9 aylık karı bu kadar kötü beklemiyordum..
Pazartesi gümmm...
Printable View
9 aylık karı bu kadar kötü beklemiyordum..
Pazartesi gümmm...
22 milyon nedir be...
OZMAN buyur yorumla.
FMIZP Solo 2019/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 22032481 Yıllık Değ%:-29
23 bekliyordum. Kambiyo zararı yazmıştır.
2 milyon azalma olmalıydı. Bakalım.
Kaptirdigim mallari 16 dan 17 den geri koyarim, bundan kotu olmaz bi dahaki bilancoda 22 den alanlara gecmis olsun beklerler 6-8 ay cikartacaz diye , bu kagidin gerceklerini ogrenecekler, patronunu taniyacaklar oyle kolay degil para kazanmak
Maksim bırak bu işleri.
Bilanço kötüyse satarsın.
KUR ve kambiyo konusunu birçok defa yazdım. Asıl bilanço 4.çeyrekte diye de belirttim.
KUR sabit kalırsa da geçen seneyi yakalarız.
Esas faaliyetlerden diğer gelirler 4.8 milyonken bu çeyrekte 1.1 milyona düşmüş.
Finansman gelirleri de 2.9 milyondan 964.000 TL ye.
Finansman gideri de var.
1.5 yıldır bu hissedeyim hiç çıkıp yazmadım seszice bekliyorum
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...89511e7c4d.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kimse elindekini kaptırmasın arkadaslar. Bu hissenin zaten olması gereken yer buralar zaten. Ayrıca kar beklentisi cok yüksek olsa ucardı bence. Hatırlarsanız gecen seneki 26 hareketi. Detayları incelemek lazım. Panik yapmayın bence..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...35242&page=116
Buyrun kim ne demiş?
Geçen seneki tahminleriniz de gerçekçi değildi. Bu sene de uçtunuz.
Dün marbaş elindeki 43.0000 lotu sattınca aha yine sıçtık dedim.
Netekim sonuç ortada...
Extra bir gelişme olmazsa düşer.
Ama sert bir düşüş olmaz.
TAHMİNİM bu.
yine tezgaha dusurdu patron milleti, pazartesi -% 6-7 ..pistonda bilano oncesi 20 yi gordun mu satip toz olacaksin
5.5 milyon daha KAR var.
Diyelimki döviz yükseldi. Mesela %10.
Elindeki döviz de yükselir.
4.çeyrekte bu sefer geçen yılın 3.çeyreği gibi olur.
Bunlar KURdan gelen giden. Önemli değil.
Yazdığım gibi hasılatı 2018-12 aylığı yakalamış mı? Beklentilerime yakın.
Son çeyrekte bundan daha iyi KAR etmesi lazım. Tabi KURun durumu önemli.
Sabit kalırsa mesela 8 milyon eklersek ne olur?
Son çeyreğe hadi 5.5 milyon daha ekleyin. Nerdeyse geçen sene kadar olacak.
Biz 27'ye niye "SÜPER" dedik. Bilançoları inceleyen görür zaten. Tam kapasite bu kadar.
Asıl olay daha fazla üretim alanı ihtiyacıdır.
Oto sektörü bu yıl %45 daralmış sayın ortaklar.
Geçen yıldan çok çok kötü bir yıl.
FMİZP ise 3.çeyrekte hasılatını 25.7 milyondan 31.7 milyona yükseltmiş.
KARını da arttırmış.
Satan satsın tabi. Bu yazdıklarım al-sat ile ilgili değil.
Galayena gelip mileti panikletmeyin. Bu kağıt her çeyrek 6-8 arası açıklıyor 2018/6 15 mil. 2019/6 16 mil. 2018/9 30 mil. Geldi bu zaten fazla olandı. Son çeyrektede onu sıfırladı yılı 30 milyonla kapattı. 2019/9 22 mil. Gayet normal bence. 2019 /9 30 milyonu bekleyen tek kişi ihtiyardır. İhtiyarla maxim bu kağıda aşık olmuş bukadar feryat etmeleride ondan. Ben pazartesi maximle ahtapot satmazsa + açılış bekliyorum. Kağıt zirvesini kırmış haftalık kapanışı üstünde yapmış. Saatlik macd rsi düzeltmiş. Daha ne istiyorsunuz. Batık şirketler 1e 10 1e 20 gidiyor. Bu senelerdir aynı fiyatta. Ve son olarak Yatırım tavsiyesi değildir.
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019...47c57-full.png upload
Bu sene tahminimi tam olarak yazmamıştım ama gene de birşeye süper diyorsanız onun çok altını beklediğiniz bellidir.
İyi beklesem ona göre yazardım zaten. Bakın geçen sene bilanço beklentilerin çok üstünde gelmişti ve biz de tahminimizi yazmıştık:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=144&page=575
Yani bilançoya bakıp ne görüyorsak onu yazıyoruz.
Bu arada o sayfadaki eski mesajlara bakınca Ahtapod'la maksim iyi uçmuşlar.
Biri 45, biri 30 olur diyor. Yanlış mıyım ortaklar?
Yahu beyler geçen sene şirket 31 milyon KAR açıklamış.
Bu sene de şimdiye kadar 22 milyon. Toplam 53 milyon gelmiş.
Sermayesinin yaklaşık 4 misli para gelmiş ama şimdi siz daha aşağılara bakıyorsunuz!!!
Kağıda yeni giren yok gibi. Buda bence iyi. En azından panik yapıp satacak kimse yok. Hepimiz yıllanmışız. Kimse bakmasın.
Bu kağıdı götüren adam 43.000 lotlamı götürdü. Herhangi bir hisse tüm zamanların en yükseğini kırdığında uzun bir çubuk diker. Bugün 19a düzeltme yaptı saatlikleri soğuttu kim alabildi. 19dan 1000 lot işlem oldu. Yapın bakalım algı. dökülen olursa dökülsün satan satar alan alır denge bulunur.
Pazartesi hisse taban olur demiyorum. Ama iyi bir geri çekilme, düzeltme için fırsat bu.
Ben şahsen 1 ay ölü taklidi yapar diyorum.
İşin kötü tarafı BFREN de kötü bilanço açıkladı.
Bu ona o buna bakar aşağı salar.
BİRİNİN bilançosu kuvvetli gelseydi diğeri onun kuyruğunda gezerdi.
Neyse. Kağıt da dinlenir biz de.
Neyse Pazartesi goruruz , yasarkocak denen dallama senin seviyene inemem su anda zaten asabim bozuldu bilancoyu gorunce , arada senin gibiler gelir saldirir sonra uzarlar buradan , seninle ugrasamam su anda . Bu bilancoya hala gider diyenleri gorurum haftaya , elinizde kalsin 5 Sene su kagit da sonra sizi de gorurum . Bana saracagina o patronu arastir ne dumenler cevirdigine bak sonra gel
PNSUT 1.2 milyar hasılat
Sadece 18 milyonu KAR.
PKART 139 milyon hasılat
5.6 milyon KAR.
BFREN de hasılat çok çok fazla ama KAR 20 milyona düşmüş.
Zarar edenleri yazmadım bile.
Karı 3 te birine düşenler, zarar edenler...
Çemtaş vb.
Tamamıyla geçen yıl KURdan kaynaklı bir şişme oldu.
Yanlış görmüyorsam geçen yıl ilave 8 milyon TL KURDAN yazılmış.
Bu sene 400 bin.
İyi de o para cebe girene kadar ekranda artar azalır. Nitekim 4.çeyrekte de bir kısmı gitti. Onun bir vadesi var.
Onun için bunlar hava civa.
İHRACAT ta %81'e yükselmiş.:ok:
Hasılat artacak ki ordan KAR yazalım.
Bizim konumuz "yeniden değerleme" ve "ilave alan kullanımı" ile
bu hasılat ve KARı katlamak.
Ee şimdi günlükteki Nu nun hakkını verir artık. bi %10 aşağı yapar, zaten kağıt toplu, alış boş kalınca direk devre keser.
Trendin başladığı eylül başlangıcı gibi geri gelmez umarım. Sonuç olarak insanlar kızıp öfkelenecek ve madem bu şekilde bilanco yollicaktin niye güzel bir yükseliş trendine girdin diye hesap soracaktır. Hisse geçmişte sinir bozucu şekilde yüksek barlar yapıp yerinde saymış yatırımcısını cok üzmüş. iyi senaryo trendin aşırı düzeltme yapmadan yoluna devam etmesi.
https://i.resimyukle.xyz/aGHH5a.png
EN güçlü destek abartırlarsa 50 ao ve fibo 61.8 deki 18.43 civarı.
Ama bana göre 20 civarından döner.
PİSTONa ciddi talep var arkadaşlar.
Bunu unutmayalım.
Satışlar 88 milyona yükselmiş.
%81 İHRACAT ne demek?
Netas , bir önceki yıla göre zararı 46 dan 110 milyona cıkmıs. Düşüş% 2. Ve bunun gibi bir cok kagıtda böyle düşüş var. Ama kagıtlar en fazla % 2-4 arası düştü. Dolayısı ile bizim şirket kar etmeye devam ediyor. Kurunda dustugunu varsayarsak kar cok da kötü değil bence.
Piston işi bitti vb gibi şeyler çöp oldu.:yes:
VW geliyor. Niye?
Üretecek ve İHRAÇ edecek. Malın müşterisi var.
Hasılat artışları talebin canlılığını gösterir.:ok: