Hisse forumunda emlak tartışmak çok anlamlı olmasa da, ülkemizde kira ile yaşamını idame ettirenler gördüm ama temettü ile geçinenler görmedim. Belki çok zengin olmadığım içindir. Bu gerçek bile emlak yatırımını anlamlı yapıyor.
Printable View
Hisse forumunda emlak tartışmak çok anlamlı olmasa da, ülkemizde kira ile yaşamını idame ettirenler gördüm ama temettü ile geçinenler görmedim. Belki çok zengin olmadığım içindir. Bu gerçek bile emlak yatırımını anlamlı yapıyor.
Bu topik hisse topiği değil ki,tam da emlak topiği
ülkemizde malum sebeplerden pek borsa yatırım kültürü yok ama son zamanlarda finansal özgürlük konusunda çok yazan çizen blogger var ve bu konu baya popüler olmuş durumda.
yakın zamanda tamamen olmasa bile büyük oranda temettü ile geçinen insanlar çoğalacaktır diye düşünüyorum.
Temmettü yanına Eurobond ekleyip döviz şoklarından da korunmak mümkün.
örnek olması açısından ben bir twitter hesabını ekliyorum.
https://twitter.com/sonsuzyatirim
Evet böyle bir trend var ama, temettü gelirini garanti olarak görüp, işini bırakan birini gördünüz mü? Bu trenddeki arkadaşlar yurtdışındaki blogları vb. takip edip, Türkiyede uygulamaya çalışıyor. Saygı duyuyorum ama dinamikler farklı. Türk borsası maalesef sığ bir piyasa. Patronlar da manüpilasyon çok yapıyor. Böyle bir piyasaya güvenip, işten ayrılırsanız aç kalabilirsiniz. Eurobondlar için söyleyeceğim de şudur; yüksek tutarda eurobonda alırsanız gelirinizin önemli bir bölümünü vergi olarak bırakırsınız.
Valla elimizde bir veri yok tabi,aslında forum yöneticileri bu tarz bir istatistik yapsa ne iyi olur.Yani forum üyelerinin kaçının evi var ,kaçı kiracı ,kaçı eurobond sahibi,kaçı hissede kaçı faizde vs.