Sayfa 268/1002 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,137 - 2,144 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    GMA(%-1,91) ve OPB(%-2,44)'yi uzun zaman taşıyacağız belli oldu. İçerisinde ki hisse, eurobonds, ters repo, bono, tahvil hepsi mi zarar yazarda eksi getirisini bir türlü düzeltemez fon.
    Bence hisse seçimleri sıkıntılı. Hisse yoğun TKF aylıkta artı, dengeli değişken diyeceğimiz fonlar eksi. Eurobond tarafında artı yazmış olmaları lazım, usd fırladı, eurobond fonlar bu ay artıda.

2.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Bence hisse seçimleri sıkıntılı. Hisse yoğun TKF aylıkta artı, dengeli değişken diyeceğimiz fonlar eksi. Eurobond tarafında artı yazmış olmaları lazım, usd fırladı, eurobond fonlar bu ay artıda.
    Eurobond faizlerinde yükseliş olduysa iki tarih arasında bu eurobond fonlar zarar yazıyorlar. Eurobond fonu alan birine fon yerine eurobondun kendisini almasını tavsiye ederim. Strateji olarak da dövizi topla mümkünse uygun fiyatlardan, kriz olan günler yani cds lerin yukarı fırladığı günlerde faizler yükselmişken eurobonda çevir...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Eurobond faizlerinde yükseliş olduysa iki tarih arasında bu eurobond fonlar zarar yazıyorlar. Eurobond fonu alan birine fon yerine eurobondun kendisini almasını tavsiye ederim. Strateji olarak da dövizi topla mümkünse uygun fiyatlardan, kriz olan günler yani cds lerin yukarı fırladığı günlerde faizler yükselmişken eurobonda çevir...
    Orası öyle tabi de, benim anlatmaya çalıştığım eurobond fonları aylıkta artı iken hisse+eurobond içeren gma, opb gibi fonlar ekside. Bu da bence hisse seçimlerinin hatalı olduğunu gösteriyor.

4.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Orası öyle tabi de, benim anlatmaya çalıştığım eurobond fonları aylıkta artı iken hisse+eurobond içeren gma, opb gibi fonlar ekside. Bu da bence hisse seçimlerinin hatalı olduğunu gösteriyor.
    ben açıkcası çoğu fonun hisse yatırımı konusunda iyi yönetilmediği hatta başka durumlarda olduğunu tahmin edebiliyorum. Özellikle bir hissede emekli fonları alıma geçip hisse arttırıyorsa uzun süre yattığını hatta eksi olduğunu çok gördüm. Hareket başlarken veya başlarında da bu fonlar genellikle satış yaparlar.
    Bana hisse senedi içerikli fonlara (yurt dışı olanlar ve performans iddiası olanlar hariç) yatırım çok mantıklı gelmiyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Dolar endeksi yükseliyor, bizde dolar düşüyor Eurobond fonlarını kötü bir gün bekliyor.
     Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    GMA(%-1,91) ve OPB(%-2,44)'yi uzun zaman taşıyacağız belli oldu. İçerisinde ki hisse, eurobonds, ters repo, bono, tahvil hepsi mi zarar yazarda eksi getirisini bir türlü düzeltemez fon.
    Gma fonu üç yıldır takip ediyorum ilk kez bu dönemde ki kadar başarısız gördüm. Fon yöneticisi değişmiş olabilir mi acaba?

6.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Gma fonu üç yıldır takip ediyorum ilk kez bu dönemde ki kadar başarısız gördüm. Fon yöneticisi değişmiş olabilir mi acaba?
    Emin Engin ERTAM

01.07.2020

Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. Portföy Yöneticisi Devam, İSTNVEST Finansal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş 2010-2014

Murat SALAR

01.07.2020

AZIMUT Portföy Yönetimi A.Ş. YK Üyesi-Genel Müdür-Portföy Yöneticisi 2016 Devam, AZIMUT Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. YK Üyesi Üyesi-Genel Müdür-Portföy Yöneticisi 2010 - 2015
    İki değişiklik görünüyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    İki değişiklik görünüyor.
    Teşekkürler bu bilgi iyi oldu daha bu fona bulasilmaz. Ne zaman kendini ispat eder sonra tekrar bakılır.

8. GMA elinde tuttuğu eurotahviller Hazine ihracı değil. Banka eurobondlari Garanti ve Akbank ihracı. Bu tahvillerin getirisi de volatilitesi de daha yüksek. Alış tarihlerine de bakarsınız gayet başarılı alımlar.

Temmuz ayı sonundaki dalgalanmada bu eurobondlar da deger kaybetti ve o güne göre hala değerin altında hala. Takvim etkisi gectikce aylik zarar kapanacaktır.

Bunun üstüne Bist'teki düşüşe artı tahvil tarafında faizlerin artışıyla maalesef değer kaybı yaşadı.

Sayfa 268/1002 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •