Göle su gelinceye kadar kurbağanın gözü patlar😭
Printable View
Mazot şuanda 3 lira aşşağı düşse depomuzu fulleriz, Seyehat yapacağımız uçak,tatil yapacağımız otel hatta kendimizi zehirlediğimiz sigarada biraz indirim olsa fırsat olarak değerlendirir imkanımız doğrultusunda stoklayabildiğimiz kadar stok yaparız. Fakat iş yatırım yaptığımız hisse senedine geldiğinde bir sonraki zirvesinden 3x aşşağıda olsa bile bunu fırsat olarak değerlendiremiyoruz. Ben inanıyorum ki en fazla 1 yıl içerisinde yeni zirvesine ulaşacaktır. Böyle bir kazançta ne 1 yıllık enflasyonda ne faizde nede dövizde vardır. Yinede hiç kimseyi etkilemek istemem. Tüm paydaşlara bol kazançlar dilerim.
Tahtacı işinde acayip başarılısın 4 yıldır etrafımdaki insanlar ellerinde pkart olmadığı halde bu kağıdı nasıl elinde tutuyorsun diye hayret ve tebrik ediyorlar insanları uzak tutma bulaştırmama hususunda bayağı başarılısın alıp da tutabilen insanda pek yok benim çevremde hem seni hem kendimi tebrik etmek istedim yatırım tavsiyesi değildir zaten tahta bozucunun da de öyle bir derdi yok pardon yapıcının olacaktı bütün paydaşlara hayırlı geceler selamlar
Kötü ev sahibi adamı ev sahibi yaparmış sağ ol tahtacı bize yaşatarak öğrettiklerin paha biçilemez asıl ders çıkartmamış olsak ozaman kaybetmiş olurduk tam bi okul oldu pkart tahtası benim için her halükârda kazançlıyım bütün paydaşlara selamlar
PKART son durum...
Buraya kadar olanı göstermeye çalıştım. Bundan sonrası tahtacıya kalmış. İster kaldırır, ister indirir...
Bazı şeyler kendiliğinden olmuyor. Birileri bu uğurda çok para, zaman ve emek harcıyor...
Her şey para kazanmak ya da kaybetmek değildir. Tahtanın özünde olmak gerekiyor, içinde olmak yetmiyor...
Eğer bugünkü hareketle endeks dönüş yaptıysa, PKART 'da kısa sürede uyum sağlayacaktır. Eğer yine düşündüğüm gibi olursa piyasalarda son perde sahnelenecektir. Sonundan korkmak lâzım...
Eğer başlarsa ve sonunu görürsek, inşaAllah bittiğini de anlar ve kısmet olursa tüm süreci birlikte yaşarız...
https://i.ibb.co/GvBM3hJ/PKART-D-12-09-2024-1.png
Tahtanın içinde değil özünde olmak ne demek sayın T/A?
Hani pkart endeks kağıdı değildi, öyle zaman oldu ki endeks şov yapıyorken bile düşüyordu ama endeks düşerken en önde koşuyordu.
Sonundan korkmak lazım derken 41'li seviyeleri mi kastediyorsunuz?
Son olarak başlarsa ve sonunu görürsek ne demek?
Selamlar...
:) :
Düşüş sadece PKART özelinde olmadı. Neredeyse tüm hisseler zirvelerinden %50 düşüş yaşadılar...
Bu düşüş, olmasını henüz beklemediğim ama mâlesef yaşamak zorunda kaldığımız genel büyük bir düzeltme hareketi olarak gelişti. Senin de bahsettiğin gibi PKART tüm olumsuz durumlara en önde iştirak eder, ediyor...!
Son perde olayı, endeks ile ilgili bir durum. İnşaAllah çok yakında yeni bir trend başlayacak. İşte bu trend son perdeyi oluşturacak. Bu trend bittiğinde korkmak lâzım. İşte o andan itibaren tüm hisseler için çöküş süreci başlayacaktır...
Bazı arkadaşlar hisseyi almak, hisseyi taşımak, hisseye yatırım yapmak, hisseyi trade etmek, hisseyi sahiplenmek gibi kavramları karıştırıyorlar. O nedenle hep kazanmak istiyorlar. Aldıktan sonra hiç düşmesin, hep yükselsin ve bekledikleri hedefe gelince satıp kolay para kazanmak istiyorlar...
Mâlesef öyle bir dünya yok. Kendi hatalarımızın suçunu kabullenmemek en kolayı ve genelde bu yol tercih ediliyor...
Oysa çok kere satıp çıkma ve aşağıdan alma imkanı sundu. Bunu çok az kişi değerlendirdi. Oysa eğer böyle olsaydı, tahtacının da işi kolaylaşacaktı. Herkes mutlu olacaktı. Bunun yerine hareketsiz bekleyip, başkalarının çalışması isteniliyor...
Bazı hareketlerin mecburen yapılması gerekiyor. Yükleliş hareketi nasıl hoşumuza gidiyorsa; düşüş hareketleri de mecburen olmak zorunda. Aksi halde Teknik Analiz nasıl oluşacak...???
Bu durumda kimsenin şikayet etmeye hakkı kalmıyor. Hepimiz kendi tercihlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz. Tıpkı hayat gibi. Başımıza gelenler, tercihlerimizin sonucudur. Her zaman 2 yol vardır. Birini seçeriz ve sonuçlarını yaşarız...
Velev ki, kandırılsak bile, yine kandığımız için bizim seçimimiz oluyor. Kandıran kadar, kandığımız için bizler de kabahatliyiz...!!!
Yarın müsât olamayacağım. Eğer yazarsanız ve cevap vermemiş olursam kusuruma bakmayın...
Herkese hayırlı geceler... :wave:
Sayın T/A elinize sağlık çok güzel bi yazı olmuş zaman zaman bizim de serzenişlerimiz oluyor ama Allah biliyor benim şahsen kendimin en çok hazmedemediğim şirketin politikaları açıklamış olduğu kâr oranları tahtanın kontrolünün onlarda olduğunu düşünüyorum dolayısıyla komik kâr oranları bu da hisseyi olması gereken değerlerden çok uzak tutuyor yoksa herkesin şunu bilmesi lazım kimse kimseye para kazandırmak için burada değil evet gerçekten tahta güzel para kazanma ve malını çoğaltma fırsatı verdi veriyor yapabilene helal olsun sıfır maliyetli malım olmuş olsaydı pkartı çok uzun yıllar satmayı düşünmezdim dersimizi fazlasıyla aldık daha önce de söylediğim gibi çok güzel bi okul oldu hiçbir şey için geç değil bundan sonra gerekli yerlerde gerekli hareketler yapılacak dönen bir sürü Ali Cengiz oyunları var ama işin sonunu görmek istiyorum nasip olur inşaallah tekrar emeğinize sağlık bütün paydaşlara hayırlı geceler
Göl kıyısından herkese selamlar ! Sn. Haldızoglunun dediği gibi pkart bizlere çok önemli tecrübeler kattı. Bir gün güzel yerlere gelecektir. ytd
Sn. Rex bir konuda size katılmıyorum , pkart 3 yıldır bakıldığında uzun vadeciler için çok kazanç sağlamasa da 2024 yılında 128'li rakamları gördü. Değerlendirebilenler için kazandırdı ama uzun vadeci bekleyenleri daha sonra üzdü. Yine de lotu az ve yaptığı iş ehemmiyetli bir şirket.
bereketli bir gündü değerlendirebilen paydaşlara ne mutlu !
Pkart sayfası kapatılacak sanırım, bir haftayı geçmiş kimse bir şey yazmamış.
N'oluyoruz bilen var mı yoksa ben sallayabilirim atış serbestse.
Bu hafta 92 direncini kırıyoruz, haftaya eski zirvesini görüyoruz, 29 Ekim'de yeni tarihi zirveyi gördükten sonra tutabilene aşk olsun.
Nerede dinlenir bilemiyorum.
Ondan sonra ver mehteri veerrr :) :) :)
DTY.....
Milletin ümidi kalmamış hisse ile ilgili, dün trive , evvelki gün denizin alımları vardı ama hisse yükselsin istemiyorlar hemen satış yiyor çok değişik, kimseyi istemiyorlar hissede , ytd.
4.5 milyon euroluk iş alıyor gene hisseyi aşağıya veriyorlar, tuhaf bir süreç var hissede , ytd.
Tam çiftlik öyle para kazanılmaz diyor atlayanlara böyle 5 lira aşağıdan geri verirsiniz bizim tahtacı psikopat galiba
Eski hikayelere benziyor , sıkışınca patronun yardım etmesi.
dolar bazında 2004 seviyesinde kimsenin para kazandığı yok....
2004 yılı askeri ücret : 318 TL PKART : 3.12 TL - 1000 lot alman için 9.43 askeri ücret lazım!!
2024 yılı askeri ücret: 17.002 TL PKART : 69.10 TL - 1000 lot almak için 4 askeri ücret lazım yani şuan 160 TL olsun ki TL bazında değerini korusun...
kalav ortak forumda yazmanda fayda var okuyorsan....ceza aldıktan sonra hayata mı küstün ne oldu...para gelir geçer ortak dert etme...senin paraya değer verdiğini düşünmüyorum...forumda laf atanlar ya olayı anlıyor ya da anlamıyor gibi davranıyor....dümenin başında olmak ile arka koltukta oturup konuşmak farklı o yüzden boş laflara kulak asmayın derim...inanmayan için borsada seçenek çok...
kalav ortak okuyorsan ya buradan ya özelden cevap yazarsan sevinirim...durdo için öngörün nedir beni bayağı yordu...
https://i.hizliresim.com/swi5zb0.PNG
tahtacı biraz daha sık dişini...22 tl den kaptırdığım malı buralardan yerine koyacağım yapacak başka şey kalmadı...trend desteği 50 tl...ytd
Koyarsın yerine malını sn .Rex tahtacimiz bu konuda çok geniş baya geniş . Yılbaşından sonra görüşürüz.
Bizim tahtacı kabız olmuş canım benim fazla zorlama basur olursun git bi fitil versinler sana bedava reçete kıymetimizi bil
Yani şu borsada inci gibi hisse şurada fiziki paranın ne kadar ömrü kaldı endeks bozuk evet ama endeks'e bağlı bir hisse değil tepe tepe tahtacı kullanıyor bu ortamı zaten şirketi konuşmaya hiç gerek yok onları gereğince şikayet ediyoruz yatırımcı açısından iş bilmez bir idare çapsız ve vizyonsuz bir tahtacıya kaldı işimiz bu iki güruhtan da kurtulma temennisiyle Allah sonumuzu hayr ede
Bu arada tahtacı işinde çok profesyonel mal kaptıracağım derdi tasası hiç yok rahat rahat indiriyor tahtayı ne de olsa alan taşıyamayacak geri verecek malı vizyonsuz ve çapsız dememin sebebi içeride kalan düşük maliyetli adamlardan mal döküleceğinden medet umması
Tabana oturmazsan en büyük döt lalesi olasın, ne oldu anasını satayım, savaşa mı girdik, bu kadar sorumsuzca açıklama mı yapılır, alayının Allah belasını versin ‼️‼️‼️
Bizimki alışık zaten her gün düşüyor diğer hisselere yazık oldu bir gün düştüler her yer feryat figan eee biz napalım
Herkeste zaman para var merak etme sen çakkalll .
Bu kağıt 2. Ayda 67 liraymış 10. Aydayız 63 lira yukarıdan verip aşağıdan alamayan benim gibi garip yatırımcılar için büyük bir dram yaşanıyor hakkımızda hayırlısı
Bntasta var bende 2022 de 9 liraydı hala o civarda çokta seyetmeyin bence durumu çoğu hisseye göre iyi buralari dip yaparsak guzel günler bizi bekler onun harici 62 hatti aşağısı haftalik kapanislar kötü olur, surec baya uzar gibi bence...GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ortaklar yaşıyor musunuz yaşıyorsanız ses verin....kimsenin hisse sattığı yok diye düşünüyorum....
Buralardayız REX sıkıntı yok Allah'a şükür tüm paydaşlara selamlar
Rex bütün top tahtacı da tahta 5.000 10.000 lotla tavan yapacak pozisyona geldi 2. Çeyrek bilançodan sonraki işlem gününde 4.500 lot ile +9 falan açmıştı bakalım izliyoruz bu kriz ortamında işle ilgili hiçbir sıkıntısı yok şirketin ciro gayet güzel yükselmeye devam ediyor bakalım kar oranlarında düzelme olacak mı 300-400 milyon ciro yaptığı zamanla 2 milyar 3 milyar TL ciro yaptığı zamanlar aynı olmayacaktır diye umuyoruz
Umarım tahtanın yükünü bunca zamandır çeken bütün paydaşlar umduklarını bulurlar buluruz inşaallah diye duada edelim