka tekrar eski fiyatına geliyor.İşte bu yüzden temeli sağlam kağıtlar almak lazım.sürekli karını artıran,karını paylaşan sanayi kağıtlarını tercih etmeli.Temettü miktarının artması karın artması anlamına geliyor.
quinstockda keşke sadece yüksek bedelsiz verenlere göre bir sistem olsaydı...test edebilseydik keşke..
önemli değil hocam gerim gerim gerilmeye gerek yoktu olabilir bende taa ozmanlar bilmiyordum. Yahoonun diğer türlü gösterdiğinide man arkadasımız sayesınde keşfetmiş olduk. Onada ben teşekkür ediyorum.
Tamam konu kapandı.
Ben seviniyorum, bir kişi daha bu meseleyı ogrenmıs oldu.
Simdi bensizken biri tutarda atıyorum yaw sen ne diyorsun git crdfa al temettü kralı şampiyonu vesaire bankalar bile bu kadar faiz vermiyor adam faiz üzerinde temettü veriyor. bak hisse 1 lıradan almıs olsan 1,43 e gitmiş %43 burdan.
ee bir sürüde temettü var mis gibi para ne ugrasıyorsun yaw diye;
bir baskasına tavsiyede bulunacak olursa.
O noktada demelisiniz ki dur yolcu buradakı hesabı yanlıs soyledın dogrusu su sekılde olacaktı.
Ve vesaire.
En azından her seferınde form beni KÖTÜ çocuk ilan etmez :))))))
Bunu yaptıgınızda benim yasadıklarımı cok yasıyacaksınız ozman beni daha iyi anlayabiliyor insanlar.
:))
diyeceklerki size hocam nee oo bu al satcı bu trader gıt coplugune buradakı ınsanlar sole bole yapma vesaire.
Temettü düşmanı ilan edenlerde olacak :)
Ama siz hemen diyeceksiniz dur yolcu biz temettü karsıtı değiliz.
Ama ADAM GİBİ HİSSEDEN TEMETTÜ ALALIM KIYTIRIK HİSSELER %500 temettü versede boş.
TV verimlilik oranı dogru bır kıstas olmuyor malesef.
Git froto al gözünün çapagını yıyeyım ::) baska ne var TAVHL al gözünün yağını yıyeyım SODA al kaşını gözünü yalayayım :D
Bunlarda temettü veren hatta sapa sağlam hisseler.
Ama bana KIYTIRIK bır hisse sırf tv si % bilmem kac diye şu hisseyi aldım deme yeter.
Yoksa karsıtlık marsıtlık yok git temettü 25 endeksınden ama adam gibi hisseleri seç.
VAllahada billahada formun en bilinçli ve en saglam iş yapan yatırımcısı ilan edeyim seni.(birşey ilan etmek haddıme değil meczi anlamda)
Anlatabildimmi benim derdim temettü memettu değil birşeyleri dogru bılelım ve öyle uygulayalım abi.
kusur işlediysemde ben özür dilerim hocam kusura bakmayın topık sakınlerıde kusura bakmasın
Yaklaşık yirmi gün olmuş bunu yazalı.
3,97 alınan alka 4,61
22,26 alınan alkım 24,28
2,60 alınan anele 3,41
3,39 alınan despec 3,62
69,50 alınan erbos 75,60
7,94 alınan eregli 8,51
6,08 alınan petkim 6,42
11,56 alınan tekfen 12,96
119 alınan tüpraş 134,30
16,90 alınan uluse 18,01 olmuş.
vize krizinin olduğu gün borsa 100 bini aşağı kırıp ordan hafif boynunu yukarı uzatınca 100 bini geçince gözü kapalı dalmıştım...
temettü portföyünü tamamen bıraktım. kendime muhafazakar ve agresif olmak üzere iki portföy yaptım. bu muhafazar dediğim. agresif dediğime de bilanço dönemi bitince temettü portföyüne koyduğum parayı koyacağım. temettü portföyden dediğim gibi yüzde 3-5 yapanı postaladım.
şu ana kadar açıklanan bilançolardan
eregl
jantsa
tavhl
sasa
çemtaş
muhafazakar portföye uygun olarak çıkıyor. son bilanço tarihine kadar bunlardan daha yıldız bilanço gelirse ilk on yeniden şekillenecek ve oyuna dahil edilecek.
hocam ben bedelsize göre hisse seçiminide TV kriterine göre seçimide cok dogru bulmamaktayım.
Bilanco rasyoları en saglamı yaşar beyin eğitimine katıldınız mı bılmıyorum ne güzel de cıkıyor yukarı gıden hısseler bilancoda.
Bilancosu saglam olsunda İster TV versin İster bedelsiz ikisinide alırım. ;)
Erhan bey,
Belki yine 150 sayfa yazacaksınız ama t.verimine göre portföy seçimine istinaden hatalıyım demedim. En baştan söylediğim gibi, temettü endekslerinden bu kritere göre seçim taraftarıyım. İsteyen bist-tüm yada herhangi bir endeksten seçebilir. Bu konu, bugün üzerinde tartıştığımız konudan tamamen farklı bir konu.
Temettü veriminin hisse ve endeks getirileri üzerine etkilerinin incelendiği ve Gazi üniversitesi iibf tarafından yayınlanmış bir çalışma :
http://iibfdergisi.gazi.edu.tr/index...rticle/view/84
Arkadaşlar 3 ay önce olusturdugum 1.listeyle bugün oluşturulan liste arasında tek fark PSDTC yerine SANKO girmesi oldu diğer 9 hisse aynı kaldı. Sadece değişen TV oranları oldu sıralama bile nerdeyse aynı.
Sizden ricam backtest yapabilecek olan varsa 27.07.2017 kapanış göre bir test yapsın benim portföy ile karşılaştıralım.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
OFF bu portfoy cok guzel.
Senin kriterlerinde bilanco oldugunu düşünüyorum ilk dikkatımı ceken anele oldu cunku bılancosu ıyı beklıyorum.
petkım ereglı uluse tıprasbunlarınkıde cok ıyı bılancolar tkfen fılanda iyi diye hatırlıyorum.
Yani cogu hıssenın bılancoları ıyı bu lıstedekı.
Alttakı lıstedede cemtas tavhl eregli yine gözüme carpn güzel bilancolu hısselerdı.
TEBRİKLER BASARILAR DILERIM...
canım bilançosu sağlam olmayanı almıyorum..daha öncede dedim Tv verimin yanında özsermaye karlılığı,fk,cari oran olmassa olmazlarım...Tv yi belirlerken bunularıda kriter olarak seçiyorum...her önümüze gelen tv si yüksek hisseyi almıyorum..o yüzden bist100 ve snai seçiyoruz ya...size birtürlü bunu anlatamadım gitti.TV çok önemli benim için ama diğer rasyolarla beraber..Tv için ocak mayıs arası millet bu hisselere abanıyor.
Evet bilanço ağırlıklı. Ama başarısını ispatlamadan kriterleri yazmak doğru olmaz. Agresif portfoy dediğimde MSGYO diye bir hisse var mesela. Bu kriterleri yazıp filtreleme yapmasam hayatta dikkatimi çekmeyecek bir hisse. Ama bakıyorum gidişatına şapka çıkarıyorum mesela henüz almamış olsam da
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.