Hahahahahaha.
http://share.matriksdata.com/Images/...1426176926.png
Printable View
Hahahahahaha.
http://share.matriksdata.com/Images/...1426176926.png
...Bist $ bazli dibe yakin seyrediyor...$ bazli 2016 kasim da yaptigi dib tl bazli 75bin iken güncel dip 95/99 arası ihtimal olarak dusunulebilinir...bist ucuz konumda yabancinin satisi icin suan hakli neden yok gibi...
https://resmim.net/f/yEudmt.png
...Birde olaya halkb/$ acisindan bakalim...2008/9 krizinde 1.46$ civari olan halkb şuan sıradışı bir fiyatlama ile 1.88$civari...panik atmosferlerde duygusallik diz boyudur...mantikli dusunebilmek adina buyuk resime arada bakmak güncelin girdabinda duygusal körlüge kapilmayi engelleyebilir...
https://resmim.net/f/UJYo0s.png
2016daki bistin dolar bazli dibinde 74binmiş; dolar o gün 2.80 ve bu gün 4.2 civari; yani takribi 1.5tl erimiş bist sirketleri dolar bazli...yani demek oluyorki 74binle orta vade dib yapmis olan bist şuan oldukca iskontolu...fed sıkılasma politikasi; guneyde siyasi riskler ve iç siyasi kisa vadeli belirsizlik tl'yi diger piyasalara gore oldukca ayristiriyor...bu omur boyu surecek degil...95/99arasi guc kazanmasi gerek yoksa çöp oluruz...
Gecenki Gedik'i sormustu illim. Citi/Doce'den cikmis o 4 milyon lot.
Dandik bir gun daha.
http://share.matriksdata.com/Images/...1815107935.png
aynen...saglik olsun gorunen köy adamlar bisti 100altina cekmeden rahat vermeme derdinde...halkb genele uyuyor modunda...bankacilik acisindan genel bir dusus halkb. acisindan iyi ky.ler secim yaparken kelepir sorunsuz banka tercihleri olabiliyor şu ortamda...bizim gibi batıkçı cok fazla oldugunu sanmam(onceki alimyapanlara degil lafim) ; ornegin ypkrd, isc, akbank garanti varken halkb almak akilli isi degil lakin bizimde kafa bir yerde kırık...bist 90lara giderse halkb gönülsüz olmakla birlikte 7.3lara gidebilir...bakalim zaman ne gosterecek...ortam herseye musaid...
https://resmim.net/f/21XHzf.jpeg
https://resmim.net/f/MO4Wc6.png
durum ortada , düşen trend çizgisi yukarı kırıldığında ( stop koymak şartı ile ) halk bankasında bir vadesiz hsesap açtırmayı düşünüyorum ;)
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Evet , riski yok. Semaye yeterlilik oranı 15-16 muazzam rakamlar. Sadece ülke riski taşıyor; harp-garb gibi sayın TH. Aslında harp var gibi fiatlar. Ekonomiden ziyade bozulan sadece algı. Değerlendirmelerin bizler için çok kıymetli. Nasıl birşey bu bilyormusunuz ? Evine hırsız girdi diye asabı bozulan , algısı bozulan hane reisinin babadan kalma ve çocuğa bırakacağı elmasını satmak için pazara getiren vatandaşa, bir dakka dur, eyi düşündün mü ? diyorsunuz. Tüm değerlendirmeleriniz için çok teşekkür. Portföyümün yüzde 40 ı altın. Yüzde 60 hisse, hissenin yüzde 80 i Yapı Kredi ,Yüzde 15 Halk Bank, yüzde 5 ide Ecyat, Sahol, Kordsa... Hisselerin tamamı Halk Bank'ta iken son ölü kedi sıçrayışında 10.20 ortalama satıp ile 4.26 ortalama ile Yapı Krediye dönmüş ve yazmıştım. Sizin de etkiniz oldu, yazdıklarınızla , bilgilendirmenizle..Çok teşekkürler. Malumunuz ki tüm ülke bankacılık sektörünü baskılayan OPAC ve irrasyonel olan ekonomi yönetiminin güven vermemesi ve ani gelişen seçim ortamı ile oluşan belirsizlikler. Bunların hepside geçici, sonucu iyi olur temenni ederiz. Asla satmak yok. Tuzlayıp kaldırdım. Sizi izlemeye ve istifadeye devam. Selamlar..
3 dakikada kiriyor o cizgileri, kac kere de yaniltiyor kirdiktan sonra. 30 dakikada %15 yapan bir hisse, bir sefer ertesi gun de devam edecek. Teyidi geldiginde %25 yukarda olacak zaten. Bozdur dolarlari hadi. Fazla zaman kalmadi Hakan Atilla'nin olayina. Atraksiyon yapmazlarsa olmaz.
Gizli tanıktan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson hakkında flaş ifadeler
Son dakika haberi... İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'ın yargılanmasına devam edildi. Gizli tanık "Serhat", Brunson, Hristiyan hareketi başlatıp Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu. Kiliseden insanlar birbirleriyle evlendiriliyordu. Büyük bir yapı kurmayı amaçlıyorlardı. ABD'nin PKK/PYD'ye gönderdiği silah yardımlarının nereye atılacağının koordinatlarını Brunson'ın bu misyoner ekibi veriyordu. Bunu yıllarca elçilikte çalışmış bir diplomatın oğlundan öğrendim" dedi.
AA | Gündem Haberleri
Güncelleme Tarihi: 7.5.2018 15:55
İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istenen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın yargılanmasına devam edildi..
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Brunson ve avukatı katıldı..
Duruşmayı, yabancı basın mensupları ile Brunson'ın eşi Norine Brunson, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin bazı yetkilileri ve kilise görevlileri de takip etti..
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, davanın görüldüğü Aliağa Ceza İnfaz Kurumu'nun içerisi ve dışarısında yoğun güvenlik önlemleri aldı..
GİZLİ TANIKTAN ÇARPICI İFADELER.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren "Serhat" kod adlı gizli tanık, inancı gereği Brunson'ın görev yaptığı Diriliş Kilisesi ile Yeni Doğuş Kilisesi'ne gittiğini, "İsa Mesih"i tanımak için ibadet maksatlı faaliyet yürüttüğü bu kiliselerde hukuk dışı eylemlere şahitlik ettiğini anlattı..
Sol görüşlü insanların düşüncelerine saygı göstermesine rağmen bu kiliselerdeki sol görüşlü ve HDP sempatizanı kişilerin söylem ve davranışlarından rahatsız olduğunu belirten "Serhat", bunların ABD'ye hayranlık duymaları, bu hayranlıklarını söyledikleri marşlarla dile getiren kişilerin Brunson tarafından kollandığını iddia etti. Gizli tanık, burada yeni bir devletin kurulacağı ve savaş hazırlığının yapıldığının İncil'den ayetlerle anlatıldığını öne sürdü..
"HRİSTİYAN KÜRT DEVLETİ KURMAK İSTİYORDU".
"Brunson, Hristiyan hareketi başlatıp Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu. Kiliseden insanlar birbirleriyle evlendiriliyordu. Büyük bir yapı kurmayı amaçlıyorlardı. Şanlıurfa'da bir faaliyet yürütüldüğünden bahsediliyordu. Burada bir yardım seferberliği başlatılmıştı. Bunun için dua isteniyordu. Evliliklere büyük önem veriyor ve büyük para harcıyordu. Bunlardan biri Suriyeli mülteci Muhammed Ahmed'ti. Brunson ve eşi, Ahmed'i misyoner Louis ile evlendirdi. Ahmed'in kardeşi Agit de yapıya dahil edilmişti. Evlilikler sırasında farklı oluşumlar başlatılmıştı" ifadelerini kullanan gizli tanık, dikkatini çeken evliliklerin Brunson'ın kontrolünde gerçekleştiğini söyledi..
Brunson'ın Ahmed'e büyük önem verdiğini, onu el üstünde tuttuğuna dikkati çeken gizli tanık, "Brunson, Ahmed'i kilisede kürsüye çıkartır, bir şeyler söylemesinin ardından alkışlanmasını istiyordu. Kardeşi Agit de Ahmed de garibandı. Daha sonra Ahmed ve kardeşi lüks bir yaşantıya sahip oldu ve Ahmed 'Kürt Papaz' olarak anılmaya başlanmıştı. Ahmed'i bu denli sevilmesini anlamlandıramıyordum. Eşi tarafından eğitilen ve koordine edilen Ahmed, 81 ildeki Kürtlerin Hristiyanlaştırılması için çalışıyordu." dedi..
