Vakıf Katılım Ziraat Bankası fonları hariç onbinde / iki alıyor.
Printable View
İş bankasının ne cep ne de internet sitesine giremiyorum, diğer bankalarınkine giriliyor. İşbankası kullanan arkadaş var mı acaba?
12.11.2020 - 01.12.2020 değer kaybı % 1.26
27.11.2020 - 01.12.2020 değer kaybı % 1.81
27.10.2020 - 12.11.2020 değer kazancı % 3.48
bu da bize şunu söylüyor herhalde , bu föna yatırım yaparkenen minimum 6 ayı kabullenmek rasyonel bir karar olur , daha kısa vadeli bakış doğru yaklaşım olmaz... şu anda fönün risk değeri 4.... fön yönetimi açıklamasında risk değeri 4-5 olacak şekilde yönetilir diyor....
( Risk değerleri; fonların volatilitesi dikkate alınarak, haftalık getiriler kullanılmak suretiyle hesaplanır.
En az risk 1, en fazla risk 7 olmak üzere risk değeri 1 - 7 arasındadır. )
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/IBB/TRL
arkadaşlar borçlanma araçlarında yatırımcının elde ettiği gelir üzerinden %10 stopaja tabi tutulur diye biliyorum.Peki yatırımcının bu fonda kazancı yoksa yada eksi ise stopaj ödemesi alınmıyor mu ve satış verildiğinde sadece son fiyat üzerinden mi satışı gerçekleşiyor?
zararına satarsanız stopaj yok çünkü bir geliriniz yok yani böyledir diye biliyor ve anımsıyorum... bir de şu var diyelim ki vakti zamanında karlı olarak sattınız stopaj kesildi... sonrasında bir daha alım yaptınız zararına sattınız ... o zaman geçmişte kestiği stopajdan iade de yapıyordu... yalnız tam detayını bilmiyorum ne kadar nedir mesela eskiden 300 tl stopaj ödemesi aldı diyelim , sonra satınca 100 tl zarar edince , o 300 tl den ne kadarını geri ödüyor hesaplaması nasıl bilmiyorum... yazdıklarım doğrudur demiyorum sadece bildiğim bu , hatalı olabilir...