Marmara üniversitesi mezunuyum bende otomotiv sanayinde çalışıyorum uzun yıllardır
Printable View
Sayın Platones, Der Lehrer geçmiş olsun, Allah şifa versin. Çevremizde bir yandan hastalığın basit olduğunu söyleyenler ve iyileşenler diğer yandan vefat edenler... İnanın hastalığın nasıl seyrettiği konusunda bir senedir bir türlü fikir edinemedim. En kötüyü düşünerek kurallara özenle uyuyor; kendimi, ailemi, çevremi hastalıktan korumaya çalışıyorum. Hayat hızla yanıp sönen tepe lambasına döndü.
Henüz aşı yok etrafta. Önleyici tedbir olarak maske ve mesafe zaten uymaya çalışıyoruz.
Kekik şu yüzden. Bu dağ köylüleri ovadan uzakta oldukları için asırlardır kendi çevrelerinden öğrendikleri ile hayatta kalmışlar ve çocuklarına öğretmişler. Bu yükseklikteki yerlerde hayvanları hasta olunca hala saman icine kekik atıyorlar. Tamam veteriner artık bol bulunabiliyor ama kekiği dedesinden öğrenmiş. Ister ilaç iyileştirici de ister samandaki kekik de. O samana kekik atılıyor. Kendileri de hasta olunca kekik çayı içiyorlar.
Evin bahcesinde kediler var onlarda hasta olunca pisi pisi otunun yaprağını yiyorlar. Garip ama kaç kere rastladım.
Sarmısak ise tanıdığım biri hep yediği için çıplak gezecek nerdeyse. Hiç mi hasta olmaz olmuyor işte. Ne bileyim sarmısak yiyin corona gelmez diyip dolaşıyor. 5 6 aydır bende tek diş atıyorum. Bence faydasi oldu. Sonra greyfurt da cıktı oda iyi bence.
Hasta olursam verilen ilaçları elbet içerim ama şu an durum bende bu.
Koca: "İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, korumaevlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacaktır."
Koca: (İkinci aşama) Toplum işleyişi için gerekli sektörlerde, kritik işlerde çalışanlar, 50 yaş ve üzeri en az 1 kronik hastalığı olanlar aşılanacak"
Koca:Üçüncü aşama 50 yaş altı en az 1 kronik hastalığı olanları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve meslek çalışanlarını kapsıyor
Bakan Koca: "(Kovid-19) Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacaktır."
nioli yağı yada lavanta da diyorlar ... bir de gargara vardı neydi o bi kimyacı profesör vardı onun dediği ibrahim saraçoğlu ... iki karışımlı bi gargara..... normalde ortamı havalandırırken de dikkat etmek gerekir... yani camı açınca arada hipoklörözle odayı fısfıslamak ... en son bi de zeytin yaprağı çayını okudum ... onun da faydası varmış...
Ben özellikle sıcak ve soğuk havada bu hastalığın ivme kazanmasina takıldım. Yazın sıcak ve genleşme ile hava akımı genelde yukarı yönlü olur. Kışın nem yada nefes soğuğun etkisi ile aşağı yönlü oluyor diye düşünüyorum. Aşağı inen virüs çeşitli sebeplerle yerden kalkarak daha çok hastalığa sebep oluyor. Burda bizim yapacağımız hata kimse yok diye maskeyi açtığımizda gözle görülmeyen virüsün nefes kanallarına ulaşması.