Originally Posted by
thron
arkadaşlar karar verici pozisyonda olan insanlar bizim gibi rasyonel ve herkesin hak ettiğini almasını düşünen kişiler değiller ve mevcut demokrasi yapısı ile olamazlar.
geniş halk yığınları siyasilerden tek şey istiyor bana avanta ver; bu kömür yardımı olur, anneye bakma parası olur, erken emeklilik olur enflasyon üstü asgari ücret zammı olur vs..
buranın çoğunluğunu oluşturan beyaz yaka eğitimli ve vergi veren kişiler olarak biz sağılacak inekleriz. bizden çaldıkları ile yığınlara avanta dağıtıp seçim alacak akabinde yolsuzluk yapacaklar.
ülkede çalışan/üreten sayısı artmıyor devlet memuru ve sosyal yardım alan sayısı artıyor ve bunun dönüşü maalesef çok kolay değil.
burada birçok arkadaş rasyonel ve hakkaniyetli düşünüp emeklilik opsiyonel olsun diyor ama o iş olmaz/olamaz.
sistem şu an bile inanılmaz açık veriyor, opsiyonel olduğu anda herkes parasını sistemden çekip fonlara atar.
TC devletinin ömrünün emekliliği opsiyonel yapmaya yeteceğini sanmıyorum.
bazı şeyleri değiştirebilmek için çok ciddi travmalara (darbe, deprem, savaş vb..) gerek vardır bu da o konulardan biri.