1,4956’dan kapadı haftayı. Ne kadar etkisi olur bilmem ama 29’unda viop kısalar var USD ve 30 endeks için.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
1,4956’dan kapadı haftayı. Ne kadar etkisi olur bilmem ama 29’unda viop kısalar var USD ve 30 endeks için.
A. ORTAKLIK PORTFÖY DEĞERİ .......................244.849.834,56 TL.
NET VARLIK DEGERI.......................................240.2 02.373,56 TL.
Gibi iki deger var.
Bunlardan yil sonu bilancosuna hangi deger dahil olur bilemedim.
25 Aralik - 7 Subat arasinda, kar'i ile birlikte bilancoya dahil olacak nakit miktari cok fazla.
Bu nakitin 31.Aralik 2017 tarihli kesimini bilmek mumkun degil.
25 Aralik tarihli miktarlar bugun aciklanan rakkamlara dahil edilmismidir, bunu da cevaplamak zor.
Sonuc olarak TAHMINIM, bunlari da dikkate alarak 244 Milyon civarinda bir ORTAKLIK PORTFOY DEGERI'ne ulasmasi.
Eger 244.849.000 TL.yi dikkate alirsak, Toplam brut kar, yilbasi degeri olan 214 Milyondan farki 30 Milyon TL. 'ye varir
Bu da Hisse Basina 18.8 kurus kar demek.
Umarim yanilmam.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1438847
YILLIK HİSSE YARIŞMAMIZ
kurallara uygun 3 hisse seçin bir yıl yarışalım.
viop vadesi ve değeri hiç bir şeyi değiştirmez. zaten net varlık hesaplanırken bu dikkate alınarak hesap ediliyor. yani ortalama alınıyor değer artışı ve düşüşü son gün ilave edilmiyor.
Örneğim 100 TL 3 aylık mevduat yaptıysa ve 3 TL faiz gelecekse bunu günlük olarak 3/90gün= günlük 3.333kr net varlığa ilave ederek hesap edilir. vade sonu son gün 3 TL ilave edilmez.
Bu arada Ferit Bey'in de tahminini alsak iyi olurdu.
Basindan beri cok titizlikle takip ediyor.
Son aciklanan Haftalik Rapor'da
Vadeli Mevduat olarak gorunen 7 kalem, 20 Milyon civarinda para var.
Bunlarin vade sonlari 02.01.2018 ile 07.02.2018 arasinda.
Benim anlamak istedigim, mesela 02.01.2018 de son bulacak vadedeki paranin getirisini 3 gun eksilterek mi ilave edecek.
Bilanco anlik fotograf cekimi olduguna gore, 07.02.2018'e kadar son bulacak diger 6 kalem vadelinin getirisi de bu sekilde ilave edilecekse, bu NET VARLIK DEGERINI cok degistirmez mi ?
Yani 20 Milyon TL. nin vadeli kazanci eger %12 ise ( ki bunu gun sayisi eksilterek tahmin ettik ), bu getiri 2.6 Milyon TL. olur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/646968
Teşekkür ederim. Bu hesaplamayı haftalık rapor ve bilançoda açık şekilde görebiliyormuyuz?
Birde Viop öyle faiz gibi en baştan sonda ne alacağının belli olmadığı bir enstruman. Mesela 3,82’den shortlamış, yıl içinde 3,99’uda gördü 3,45’ide. Bu durumda o anki duruma göremi haftalık raporda değerleme yapılıyor? Birde Viop’un son günü USD 3,81’den örneğin 3,98’a gelirse ne oluyor? Zarar yazmıyor mu? Bu zarar bilanço veya haftalık raporda olduğu gibi gösterilmiyor mu?
Ne kadar temettü vereceğini böyle hesaplayamazsınız..
Zarar ettiği senede verdiği temettüyü nasıl açıklayacaksınız o zaman.. ?
Tam hatırlamıyorum.. Nerede ne zaman duymuştum.. onu da hatırlamıyorum ama.. En az özkaynaklarının %5'i kadar temettü verir gibi bir cümle var kafamda..
En azını bu yolla hesaplayabilirsiniz.. En fazlası ise Çıkarılmış Sermaye tavanı ve özkaynaklar arasındaki ilişki ile çıkarılabilir.. Yani.. sermaye arttırımı yapar mı, yapmaz mı.. Bu ihtimal üzerine kafa yormak lazım..
Diye düşünürüm.. naçizane.. :he:
bilançolar, haftalık raporlar, günlük değerler hep bu şekilde hesaplanır. aynı şekilde 3 yıllık bono var portföyde, bononun o günkü değeri hesaplanır, vadesi dolduğunda gelen faiz toplu olarak ilave edilmez. mevduat da aynı şekilde hesaplanır.
aslında Voip en kolayı, bunun fiyatı belli. elindeki eurobond tutarı kadar voip yapıyor. böylece kur dalgalanmasından hiç etkilenmiyor, sadece eurobond ve swap faizini alıyor. mevduat kadar garantili sağlam bir yatırım şekli. yani döviz kuru ister 4 TL olsun ister 2 TL olsun fark etmiyor. pratikte siz elinizdeki dövizi ileri bir vadede vermek şartıyla çoktan satmış oluyorsunuz. Elinizde döviz olmadığı için (var ama ileride teslim etmek üzere satılmış yani yok) kurdan hiç etkilenmiyorsunuz.
Vereceği temettü net varlık değerinin %5 inden az olmaz bu da pay başına 7,5 kr. yapar. biz sadece tahmin yapıyoruz. yıllardır oluşan şirket geleneği bu şekilde. sermaye artırımı yapmayıp karın %95'ini temettü olarak dağıtıyor. bu şekilde devam eder diye düşünüyorum.
Risklere karsi gercekten cok saglam hareket ediyorlar.
Bu yanit, ya 240 Milyon bu, bu paraya bu kadar az kar olurmu ? diyenlere de iyi bir cevap olmus.
Eldeki son bilgi 240 Milyon Net Varlik Degeri, buna gore Birim net varlik degeri 1.50 oluyor.
214 Milyonla basladik, 240 Milyonla bitirdik desek 26 Milyon net kar olur.
Bu da 16.30 kurus HBK.
Yine % 95 ini dagitsa, net 15.48 TL.
Belki 15 yerine 16 kurus ta aciklayabilirler.
bu kağıtta tüm sene içinde alsat yapılarak mı yoksa temettüye kadar bekleyerek mi karlı çıkılır. 1 veya 2 ay önce bu kâğıdı 92 den aldım ikizyüz bintane malım vardı 2 kademeye 94 ten sattım sonra borsa düştü bu kağıt 86 lara kadar geldi 88 ve 90 aralığından tekrar aldım şuan itibari ile elimde 250 bin kağıdım var ve karım 12,500-13 bin civarı yani anlıyacagınız 2 ay içinde 17 bin kar yapmışım şimdi kağıdı elimde tutuyorum temettüyüde aldığımda gerçi 15 krş diye bahsi geçsede nekadar verir bilemiyorum baya bir karla çıkarım mart ta burdan.şimdi soruma geri dönüyorum acaba al sat mı yoksa temettü için yıllarca beklemek mi ?
şunuda belirteyim işyatın grafiği belli uğraşıp çözmek için çaba harcamaya gerek bile yok yukarı aşağı yılan gibi . çizgilere göre oyna yukardan sat aşağıdan tekrar al temettüye 3 ay kalana kadar çevir turnike yani. sonra temettüyü al tabi sermaye artırımı yapmaz ise yani bedelli eger bir bedelli yaparsa yıllarca verdiği temettüyü bir çırpıda siler üstüne borçlu çıkarsın yıllarca beklediğinde cabası. bazı arkadaşlar yazmışlar kim satıyor bu kağıdı niye satıyor diye ,karı gören büyük yatırımcı çıkar beklemez temettü felan . aslına bakarsanız işyat grafikçi kâğıdı , belli bir bantta hareket ettiği için ağır ilerliyor kâğıt aşağıdan alınıyor yukarı çıkarken dağıtılıyor işte hepsi bu.
Çok haklısın kalvin, :)
İsyatın bu saatten sonra al sat, sat al devri geçti.
Maliniza iyi sahip çıkın.Arada bir birileri çıkar sattirmaya çalışır.
Taaaki temettuye kadar.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ilahi kısım çok güldürdün beni. hatta alttaki yazıyı yazan arkadaşa çok güldüm.şimdi ben sana ne desem zaten inanmassın.sazana gelince kendine insan neyi yakıştırıyorsa onu giyermiş üstüne bazılarına moda diye muzu bile takıyorlar biyerlerine :).mail adresini ver göndereyim görüntüsünü.
hatta şöyle yapalım derinlikçi arkadaş varmı aranızda varsa 1,10 ve 1,14 e malı yazıyorum şimdi 2 dakka sonra çekicem bakan baksın
yazdım gördünmü kısım
çektim gördüm mü hısım yalan mı gerçekmiymiş
chp çoktan bitti haberin yokmu 15 yıldır üzerine sifon çekiliyor içi boş logar bile daha iyi görev yapar.
hımıs niye çıkmıyor bu sence ? bence yukardaki yazımın bi kanıtı bu.gideceği yer belli ve kısıtlı.çizgiye göre en baba 1,02 yapar eger ana trendin üst bandını kırarsa işte ozaman iş yapar ama başından beri hep bu trendde hareket etmiş .yine bu trendde hareket etmeyi düşünüyorsa borsa rekor tazelerse bununda rekoru çizgi sonu 1,02 gözüküyor sonra borsa döner buda ana terndin alt çizgisine yönelir .böylece yine bu ternd üzerinde ufak adımlarla git gel yaparak alsat çılara gün doğar :)
Evet gun dogar tabiki.
Eger o montanda al/sat yapabilen olursa.
250 bin lot'la 1 tik kazanirsin, ya sonra ?
O 250 bin lotu tekrar kaca toplayacaksin.?
Onlarca araci kurum var, eleman calistiriyor, tek tik icin parmak enter'da butun seans bekliyor adam.
Zor.
Ama 10 bin 20 bin lot'la yapan cok, o kadarini yeterli goruyor.
Eger yapiyorsa, bu 10-20 Bin TL.lik sermaye ile al/sati, ISYAT'ta yapan adam, bu isi bilmiyor demektir.
Bunu banka hisselerinde yapsa cok daha sik cok daha karli yapabilir.
ISYAT'ta zaman cok onemli.
Mal, alistan kazanilir derler ya, o hesap.
Benim maaliyetim 0.76, peki kac senede 2 senede.
Bir sene daha bekledigimde, maaliyet 0.60 TL. olur.
O 3 sene icinde eger 1 yil, 1.20 yi gorurse, o zaman satar %100 kazanirsin.
Gercek olan sans bu, yani sabir ve zamanla kazanilan maaliyet avantaji,
Ve bir gercek, sans topu degil.
güzelmiş ortalaman .ama çok beklemişsin ve sermayen nekadar bilmiyorum ama değermi ona sen karar vereceksin tabiki hayırlısı olsun senin ve herkez iççin.. ben iyi parayla girdiğim için beklemek zarar yazar bana. al satla temettüye kadar gider sonrasında topuklarım .
Nitekim iki ay kadar once 0.96 TL. ye cikmisti.
0.76 TL.lik mali 20 kurus kar'la verebilirdim, gibi dusunulebilir.
Ancak o gun 0.96'dan tek kalemde 100.000 lot'u alan olurmuydu ?
Zamanin getirdigi maaliyet avantaji bu riski de yok ediyor.
ISYAT her yil Mart Ay'inin son haftasi odemesini yapar.
Hisse fiyati da, net %13 getirecek noktaya kadar cikar.
Eger gelecek olan yillik bilanco'daki kar, dagitilacak olan + Kar yedeklerine aktarilacak tutar, gecmis yillara gore daha iyiyse, bu fiyat belki 2 kurus yuksek olur.
neyse ben kaçar bizim bizim dükkan kapandı. herkeze iyi akşamlar yarın içinde bol kazançlar.
Hisseye getirilen en yogun elestiri bu noktada oluyor.
" Abi verdigi kadar dusuyor hisse fiyati..!" diyor.
" Ee enflasyonu dus, bir sey kazanmiyorsun..!"
Bu kisaci kurnazlarin dusuncesi, kar'i alip, bosaltacak, kar'da ( yine 15 kurus verecegi dusuncesiyle )0.95 TL. fiyatta, %15.8 yapiyor.
Iki bucuk ayda.
Vadelide tutan brut %13 icin bir sene bekledi.
Aslinda enflasyon onu vurur, enflasyon gecmise tesir eder, gelecege degil, cunku kar payini alir, yatirimini bugunku oran olan % 12.98 'e gore yaparsin.
Yönetim Kurulumuzun 28 Aralık 2017 tarihli toplantısında
-
2017 yılında uygulamaya başlanan mutlak getiri hedeflemesinin (eşik değer) devamına, 2018 yılı için eşik değerin net % 13,50 olarak belirlenmesine,
- Bu kapsamda 01.01.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yatırım stratejisinin aşağıdaki şekilde belirlenmesine,
% 0 - % 100 Eurobond
% 0 - % 100 Özel Sektör Borçlanma Araçları
% 0 - % 50 Devlet İç Borçlanma Senetleri
% 0 - % 30 Paylar
% 0 - % 30 Ters Repo
% 0 - % 20 Takasbank Borsa Para Piyasası işlemleri
% 0 - % 20 Yatırım Fonu
% 0 - % 20 Kıymetli Madenler ve Kıymetli Madenlere dayalı Sermaye Piyasası Araçları
% 0 - % 20 Yabancı Hisseler
% 0 - % 10 Vadeli Mevduat
karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/647638
Gecen yil, yani 2017 icin bu esik deger,net % 10.50 idi.
2018 icin bunu % 13.50'ye yukseltmisler.
Esik deger : Mutlak getiri hedeflemesi.