dünyada 3 yaný denizle çevrili olup IQ ortalamasý 90 altý olan kaç ülke vardýr acaba..?
Printable View
3 Yaný 4 farklý denizle çevrili bir de iç denizi olan ülke varmý, Rusya desek bile denizleri çöp sayýlýr.
90 IQ bence çok bile.
Yahu Dünyada yetiþip, Türkiyede yetiþmeyen hangi tarým ürünü var ve rekor miktarda üretilmeyen?
Kahve, kakao, hurma gibi ekstrem ürünleri saymazsak.
Ýktidar DEM ile Anayasa Deðiþikliði için, GENEL AF karþýlýðý bir çeþit ittifak yapabilir mi?
Bu sayede siyasi cinayet iþleten AZMETTÝRÝCÝLERÝN de TEMÝZE ÇIKMALARINI SAÐLAYACAÐI için iþine gelir mi?
En az 1000 otel kapandýmý ?
Aksi taktirde yabancý seyahat agentalarý turist falan yok diyecekler.
Otel yangýný haberleri yurtdýþýnda duyulmadý zannetmesinler.
Bence bu hesap dogru deðil.
Ben 11'lerden topladým, o günden bu güne dünya Eurobond getirisi elde ettim.
Dolar ve altýn'da ani bir þok'la vururlar.
1999'da altýn'ýn onsu 280 dolara düstüðünde de böyle oldu.
Ciller'in dolarý uzaya cýkardýðýnda da ayni þey oldu.
The Rahmetli'nin, Vatandaþ kumar oyanmýþtýr sözlerini unutmayýn.
selamlar, ani bir yüsekliþ durumuda TC eurobond fiyatlarý ne olur ?
Yazýlarý lütfen totonuzla deðil, parmaklarýnýzla yazýn.:he:
Haaa... Birisi G. Amed abiyi darýlttýmý, dün gece buralardaydý bir þey s.çmadan gitti.
Yoğun istek üzerine, totomun üzerine oturdum ve parmaklarımla yazdım.
Toto dedim de; Şu Gametin forumdan aldığı ücrete ilişkin kendisinden halen bir açıklama bekliyorum.
Bir sorum var doðru cevabý bilenler arasýnda yapacaðým çekiliþte ilk üç kiþiye Bravo bildiniz denilecek týr.
Ýþte soru geliyor,
TEK yani Türkiye elektrik kurumu elektriði üretip daðýtýp satarken ve hatlarý kurmuþ iken az bir rehabilitasyon la devam edip geliri hazineye kalacak iken ve her zaman daha da pahalýya satma þansý da elinde olacak iken neden bu ayedaþ, boðaziçi elektrik, sepaþ vb þirketlere satýlarak halka sadece fatura üstünde ismini satarak extra dan para kazanmalarýna neden olmuþtur,
Olasý seçenekler:
1 - en doðrusu bu olduðu için
2- tek ýn elektrik kablolarýnýn elektrik iletiminde yetersiz kalmasý
3-tek in ülkenin geliþimini engellemesi ve yeni iþ sahalarýnýn açýlmasýna engel olmasý
4- The Rahmatlinin dediði gibi devlet bu iþlerden çekilmelidir..
5- Güler Sabancý'nýn, Sayýn bakanýmýzýn sunumunu çok beðenmesi için..
iþte budur :bravo:
bizde ödemiyoruz...2042 ye erteliyoruz :yahoo:
https://www.sozcu.com.tr/resmen-kabu...endi-wp7312936
o zamana dek en az 5 kere AF gelir... biri olmazsa , diðerinden affa sokarýz
ABD'nin borcu 35 trilyon dolar... bu bilgi þurada dursun
dünyayý yönetmeyi planlayan ve bu planý iþleten TAPINAKÇILAR þu taktiði uyguluyorlar
çok zenginleþmiþ az sayýda kiþi ve çok fakirleþmiþ geniþ insan topluluklarý (gençliðimizde hayalini kurduðumuz üniversite bölümlerinden þimdi mezun olanlarýn BÝM'de kasiyerlik yaptýðý haberleri geliyor... misal olarak )
bunun için, devletlerin kar eden bütün kuruluþlarý sýra ile elinden alýp, belirledikleri zenginlere veriliyor.
bu zenginler her geçen gün daha da zenginleþirken, DEVLETLER (hizmet sektöründeki iþleri yapmaktan ) dahada fakirleþiyor
devlet = MÝLLETTÝR
(bu iktidar döneminde 2 kere emekli aylýk baðlanma oranlarý düþürüldü, yani millet fakirleþtirildi,(reha gaya abi hariç :drunk:) ama kötenahya vilayetinin havaalanýný iþleten KÝÞÝ, hergün dahada zenginleþiyoru )
bu yüzden cevabým : devletin elindeki tüm mal varlýklarý, ÖZELLEÞTÝRME adý altýnda elinden alýnmasýdýr....
kaç puan aldým ? :oleyo:
Hani verimlilik esasýna göre çalýþmazsa bedel ödemeliydi, madem erteliyor o zaman parasý yok, niye , o zaman verimsiz çalýþýyor, o zaman ne yapýlmalý , ödemezse elinden alýnýp satýmalý iþletebilene verilmeli .