"KOORDİNATLARI BRUNSON'IN MİSYONER EKİBİ VERİYORDU".
Brunson'ın Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki faaliyetlerinden de bahseden gizli tanık, PKK sempatizanı bazı Suriyelilerin Suruç'taki bir evde barındırıldığını dile getirerek, şu bilgileri verdi:.
"Yıllarca Suruç'taki sığınmacı kampında mültecilere İncil dağıtıldı. Suruç'ta bir evde Brunson'la görüşüp yemek yenildi. Seçilen mültecilerin İzmir'e getirildiği anlatılıyordu. Bu faaliyetler bize övgüyle anlatıldı. Bu mülteciler İzmir'den bu yapı sayesinde Avrupa, ABD ve Kanada'ya gönderildi. YPG saflarında savaşmak isteyenlerin de İzmir'den tekrar geri gönderildiğini duydum. Bunlar insani yardım olarak anlatılsa da, Kürdistan kurulması için yapıldığını duydum. Sözde Kürdistan'ın kurulması aşamasında destek verdiklerini düşünüyorum. Ahmed, Gezi olayları, Kobani ve hendek gibi olaylarda bizzat çalışarak destek oldu. Brunson'ın ekibi 23 yıldır ne yaptığını çok iyi biliyordu. PKK'yı dinsel bir örgüt haline getirmeyi hedefliyorlardı. ABD'nin PKK/PYD'ye gönderdiği silah yardımlarının nereye atılacağının koordinatlarını Brunson'ın bu misyoner ekibi veriyordu. Bunu yıllarca elçilikte çalışmış bir diplomatın oğlundan öğrendim.".
"ORTADA BÜYÜK BİR PLAN VAR".
Brunson'ın tutuklanmadan önce Ahmed ve eşini Belçika'ya gönderdiğini, Ahmed'in dünyadaki Kürtlerin Hristiyanlaştırılması için buraya yollandığını düşündüğünü ileri süren gizli tanık, ortada büyük bir planın olduğunu, Irak, Türkiye, İran ve Suriye'nin çıkartılacak bir savaşla Hristiyanlaştırılmak istendiğini savundu..
"KİLİSE KÜRSÜSÜNDE TÜRKİYE ALEYHİNE SÖYLEMLER DESTEKLENİYORDU".
Kilisede sistematik bir şekilde Kürtçe ibadet yapıldığını anlatan gizli tanık, bu yapının İzmir, Balıkesir, Aydın ve Manisa'da da kiliseler açtığını öne sürdü. Gizli tanık, "Kilise kürsüsünde Türkiye aleyhine söylemler destekleniyordu. Brunson, Irak ve Suriye'de Hristiyan Kürt devleti kurmak için çalıştı. Konak ilçesinde yardım maksatlı kurulan dernekte bazı PKK sempatizanlarına ikramlar ve yemekler verildi. Yemekleri yapan aşçının maaşını Brunson karşılıyordu." iddiasında bulundu..
"PKK'NIN SÖZDE BAYRAĞINI SALLANDIRIYORLARDI".
Mahkeme başkanının "Kanunlara göre misyonerlik faaliyeti Türkiye'de suç teşkil etmiyor. Ancak misyonerlik faaliyetlerinin etnik bir gruba indirgendiğine ilişkin bazı anlatımların var. Bunu biraz açabilir misin?" sorusunu, gizli tanık "Brunson'ın kurduğu yapıda İranlı bir papaz ve Suriyeli Ahmed var. Bunlar PKK propagandası yapıyordu. Türkçe bilmelerine rağmen Kürtçe ibadet yapıyorlardı. Ahmed, Kürdistan hayali kuruyor, buna ilişkin haritalar paylaşıyordu. Kürtçe yapılan ibadet yapıldığında bu dili bilmeyenler içeri alınmıyordu. İçeride PKK (sözde) bayrağının sallandırdıklarını bir Kürt arkadaşım bana söyledi." şeklinde yanıtladı..
