Mazot şuanda 3 lira aşşağı düşse depomuzu fulleriz, Seyehat yapacağımız uçak,tatil yapacağımız otel hatta kendimizi zehirlediğimiz sigarada biraz indirim olsa fırsat olarak değerlendirir imkanımız doğrultusunda stoklayabildiğimiz kadar stok yaparız. Fakat iş yatırım yaptığımız hisse senedine geldiğinde bir sonraki zirvesinden 3x aşşağıda olsa bile bunu fırsat olarak değerlendiremiyoruz. Ben inanıyorum ki en fazla 1 yıl içerisinde yeni zirvesine ulaşacaktır. Böyle bir kazançta ne 1 yıllık enflasyonda ne faizde nede dövizde vardır. Yinede hiç kimseyi etkilemek istemem. Tüm paydaşlara bol kazançlar dilerim.
Tahtacı işinde acayip başarılısın 4 yıldır etrafımdaki insanlar ellerinde pkart olmadığı halde bu kağıdı nasıl elinde tutuyorsun diye hayret ve tebrik ediyorlar insanları uzak tutma bulaştırmama hususunda bayağı başarılısın alıp da tutabilen insanda pek yok benim çevremde hem seni hem kendimi tebrik etmek istedim yatırım tavsiyesi değildir zaten tahta bozucunun da de öyle bir derdi yok pardon yapıcının olacaktı bütün paydaşlara hayırlı geceler selamlar
Kötü ev sahibi adamı ev sahibi yaparmış sağ ol tahtacı bize yaşatarak öğrettiklerin paha biçilemez asıl ders çıkartmamış olsak ozaman kaybetmiş olurduk tam bi okul oldu pkart tahtası benim için her halükârda kazançlıyım bütün paydaşlara selamlar
PKART son durum...
Buraya kadar olanı göstermeye çalıştım. Bundan sonrası tahtacıya kalmış. İster kaldırır, ister indirir...
Bazı şeyler kendiliğinden olmuyor. Birileri bu uğurda çok para, zaman ve emek harcıyor...
Her şey para kazanmak ya da kaybetmek değildir. Tahtanın özünde olmak gerekiyor, içinde olmak yetmiyor...
Eğer bugünkü hareketle endeks dönüş yaptıysa, PKART 'da kısa sürede uyum sağlayacaktır. Eğer yine düşündüğüm gibi olursa piyasalarda son perde sahnelenecektir. Sonundan korkmak lâzım...
Eğer başlarsa ve sonunu görürsek, inşaAllah bittiğini de anlar ve kısmet olursa tüm süreci birlikte yaşarız...
![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Tahtanın içinde değil özünde olmak ne demek sayın T/A?
Hani pkart endeks kağıdı değildi, öyle zaman oldu ki endeks şov yapıyorken bile düşüyordu ama endeks düşerken en önde koşuyordu.
Sonundan korkmak lazım derken 41'li seviyeleri mi kastediyorsunuz?
Son olarak başlarsa ve sonunu görürsek ne demek?
Selamlar...
:
Düşüş sadece PKART özelinde olmadı. Neredeyse tüm hisseler zirvelerinden %50 düşüş yaşadılar...
Bu düşüş, olmasını henüz beklemediğim ama mâlesef yaşamak zorunda kaldığımız genel büyük bir düzeltme hareketi olarak gelişti. Senin de bahsettiğin gibi PKART tüm olumsuz durumlara en önde iştirak eder, ediyor...!
Son perde olayı, endeks ile ilgili bir durum. İnşaAllah çok yakında yeni bir trend başlayacak. İşte bu trend son perdeyi oluşturacak. Bu trend bittiğinde korkmak lâzım. İşte o andan itibaren tüm hisseler için çöküş süreci başlayacaktır...
Bazı arkadaşlar hisseyi almak, hisseyi taşımak, hisseye yatırım yapmak, hisseyi trade etmek, hisseyi sahiplenmek gibi kavramları karıştırıyorlar. O nedenle hep kazanmak istiyorlar. Aldıktan sonra hiç düşmesin, hep yükselsin ve bekledikleri hedefe gelince satıp kolay para kazanmak istiyorlar...
Mâlesef öyle bir dünya yok. Kendi hatalarımızın suçunu kabullenmemek en kolayı ve genelde bu yol tercih ediliyor...
Oysa çok kere satıp çıkma ve aşağıdan alma imkanı sundu. Bunu çok az kişi değerlendirdi. Oysa eğer böyle olsaydı, tahtacının da işi kolaylaşacaktı. Herkes mutlu olacaktı. Bunun yerine hareketsiz bekleyip, başkalarının çalışması isteniliyor...
Bazı hareketlerin mecburen yapılması gerekiyor. Yükleliş hareketi nasıl hoşumuza gidiyorsa; düşüş hareketleri de mecburen olmak zorunda. Aksi halde Teknik Analiz nasıl oluşacak...???
Bu durumda kimsenin şikayet etmeye hakkı kalmıyor. Hepimiz kendi tercihlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz. Tıpkı hayat gibi. Başımıza gelenler, tercihlerimizin sonucudur. Her zaman 2 yol vardır. Birini seçeriz ve sonuçlarını yaşarız...
Velev ki, kandırılsak bile, yine kandığımız için bizim seçimimiz oluyor. Kandıran kadar, kandığımız için bizler de kabahatliyiz...!!!
Son düzenleme : T/A; 12-09-2024 saat: 23:33.
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri