Originally Posted by
ironarm
Aselsan'da 1,5 yıl zararda bekleyip ayrıldım ama sorun olmadı. Süre sonunda %15 gibi bir karla çıktım ve çıktığım rakam 11,15 TL idi. Daha sonra %100 bedelsiz verdi yani güncellenmiş fiyatlara göre alış fiyatım 4,5 TL, satış fiyatım ise 5,57 TL gibiydi. Temettüler düşük olduğu için hesaplamıyorum. Zirve fiyatı olarak 47 TL'yi gördü şu anda da 26-28 TL aralığında. Hiç satmasaydım şu anki fiyatla bile 4 yılda yaklaşık 4 kat kazandırmıştı...
Yani şunu demek istiyorum; seçtiğiniz hisse sağlamsa, yanlış zamanda bile alsanız -muhtemelen- uzun vadede gene de çok iyi kar edersiniz ama sığ, spekülatif bir hisseyse 3 yılın sonunda -%30 zararla bekliyorum. Belki kısa zamanda çok daha fazlasıyla telafi edeceğim ama garantisi yok ve bunun için de çok sağlam sinir lazım. Vade uzadıkça otomatik olarak maliyetiniz de yükseliyor, öyle olunca satıp çıkmak daha zor geliyor. Gerçi benim beklentim devam ediyor, satmayı düşünmüyorum ama niyetlenseniz bile böyle bir karar vermek daha zor.
En önemli konulardan biri de bence MALİYET ! İlk alış yeri, toplamaya başladığınız yer çok önemli. Ben şu anki piyasada bir çok hissenin toplamak için uygun fiyatlarda olduğunu düşünüyorum. Hatta 2-3 ay önce muhtemelen en ideal seviyelerdeydiler.... Düşünsenize Aselsan gibi bir hisseyi bile tarihi zirvesi olan 47 TL'den almak var, bir de krizde dibi gördüğü 19-20 TL'den toplamak... :) İleride (misalen) 400 TL'yi gördüğünde 40 TL'den alan 10 kat kazanmış olacak, 20 TL'den alan 20 kat kazanmış olacak. :one:
Bol kazançlar.