"KİLİSE İÇERİSİNDE GEZİ OLAYLARINA HAYRANLIK VARDI".
Gizli tanık, mahkeme başkanının "Brunson ve ekibinin Gezi olaylarına düşünsel olarak destek verdiğini söyledin. Bunu da biraz açar mısın?" sorusunu ise "O dönemde, kilise içerisinde Gezi olaylarına hayranlık vardı. Olaylar karşısında sevinç içerisindeydiler. İzmir'de de kilisede görevli bir kişi, olaylarda aktif şekilde yer alan bazı protestocuları burada barındırdığını başkasından duydum." diye cevapladı..
"KİLİSEDE SİLAH VAR".
"Serhat" kod adlı tanık, "Sevgi ve barışı bulmak için kiliseye gidiyorduk ancak orada silahlar vardı. Buna ilişkin verdiğim belgeler de var. Belçika'da kilisede her hafta üzerinde haç işareti olan PKK bayraklı pasta kesiliyordu. Muhammed Ahmet Belçika'da bir kilisede PKK faaliyetlerine devam ettiğini düşünüyorum." diye konuştu..
FETÖ ELEBAŞINI SAVUNUYORLARDI.
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgütünden uzak durulması yönündeki uyarılara rağmen kilise yöneticilerinin bunları dikkate almadığını belirten gizli tanık, "Kilisedeki arkadaşlar bu uyarım üzerine 'Bu bilginin yanlış olduğu, Gülen'i yeteri kadar tanımadığımı, onun dinlerarası diyalog çalışması yaptığını ve hükümetin Gülen ile ilgili yanlış yaptığı'na ilişkin sözler söyledi." dedi..
BRUNSON'IN SAVUNMASI.
Suçlamalar hakkında savunma yapan Brunson, kilisede 2001-2016 arasında az sayıda evliliğe şahit olduğunu, Ahmed ile eşinin evlendirilmesinde bir katkısının olmadığını iddia etti. Bu evliliğin Belçikalı kadının Ahmed'e hayranlık duyması nedeniyle gerçekleştiğini savunan Brunson, Suriyeli sığınmacıların Türkçe bilmemesinden kilisede 2 kez ayin yapıldığını öne sürdü..
ABD'Lİ PAPAZ HER ŞEYİ İNKAR ETTİ.
Dini faaliyetlerinde herhangi bir örgütsel çalışma yapmadığı iddiasını paylaşan Brunson, PKK'nın sözde bayraklarıyla fotoğraflarının görev yaptığı kilisede çekildiğine ilişkin bir delilin olmadığını, o fotoğrafların Ahmed'in Belçika'da bir kilisede çektiğini savundu..
Brunson, İzmir'deki kiliselerde PKK propagandası yapıldığına dair herhangi somut bir gerçeğin ortaya çıkmadığını ileri sürdü..
Gizli tanığın, "Suriye'den gelen sığınmacılar Brunson aracılığıyla Avrupa, ABD ve Kanada'ya gönderildi." şeklindeki suçlamasına da yanıt veren Brunson, suçlamayı reddederek hiç kimseyi bu şekilde yurt dışına göndermediğini iddia etti..
GÖZALTINA ALINMADAN ÖNCE NEDEN BELÇİKA'YA GİTMEK İSTEDİ?.
Brunson, mahkeme başkanının "Gözaltına alınmadan önce, Muhammed Ahmed ile görüşmek için neden Belçika'ya gitmek istedin?" sorusu üzerine "İnternet üzerinden PKK'yla ilgili bazı paylaşımlar yapıyordu. 'Böyle paylaşımlar yapma.' diye uyarmak için Belçika'ya gidecektim." ifadelerini kullandı..
Mahkeme başkanı bu kez de "Ahmed, Belçika'ya gidip başka bir kilise kurmuş. Senin kiliseyle de bağlantın kalmamış. Bu uyarılarını telefondan yapamaz mıydın?" diye sordu. Brunson, soruyu şöyle yanıtladı:.
