İyimiş ).. 83' yaksın bi hafta ve 88,8' kapayıp yataya alsın tekrar falan aynen şu 1,5 ayı say hesabı kurtarır yani ))..
Printable View
say say dur
oradan olmadı buradan say
burası olmadı şuradan say
eeee
beyler
NEYE GÖRE İŞLEM YAPACAKSINIZ
siz analizlerinizi burada anlatmak için mi yapıyorsunuz
yoksa
işlem yapmak için mi
sn DEVİR ve sn taraftar dışında burada elliot analizi paylaşanların
hepsi hikaye anlatıyor düşüncesindeyim
hatta sadece burada değil tüm platformlarda kitap yazmışlar dahi hikaye anlatıyor
teknik analiz olmayınca felsefe anlatanı da var
:kahkah::kahkah:
Düzeltme A=C hedefi bugün görüldü. Bitmiş olabilir.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hala düşüş bekleyenlere Amiral parmak sallıyor.
Modelim geçerli ise haftaya çok sert çıkış var. Düzeltme %23 küsür geri alışla A=C hedefinde bitti. ED nin son 5.C.3.iii başladı 1 haftada bitecek.
buda benden olsun. hedef 27.000 dolar vade 6 ay
https://www.directupload.net/file/d/...liaciq_jpg.htm
Bugun itibari ile anlıyorum ki gerçekten güçlü bir anatrend başlamış bulunmaktadır. 87bin seviyesi defalarca denenirken acımasızca satılan banka ve sanayi hisselerine gelen gayet yavaş ve temkinli alışların bundan sonra gecici olmadığını düşünüyorum. Özellikle izlediğim hisse senetlerinde -arclk, toaso, pgsus, isctr, thyao, ykbnk, kchol, krdmd, aygaz, logo, eregli - korku ve panik satışları bence çok geride kaldı artık, dün dipten mal kaptıranların bugun aynılarını daha yuksekten almaya razı olduklarını hissediyorum. bundan sonra global piyasalara bir satış dalgası gelse de bu bisti etkiler ve düşmesine sebep olursa çok güzel bir alım fırsatı olacak. Yine de bundan sonra bist için böyle bir düzeltme ihtimalini bile çok zayıf buluyorum. Daha çok "selpak bile alsan kazanırsın" tarzı bir boğa piyasasına en fazla altı ay gibi bir zaman kaldı diye düşünüyorum.
Evet malı kitlelere yıkmak için ver coşkuyu yapçaklar. Öyle bi gün iki gün değil. Yeni hesap açanların bile kazanıp konuyu etrafına yayıp alakasız tipleri büyük kitleler halinde borsaya çekene kadar yükseliş... Ne patronların ne devletin ne de yabancıların başka şansı kalmadı.
Bist 100 grafik olarak incelediğimizde 22-25 Şubat arasında oluşan gap'in geri alınacağını söyleyebiliriz. Özellikle endekste 105.000 seviyelerinde çift tepe oluşması ve buna karşılık RSI'daki uyumsuzluk aşağı yönde ivmelenme ihtimalini arttırıyor. İlk destek bölgesi 101.000
https://tr.tradingview.com/x/H353L9DJ/
Sn Devir sizin yorumunuzu merak ediyorum.ara düzeltme yakın mı
Bıst 100 Mart ayı ıcın 100,600 kesın stop, asagısını beklemıyorum. Mart'ta, Subat'takının daha yuksegı olan aylık yenı bır yesıl bar beklıyorum.
Yeni hafta yeni umutlar
31 Mart Yerel Seçim anketimize bakmadan ve katılmadan geçmeyin derim...
Çok ilginç sonuçlar var....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post3222246
saygılar/başarılar
Sn DEVİR Dolar-TL VE Gram Altın yorumlarınızı da alabilir miyiz?
Serbest piyasaya müdahalenin kısa vadede (bir-iki ay) başarılı olabileceğini ama uzun vadede ters tepeceğini düşünürdük fakat hükümet yetkilileri dolara 7 aydır müdahale etmesine rağmen en ufak kıpırdanma olmadı. Hatta 7,28 den buralara kadar düşürmeyi başardılar. Teknik bu konuda ne der? Görüşleriniz bizim için değerli saygılar...
sn.DEVİR,
daha önce bist100 3 parçalı bir hareketten bahsetmiştiniz. şu an sizce neredeyiz? 2. parça yani ocak başından sonuna giden yükselişin (1. parça) düzeltmesinde miyiz? yoksa 3. parça başladı mı? hala aşağıda belirttiğiniz gibi bir hareket olasılığı var mı?
dow 26.000 lere geldi ama biz zirveye çok uzağız hala...ne ara yaklaşacağız 120 lere?
çünkü bir büyük satış beklentinizde var öyle hatırlıyorum...dow 19.000 ler falan demiştiniz...
