Kimbilir ne kadar kafalarını duvara vuruyorlardır ortak,,hallerini düşünemiyorum bile :)
Bende dün gece uyumadım desem yeridir,,acaba taban,taban mı gider diye düşündüm durdum:)
Printable View
ortak, emsal haberlerde, haberden önceki fiyatlarına göre çok ekstrem fiyatlara giden hisseler oldu. (tkuru, kent vs.)
aynısı olur mu spek bilir.
hırs yapmadan uygun bi seviyede tamah eden tarafta olmayı yeğlerim.
tamah edeceğim seviyeyi bilmiyorum :)
hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
ytd
Merit pay alırken Voyager'in öz sermayesi ne kadar düşük değerlendirme yapilirsa o kadar iyidir. Yeniden değerlemeler yapılır, her şey normale döner ve bir bakarsın 28 milyon sermayeli şirketin yıllık karı Voyager'den gelen kar paylari ile birlikte 100 milyon üstunde bir rakam. Satmayın arkadaşlar filmin sonunu bekleyin. Ben belli bir süre almak için takip edicem. Gelir veya gelmez. Bende hisse yok tekrar belirteyim. Başkaları gibi millet satsın ben alayım diye fesatlık düşünmem beni bilen bilir. Zaten elimdeki hisseler de gayet iyi şu an. Bir miktar bu hisseden de almak istiyorum hepsi o.
Bu hisseye girmeden önce forumdaki sanırım 117 sayfayı okumuştum. sizin yazılarınıza da denk gelmiştim, isimlerini tam hatırlamıyorum. fazla kalan olmamış. Sn. hilal66 da yazmıyor :) Merit kullanıcı isimli şahıs vs. bütün yazılanlar okudum :)
Keşke sabretseydiniz. herşey nasip.
Voyager'e yüzde 10-15 pay sahibi olacak olması başlı başına büyük bi olay. Devasa bir varlık. Fakat Voyager'de pozitif şeyler merit'e nasıl pozitif yansıyacaksa negatif gelişmeler de sahip olacağı pay oranında aynı şekilde yansıyacak.
Şimdilik hikayesi uzun. Sadece bedelli olayı değil, akabinde pazar değişikliği de beklenti oluşturacak.
ytd
Teşekkür ederim. Benim hatam sabırdan ziyade, şirket yetkilisi ile görüşmemde bana, birleşme uzun vadede belki, çok zor demiş olmasına inanıp, kendi iç güdülerime ve öngörülerime artık inanmamam oldu. Keşke şirketi bir daha aramasaydim. Olan oldu. Yine de Merit'te al satlar ile %150 gibi bir kar almışım Allah bereket versin. Portföyümün yarısı ile al sat yapıyordum. Yarısına yakınını hiç satmıyordum . Nasip o kadarmış. Umarım fazla uçmadan yine alırım
Dünya genelinde Kovid-19 vakalarının 5 haftadır düşüş eğiliminde olduğu bildirildi. Aşılama kampanyalarının etkisinin de görülmeye başlanmasıyla hastanelerin ve sağlık çalışanlarının üzerindeki yük de hafifletmeye başladı.
Atıyorum,,diyelim bu fiyatlardan bölünse,,23 tl olacak,,bölündükten sonraki sermayesi 25.5 milyona göre bile 23 çok çok düşük bir rakam,,25 tl sermayesi olan şirketlerin fiyatları şu anda 70-80 tl cıvarlarında.
Dolayısı ile yukarı potansiyel baya yukarıda gibi gözüküyor.
Kaldıki özkaynak 200 milyon cıvarına ulaşacak ki,,büyüme beklentisini de gözönünde bulundurur isek,rakamın epey yukarılarda olabileceği meydana çıkıyor,,spekülasyon olmasın diye rakam vermek istemiyorum.
Herşey speğin kontrolünde artık,,o da muadili şirketlerin ne fiyatlarda olduğunu görüyordur herhalde.
Ayrıca,,bedelliden gelecek para ile bir g.menkul yatırımına gitmesini (Hotel hisse artırımı) doğru buluyorum.Sadece emekçi konumunda olması gelecek açısından iyi olmayabilir,,,bu bakımdan da doğru bir yatırım.
Patron kap göndermiş,,bedelliden sonra satılamayan paylar olursa,hepsini alırım demiş.
Bölünme tarihi nezaman belli olur arkadaşlar. hiç bedelliye katılmadım. nezaman onaylanır onay gelirse nasıl bir sürec işler. fazla bilgim tecrübem yok bilgilendirirseniz sevinirim
kazancınız daım olsun kımsede yok forumunuzda ne guzel tavan tavan gıdıyor olımpık hocam kokluyor cıkacak kagıtları resmen tebrık ederım
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 16.02.2021 tarihinde yapmış olduğu toplantısında oybirliği ile almış olduğu karar metni aşağıdaki gibidir;
Bilindiği üzere şirketimiz; bilgi birikim (know how), organizasyon, yönetim, pazarlama ve satış alanlarında sahip olduğu deneyimler sonucunda "Merit" markası altında, otel mal sahipleri ile "işletme anlaşmaları" çerçevesinde, çok başarılı bir şekilde otel işletmeciliği yapmaktadır.
Şirketimizin finansalları incelendiğinde; bugüne kadar elde ettiğimiz kazançların "finansal yatırımlar"a dönüştüğü ve otel işletme gelirlerine ilave olarak, temettü gelirleri de elde ettiğimiz görülmektedir.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun onay vermesinden sonra, yapılacak bu sermaye artışı sonrasında şirketimiz bünyesine girecek nakit ile;
sahip olduğu tüm otelleri tarafımızdan işletilen ve aynı zamanda grup şirketimiz olan Voyager Kıbrıs Ltd.'nin yapacağı sermaye artışına Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş. olarak katılım sağlanacaktır. Halen Voyager Kıbrıs Ltd.'de %1,90 olan pay oranımız %10-15 bandına yükselecektir. Voyager Kıbrıs Ltd. şirketi ise yapacağı sermaye artışından gelen nakit ile halen inşaatı devam eden Royal Garden otelini tamamlayacak ve otelin işletmesini şirketimize verecektir.
Bütün bu işlemler sonucunda;
- şirketimizin ticari kazançları maksimize olacak,
- daha çok temettü dağıtma imkanına sahip olunacak,
- pay piyasasında derinlik sağlanacak,
- küçük pay sahiplerinin payları daha kolay el değiştirecektir.
Sermaye artışının tamamlanması sonrasında, "Piyasa Öncesi İşlem Platformu"nda işlem gören paylarımızın, "Ana Pazar"da işlem görmesi için gerekli müracaatlar yapılacaktır.
Bu amaçlar doğrultusunda, Şirketimiz 200.000.000 TL. Kayıtlı Sermaye Tavanı içinde 2.550.000 TL. tutarındaki çıkarılmış sermayemizin 25.500.000 TL. nakden artırılmak suretiyle 28.050.000 TL.'na yükseltilmesine,
Arttırılan 25.500.000 Türk Liralık sermayeyi temsil eden payların, her biri 0,10 TL nominal değerli ve üzerinde herhangi bir imtiyaz bulunmayacak olan 255.000.000 adet payın, nama yazılı olarak ihracına, mevcut ortakların yeni pay alma haklarının (0,10 Türk Lirası) nominal değerli her bir pay için 0,60 Türk Lirası fiyattan (1 TL nominal değerli pay için 6 TL fiyatla) kullandırılmasına, Sermaye artırımında mevcut ortakların yeni pay alma haklarının kısıtlanmamasına,
Yeni pay alma hakkı kullanım süresinin 15 (onbeş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile denk gelmesi halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü mesai saati bitiminde sona ermesine,
Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra satılamayan payların olması halinde, bu payların Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu'nda ilan edilecek tarihlerde 2 (gün) işgünü süreyle nominal değerden düşük olmamak kaydıyla Borsa İstanbul A.Ş.'de Birincil Piyasa'da oluşacak fiyattan satışa sunulmasına,
Esas Sözleşme'nin "Şirketin Sermayesi" başlıklı 6 ncı ve "Pay Senetleri" başlıklı 7 nci maddelerinin ekli tadil tasarısında belirtilen şekilde değiştirilerek yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında görüşülmesi için gerekli hazırlıkların yapılmasına,
Payların ihracı için hazırlanacak İzahname'nin onaylanması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği ve II-5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği ile ilgili diğer ikincil düzenlemeler uyarınca gerekli bilgi ve belgelerin hazırlanarak Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat edilmesine,
Sermaye Piyasası Kurulu'nun kaydileştirme ile ilgili düzenlemeleri gereği artırılan B Grubu nama yazılı pay senetleri bastırılmayıp kayden izlenecektir. Kaydileşme işlemini tamamlamayan ve halen ellerinde hisse senetleri bulunan ortaklarımızın, kaydileşme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Kaydileşme işlemini tamamlayan ortaklarımız için, yeni payların kaydileştirme esasları çerçevesinde kullandırılmasına,
İşbu Karar'ın gereklerinin yerine getirilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yürütülecek süreçlerin takip edilerek gerekli izin ve onayların alınması ve Genel Kurul'un toplanmasına kadar olan tüm iş ve işlemlerin usulüne uygun şekilde tamamlanması hususlarında Üst Yönetimin yetkilendirilmesine,
Oybirliği ile karar verildi.
Sevgili spekciğim,
kazara dokunurum diye bloke koydum
bi işaret ver. ne zaman çözeyim blokeyi :)
tavanda 78.777 lot alıcı ile kapattı.
Bir kaç gün daha satan çıkmaz gibi görünüyor.
spk karı açıklandı,,,4.820.000 hasılata karşılık,,,2.440.000 tl net kar,,,net kar ın ciroya oranı %50,,,demekki,işler açıldığında,yeni sermaye,yeni iş artışı ile %50 karlılık oranına ulaşacak.
maalt ta buna benzer bır sey cıkarmı dostlar:) bundan alınmayacak gıbı belkı ondan cıkar ekmek
Ortak, Voyager Kıbrıs Ltd.'de %10_15 pay sahibi olduğunda yıllık açıklayabileceği karı tahmin edebiliyor musun?
Net Holdin bilançolarında Voyager Kıbrıs Ltd.;
2017 net dönem karı; 280.079.551 TL
2018 net dönem karı; 422.986.804 TL
2019 net dönem karı; 148.962.752 TL
2017 özsermaye; 2,9 milyar
2018 özsermaye; 3,8 milyar
2019 özsermaye; 4,2 milyar
2017 varlık toplamı; 4 milyar
2018 varlık toplamı; 5.7 milyar
2019 varlık toplamı; 6.8 milyar
2020 bilançosunda voyager pandemiden dolayı 360 mln civarı zarar.
yukarıdaki rakamlar net holding bilançosundan.
Bundan sonra pandemi bittiğinde voyager 400 mln kar yapsa Merit hanesine %15 pay ile 60 mln yazar.
Sadece voyager'den, yeni oluşacak (28 mln) ödenmiş sermayenin 2 katı kar neredeyse :)
Yapılacak bedelli sermaye artırımı ile özsermaye 200 mln olsa, ödenmiş sermaye 28 mln
ben şahsen bu hikayeyi yaşamak istiyorum.
Yapılacak bedelli ile borç kapatayım demiyor, faiz yüküm var bu yükü azaltayım demiyor.
tabir yerindeyse, neredeyse altın yumurtlayan bi tavukta pay sahibi oluyor :)
ytd
Bununla kalsa iyi,,,,sermaye tavanını 32 milyon tl den 200 milyona boşuna çıkartmadı,,, çok sonra yapılacak artırımlarla yeni iş alanları ilave olacak,karlılık daha da artacak,,,,iş girişim sermaye şirketleri böyle bebek hisselere girmek için can atıyor,,yeterki büyüme olsun,karlılık artsın.
pd/dd şu kadar olmuş bu kadar olmuş diyenler oluyor.
Merit şu an pd/dd 15.40
pkent pd/dd 55
Fakat merit yapacağı bedelli ile yeni oluşacak ödenmiş sermaye ve özsermaye ile pd/dd ne olur?
atıyorum.. 1000 ile bölünse;
hisse 96 lira olur, ödenmiş sermaye 28.050.000 olur.
piyasa değeri 2.7 milyar olur.
yeni özsermaye 300 mln olsa.. piyasa değeri/özsermaye = 9 olur.
28 mln ödenmiş sermayede pd/dd 9 neden olmasın.
karton şu an 75 mln ödenmiş sermaye ile pd/dd 10 civarı.
ytd.
1000 Lotu olan 60 bin lira ödeyecek ana şirket yapsaymış ya küçükten büyüğe sermaye aktarımı anlıyorum voyageri ortak yapacak mış
Patron 9605 adet satmış. %51.2 elinde.
sahip olduğu 40 adet imtiyazlı pay olduğu sürece pay oranının %50 altına inmesinin anlamı var mı?
patron satışları var. elinde yüzde 51 var. bunların ne kadarı borsaya kote edildi bilen varmı?
Takasda oyak'da 1.300.000 civarı hissesi var patronun.
Bedelli sermaye artırımında patron da yaklaşık 80 milyon TL koyacak.
cuma ve bugün yaklaşık 20 bin adet sattı.
Bu satışlar ile hem yaklaşık 8 milyon kasasına koydu hem de bedelliye katılacağı yük biraz azaldı.
Son satış ile %51.03 payı kaldı.
Elinde imtiyazı hisse olduğu sürece bu oranın pek bi önemi olduğunu sanmıyorum.
halka açıklık oranı yüzde 50 üzeri olan çok şirket var.
Daha nekadar satar bilemem.
patron satışlarını karşılayanların da ky olduğunu düşünmüyorum.
ytd
Patron bugünde 400 tl.den onbin lot satmış.iki sene önce dibi 4 tl idi.yuz kat yukardan döşeme çalışmaları yapıyor patron. 4 lira da iken on binlot 40 bin lira yapıyordu şimdi onbin lot 4 milyon yapıyor.bir de yüksek sermaye artırım haberini saldımı ortalığa ,ver coşkuyu.vuuvvvv ! Tkuru bin bedelli red olmuştu ,Artıyatım ın dörtyüz bedellisi red olmuştu.bakalım bunda olacak mı. Red olsa bile patron zaten kaymağı yemiş olacak.Red olsa aşadan toplar haberi kabul olacak şekilde gönderir.kasa yine kazanır
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patronun,80 milyon bedelli parası ödemeyi hisse satışı yaparak çıkartabileceğıni düşünüyorum,,neticede maliyeti 1 tl dir.
Senin bu kafa ile pkent 40 tan 2000 olmuş
Merit 2017'deki merit değil.
hele ki karşılaştırdığın tkuru artı hiç değil.
bedelli haberini okumadın sanırım.
battım bittim para lazım demiyor
level atlayacağım diyor. kulvar değiştireceğim diyor.
voager'in %15'ine ortak olacağım diyor.
voyager nedir ne değildir hiç araştırıp baktın mı?
pandemi olmadığı dönemde 400 mln üzeri kar açıklamış şirket voyager.
bedelli onaylanırsa 200 mln üzeri özsermayeye ulaşacak merit.
28 milyon ödenmiş sermaye.. 200 milyon üzeri özsermaye
hiç hesapladın mı?