Originally Posted by
maroz
Türkiye'nin bazı bölgeleri, birçok yabancı ve döviz kazanan Türkler için cazibe yeri. Hem ucuz alım, hem de ucuz yaşam. Antalya'da yaşayan ve bu konulara birebir şahit olan biri olarak yazıyorum. Her ne kadar bazı yazılarımız bazı kişilerin hoşuna gitmemiş, sallama olarak görülmüşse de gördüklerimizi yaşadıklarımızı forumu takip eden arkadaşlara aktarmaya devam edeceğiz. Turistlerin ve yabancı ülkelerde yaşayan Türkler'in en çok rağbet ettiği Ege ve Batı Akdeniz'de denize yakın bölgeler, yazlık olsun, kışlık olsun, fiyatları hiçbir zaman düşmez. Bazı bölgeler döviz ile beraber hareket eder (bizim oturduğumuz Liman bölgesi gibi) bazı bölgeler (özellikle popülerliği sonradan kazanmış) dövizden daha çok değerlenir. Sizin verdiğiniz site buna en güzel örnek. Ama çok geriye gitmeye gerek yok. Geçtiğimiz kış bizim orada 250bin TL ye satış ilanı olan çok beğendiğim 2+1 bir daireye en son 180bin TL verdim, bir kuruş inmediler. Geçen başka bir emlakçı arkadaşın ofisindeydim, yabancı bir aile görmüş beğenmiş 54bin Euro ya satmışlar. Türkiye'de yaşayan bir Türk vatandaşı o daireye 54bin Euro vermez. Hatta sizler görseniz kutu gibi daireye nasıl o kadar para verilir dersiniz. Plaja 10 dakika yürüme mesafesinde hem kışın hem yazın oturulacak 65m2 bir daireye yabancı verir o parayı. Daha önce dostlarının aracılığı ile gelip yerleşen Maksim Sveta çifti sayesinde bu sene Sergey Olga çifti gelir ev alır yerleşir, daha sonra Ufa'daki komşularına buranın güzelliğini anlatır, Aleksey Natalia çifti de oradaki evlerini satar elinde parayla gelir. Her tecrübe eden tanıdıklarına anlatırsa, yıllar geçtikçe sizin dediğiniz gibi talep artar, ama bazı bölgelerde arz o talebe cevap verirken döviz ile birlikte artar ama bazı bölgelerde de arz talep karşısında yetersiz kalır ve fiyatlar uçar. Bu çokomelli.
Bu sebeple ne bizim orada ne de bizim ordan Ayvalık'a uzanan sahil bölgelerinde fiyatlar düşmez.