Elime koz geçti şimdi cunku bana yanlıs bilgi veriyor suçlamasında bulunuldunuz oysakı ben sıze boyle bır kelıme kullandıgımı hatırlamıyorum.

Originally Posted by
flexy
10 liradan 100 hisse senediniz var. Hisse başı 1 TL temettü verdi ve fiyatı 9 TL oldu. Elinize net 85 TL geçti. Fiyatı 9 TL'den 85/9=9,44 adet hisse alıyorsunuz. Elinizde toplam 109.44 adet hisse oluyor. Firma çalışmaya devam ediyor, temettü dağıtıp kapanmıyor. Temettüyü eklemeseniz bile,
şirket kar ettikçe temettü dağıtmaya ve fiyatı değer kazanmaya devam ediyor. Uç örnekler elbette var ama işler böyle yürüyor.
Bu linkte sorularınızın birebir cevabı var :
http://www.lattedenborsaya.com/2017/...-fiyati-duser/
"şirket kar ettikçe temettü dağıtmaya ve fiyatı değer kazanmaya devam ediyor."
DEMİŞSİNİZ CRDFA VE TTKOM HATTA BASKA ORNEKTE BULURUM YAHOODAN AMA UGRASMAK ISTEMEDIM.
TEMETTÜ SONRASI TELAFIYI 5 YILDIR BANA GOSTERIRMISINIZ NEREDE ??????????????
TTKOM 6 YILDIR TELAFİ MELAFI YOK!!!!!!!!!!!! LİNK
CRDFA 2007 YILINDAN BERİ TELAFI MELAFI YOK!!!!!!! LINK

Originally Posted by
flexy
http://halilbuhur.com/temettu-mu-bedelsiz-mi.html
Uzun süredir temettü ile yakından ilgisi olan ve bizzat temettü alıp fiyatları takip eden Halil bey'in izahını paylaşıyorum. Yazının ortalarında "Bedelsiz Sermaye Artırımında ve temettüde hisse fiyatı aynı oranda düşer. Fiyat tekrar aynı yerine geldiğinde yatırımcı o oranda kâr etmiş olur." ifadesi yer almakta. Burada, "fiyat tekrar aynı yerine geldiğinde" açıklamasının yapılmasına neden; fiyatın temettü düşüşü sonrası otomatik olarak değil, piyasa tarafından tekrar aynı seviyeye getirilmesidir.
Halil bey ile iletişime geçip sorabilirsiniz. Yaşar hoca'dan da ders alıyorum dediniz bu konuyu ona da sorabilirsiniz. Hata var ise doğrusunu birebir temettü ile ilgili olan birinden öğrenmiş oluruz.
"piyasa tarafından tekrar aynı seviyeye getirilmesidir."
ÖYLE MECRAYA GEREK YOK DEMEKKI HER DENILENI KIM OLURSA OLSUN SORGULAMAK GEREKIYORMUS BAKIN NE GORDUK TEMETTÜ KRALI CRDFA NIN DIKKAT EDIN KRAL DIYORUM TEMETTI KONUSUNDA KRAL BIR HISSENIN NASIL TEMETTUSUNU TELAFI EDEMEDIGINI GORUYORSUNUZ DEGIL MI ?

Originally Posted by
flexy
Temettü ile ilgili geniş bir bilgi arşivi (hisse.net eski forumundan) :
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=46671
Ayrıca, bu konu üstteki başlıkta direk Erhan bey'e anlatılmış. Erhan bey'den rica ediyorum temettü, temettü veren hissenin fiyatı gibi konularda tam olarak bilgi sahibi olmadan bu konu hakkında artık konuşmamanız. Bakın, şahsınız ile hiçbir sorunum yok fakat bu konuda bir bilgi eksikliğiniz mevcut ve kafa karışıklığına neden oluyorsunuz.
ŞİMDİ TEMETTÜ MANİPLASYONLARI ADLI YAZIYI NİYE YAZDIGIMI DAHA İYİ ANLAYABILDINIZ MI.
VERDİĞİNİZ İSİMLERİN KİŞİLERİN NELER YAZDIGINI BIR OKUYUN "TEMETTÜ TELAFISI VB KONUSUNDA"
BEN NİÇİN TEMETTÜ MANİPLASYONLARI DİYE YAZI YAZMISIM ANLASILMISTIR UMARIM.
BU koNUYLA MUCADELE EDEN BELKI BIR KAC KISIDEN BIRIYIM AMA KARSIMIZDA BU KONUDA SADECE OKUDUGUNA İNAN BUYUK BIR KITLE VAR.
HEP SOYLUYORUM BENIDE BIR BASKASINIDA HERKESIN YAZDIGI CUMLEYE ANINDA INANMAYIN KENDI AKLINIZ VAR HESAP EDIN ORTAYA CIKARTIN.
HALİL ABI VE DIGERLERIYLEDE HICBIR SORUNUM YOK BEN HERKESLE IYI GECINMEK ISTEYEN BIRISIYIM.
ELBETTEKI ONLARIN OLDUGU GIBI BENIMDE FIKIRLERIM VAR. BU FIKIRLER TARTISILA TARTISILA KONUSULA KONUSULA ISPAT EDILE EDILE DOGRULANIYOR. DOLAYISIYLA FİKİRLERİN CARPISMASI HEM BEYIN CIMNASTIGI HEMDE DOGRUYU BULMAYA BIR ADIM DAHA YAKLASMAMIZI SAGLIYOR.
BU SEKILDE GERGİN GEÇMESİNİ İSTEMİYORDUM KONUSMALARIN ANCAK SÜREKLİ TAHRİK BOYUTUNDA YAZINCA DURAMIYORUM.
BENİ ANLAMINIZI ISTIYORUM BU KONUDA COK FAZLA HESAPLAMA YAPTIM SAYFALAR DOLUSU.
Bende sizler gibi hayaller kuruyordum grafiğin getirisine bakar birde temettüleri eklerdım mis gibi para derdim.
bende sonradan öğrendım bi b*k bildiğim yoktu. ogrene ogrene tartısa tartısa araştıra araştıra öğrendım.
NE VAR BUNDA SİZDE ARAŞTIRIVERIN HESAPLAYIVERIN NE OLACAK YANİ
DOĞRU BILGI BIZLER İÇİN EN ÖNEMLİ SEY DEGİLMİ NİYE HAKSIZ OLACAGIM HAKLI OLACAGIM EGOSU ICERISINDE SAVASIYORUZ.
BIRAKIN ABI DOGRULARI OGRENELIM. BİRŞEYLERİ YANLIS BILIYOR OLABILIRSINIZ HERKES HERSEYI BILMIYOR KI
BENİMDE BILMEDIGIM BIR SURU SEY VAR OGRENECEGIM ARASTIRACAGIM.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri