TOASO Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 858525000 Yıllık Değ%:25
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=1154354
Printable View
TOASO Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 858525000 Yıllık Değ%:25
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=1154354
bilanço güzel. ben beğendim. satışların artması , haliyle faaliyet karın artması ve karın artması olumlu. hem geçen seneye hem önceki döneme göre artış var. güzel..
https://i.hizliresim.com/yzqyzj.png
Deniz Yatırım
Tofaş güçlü operasyonel performans sayesinde net karını yıllık bazda %35 büyütmeyi başardı.
Tofaşâ€™ın net karı 3Ç17’de operasyonel karlılığın artması sayesinde geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine göre %35 artarak 284 mln TL olarak gerçekleşti. Bu rakam bizim öngörümüz olan 248 mln TL ve piyasa beklentisi olan 256 mln TL’nin üzerinde gerçekleşmiş oldu. Ciro yaklaşık olarak beklentiler dahilinde %22 büyürken, net karın beklentileri aşmasında, FAVÖK marjının geçtiğimiz yıla göre sürpriz bir şekilde 2 puan artarak %11.7’ye yükselmesi etkili oldu (Deniz Yatırım ve konsensus beklentileri %10.7). Kar marjının artışında yurt içi pazarda satışların daha yüksek kar marjı sunuyor olmasının rol oynadığını düşünüyoruz. Sonuçlar ile beraber, Tofaş 2017 yurt içi satış hedefini 5bin adet yukarı çekerken (120-130bin arasına), ihracat hacmi beklentisini 300-330bin’den 280-300bin aralığına indirdi. Bizim beklentimiz yurt içinde 111bin, yurt dışına ise 318bin adet araç satışı yönünde.
Güçlü sonuçların hisse üzerinde ilk tepkisinin olumlu olmasını beklerken, Şirket’in 2017 için yurt dışı satış hacmi hedefini bu yıl ikinci kez aşağıya revize etmiş olması ileriye doğru ihracat hacmi performansıyla ilgili endişe yaratabileceğinden, hisse üzerindeki olumlu etkinin sınırlı kalabileceğini öngörüyoruz.
*ak yatırım, tofaş oto için 36,50 tl hedef fiyat ile 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesini korudu
Bende okudum. İhracat tahmini düşmüş, benimde canımı sıktı uzun vade için
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deniz Yatırım
Cuma günü analistler ile 3Ç17 sonuçlarını ve Şirket’in gelecek beklentilerini değerlendirmek üzere Tofaş yönetimi bir telekonferans düzenledi. Şirket’in düşüş trendine giren yurt dışı satış hacmi ve yakalanan yüksek karlılık üzerine odaklanılan telekonferansta, yönetimin 2018’den daha umutlu olduğu izlenimini aldık. Yurt dışı satışlar: Şirket 3Ç17 sonuçlarının ardından ihracat hacmi beklentisini 300-330 bin araçtan, 280-300 bin araç aralığına indirmişti. Bunun sebebi olarak Fiat’ın stok yönetimine odaklanmasını ve filo pazarında beklediğinden zayıf performansı gösterdiler. Yönetim bunun geçici olduğunu, 2018’de Fiat’ın talebin toparlamaya başlamasıyla ihracat hacminin yeniden artışa geçmesi öngörüyor.
Karlılık: Yönetim, 3Ç17’de %11.7 FAVÖK marjı ile (2Ç17’de %10.4, 3Ç16’da %9.7) beklentilerin oldukça üzerinde operasyonel karlılık elde eden Tofaşâ€™ın bunu maliyet düşürücü önlemler ve euro’nun değer kazanmasına bağlı gerçekleştini belirtti. Ileriye doğru ise FAVÖK marjının %10’un altına inmesini beklemediklerini söylediler.
Temettü: 2017 karından 380-400 mln TL civarında temettü dağıtmayı öngören Tofaşâ€™ın temettü verimliliği %2.5 ile bizim beklentilerimizin gerisinde kalıyor (Deniz Yatırım beklentisi hisse başına 1.7 TL, Şirket beklentisi 0.8 TL). Telekonferans sonrasında hisse performansında bir değişiklik beklemiyoruz. Uzun vadede ihracat hacimlerindeki toparlama eğilimi, Tofaş hissesinde etkili olacaktır. (Kaynak: Tofaş, Deniz Yatırım Araştırma)
Tofaş SUV üretmeye başlıyormuş :)
http://www.hurriyet.com.tr/herkes-ye...geldi-40651457
ofaş, Bursa’da Egea Ailesi ve Fiat Linea otomobil modellerinin yanı sıra uzun süre Minicargo projesi kapsamında Fiat, Citroen ve Peugeot markalarına, yeni Doblo projesi kapsamında ise Fiat, Opel, Vauxhall ve RAM markalarına da üretim yaptı. ‘Yaptı’ diyorum çünkü Fiat’ın önce Opel ardından PSA Grubu (Peugeot Citroen Grubu) ile yaptığı işbirliklerinin sonuna gelindi. Aslında Tofaş, uzun süredir Opel ve Vauxhall’a üretim yapmıyordu. Peugeot ve Citroen markaları için de uzun süredir çok cüzzi adetlerde üretim devam ettiğini biliyoruz. İşte bu üretim de 1 ay içinde tamamen bitiyor. Bu da Tofaşâ€™ın çoklu markaya üretim stratejisinin sona geldiğini ortaya koyuyor.
Tüm bu gelişmeler Tofaş cephesinde işlerin kötüye gittiğini değil tam tersine yoğun talep gören ‘Egea Ailesi’ne daha fazla konsantre olunacağını ortaya koyuyor. Çünkü gerek Linea, gerekse çoklu markalara üretim Tofaşâ€™ı bir yere taşıdıktan sonra misyonunu tamamladı. Şimdi sektörde ‘Egea Ailesi’ne 4’üncü bir kardeşin ekleneceği konuşuluyor. Bu kardeşin de Avrupa’da ve Türkiye’de hızla büyüyen kompakt crossover (SUV) sınıfında yer alacağı söyleniyor. Tek bilinmeyen bu modelin Türkiye’de mi yoksa İtalya da mı üretileceği sorusu. Çünkü Fiat İtalya’da aynı sınıfta Fiat 500X ve Jeep Renegade modellerini, Bursa’da ise ailenin diğer üyelerini üretiyor. Tüm ailenin Bursa’da üretilmesi önemli. 4 markaya üretimin bitmesi, Linea üretiminin azalması Bursa’da kapasite sorununu ortadan kaldırıyor. Toyota’nın Sakarya’da aynı sınıfta C-HR’yi ürettiği, Hyundai’nin de İzmit’te benzer sınıfta bir model üreteceği düşünülürse, Tofaşâ€™ın 4’üncü kardeşi Bursa’da üreterek önemli bir avantaj yakalayacağı da ortada.