Originally Posted by
Emirhan06
Zaten her halukarda ralli olması lazım çünkü Perea'nın elinde 16.4 milyon lot mal var. Bunları satmak için 2 seçenek var
1- Ya hisse çok yukarılara gidecek ve oralardan satmaya başlayacak
2- Ya da elindeki hisseleri blok halinde başka bir fona yada alıcıya devredecek.
Aksi takdirde Pereanın elindeki malı buralardan satması imkansız. Bunu kendi de test etti geçen sene. Ne zaman hisse satsa fiyat %10-20 aşağı geldi. Hem de sattığı hisse elindekinin %10'u bile değildi.
Yani Perea buradan hisse satmaya kalksa en fazla 7-8 lira ortalama ile satar ve muhtemelen de son hisselerini 3-4 liralardan satar.
Böyle bir şey yapmayacağı kesin. Zaten ben hissenin 3-5 sene sonraki değeri ile ilgileniyorum demişti bir mailinde.
Yani dün yazdığım yazıda hisse değerinin 3-4 USD'lara ulaşacağını yazmıştım 2 sene içinde. O da muhtemelen bu görüşte. Bilançolar geldikçe hissenin ucuz kaldığı anlaşılacak ve yüksek işlem hacimleri ile hisse yukarı gidecek o da çok ileride yavaş yavaş satacak.
Yada hisseleri blok halinde alacak birini bulacak. Ama bunu yapması için de iyi bilançoları beklemek zorunda. Çünkü mevcut bilanço ile kimse bu hisseye çok yüksek para vermez. Ama 2022 bilançoları geldikçe şirketin nereye gittiği daha iyi anlaşılacak ve satıyorum dediği zaman alıcısı çok olacak. Bu kadar hızlı büyüyen bir şirkete ortak olmak isteyen çok insan olur.
Bu şirkete ortak olmak isteyen bir yada daha fazla fon veya kişier , 16,4 milyon lotu tahtadan toplayamayacaklarını çok iyi bilirler. Toplamaya kalksalar fiyat uzaya gider. O yüzden onlar da blok halinde almak için piyasanın üstünde fiyat teklif ederler.
Bu fiyatlar şu an için normal görünse de gelecek sene için çok ucuz fiyatlar. 2022'ye de çok birşey kalmadı.
Küçükandonyadis kardeş % 2-3 trade için bu riski alma derim.