100700 altına gelmediği sürece 107500-110500 ihtimal dahilinde...
saatlik grafik...bana göre görüntü bu...100700 den başlayan 5 li bir itkinin 2.dalgasındayız...
https://i.hizliresim.com/y6vRo7.png
Benim 2003'den esinlenmiş yol haritamda Mart ayının ikinci haftası bir tepe vardı ama seviye olarak daha anlamlı şekilde yukarda idi. Hala bu tarihin önemli olduğunu düşünüyorum. Son bir yukarı ataktan sonra Nisan başına kadar 1 aylık sürede zayıf piyasa bekliyorum. Pİyasa tepe görünümünde birkaç gündür mal dağıtıldığını düşünüyorum.
Ocakta İyi başladık ama devamında gücü bitti endeks tarafı güdük kaldı. Doğru seçilmiş hisselerde %40-50 prim oldu o da ayrı konu ama endeks beklediğim kadar gidemedi. Genele yayılma olamadı. Şubat ayını boşa geçirdiler halbuki dehşet short idi piyasa vade sonuna kadar güçlü bist beklemek mantıklı idi. Seçim de planları değiştirmiş olabilir. Yükselişin sert kısmı ertelendi belki de.
Dolarda ise Şubat sonu yeni bir dip gelmedi burda en büyük etken bence Merkezin dolar shortlaması. Bu piyasanın long kalmasına neden oldu ve merkezin üzerine oynama imkanı getirdi. Bilinçli yapılmış da olabilir ama düşünülenin aksine: Merkezin dolar shortlaması Şubat sonu-Mart başı dolarda yeni dip oluşmasını engelledi. Şimdi 7.20-5.13 düşüşünün düzeltmesi yapılıyor.
Sn. Devir bir sonraki tahminlerinizi merak ediyorum.
Hadi bakalım yeni hafta yeni heyecan
31 Mart Yerel Seçimlerin de hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz? adlı anketimize bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin derim
Çok ilginç sonuçlar var...
Oy sayımız da baya arttı hani....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...27#post3252127
saygılar/başarılar
100500 seviyesi günlük haftalık aylık kapanışlarda önemli hale geldi. Bu seviye altında kapanışlar birbirini tetikleyerek aşağı trend oluşumu sağlar.stop olarak kullanmak önem arz eder.
Bol kazançlar
MI 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn devir düzeltme başladı diyebilir miyiz ?
Dow düzeltilmesine başladı. Xu100 dün kısa vade sat verdi 100500 izlemek gerekiyor aylık haftalık günlük olarak.
Bugün Stop olmak gerekiyordu. Acelesi varmış bir günde bitirdi. Hacimli bir gündü hiç başını kaldırmasına bile izin vermediler. Yukarı dikdörtgen formasyon hedefl iptal oldu. Düzeltme yaşayacağız önceki dip altına ineceğini tahmin etmiyorum ama 92000 ne kadar düşüş sürebilir şimdi izleyeceğiz hedefte değil dönüşü görünce yazarımm.
Bol kazançlar
Malesef kritik günler (zaman analizi) aynen çalışıyor ama seviyeler borsa aleyhine dolar lehine elimdeki haritadan farklı gelişiyor.
Borsanın dibi 1 Nisan günü gözüküyor. Bu tarihi bu seneki gelişmelerden bağımsız belirliyorum. Yani seçimin ertesi günü dip diyorum. Burdan seçim sonuçları da az çok tahmin ediliyor. İktidar partisi istanbul'u da kaybediyor diye bi yorum yapmak sanırım mantıklı. Bugünkü ağır paniği başka türlü yorumlayamadım.
Dolar tarafında ise 11 işgünü sonra 8 Nİsan'da tepe görüyorum. Ama TL'de erimenin ağırlıklı kısmı da 1 Nisan'a kadar gerçekleşebilir. %38 Fİbo hedefi 5.93, %50 fibo ise 6.18
Bugün çok büyük bir panik yaptırdılar ama unutmayın hızlı koşan atın bilmem nesi seyrek olurmuş. Fazla uzun sürmüyecek 2 hafta sıkın dişinizi...
Genel kanının aksine (istikrar filan hikayelerini bir kenara koyarsak) TR'de iktidar değişimi hatta bu konuda tünelin ucunun görünmesi en ufak bi umut doğması bile dışarda son derece olumlu algılanır. Güven bitik malesef. Hİçbişey yokken bir günde %7 eriyen paranın herkes hayrını görsün.
Sağduyu sağduyu diye diye...
Ağanın istediği her neyse verirsen senden iyisi olmaz.Vermezsen üstelik lafının üstüne birde laf koyarsan oda seni oymak için herşeyi dener.Ya öyle yada böyle,tercih meselesi.Mısırın Sisi nin değeri kıymeti örneğin.Bu işleri iyi okumak lazım.Ağaçdan ziyade ormana bakmak gerekiyor.
Seçim sonuçları çok dramatik olmasa da ertesi sabah eksi açılışa paniğe vs sebep olabilir ama gün içinde düzelebilir. Bu şekilde 1 nisan dip olabilir. Erken seçim filan olmaz o yüzden de gereksiz bir panik olduğunu düşünürüm. Ayrıca bir çok büyükşehir el değiştirecek olursa daha dengeli-makul bir siyasi ortam olur ve bu da orta-uzun vade pozitif olur.