Derecelendirme sonuçlarını chatgpt ye sordum:)
Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. – Temel Değerlendirme Özeti
Güçlü Yönler:
Sürdürülebilir Karlılık ve FAVÖK Kapasitesi:
Yıllar boyunca sürdürülen tatmin edici kârlılık performansının yanı sıra, 2024 yılında da güçlü FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) üretim kapasitesinin korunması.
Sağlam Finansal Yapı:
Yüksek düzeyde gayri nakdi (nakde çevrilemeyen) risk bulunmasına rağmen, şirketin nakit fazlası pozisyonu ve müşterilerden alınan avanslarla desteklenen güçlü bilanço yapısı.
Gelir Öngörülebilirliği:
Devam eden projelere ilişkin geriye kalan kontrat büyüklüğü, gelecek dönem gelirleri için öngörülebilirlik sağlıyor.
Güçlü Özkaynak Yapısı:
2024 yılı sonunda, geçmiş yıllarda elde edilen kârlarla desteklenen sağlam ve yüksek seviyede özkaynak tabanı.
Kur Riskine Karşı Koruma:
Döviz bazlı hakediş ödemeleri, döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı belirli bir esneklik sağlamakta.
Aktif Kalitesi:
Düşük tahsilat riski sayesinde yüksek kaliteli varlık yapısı.
Deneyim ve Kurumsal Yapı:
Sektörde uzun yıllara dayanan deneyim ve birikim ile birlikte, halka açık bir şirket olarak kurumsal yönetim uygulamalarına gösterilen yüksek uyum.
Zayıf Yönler / Riskler:
Karlılık Baskısı:
Artan inşaat maliyetleri, baz metal fiyatlarındaki dalgalanmalar ve yükleniciler arasındaki yoğun rekabet, sektördeki genel kârlılığı olumsuz etkileyebilir.
Makroekonomik Belirsizlikler:
Küresel ölçekte yumuşak inişe (soft landing) yönelik politikalar önem kazanırken, ticareti etkileyebilecek potansiyel kararlar küresel ölçekte belirsizlik yaratabilir.