Bugünün pastası ve toplam pasta çok ilginç bir hal aldı.
İş shorttan baya bir havlu atmış. Meksa yine agresif shortlamış geçen sefer fena dayak yemişti. Toplamda 110 bin civarı diğer shortcu var İş'in havlu atmasıyla.
Printable View
Bugünün pastası ve toplam pasta çok ilginç bir hal aldı.
İş shorttan baya bir havlu atmış. Meksa yine agresif shortlamış geçen sefer fena dayak yemişti. Toplamda 110 bin civarı diğer shortcu var İş'in havlu atmasıyla.
TÜPRAŞ, bilançosu çok güzel geldi...
vadeli sanırım ondan sert yükseldi...bir de globalde ralli var...VOLTRAN misali...100 kaplan günüde.
GLOBAL ÇETE ; VARLIK ALIMI,FAİZ ARTIŞI,RESESYON,ENFLASYON DİYE DİYE en dipten mal sattırıp RALLİ YAPTIRDI.
düşmeyen borsa yapmışlar yine. adam gece kediyi zıplatıyor. nasıl beceriyor anlayamıyorum. beklemeye devam.
315.100 üstü atarsa akşam seansı short kapa, hedefe gelmesini bekle yapacağız.
ekim vadede poz açacağım ama daha likit değil orası da.
Shortta cekilen cile kutsaldir.. Guclu goruntuye devam ediyor aksam seansinda vob bey
Bugün çok sakin bir piyasa olmasada netice itibariyle tam tahmin ettiğim gibi kasada ceton eksilmiş, bu eksilen 10003 dene ceton ile son üç gündür lönkcüler süper bir kar aldı ve kasada yaklaşık olarak 28bin ceton buharlaştı.
Yarın ki tahminim ceton eksilmesi fazla olmaz diye düşünüyorum belki de kasaya taze gıcır gıcır cillop gibi sıfır kilometre yeni ceton atılabilür :drunk:
Bugün. Kendi rekorumu kırdım 7 saniye ile .
Böyle yazınca genelde patlıyorum ama gine de yazayım dedim
Kabaca 200 milyon varil işleyip satsa 13*200=2.6 milyar dolar eder.
>>>>>
2022 Yılı beklentilerimiz aşağıda yer almaktadır;
Tüpraş Net Rafineri Marjı
Net Tüpraş Rafineri Marjı beklentisi 13-14 $/v (önceki: 8 - 9 $/v)
Operasyonel Hedefler
Kapasite kullanım: %90-95 (değişiklik yok)
Üretim: ~26-27 milyon ton (değişiklik yok)
Toplam Satış: ~28-29 milyon ton (değişiklik yok)
Yatırımlar
Toplam yatırımlar beklentisi ~200 Milyon $ (önceki: 300 Milyon $)
Yatırımlarımızın yaklaşık %45'i enerji verimliliği ve çevre projeleri olmak üzere sürdürülebilirlik odaklıdır.
Net Rafineri Marjı
Net Rafineri Marjı beklentimiz hazırlanırken, petrol ürünlerinde gözlemlenen arz kaynaklı problemlerin 2022 yılı boyunca süreceği varsayılmıştır.
Hüstadlar biraz inine çekilmiş :) kırılımı görünce yön farketmeksizin biz söylemiştik demek için yuvarlak yorumlar dönüyor sürekli lafı nereye çekersen çek
İş yatın havlu atması
Shortları kapatmakta aceleci davranması
Hiç hayra alamet değil
Uygun zamanda ekonomi şahlandı borsa rekor üstüne rekor kırıyor diyecekler, erken yaparlar ise millet seçimden önce yüksekten kaçar.
Seçim zamanı önemli bence. Seçim seneye olacak ise borsa bir yere çok gitmeyebilir. Bunun dıjj gücü var, üst aklı var, spekülatörü var vs.
TV'de bir kaç yorumcu artık hisse bazında hareketler olacak diyor.
Meksa cok kotu maliyetlenmis en dipten acmis shortlari.
ağalar daha önce de yazdım. biraz tekrar olacak. isyat viopta çok aktif. bu çok doğru ama yön konusunda fikir veremez.
bir kere iş bankası ülkenin en değerli şirketlerinde muazzam ortaklıklara sahip. hiçbir şey yapmasa bile sene sonunda büyük paralar işc'ye akıyor. sadece iştiraki şişe için bile portföyünü şort veya long yapsa gruba dokunmaz.
bu yaz aylarında hacim ve alım iştahı çok güçlü. böyle bir yaz görmedim. sene sonu çok ilginç olacak.
tup bu kadar iyiyse bu kchol niye zirvesini delemiyor hala acab
Yarın spot artı gaplı açılacağı kesin, hangi hisseleri fışkırttıracak palamız diye kafa yoralım, bankalar yüksek ihtimal biri de sindomanın akşam pazarı ucuzluğunda aldığı tüp olanbilür
https://i.hizliresim.com/fnr3cut.png
aracı kurum dağılımlarına yakından bi röntgen atmak farz oldu- sol taraf 1-10 ağustos aralığı, bu 8 günün toplamı, bu 8 günde 43 bin kontratlık poz artışı olmuş.. sağ taraf 11-12-15 ağustos 3 günlük toplam, bu üç günde 28 bin kontrat poz azalışı olmuş..
son 3 günde teb-hsbc satışı 27 bin, bu ikili geçen hafta 100 milyon dolar olduğu söylenen hedge fon alışına aracılık edenler.. aldıklarının yarısını shortla hedge etmişler diyebiliriz, yani bunlar yeni short.. tacirler son üç günde 700 kusür satışla dikkat çekmişti, tacirler yeni long, vakıf da aynı kalem olabilir, bu durumda iş yatırım alışlarını komple short kapama olarak görmek durumundayız
1-10 ağustos tablosuna bakarsak, bu dönemde iş yat alışlarını short kapama olarak göremeyiz, bunlar yeni long açma alışları olmalı- iş yatırım- 3100 yukarı zorlamasında yeni long açarken, son üç günde short kapama alışları yapıyor isyat müşterileri/fonları.. ikisi farklı işlem
Ural petrolü ile Brent arasında nerede ise 20 dolar fark var. Bu imkandan Tüpraş yararlanıyor olması lazım.
BBHT'de 3.çeyrekte stok zararı yazacak, sektörde döngü sonuna gelindi vs olumsuz konuştular. Pozisyonda olunca gözlerimiz yerinden fırladı inanamadık vs derlerdi.
https://i.hizliresim.com/3hrczxm.jpg
Haziran düşüşünde lönkte yakalanmıştık, temmuzun ilk haftalarından sonra fışkırtma seansları tekrar başladı ve 2540 dan 2940 lara geldi, obo dediler falan fişmekan derken kendimi tekrar şort tarafında buldum. Eski şortcuyum ben 2940 lardan beri :) son üç gündür güzel yerlerden işlem yaparak iyi puan topladığımı düşünüyorum.
Bu sefer düşüşe lönk yakalanmıycam, pala başka birini bulsun :cheers:
Michael burry ( big short daki dayu ) ne var ne yok tüm malı boşaltmış.
1 dene hisse tutuyor.
Hapishanelerde altyuklenici olan bir firma :)
Hadi bakalım büyük iddia reisten.
Hesap ortada KaraKemal abi, pastayı mert abi tek başına götürecek bizde bakıcaz öyle mi.
yok üüle üc kuruşa beş köfte, herkülle vuruşmadan kolayınan ekmek pardon pasta yok. :kahkah:
Şakayı boşver de, sen ne diyon bu üç gündür kasadan eksilen cetonlar hakkında,
3183 ile grandsupercycle 5.etiketi yapıştırmışlarmıdır
Borsada yatırımcı yok gibi, herkes trader. Sürekli ahalinin beklentisinin tersine işler oluyor. Asimetrik ortam var.
Yatırımcılar da aralarında muhtemelen anlaştı seçimden önce kimse para sokmasın dedi belki.
Tabiki tüm çeyrekler böyle gelmeyecek ama biraz bilanço çalışsınlar.
https://twitter.com/temelanalizci/st...ap5sB_RhA&s=19
En azından şu adamı okusunlar
grand mrand bilmem, zımba gibi fişek gibi girdi ağustosa piyasa ve 3 günlük bi ara düzeltmeye girmiş durumda, ben devamını beklerim, ama aylardan ağustos olduğu için derinlik düşük olduğu için her an kafaya beyzbol sopası da inebilir, darmadağın edebilir.. lakin ana trend değişmez, sonbaharda muazzam bi ralli olmasını tahmin ediyorum, ağustos 2.yarısı normalde alıcılı geçmesi lazım, gerisi endeks mühendisliği