Sayfa 26/153 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 201 - 208 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1. Sen baslangica donduren sanirim su sepkulatif haberlerle hissede beklemeni saglaman olmus gibi.

Genel manada bu alinmasi gereken ders haberlere ve beklentilere bakarak bir hissede beklemek diyebiliriz.

Kayip yasayan buyuk cogunlukta ayni problemi goruyorum.

Su hisseyinaldim .beklioz haci niye beklion yaw bunun surada yatirimlari varmis ya o faaliyete gecince soyle.olacakta boyle olacakta bekle babam bekle o gerceklesecekte ondan sirket kar edecekte ee fiyati cikacakta edecekte.

Geneli buyuzden bir hissede bekleyip zarar ediyorlar o yuzden ben haberlere ve beklentilere yatirim yapmam hic bir hissenin gelecekte ne yapacaginada bakmam kisaca haberle gelecek yukselise yatirim yapmam ve onermemde.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Aselsan'da 1,5 yıl zararda bekleyip ayrıldım ama sorun olmadı. Süre sonunda %15 gibi bir karla çıktım ve çıktığım rakam 11,15 TL idi. Daha sonra %100 bedelsiz verdi yani güncellenmiş fiyatlara göre alış fiyatım 4,5 TL, satış fiyatım ise 5,57 TL gibiydi. Temettüler düşük olduğu için hesaplamıyorum. Zirve fiyatı olarak 47 TL'yi gördü şu anda da 26-28 TL aralığında. Hiç satmasaydım şu anki fiyatla bile 4 yılda yaklaşık 4 kat kazandırmıştı...

Yani şunu demek istiyorum; seçtiğiniz hisse sağlamsa, yanlış zamanda bile alsanız -muhtemelen- uzun vadede gene de çok iyi kar edersiniz ama sığ, spekülatif bir hisseyse 3 yılın sonunda -%30 zararla bekliyorum. Belki kısa zamanda çok daha fazlasıyla telafi edeceğim ama garantisi yok ve bunun için de çok sağlam sinir lazım. Vade uzadıkça otomatik olarak maliyetiniz de yükseliyor, öyle olunca satıp çıkmak daha zor geliyor. Gerçi benim beklentim devam ediyor, satmayı düşünmüyorum ama niyetlenseniz bile böyle bir karar vermek daha zor.

En önemli konulardan biri de bence MALİYET ! İlk alış yeri, toplamaya başladığınız yer çok önemli. Ben şu anki piyasada bir çok hissenin toplamak için uygun fiyatlarda olduğunu düşünüyorum. Hatta 2-3 ay önce muhtemelen en ideal seviyelerdeydiler.... Düşünsenize Aselsan gibi bir hisseyi bile tarihi zirvesi olan 47 TL'den almak var, bir de krizde dibi gördüğü 19-20 TL'den toplamak... İleride (misalen) 400 TL'yi gördüğünde 40 TL'den alan 10 kat kazanmış olacak, 20 TL'den alan 20 kat kazanmış olacak.

Bol kazançlar.

Alıntı Originally Posted by ironarm Yazıyı Oku
    Aselsan'da 1,5 yıl zararda bekleyip ayrıldım ama sorun olmadı. Süre sonunda %15 gibi bir karla çıktım ve çıktığım rakam 11,15 TL idi. Daha sonra %100 bedelsiz verdi yani güncellenmiş fiyatlara göre alış fiyatım 4,5 TL, satış fiyatım ise 5,57 TL gibiydi. Temettüler düşük olduğu için hesaplamıyorum. Zirve fiyatı olarak 47 TL'yi gördü şu anda da 26-28 TL aralığında. Hiç satmasaydım şu anki fiyatla bile 4 yılda yaklaşık 4 kat kazandırmıştı...

Yani şunu demek istiyorum; seçtiğiniz hisse sağlamsa, yanlış zamanda bile alsanız -muhtemelen- uzun vadede gene de çok iyi kar edersiniz ama sığ, spekülatif bir hisseyse 3 yılın sonunda -%30 zararla bekliyorum. Belki kısa zamanda çok daha fazlasıyla telafi edeceğim ama garantisi yok ve bunun için de çok sağlam sinir lazım. Vade uzadıkça otomatik olarak maliyetiniz de yükseliyor, öyle olunca satıp çıkmak daha zor geliyor. Gerçi benim beklentim devam ediyor, satmayı düşünmüyorum ama niyetlenseniz bile böyle bir karar vermek daha zor.

En önemli konulardan biri de bence MALİYET ! İlk alış yeri, toplamaya başladığınız yer çok önemli. Ben şu anki piyasada bir çok hissenin toplamak için uygun fiyatlarda olduğunu düşünüyorum. Hatta 2-3 ay önce muhtemelen en ideal seviyelerdeydiler.... Düşünsenize Aselsan gibi bir hisseyi bile tarihi zirvesi olan 47 TL'den almak var, bir de krizde dibi gördüğü 19-20 TL'den toplamak... İleride (misalen) 400 TL'yi gördüğünde 40 TL'den alan 10 kat kazanmış olacak, 20 TL'den alan 20 kat kazanmış olacak.

Bol kazançlar.
    sizin kadar tecrübeli değilim fakat farklı sektörlerden en az beş hisse olmalı diye düşünüyorum riskin azaltılması açısından. ki on hisseye kadar da çıkarılabilir.(üstatlar daha iyi bilir.) keşke satmasaymışsınız aselsi ama borsa da fırsatlar bitmez. yakalarsınız yenilerini inşallah.
    Maliyetin yanında unuttuğumuz şey de yüksek faiz ve enflasyon. hisseyi alış maliyeti çok önemli. fakat işin içine bekleme süresi girdi mi iş farklılaşıyor. faizlerin yüzde 20 olduğu yerde kimse borsaya yatırım yapmaz. yıllık enflasyon düşük seviyelerde olursa senin de direnç gücün artar. çünkü yatırdığın para eriyor kriz ortamı var ve ne zaman düzeleceğini bilemiyorsun. alım yapmaya devam ediyoruz ,ama şu an hangi hisseyi alsan da çok fazla bir şey değişmiyor. ben altınla portföyü bölüştürerek denge kurmaya çalışıyorum. Ki altınla ilgili uzun vade beklentilerim ütopik. dolarla ilgili hiç bir zaman bir beklentim olmadı.
    2019 yılı karamsarlığının borsa da fiyatlandığını düşünüyorum. alışlara devam edeceğiz. ama bu iş 2008 de ki gibi global bir krize dönüşürse (ki zamanı geldi artık olması gerekiyor)o zaman ne yapabiliriz bilemiyorum ki fed bu sefer bu süreci para basarak geçiştirecek gibi de durmuyor. bizde veya globalde olacak bir kriz bu sefer daha uzun soluklu olacağa benziyor. (belki de bu bize bir fırsat veya kazık zaman gösterecek.)
    benim ilerisi için elimden gelen bundan fazla bir şey yok. arsa alacak param yok, ticarete kafam basmaz hem vaktim yok hem de çok istekli değilim. bes'in ciddi bir avantajını göremedim. belki yeni projede bize göre bir şeyler olursa çok düşük bir miktar giriş yapabilirim. evin ciddi bir getirisi yok ve dert. elimde az buçuk anladığım borsa ve Türk halkının vazgeçilmezi gram altın var. gelecek için yapabileceğim şey budur. umudumuzu buna bağladık. gözü karartıp almaya ısrarla devam edeceğim. psikolojik direncin artması için de ekran takip etmiyorum, sadece odamda çalışırken bloomberg haberleri açık bir de hisselerimle ilgili haberleri takip ediyorum.
    yaşlılıkta kendim için ve çocuklarım için en iyi alternatifi bu. ya arkamdan elalemin babası neler yapmış, bizim ki saf gidip borsaya, altına bağlamış diyecekler ;ya da valla babama helal olsun ekonomik özgürlüğümüzü sağladı diyip çatır çatır yiyecekler
    unutma ; tarih kazananları yazar, kaybedenleri değil
    ''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

4. Sevgili dostlar portföyde sabancı gurubu hissem yok. Kordsa yunsa enerjisa cimsa takibimde. Konuyla ilgili temel analiz bilen forumdaslarin onerilerini fikirlerini alabilir miyim en begendiginiz sabanci kagidi nesir sebebi nedir gibi. Notegasus taşıyorum onu sabancı kabul etmedim.

5.  Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Sevgili dostlar portföyde sabancı gurubu hissem yok. Kordsa yunsa enerjisa cimsa takibimde. Konuyla ilgili temel analiz bilen forumdaslarin onerilerini fikirlerini alabilir miyim en begendiginiz sabanci kagidi nesir sebebi nedir gibi. Notegasus taşıyorum onu sabancı kabul etmedim.
    Hocam sabır testinden geçmek istiyorsan brisadan daha etkili olan bir hisse yoktur herhalde.
    Brisan varsa yatırımcı psikolojisinden etkilenmezsin, borsa düşmüş kalkmış işin olmaz, Rahat rahat hisse alırsın
    Brisa bana çok şey kattı inkar edemem.

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

6. Sn batu sizi takip ediyorum ben cok gorunmesem de benzer mekanlara takiliyoruz. Brisa isin basinda vardi elimde zaten. Ama malesef ona da sabredemedim. Inşallah karını 10 kat arttırır bir kaç yıla da beklediğinize değer. Yoksa zaten işi hakkaten zor bu karlarla.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    3000 lotla bende bekliyorum.m[emoji16]
     Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Hocam sabır testinden geçmek istiyorsan brisadan daha etkili olan bir hisse yoktur herhalde.
    Brisan varsa yatırımcı psikolojisinden etkilenmezsin, borsa düşmüş kalkmış işin olmaz, Rahat rahat hisse alırsın
    Brisa bana çok şey kattı inkar edemem.

Batuhan
    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Sn batu sizi takip ediyorum ben cok gorunmesem de benzer mekanlara takiliyoruz. Brisa isin basinda vardi elimde zaten. Ama malesef ona da sabredemedim. Inşallah karını 10 kat arttırır bir kaç yıla da beklediğinize değer. Yoksa zaten işi hakkaten zor bu karlarla.
    Hocam sen sınava zor sorular ile başlamışsın. Sabır testinin ilk hissesi brisa ise ikincisi aksadır . İkisi bir olunca bünyeye ağır gelmiş anlaşılan. Aksa bende yok almayı da düşünmem, Sağolsun , brisa yatırımcı psikolojimin gelişmesi konusunda yeterince yardımcı oluyor, ikincisine gerek yok

Brisa, portföyümde oransal olarak artar yada azalır ama hep portföyümde bulunacak bir hisse olacak.
    Brisa olmaz ise rahat rahat diğer hisselerden alamam da ondan başka bir sebebi yok

Batuhan

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    3000 lotla bende bekliyorum.m[emoji16]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Human brisada 1 yıl daha bekleyeceksin. Belki trakyacamla birlikte sene sonunda double yaparsın.
    Bu ara Trakyacam ve soda gözüme çok batıyor nedense , hayır mı bilemedim
    Soda giriş imkanı vermiyor, Trakyacam ise nedense piyasa tarafından yok sayılıyor.

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

Sayfa 26/153 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •