Sayfa 27/441 ÝlkÝlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 3522 madde; 209 - 216 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

TOASO Konsolide 2017/9 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 858525000 Yýllýk Deð%:25

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=1154354

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2. bilanço güzel. ben beðendim. satýþlarýn artmasý , haliyle faaliyet karýn artmasý ve karýn artmasý olumlu. hem geçen seneye hem önceki döneme göre artýþ var. güzel..

3.  Alýntý Originally Posted by Hasan. Yazýyý Oku
    bilanço güzel. ben beðendim. satýþlarýn artmasý , haliyle faaliyet karýn artmasý ve karýn artmasý olumlu. hem geçen seneye hem önceki döneme göre artýþ var. güzel..

yurtdýþý satýþlar ve toplam satýþlar geçtiðimiz iki çeyreðe göre kötü.
    sebeplerini araþtýrmak lazým.

4. Deniz Yatýrým

Tofaþ güçlü operasyonel performans sayesinde net karýný yýllýk bazda %35 büyütmeyi baþardý.

Tofaþ’ýn net karý 3Ç17’de operasyonel karlýlýðýn artmasý sayesinde geçtiðimiz yýlýn üçüncü çeyreðine göre %35 artarak 284 mln TL olarak gerçekleþti. Bu rakam bizim öngörümüz olan 248 mln TL ve piyasa beklentisi olan 256 mln TL’nin üzerinde gerçekleþmiþ oldu. Ciro yaklaþýk olarak beklentiler dahilinde %22 büyürken, net karýn beklentileri aþmasýnda, FAVÖK marjýnýn geçtiðimiz yýla göre sürpriz bir þekilde 2 puan artarak %11.7’ye yükselmesi etkili oldu (Deniz Yatýrým ve konsensus beklentileri %10.7). Kar marjýnýn artýþýnda yurt içi pazarda satýþlarýn daha yüksek kar marjý sunuyor olmasýnýn rol oynadýðýný düþünüyoruz. Sonuçlar ile beraber, Tofaþ 2017 yurt içi satýþ hedefini 5bin adet yukarý çekerken (120-130bin arasýna), ihracat hacmi beklentisini 300-330bin’den 280-300bin aralýðýna indirdi. Bizim beklentimiz yurt içinde 111bin, yurt dýþýna ise 318bin adet araç satýþý yönünde.

Güçlü sonuçlarýn hisse üzerinde ilk tepkisinin olumlu olmasýný beklerken, Þirket’in 2017 için yurt dýþý satýþ hacmi hedefini bu yýl ikinci kez aþaðýya revize etmiþ olmasý ileriye doðru ihracat hacmi performansýyla ilgili endiþe yaratabileceðinden, hisse üzerindeki olumlu etkinin sýnýrlý kalabileceðini öngörüyoruz.
    Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...

5. *ak yatýrým, tofaþ oto için 36,50 tl hedef fiyat ile 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesini korudu

Alýntý Originally Posted by nemaproblema Yazýyý Oku
    yurtdýþý satýþlar ve toplam satýþlar geçtiðimiz iki çeyreðe göre kötü.
    sebeplerini araþtýrmak lazým.
    Bende okudum. Ýhracat tahmini düþmüþ, benimde canýmý sýktý uzun vade için

iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben deðilim

7. Deniz Yatýrým

Cuma günü analistler ile 3Ç17 sonuçlarýný ve Þirket’in gelecek beklentilerini deðerlendirmek üzere Tofaþ yönetimi bir telekonferans düzenledi. Þirket’in düþüþ trendine giren yurt dýþý satýþ hacmi ve yakalanan yüksek karlýlýk üzerine odaklanýlan telekonferansta, yönetimin 2018’den daha umutlu olduðu izlenimini aldýk. Yurt dýþý satýþlar: Þirket 3Ç17 sonuçlarýnýn ardýndan ihracat hacmi beklentisini 300-330 bin araçtan, 280-300 bin araç aralýðýna indirmiþti. Bunun sebebi olarak Fiat’ýn stok yönetimine odaklanmasýný ve filo pazarýnda beklediðinden zayýf performansý gösterdiler. Yönetim bunun geçici olduðunu, 2018’de Fiat’ýn talebin toparlamaya baþlamasýyla ihracat hacminin yeniden artýþa geçmesi öngörüyor.

Karlýlýk: Yönetim, 3Ç17’de %11.7 FAVÖK marjý ile (2Ç17’de %10.4, 3Ç16’da %9.7) beklentilerin oldukça üzerinde operasyonel karlýlýk elde eden Tofaþ’ýn bunu maliyet düþürücü önlemler ve euro’nun deðer kazanmasýna baðlý gerçekleþtini belirtti. Ileriye doðru ise FAVÖK marjýnýn %10’un altýna inmesini beklemediklerini söylediler.

Temettü: 2017 karýndan 380-400 mln TL civarýnda temettü daðýtmayý öngören Tofaþ’ýn temettü verimliliði %2.5 ile bizim beklentilerimizin gerisinde kalýyor (Deniz Yatýrým beklentisi hisse baþýna 1.7 TL, Þirket beklentisi 0.8 TL). Telekonferans sonrasýnda hisse performansýnda bir deðiþiklik beklemiyoruz. Uzun vadede ihracat hacimlerindeki toparlama eðilimi, Tofaþ hissesinde etkili olacaktýr. (Kaynak: Tofaþ, Deniz Yatýrým Araþtýrma)

8. Tofaþ SUV üretmeye baþlýyormuþ

http://www.hurriyet.com.tr/herkes-ye...geldi-40651457

ofaþ, Bursa’da Egea Ailesi ve Fiat Linea otomobil modellerinin yaný sýra uzun süre Minicargo projesi kapsamýnda Fiat, Citroen ve Peugeot markalarýna, yeni Doblo projesi kapsamýnda ise Fiat, Opel, Vauxhall ve RAM markalarýna da üretim yaptý. ‘Yaptý’ diyorum çünkü Fiat’ýn önce Opel ardýndan PSA Grubu (Peugeot Citroen Grubu) ile yaptýðý iþbirliklerinin sonuna gelindi. Aslýnda Tofaþ, uzun süredir Opel ve Vauxhall’a üretim yapmýyordu. Peugeot ve Citroen markalarý için de uzun süredir çok cüzzi adetlerde üretim devam ettiðini biliyoruz. Ýþte bu üretim de 1 ay içinde tamamen bitiyor. Bu da Tofaþ’ýn çoklu markaya üretim stratejisinin sona geldiðini ortaya koyuyor.
    Tüm bu geliþmeler Tofaþ cephesinde iþlerin kötüye gittiðini deðil tam tersine yoðun talep gören ‘Egea Ailesi’ne daha fazla konsantre olunacaðýný ortaya koyuyor. Çünkü gerek Linea, gerekse çoklu markalara üretim Tofaþ’ý bir yere taþýdýktan sonra misyonunu tamamladý. Þimdi sektörde ‘Egea Ailesi’ne 4’üncü bir kardeþin ekleneceði konuþuluyor. Bu kardeþin de Avrupa’da ve Türkiye’de hýzla büyüyen kompakt crossover (SUV) sýnýfýnda yer alacaðý söyleniyor. Tek bilinmeyen bu modelin Türkiye’de mi yoksa Ýtalya da mý üretileceði sorusu. Çünkü Fiat Ýtalya’da ayný sýnýfta Fiat 500X ve Jeep Renegade modellerini, Bursa’da ise ailenin diðer üyelerini üretiyor. Tüm ailenin Bursa’da üretilmesi önemli. 4 markaya üretimin bitmesi, Linea üretiminin azalmasý Bursa’da kapasite sorununu ortadan kaldýrýyor. Toyota’nýn Sakarya’da ayný sýnýfta C-HR’yi ürettiði, Hyundai’nin de Ýzmit’te benzer sýnýfta bir model üreteceði düþünülürse, Tofaþ’ýn 4’üncü kardeþi Bursa’da üreterek önemli bir avantaj yakalayacaðý da ortada.

Sayfa 27/441 ÝlkÝlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •