ok gzel bir konu... Gecenin bu vaktinde 1 saat ald batan sona okumam...
Lakin benim de bir sorum olacak. Sistem sahipli/sahipsiz irket, kt patron, dk likidite gibi eylere bakmyor elbette... Peki bu sistemi kullanan says arttka ve olduka dk hacimli/kademeleri s hisselere giren para artnca ne olacak? yle binlerce kiinin hcum etmesine bile gerek yok, getiri yzdeleri yuksek olduu iin 5-10 kii bile benzer yatrmlar yapsa zaten ellerindeki para 3-5 yl iinde hatr saylr seviyeye gelecektir. Her bilano dneminde de temett verimi ve karll yuksek irketler 3 aa 5 yukar bellidir bizim borsada. Hele sadece temettuye odaklanrsanz ok daha dyor bu say... Hangi tarihte girerseniz girin bir ylma olmas kanlmaz gzkyor...
Ben 10 yl akndr temel analiz zerinden yatrmm yapyorum. En azndan portfoyumun %80'i bu ekilde... Lakin 5-6 senedir imkb 30 dna bakmyorum bile aksi takdirde girdiim hisseler gitmiyor. Tecrbeyle sabit... Ona ramen oyle 2-3 kademede portfoy filan boaltamam mesela u anda istesem de bulunduum hisselerde... Yapacamdan deil ama istesem de olmaz... Baz gnler %10'luk ayarlama/hisse deiimi yapmak iin krk takla atyorum, kademede alc/satc bulamyorum...
Diyeceim, portfoy buyukluunuz arttka oyle kolay kolay her hisseye girip kamayacanz, patron hisselerinde sahipli ve s katlarda srf siz girdiniz diye aylarca yerinde sayabileceklerini de unutmayn. Yani tahminimce buna benzer sistemleri ok deil 10-15 kii dzenli olarak 20 yldr kullanyor olsa mkb 100 iin bile muhtemelen gemi 10 yl getirisi bundan ok daha dk olurdu unku ok yuksek meblaglar ok s hisselere sokmalar gerekirdi...
Sadece IMKB 30 katlar baz alarak sisteminizin getirisi nedir acaba?

... Ona ramen oyle 2-3 kademede portfoy filan boaltamam mesela u anda istesem de bulunduum hisselerde... Yapacamdan deil ama istesem de olmaz... Baz gnler %10'luk ayarlama/hisse deiimi yapmak iin krk takla atyorum, kademede alc/satc bulamyorum...
Alnt yaparak yantla

Yer mleri