"Bu konuda Ahmed'i uyarmak, onu kazanmak istedim. Siyasete bu kadar girmesin istedim. Onunla konuşacaktım ama sonrasında gözaltına alındım. Ardından ilişkimiz kesildi. Ahmed'in şu anda da kilisemizle ilişkisi kesildi. Ahmed, Türkiye'ye geldiğinde PKK'yla bağlantısı yoktu. PKK'yla bağının olduğunu bilseydim onu kiliseye almazdım. Yıllarca İsa Mesih'e hizmet için çalıştım. Kilise kurulması için FETÖ'den yardım almadım. İsa'ya hizmetçi olmaktan utanmıyorum. Bu suçlamalar utanç verici ve iğrenç şeyler. Diriliş Kilisesi'nde PKK'yı öven bir fotoğraf ve ses kaydı yok. Kilisemizde Türk kökenli çok sayıda mürit vardı. Kapımız herkese açıktı. Siyasetin kiliseye girmemesi için çabaladım.".
Duruşmaya, öğle arası verildi..
Ben anlamadim bu Rahibin olayini.
"Diplomatin olgundan ogrenmis", "iceri giren arkadasi gormus"... Mahkemede bunlar niye kabul ediliyor ki?
Karar 18 temmuzda verilecek
Banu ŞEN/İZMİR
07.05.2018 - 09:44 | Son Güncelleme: 07.05.2018 - 20:33
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını istediği rahip Andrew Craig Brunson bugün ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Brunson'un bir sonraki duruşması 18 Temmuz'da görülecek.
Bol şans Binbaşım. Şu anda bir kasırgadan geçiyoruz ama dediğiniz gibi bu kalıcı olmayacak. Dayanma gücü olup da makul bir vade bazında yatırım yapanlar bu aşırı fırtınalı sürecin meyvesini yiyecekler. 2010 senesinde TR'deki tüm bankaların toplam piyasa değeri 143 milyar dolar ediyorken bugün itibariyle bu rakam 43 milyar dolara inmiş durumda. Dolar bazında son 8 yılda %70 değer kaybetmiş TR bankaları. Öte yandan ABD bankası JPMorgan'ın borsadaki piyasa değeri ne kadar biliyor musunuz? 370 milyar dolar. 31.3.2018 itibariyle JPMorgan'ın toplam aktifleri 2.61 trilyon dolardır, özkaynakları ise 256 milyar dolardır. Piyasa değerinin aktiflere oranı %14.2 oluyor, ayrıca hisse defter değerinin hemen hemen 1.5 katından işlem görüyor. HALKB'ye bakarsak, piyasa değeri aktiflerinin sadece %3'üdür, ayrıca defter değerinin 9.8 : 26.3=0.37 katından işlem görüyor. Aradaki farklara bakar mısınız? Bir bankanın piyasa değeri genellikle aktiflerin %10-15'i civarındadır. Eğer TR bankaları batmıyor ise şu anki seviyeler kelepir seviyelerdir, ayrıca kısa vadede özellikle seçim tarihine doğru fiyatlar daha da aşağıya salabilir.
Tarihsel fiyatlara bakarak karşılaştırma yapanlar bariz bir hata yapıyorlar. Grafiklerde görülen tarihsel fiyatların afaki olduğunu unutmayın. Temettüler ödendiğinde; bu temettülerin o anki spota % oranı ne ise geçmişteki fiyatlar da ayni % oranında aşağı yönde revize edilirler. Bunu bir kenara yazın. Örneğin 22 Temmuz 2016 Cuma günü hisse 7.35 de son yılların tabanını yaptı. Geçen sene ödenen temettünün o anki spota oran %1.5 olduğu için bu 7.35 seviyesi %1.5 oranına karşı gelen 11 kuruş azaltılarak 7.24'e düşürüldü. Grafiklerde 7.24 görülüyor ama gerçek rakam 7.35 dir. Yakın geçmişte bunun pek önemi yok çünkü ciddi oynamalar olmuyor. Ancak 9, 10, 11 yıl geriye gittiğinizde ortaya büyük hatalar çıkıyor çünkü kümülatif olarak bu temettülerin etkisi ciddi oranda oluyor.