Tabii çürümüþlük adý Sosyalist olan ülkelerde de oldu neden oldu korku Ýmparatorluðu kurdular ve hiç bir yanlýþý düzeltmediler sadece kendi düzenleri yyürüsündü.
Ama bunun karþýlýðýnda kapitalizm daha iyidir demek saflýk olur zira kapitalizmin hiç bir insani deðeri olmasý mümkün deðildir. Herþeyi kar için yapar. Mesela ABD neden batmýyor Rusya batýyorda, býraksalar 2008 de batardý o verimlilik esasýna göre çalýþan ,hesapta tabii, kapitalist düzen. Ne yaptýlar o günden beri sürekli para basýp bankalarý batmasýn diye içine koyuyorlar.
Bu mu verimlilik esasýna göre çalýþma , bu soru sana deðil çito.. Sahibi ne..
Çito sana prafo, sen kripto ne olacak onu söyle BTC ve Ethem abi :he:
Parayý kendi bastýðý sürece bu borcun bir anlamý yok.
Grönland'ýn nüfusu 56.000 kiþi sanýyorduk ( eski bilgi ) aslýnda 45.000 kiþiymiþ.
Þimdi bebekler dahil her bir vatandaþa 1 Milyon dolar ödese,45 Milyon dolar eder.
Bunu ödeyebilir mi ? onlar için çerez parasý..
Ya kazanacaklarý..
O nedenle 35 Trilyon dolar borç bir anlam ifade etmiyor, eðer bu borcun büyüklüðü, ABD'nin hareket kaabiliyetini durduruyor mu ?
Hayýr..
Üstelik daha agresif hareket ediyor.
Ýçerisinde 80'er kaçak suç iþlemiþ sýðýnmacý olan iki askeri ucak, Meksika iniþ izni vermediði için kalkamadý.
Bundan sonra Meksika'ya yapacaklarýný takip edin, ya dur 35 Trilyon borcumuz var diyen olacak mý bir görün.
Meksika yönetiminin derhal Çin ile Panama Kanalý'na alternatif olacak kanal inþasý için masaya otumasý lazým.
Yoksa bu iç problemler ve karteller Meksika'nýn durumunu çok daha zora sokacak.
Neden altýn fiyatlarý artýyor çünkü Çin baþta pek çok ülke rezerv para arayýþýnda silah gücün olmasa 2 günde duman olur, buna raðmen Araplar bile yol arýyor aslýnda herkes sonunda ne olacaðýný biliyor. 35 trilyon borcum var istersem 350 olsun demekle olmuyor sadece gittikçe kýsalan bir süreleri var ama borç deðeri logaritmik artýþýný terk eder yýlda mesela yüzde 3 artarsa bile sorun olmaz bu þekilde olur.
O þekil, bu þekil ,þu þekilde, bi þekilde ip üzerindeki cambazlýklarý bitecek ama tabii herkesin canýný yakacaklar, bir bedeli olacak.
Herþeyin bir bedeli varda bir fayda elde edilmemiþse bedeli ödemek sanki lokantada sen yedin neden hesabý hep ben ödüyorum oluyor :kahkah:
https://resmim.net/cdn/2025/01/26/DaOToh.jpg
Sizin de eliniz baya sýkýymýþ, tank palet fabrikasý parasýna 2 milyon 166 bin km2 toprak alacaksýnýz, bir 5 milyar dolar gaymeyle açýn pazarlýðý üstünü Rusya veya Çin ile konuþuruz.:kahkah:
https://resmim.net/cdn/2025/01/26/DaOrqb.jpg
Tekilayý biraz fazla kaçýrdýnýz galiba, o coðrafyada en az 200 km. kanal kazýlmasý pek olasý deðil.
https://ymp.org.tr/genel-baskanlar-a...nilen-isimler/
YMP yi ilk kez duydum. Baþkan kimmiþ diye bakarken bu ankete denk geldim.
Türk halký RTE yi açýk ara çok seviyormuþ.
Gerçi baþka bir ankette Mansur Yavaþ ýn ardýndan 2. idi.
Bu anket þirketlerine de güven olmuyor...
Listede Sinan Oðan ý göremedim. Türk halký artýk sevmiyor mu onu.
Halbuki en kritik anda sýrf vatanýný çok sevdiðinden iyi bir dönüþ yapmýþtý...
Ancak iyi dönüþçülerden Muharrem inceyi hala seven bir kitle varmýþ.
bugün herkes benden çok yaþýyor yaaaa :oleyo:
:bravo:
15 trilyon m3 (olayýn vehameti adýna o kadar yazdým ) kazý-dolgu ile ÝSTANBOL HAVALÝMANI yapan 5 arkadaþý bi gönderin bakalým oraya...
nasýl yapýyorlar 200 km kanalý... anasýný bile bellerler
https://resmim.net/cdn/2025/01/26/DaQ06M.jpg
Siz benim tavsiyemi dinleyin, o tekila þiþesini yavaþça ortadan kaldýrýn.:oleyo: