Aselsan'da 1,5 yýl zararda bekleyip ayrýldým ama sorun olmadý. Süre sonunda %15 gibi bir karla çýktým ve çýktýðým rakam 11,15 TL idi. Daha sonra %100 bedelsiz verdi yani güncellenmiþ fiyatlara göre alýþ fiyatým 4,5 TL, satýþ fiyatým ise 5,57 TL gibiydi. Temettüler düþük olduðu için hesaplamýyorum. Zirve fiyatý olarak 47 TL'yi gördü þu anda da 26-28 TL aralýðýnda. Hiç satmasaydým þu anki fiyatla bile 4 yýlda yaklaþýk 4 kat kazandýrmýþtý...
Yani þunu demek istiyorum; seçtiðiniz hisse saðlamsa, yanlýþ zamanda bile alsanýz -muhtemelen- uzun vadede gene de çok iyi kar edersiniz ama sýð, spekülatif bir hisseyse 3 yýlýn sonunda -%30 zararla bekliyorum. Belki kýsa zamanda çok daha fazlasýyla telafi edeceðim ama garantisi yok ve bunun için de çok saðlam sinir lazým. Vade uzadýkça otomatik olarak maliyetiniz de yükseliyor, öyle olunca satýp çýkmak daha zor geliyor. Gerçi benim beklentim devam ediyor, satmayý düþünmüyorum ama niyetlenseniz bile böyle bir karar vermek daha zor.
En önemli konulardan biri de bence MALÝYET ! Ýlk alýþ yeri, toplamaya baþladýðýnýz yer çok önemli. Ben þu anki piyasada bir çok hissenin toplamak için uygun fiyatlarda olduðunu düþünüyorum. Hatta 2-3 ay önce muhtemelen en ideal seviyelerdeydiler.... Düþünsenize Aselsan gibi bir hisseyi bile tarihi zirvesi olan 47 TL'den almak var, bir de krizde dibi gördüðü 19-20 TL'den toplamak...

Ýleride (misalen) 400 TL'yi gördüðünde 40 TL'den alan 10 kat kazanmýþ olacak, 20 TL'den alan 20 kat kazanmýþ olacak.
Bol kazançlar.
Yer Ýmleri