Şimdi herkes Kasım 2008'deki tarihi dip seviyeye baktığında 2.62 yi görüyor ama gerçek rakam çok daha yukarıdadır (3.5 tl dir). Açıklayayım: HALKB ilk olarak 9 Mayıs 2007 Çarşamba günü borsada işlem görmeye başladı, halka arz fiyatı da 8 tl olmuştu. 9.5.2007 deki ilk işlem günü kapanış 8.90 tl den oldu. Onu takip eden 2 işgününde de Mayıs 2007'yi kapsayan gün içi en yüksek değer olarak 9.5 tl yi gördü. Ancak biz grafiğe baktığımızda Mayıs 2007 en yüksek fiyat olarak 6.87 yi görüyoruz çünkü 2007-2017 aralığında ödenmiş olan temettüler sürekli olarak reel fiyattan düşüldü. Arada çok büyük fark var, 9.5 : 6.87=%38 gibi. Şimdi gelelim Kasım 2008'deki tarihi gerçek dip seviyesine: Grafiklerde 2.62 gözüküyor ama temettülerden arındırılmış fiyattır bu, reel değil. Gerçek rakam ise bunun kabaca 3 te 1 üzerindedir yani 262x1.33=3.5 tl oluyor. O zamanki dolar kuru 1.8 olduğuna göre 1.95 dolar eder. Demek ki 2008 de görülmüş olan tarihi dip seviyemiz dolar bazında 1.45 değil de 1.95 olacak. An itibariyle de hisse 7.88 : 4.26=1.85 dolardadır yani 2008 deki tarihi dibin de altındayız şu anda.
Özet: Hissenin dolar bazlı tarihsel dibi 1.45 dolar değildir, şu anki cari seviye olan 1.85 dolardır. An itibariyle hisse dolar bazında en diptedir.
Burada dolar bazlı analiz yapmak da hata getiriyor hesaba. TLnin son yıllardaki müthiş değer kaybı sonucu etkiliyor. Sadece bankalar değil neredeyse tüm şirketler dolar bazında değer kaybediyor (istisnalar vardır, genel olarak borsa endeksi diyelim). Yoksa bankalar yerinde duruyor, karlılar, küçülmüyorlar, batmıyorlar, fiilen değerlerini düşürecek bir olay yok.
Halkın önemli bir bölümü daha durumu algılayamıyor, doların/euronun habire artması hisselerin bitcoinin vb. artması gibi değil. Ülkemizi fakirleştiriyor, uluslararası düzeyde şirketlerimizin değeri eriyor, insanlarımızın gelirleri ve varlıkları eriyor, enflasyonu azdırıyor.
Selam beyler bayanlar th hayirli olsun topigin bayadir is guc daldik hisseye ara sira goz atiyoruz baya bi salmisiz bende hissedeki pozisyonumu degistermeden uzerine yattik artik maliyet dusurme yapmadan bekliyoruz elime 100 bin uzeri bi nakit gecti mevcut hisseme yakin alim icin su dava sonuclarini bekliyorum acikcasi yarin alsam ao direk 8 kusure iner lakin acele etmiyorum takipteyim
Mayıs 2007 deki halka arzda fiyat 8 tl idi, %25 i halka arz oldu, 2.5 milyar tl elde edildi bu halka arzda, dolar kuru 1.35 idi, yani 1.85 milyar dolara satıldı %25 hisse, demek ki bankanın piyasa değeri olarak 1.85x4=7.4 milyar dolar biçmişler, bugünkü kurdan 31.6 milyar tl eder, hisse bazında da 31.6 : 1.25=25.3 tl yapıyor, aradan 11 sene geçti, bu 11 senede 25 milyar tl net kâr elde edildi, özkaynaklar 21 milyar tl arttı ki bu artış hisse başına 21 : 1.25=17 tl eder, ikisini toplarsak 25+17=42 tl ediyor, öte yandan DD'deki artışın yarısını baz alırsak 25+9=34 tl eder, işte HALKB'nin gerçek ederi 3 aşağı 5 yukarı budur.
Selam VW, çoktan beri ortalıkta gözükmüyordun, bu topik hepimizin topiğidir, öteki HALKB topiğindeki aşırı kirlilik yüzünden 666 arkadaşımız açtı, gayet de iyi oldu, az ama öz konuşuyoruz burada, ek alım yapacaksan risk/getiri denklemini iyice bir tart ve acele etme, bankaya güven duyuyorsan ne ala, bütün yumurtaları ayni sepete koymak risklidir ama getiri elde etme durumunda en güzel sonucu da o verir, sana bol şans diliyorum
Dedigim gibi alim icin beklemedeyim başka hisseye bulasmaya gerek yok dusuncem bu yönde secime kadar borsadan bi cacik olmaz dusuncesindeyim o yuzden alim icin bekleyecegim temettude iptal okudum dogrumu ah ulan hulk harbiden ne hisseymissin ama senden kazanmadan koyurmam yakani herkeze bol şasn
Haklısın Hocam, maalesef TCMB behind the curve, yapılması gerekeni yapmaktan imtina etti ve hala da ediyor, bunun acısı kötü çıkar eğer hala aksiyon almaktan çekinirse, Arjantin MB ayni hataya düştü ve bir kaç günlük arayla faizleri 650 şer baz puanlık 2 artırışla %27 den %40 a çekmek zorunda kaldı (öte yandan TCMB faizleri sadece 75 baz puanı artırdı o da geç likidite penceresi faizi oluyor), TR'deki varlık fiyatları döviz cinsinden o kadar düştü ki BİST'teki 400 küsür şirketin halka açık olan kısımlarının toplam değeri 60 milyar dolar gibi çok komik bir seviyeye inmiş durumda şu anda, büyük bir yabancı fon tek kalemde borsada işlem gören tüm TR hisselerini rahatlıkla toplayabilir.
Öyle yada böyle sadece günün değil yılın en düşüğünde kapattık. Güzel şeyler duyup moral bulmak istiyoruz ama gerçekleri göz ardı etmek mümkün değil. Herkes yaşananları tam olarak idrak etmeli. Tarihimizin en belirsiz dönemlerinden birindeyiz. Seçim tam bir muamma... Sayın CB 1. Turda düşük olasılıkla seçilebilir ama mv. dağılımı ne olacak çoğunluğu alabilecek mi? Seçim 2. Tura kalırsa muhalefet büyük ihtimalle 301 den fazla mv alacak RTE CB seçilse bile çoğunluk mv muhalefetten olacak. Bir çok olasılık var. 2. Turda İnce aldı diyelim asıl bomba orada, parlementer sisteme geri döneceğiz diyor. Ne olacak yeniden seçim mi yapılacak? Yeniden seçim olsa muhtemelen 1. parti yine AKP, parlementer sisteme dönülürse yine hükümet planları değişiyor. Uzun lafın kısası vaziyet bombok... Al sana bir kaya, nerene dayarsan daya.
ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan tek başına 370 milyar dolarlık bir PD'ye sahip iken TR'deki tüm bankaların PD'lerini toplamı 43 milyar dolar. Güler misin ağlar mısın. Üstüne üstlük aktiflerinin %14 ünden, DD'nin 1.5 katından işlem görüyor. HALKB'ta bu oranlar sırasıyla %3 ile 0.37. Buralar batık seviyesi, başka izahı yok. Buna rağmen "daha aşağısı olmaz" da diyemiyoruz, önümüzde çetin bir dönem var. Seçim dönemi, HA karar duruşması, OFAC'ın aksiyon alma ihtimali, doların daha da yukarıya çıkma riski vs vs vs.
hızları kesilmiş; ya bistin kelli felli kelepir hissesi cogaldıgı icin talep yok; yada saticilarin istekleri giderek durulma egilimli...bilemedim...
https://resmim.net/f/8lMdcj.png
Halkbankın ve endeksin görünümü hiç iç açıcı değil. Hisselerin üzerinde kuluçkaya yatma zamanı, ileride kuş çıkacak. Başka bir şey yapılmaz bu halde. Endekste bu yıl 100 bin tahminim vardı, maalesef gerçekleşti sayılır. Daha altına giderse de 86 bin gibi bir seviye belirledim dip olarak, bunu birkaç teknikçi de önermiş, umarım gitmez oralara..
Merak etmeyin piyasa böyle bir yerdir, hisse iyi, bir süre zararda beklemek gerekebilir. Halkbankın zamanı gelince yükseleceğine inandım, yoksa zaten almazdım, o nedenle zararda olmak dokunmuyor. Tek üzüntüm biraz daha maliyet düşürememek.
Ümitsiz olanlar varsa canını sıkmasın ben bu durumları daha önce de çok gördüm. Geçecek. Çok zor geliyorsa birazını başka hisselere aktarıp riski dağıtabilirsiniz.
Bu hissede benim gördüğüm olası riskler şunlar:
1) ceza olayının gecikmesi, sürekli ertelenmesi, aylar yıllar boyu bekletilmesi,
2) akıl dışı ödenemeyecek boyutta bir ceza kesilmesi,
3) kesilecek cezayı bankanın hükümetin de karışmasıyla ödemiyorum demesi,
Bu üç ihtimal de bence düşük, o nedenle endişelenmiyorum ama bu hissedeki riskimiz budur, bunlardan biri gerçekleşecek olursa ayvayı yeriz. Yoksa şu anki (cari) fiyatın düşük olması sorun değil, birkaç günlük sert yükselişle hallolur o iş.
TH hocam, burda mı yazıyordun ya...iyi iyi ..hayırlı olsun ... İnan tesadüfi gördüm... Uğrarız artık... Başarılar dilerim size .
Yahoo temettüsüz fiyatları gösteriyor, ilgilenenler için: https://finance.yahoo.com/quote/HALK...rt?p=HALKB.IS#
Eski Platoculari burada görmek güzel.
Selam olsun. Halk'den uzağim lakin arkadaşlar sayesinde epey bilgi sahibi oldum.
Lakin Usa kararı vermeden girmek bana zor geliyor.Piyasa bu dibin dibi, yükseğin tepesi olmaz.
Burada herşey zamanlama.Hele doğru kuşu görmüşsen.Gerisi takip ve vnnn.
HUAWEI MT7-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TH hocam bende Halkb de 7.70 leri bekliyorum ... Buralara gelirse alacağım ... Darbede 7.30 kadar düşmüştü ya... O zaman biraz daha bekleyeyim belki 7 altına salarsa alayım diye.. Birden döndü ve 7.70 den trene binmiş 10.20 de inmiştim .. Ben indikten sonra 15.40 lara kadar gitmişti .. Ama ben dönüp bakmamıştım ardından artık... Şimdide sanki böyle bir şey yapacak .. Belkide darbede gördüğü fiyatı tekrar görecek ama benim niyetim 7.70 civarı almak .. Nasip artık , bekliyorum .saygılarımı sunarım .
Norveç fonunda çok hisse var BIST'ten. Halkbank da vardı, 2017 sonlarına doğru hepsini satıp sıfırladılar, bu düşüşte payları var yani.
Norveç fonundaki hisseler ve değişimleri hakkında bir yazı merak edenlere: http://www.lattedenborsaya.com/2018/...rsilastirmasi/
saatlik kapanış görmek lazım , stop bu yüzden koyuyoruz ya , düşen trend çizgisini kırıp gibi yapıp tekrar aşağılarsa yönelirse zararımızı sınırlayalım diye ;)
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Bırakın fonları monları buralar bile 100.000 endekste mucize fiyatlar.. Ben 7.70 lerden aldığımda endeks 70-80 bin arasında bir yerdeydi... 7.70 den al ... 7.60 dan al... Bekle ... Sonra nere salarsa salsın hiç tınmayın bekleyin , bekleyin . Ben bugün tüm Fener hisselerimi 36.000 ortalama ile verdim gitti... Tüm paramla gözlerim fal taşı gibi açık halk bankasını izliyorum ... Bugün bile almak için kendimi zor tuttum... Fener hisselerimi boşaltmama sebeb oldu bu Hulkun fiyatı ... Buralardan alanlar seçim sonrası en az 9 -10-11 gibi Satar... sabreden 20 TL .üzeri de satar. Kelepir buralar kelepir.. Ortada global krız yok bi mok yok... Feyk feyk .. Cambaz dalda oynuyor .. Korkmayın kardeşim bu fiyatlardan.