Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8000 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Şu artışdan merkez bence memnun. Olacak devalüasyonu onlarda istiyorlar yoksa sat sat nereye kadar şuan DTH çözülmesi harici hiçbir çözümü kalmadı adamların.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Şu artışdan merkez bence memnun. Olacak devalüasyonu onlarda istiyorlar yoksa sat sat nereye kadar şuan DTH çözülmesi harici hiçbir çözümü kalmadı adamların.
    Devalüasyon şu anki konumda devlet için son derece olumsuz ve tehlikeli. O nedenle eğer bir deval olursa bu devletin bunu engellemeye gücü yetmediği için olacaktır diye düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devalüasyon şu anki konumda devlet için son derece olumsuz ve tehlikeli. O nedenle eğer bir deval olursa bu devletin bunu engellemeye gücü yetmediği için olacaktır diye düşünüyorum.
    Üstadım o normal ülkelerde öylede bizim ki gibi muz cumhuriyetindne halliceler de önce yandaş ayıktırılır , sonra sağa sola haber salınır almayan varsa döviz aldırılır, en sonda merkez gider faiz düşürürü, olmadı gider repo ihalelerini açar, akşama haberler düşmeye başlar ajanslara en sonda üst yönetim başlar orada burada bas bas bağırmaya oyyyy eyyyyyy hoytttt millet yandım anam dedikçe dolar yukarı yandaş relaks yukarı geri kalanın vur sırtına sırtına acıma yetime.

Şuan bütün medya ağayı bekliyor bi eyyyyyyy oyyyyyyy hoyttttt dedimi işlem tamam.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Üstadım o normal ülkelerde öylede bizim ki gibi muz cumhuriyetindne halliceler de önce yandaş ayıktırılır , sonra sağa sola haber salınır almayan varsa döviz aldırılır, en sonda merkez gider faiz düşürürü, olmadı gider repo ihalelerini açar, akşama haberler düşmeye başlar ajanslara en sonda üst yönetim başlar orada burada bas bas bağırmaya oyyyy eyyyyyy hoytttt millet yandım anam dedikçe dolar yukarı yandaş relaks yukarı geri kalanın vur sırtına sırtına acıma yetime.

Şuan bütün medya ağayı bekliyor bi eyyyyyyy oyyyyyyy hoyttttt dedimi işlem tamam.
    İktidarın oy oranı ile döviz kuru arasında çok anlamlı bir korelasyon var. Bunu herkes görüyor. Ayrıca kurulan ekonomik düzende ihaleleri alan firmalar döviz borçlusu. Devlet ise garantör.

Bu denklemde ancak ve ancak devletin devali engellemeye gücü yetmediği an deval olacaktır. Devletin bir deval istemesi şu aşamada hem politik hem de ekonomik sonuçları itibari ile çok mantıklı değil.

Son kertede söylediklerimin deval olmaz şeklinde de anlaşılmaması lazım. Ama olursa devletin bunu engellemeye gücü yetmediği için olur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İktidarın oy oranı ile döviz kuru arasında çok anlamlı bir korelasyon var. Bunu herkes görüyor. Ayrıca kurulan ekonomik düzende ihaleleri alan firmalar döviz borçlusu. Devlet ise garantör.

Bu denklemde ancak ve ancak devletin devali engellemeye gücü yetmediği an deval olacaktır. Devletin bir deval istemesi şu aşamada hem politik hem de ekonomik sonuçları itibari ile çok mantıklı değil.

Son kertede söylediklerimin deval olmaz şeklinde de anlaşılmaması lazım. Ama olursa devletin bunu engellemeye gücü yetmediği için olur.
    Durum madem böyle.
    Deval faizden daha kötü ise.
    Faizler neden bir kademe daha artmıyor..
    Deval mı yıkıcı olacak devlet için faiz artışı mı şu aşamada..
    ....

Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Durum madem böyle.
    Deval faizden daha kötü ise.
    Faizler neden bir kademe daha artmıyor..
    Deval mı yıkıcı olacak devlet için faiz artışı mı şu aşamada..
    Deval bence devlet açısından daha yıkıcı ama faizi de dayanabildiği yere kadar elindeki rezervleri yakmak pahasına sınırlandırmaya çalışıyor.
    Rezerv yakmasının nedeni faiz artışını geciktirmek için.
    Bir de eylül ayında baz etkisi ile düşük gelmesi muhtemel enflasyon verisine kadar tüm gücüyle dayanmaya çalışıyor gibi bir izlenim veriyor.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •