Bence hisse seçimleri sıkıntılı. Hisse yoğun TKF aylıkta artı, dengeli değişken diyeceğimiz fonlar eksi. Eurobond tarafında artı yazmış olmaları lazım, usd fırladı, eurobond fonlar bu ay artıda.
Printable View
Eurobond faizlerinde yükseliş olduysa iki tarih arasında bu eurobond fonlar zarar yazıyorlar. Eurobond fonu alan birine fon yerine eurobondun kendisini almasını tavsiye ederim. Strateji olarak da dövizi topla mümkünse uygun fiyatlardan, kriz olan günler yani cds lerin yukarı fırladığı günlerde faizler yükselmişken eurobonda çevir...
ben açıkcası çoğu fonun hisse yatırımı konusunda iyi yönetilmediği hatta başka durumlarda olduğunu tahmin edebiliyorum. Özellikle bir hissede emekli fonları alıma geçip hisse arttırıyorsa uzun süre yattığını hatta eksi olduğunu çok gördüm. Hareket başlarken veya başlarında da bu fonlar genellikle satış yaparlar.
Bana hisse senedi içerikli fonlara (yurt dışı olanlar ve performans iddiası olanlar hariç) yatırım çok mantıklı gelmiyor.
İki değişiklik görünüyor.Alıntı:
Emin Engin ERTAM
01.07.2020
Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. Portföy Yöneticisi Devam, İSTNVEST Finansal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş 2010-2014
Murat SALAR
01.07.2020
AZIMUT Portföy Yönetimi A.Ş. YK Üyesi-Genel Müdür-Portföy Yöneticisi 2016 Devam, AZIMUT Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. YK Üyesi Üyesi-Genel Müdür-Portföy Yöneticisi 2010 - 2015
GMA elinde tuttuğu eurotahviller Hazine ihracı değil. Banka eurobondlari Garanti ve Akbank ihracı. Bu tahvillerin getirisi de volatilitesi de daha yüksek. Alış tarihlerine de bakarsınız gayet başarılı alımlar.
Temmuz ayı sonundaki dalgalanmada bu eurobondlar da deger kaybetti ve o güne göre hala değerin altında hala. Takvim etkisi gectikce aylik zarar kapanacaktır.
Bunun üstüne Bist'teki düşüşe artı tahvil tarafında faizlerin artışıyla maalesef değer kaybı yaşadı.