Sayfa 263/1312 İlkİlk ... 1632132532612622632642652733133637631263 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Hisse forumunda emlak tartışmak çok anlamlı olmasa da, ülkemizde kira ile yaşamını idame ettirenler gördüm ama temettü ile geçinenler görmedim. Belki çok zengin olmadığım içindir. Bu gerçek bile emlak yatırımını anlamlı yapıyor.

Bu topik hisse topiği değil ki,tam da emlak topiği

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu topik hisse topiği değil ki,tam da emlak topiği
    Öyle ama ana amacı hisse yatırımı. Kastettiğim hisse.net forumuydu. Burada yazanların çok büyük bölümünün hisse yatırımı vardır ve konut yatırımına önyargılılardır diye düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Purplelake Yazıyı Oku
    Hisse forumunda emlak tartışmak çok anlamlı olmasa da, ülkemizde kira ile yaşamını idame ettirenler gördüm ama temettü ile geçinenler görmedim. Belki çok zengin olmadığım içindir. Bu gerçek bile emlak yatırımını anlamlı yapıyor.
    ülkemizde malum sebeplerden pek borsa yatırım kültürü yok ama son zamanlarda finansal özgürlük konusunda çok yazan çizen blogger var ve bu konu baya popüler olmuş durumda.

yakın zamanda tamamen olmasa bile büyük oranda temettü ile geçinen insanlar çoğalacaktır diye düşünüyorum.

Temmettü yanına Eurobond ekleyip döviz şoklarından da korunmak mümkün.

örnek olması açısından ben bir twitter hesabını ekliyorum.

https://twitter.com/sonsuzyatirim

Alıntı Originally Posted by Purplelake Yazıyı Oku
    Öyle ama ana amacı hisse yatırımı. Kastettiğim hisse.net forumuydu. Burada yazanların çok büyük bölümünün hisse yatırımı vardır ve konut yatırımına önyargılılardır diye düşünüyorum.
    Yok bence durum öyle değil,topiği takip ederseniz genelde herkesin emlak yatırımları da vardır.Hissenetin müdavimleri hiç bir yatırım enstrumanına kategorik olarak düşman olmayacak kadar akıllılardır sn purplelake.

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    ülkemizde malum sebeplerden pek borsa yatırım kültürü yok ama son zamanlarda finansal özgürlük konusunda çok yazan çizen blogger var ve bu konu baya popüler olmuş durumda.

yakın zamanda tamamen olmasa bile büyük oranda temettü ile geçinen insanlar çoğalacaktır diye düşünüyorum.

Temmettü yanına Eurobond ekleyip döviz şoklarından da korunmak mümkün.

örnek olması açısından ben bir twitter hesabını ekliyorum.

https://twitter.com/sonsuzyatirim
    Evet böyle bir trend var ama, temettü gelirini garanti olarak görüp, işini bırakan birini gördünüz mü? Bu trenddeki arkadaşlar yurtdışındaki blogları vb. takip edip, Türkiyede uygulamaya çalışıyor. Saygı duyuyorum ama dinamikler farklı. Türk borsası maalesef sığ bir piyasa. Patronlar da manüpilasyon çok yapıyor. Böyle bir piyasaya güvenip, işten ayrılırsanız aç kalabilirsiniz. Eurobondlar için söyleyeceğim de şudur; yüksek tutarda eurobonda alırsanız gelirinizin önemli bir bölümünü vergi olarak bırakırsınız.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yok bence durum öyle değil,topiği takip ederseniz genelde herkesin emlak yatırımları da vardır.Hissenetin müdavimleri hiç bir yatırım enstrumanına kategorik olarak düşman olmayacak kadar akıllılardır sn purplelake.
    Ben aksini düşünüyorum, çünkü buraya gelenler genelde emlak araştırması için gelenler değil, ellerindeki kağıdı araştırmak için gelenler.

Valla elimizde bir veri yok tabi,aslında forum yöneticileri bu tarz bir istatistik yapsa ne iyi olur.Yani forum üyelerinin kaçının evi var ,kaçı kiracı ,kaçı eurobond sahibi,kaçı hissede kaçı faizde vs.

Sayfa 263/1312 İlkİlk ... 1632132532612622632642652733133637631263 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •