Bugünler de Ödemiş de yeni mahsul patetesin hasadı başladı...
3-4 hafta öncede Adana da soğanın başlamışdı
Fiyatların düşmesi buna bağlıdır zannımca
saygılar/başarılar
Printable View
Finans piyasaları için de tahminler gerçekleştiriliyor çeşitli varsayımlar ile.
Beyaz gürültülü rassal bir süreç izleyen serilerde ileriye yönelik tahminler yapılıyor.
Bir şeyleri az buz gösterir.
Tabi ki net bir kur tahmini, hisse senedi tahmini vermez.
Kurumların yaptığı tahminler gibi.
Şarta göre değişir.
2 ay önce dolar/TL yıl sonu 6 diyen kurumlar şuan 6.50 tahminlerde revize.
OECD bile Türkiye büyüme, daha doğrusu daralma tahminini 2 ayda bir revize etmekte..
Demek istediğim şu ki beyaz gürültülü süreçlerin dahi tartışmalı bir sürü durumu var. Örneğin sabit spektral yoğunluklu beyaz gürültü doğada insan eliyle bilinçli olarak kurgulanmadıysa neredeyse yok denecek kadar az.
Dinamik süreç içinde algılanan çoğu beyaz gürültü zayıf beyaz gürültü kategorisine giriyor ve ne yazık ki heteroskedastik.
O nedenle bu yöndeki deterministik çabaları beyhude buluyorum.
Semtten semte şehirden şehire fiyat değişiyor uygun fiyatlı yerden gidip almaya kalksan bu sefer de benzin ulaşım parası ile aynı fiyata geliyor semtsel enflasyona göre mi mevduat faizi verilse acaba :)
bugün 6,08 üzeri kapatabilirse çok iyi olacak. s-
84.888 vurdu çekti.
Yürürlükte bulunan en düşük tutar 1 kuruş olduğundan muhasebe kolaylığı için bu tarz işlemler yapılıyor. Tutar büyüdükçe gerçek değere oranla sapmalar daha düşük çıkar. İncelemek isterseniz "truncation value" olarak araştırarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca bu yuvarlamanın yapılmadığı daha doğrusu denetimin zayıf olduğu zamanlarda bankacılıkta bazı personeller tarafından çok büyük vurgunlar yapıldığına dair birkaç yazı okumuştum. Bulursam eklerim. Bu da ayrı bir sebep olarak tedavüldeki en düşük para biriminden ufak değerlerin yuvarlanması yolu izlenmesine etki ediyor.
6,1001 +0,0486 +0,80%
Merkez kamulara bir 3-5 milyar dolar ateşlesene onlarda piyasaya bir kaç milyar dolar daha satsınlar birşey deniycez :D
Bugün ateşe bir harda ben attım haziran vadede dolar longladım ama acep kimin shortlara kitledim orası muallak.
Hocam gözünüzde gözlük var mı bilmiyorum ama varsa gönderdiğimi hafızanıza alabilmek için ikincisini takın ki net görün ve hangi mevsim hangi meyve yetişir en azından bu ikisi için bir daha unutmayın. Ek 22514
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu artışdan merkez bence memnun. Olacak devalüasyonu onlarda istiyorlar yoksa sat sat nereye kadar şuan DTH çözülmesi harici hiçbir çözümü kalmadı adamların.
müdahale olma ihtimali olur mu acaba yine çok geç kalan vadeli mevduatı yeni girdim bu fiyatlardan alan zarar etmez diye düşünüyorum ama ülkede ne olcağında belli olmaz 6.24 ten geldi buralara zaten risk almadan yatırım olmaz zaten en kötü 10 kuruş zarar eder çıkarız :)
yanlız faiz artışı olacak bence bi takoz koyarlar illaki ilerde 6.80 gibi dökeriz pozisyonu diye düşünüyorum.
84.333 vurdu çekti.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35450
19 oydan 2'si artış olur yönünde.
Görüşüm değişmedi.
Sabit kalacaktır.
Dolarda oynaklık azaldı bu yüzden mb 24 e çekti faizi diye Bloom da yorumlar patlıyordu ! al sana oynaklık !!
Üstadım o normal ülkelerde öylede bizim ki gibi muz cumhuriyetindne halliceler de önce yandaş ayıktırılır , sonra sağa sola haber salınır almayan varsa döviz aldırılır, en sonda merkez gider faiz düşürürü, olmadı gider repo ihalelerini açar, akşama haberler düşmeye başlar ajanslara en sonda üst yönetim başlar orada burada bas bas bağırmaya oyyyy eyyyyyy hoytttt millet yandım anam dedikçe dolar yukarı yandaş relaks yukarı geri kalanın vur sırtına sırtına acıma yetime.
Şuan bütün medya ağayı bekliyor bi eyyyyyyy oyyyyyyy hoyttttt dedimi işlem tamam.
almanya hükümet sözcüsü: Türkiye'nin savunma sistemleri alımı konusunda kararını yeniden değerlendirmesini memnuniyetle karşılarız