Sayfa 25/472 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 193 - 200 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Anne babasinin mal varligi yoksa ne yapacak?

Sent from my LM-G710 using Tapatalk
    aç kalacak, ileride bu nesilde buna çokca rastlayacağız.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Anlamadigim birsey var

Askerler 20 sene hizmetten sonra emekli olur. Bu hep boyledir. Siz diyorsunuzki artik 20 degil 40 sene askerlik yapip emekli olunuyor.

Dogrumu anladim? Bu yasa ne zaman degisti?

Benim 38 yasinda emekli olan tanidiklarimin hicbiri asker degildi poliste degildi

Sent from my LM-G710 using Tapatalk
    Askerlerde fiili hizmet zamı diye bir durum var. Her 360 güne 90 gün ilave gün verilir. Ayrıca askeri okulda geçirilen süre de hizmet sürelerine eklenir. Bu sayede eski kanuna tabi olan askeri personel yüksek gün sayısı ile erken yaşlarda emekli olabiliyordu. 1999 dan sonra çıkan kanun ile onların da yaş kriteri yükseldi ve gün sayıları yüksek olsa dahi emekli olamıyorlar. Onlarda şöyle bir sıkıntı daha var devlet belli bir aşamadan sonra çalıştırmıyor ve zorunlu ayrılıyorsun. Üzerine maaş bağlanmıyor. Mesela Albaylık yapacağın maksimum süre kanun ile belirlenmiş üzerinde çalışacağın her yıl Askeri Şurada görüşülüyor. Yani 50 yaşında bir Albay artık orduda askeri şuradan uzatma alamazsa çalışamaz ve 65 yaşında emekli olmak için o da eyt li olarak bekler.
    Bisikletçi seni de çözemedim, emeklilikte yaşa takılanlarla ne sorunun var? Ülkenin kaynaklarını tüketen binlerce hukuksuz konu varken ve ayrıca kendin de erken yaşta emekli olmuşken nedir bu eyt takıntın. Bana ülke batar falan masalları anlatma. Gerçek derdin ne arkadaş senin? Son 2 haftadır burayı trolleyip durdun.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    5 milyon Suryeliyi besleyen , s-400 gibi hiç kullanılmayacak silaha , yap işlet garanti benden milyarlarca dolar ödeyen sistem emeklisine de dönüp baksın bir zahmet...
     Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    sanki 3.dünya savaşı çıkmış gibi milyarlarca dolara s400 alan, savaş uçağı alan sistem nasıl çürük bina oluyor anlatsana? daha doğrusu bu paraya sahip olan bir sistem sgk'yı çürük bina olarak terkederken nasıl eyt'liler suçlu oluyor? yahu para var madem bari 10 tane yangın uçağı al memlekette orman kalmadı, bir yığın itfaiye, vatandaş öldü. hadi anlat..derdin gerçekten ekonomiyse tabi..yok cahiller gibi ben aç kalırım ordumuz güçlü olsun yeter edebiyatındaysan vatandaşı eğitimsiz donanımsız bırakılmış, her hakkı devlet tarafından gaspedilmiş bir memleketin ordusu savaşta 1 ay bile dayanmaz. bina ve kolonlar örneğini güzel verdin, hükümet toplumu taşıyan bu kolonları söküp gereksiz işlerde kullanmaktan vazgeçmeli.
    Hala olaylara günlük bakıp saçmalıyorsunuz. Kahve mantığıyla düşünmeyin bana matematikle bana cevap verin.

Sadece 2020 yılında Emeklilere ödenen para 54 Milyar dolar.
    Ve emekli sayısı her yıl hızla artıyor. SGK'lı sayısı ise artmıyor, genç nüfus artmıyor.

Gideri sürekli artan geliri artmayan bir sistem ne olur? BATAR...

2030 yılında şuan ki şartlara göre emeklilere ödenmesi gereken para 100 milyar dolar olacak, peki sgknın geliri ne olacak 50 Milyar dolar. Aradaki farkı kim ödeyecek? Kimse... Müjde Maaşlarınız 10 yılda %50 daha eriyecek.
    2040 yılında durum dahada beter, maaşlar ciklet parasına dönecek.

4.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Hala olaylara günlük bakıp saçmalıyorsunuz. Kahve mantığıyla düşünmeyin bana matematikle bana cevap verin.

Sadece 2020 yılında Emeklilere ödenen para 54 Milyar dolar.
    Ve emekli sayısı her yıl hızla artıyor. SGK'lı sayısı ise artmıyor, genç nüfus artmıyor.

Gideri sürekli artan geliri artmayan bir sistem ne olur? BATAR...

2030 yılında şuan ki şartlara göre emeklilere ödenmesi gereken para 100 milyar dolar olacak, peki sgknın geliri ne olacak 50 Milyar dolar. Aradaki farkı kim ödeyecek? Kimse... Müjde Maaşlarınız 10 yılda %50 daha eriyecek.
    2040 yılında durum dahada beter, maaşlar ciklet parasına dönecek.
    evet miktar çok ama almanya aynı nüfusa hatta daha yaşlı nüfusa nasıl bin euro maaş ödüyor kardeş heryerinden altın elmasmı fışkırıyor almanyanın? parayı başka yerlerde çarçur edersen..misal 150 milyar dolar ayrılan kanal istanbul ve 70 milyar dolar ayrılan atom santralleri bunlar sadece bizim bildiklerimiz. iranda da 80 milyon insan var atom santralsiz onlar mağaradamı yaşıyor? mısırda süveyş kanalında istanbulun 4 katı trafik var bizim boğazın yarısı genişlikte bile değil. kendilerine rant gelecek bir iş olsunda noolursa olsun. vatandaşa gelince para yok. ha ben projeye karşı değilim önce vatandaşın günlük sıkıntılarını hallet sonra 1 milyar dolar ayırdığın uzay projeni bile başlat amenna sonuna kadar desteklerim.

5. Benim 40 yıl önce aylık Ş100'er olarak ödediğim primler nerde ?

Sistemin o gün başladığını ve sistemde bir tek benim olduğumu düşünün ...

SGK'nın , Emekli Sandığı'nın gayrımenkulleri peşkeş çekilmiş olabilir mi ?

Kurum ; 'çiftlik' gibi kullanılmış olabilir mi ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Benim 40 yıl önce aylık Ş100'er olarak ödediğim primler nerde ?

Sistemin o gün başladığını ve sistemde bir tek benim olduğumu düşünün ...

SGK'nın , Emekli Sandığı'nın gayrımenkulleri peşkeş çekilmiş olabilir mi ?

Kurum ; 'çiftlik' gibi kullanılmış olabilir mi ?
    İtibardan tasarruf olmaz diye diye yediler o paraları...Yandaşlarına peşkeş çektiler yediler, 3 maaş 5 maaş verdiler yediler maalesef.
    Şimdi de piyasalara saldıkları trolleriyle ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar.

bu açgözlü israfçı zihniyete para yetişmez.. bakın adamlar 300 odalı yazlık saray yaptılar kendi şatafatları için, hiç gerek yokken..eski cumhurbaşkanlarına 6 odalı yazlık yetmişti oysa ki ama bunlara yetmedi..!!!!

siz emekli olmayı istedikçe sömürüleceksiniz..

olması gereken: "emekli olmayacağım paramı geri ver, ben başımın çaresine bakarım" olmalı..

unutmayın o para zaten sizin.. vergisini verdiğiniz kazancın üstüne bir de sgk primi ödediniz.. sgk primi bir vergi değil.. sizin emeklilik hakkınız.. ama istemiyorum deyin.. ellerinden kozu alın..

paranızı geri isteyin.. en temizi bu.. dunyanın sonu değil..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu açgözlü israfçı zihniyete para yetişmez.. bakın adamlar 300 odalı yazlık saray yaptılar kendi şatafatları için, hiç gerek yokken..eski cumhurbaşkanlarına 6 odalı yazlık yetmişti oysa ki ama bunlara yetmedi..!!!!

siz emekli olmayı istedikçe sömürüleceksiniz..

olması gereken: "emekli olmayacağım paramı geri ver, ben başımın çaresine bakarım" olmalı..

unutmayın o para zaten sizin.. vergisini verdiğiniz kazancın üstüne bir de sgk primi ödediniz.. sgk primi bir vergi değil.. sizin emeklilik hakkınız.. ama istemiyorum deyin.. ellerinden kozu alın..

paranızı geri isteyin.. en temizi bu.. dunyanın sonu değil..
    ben elimden gelse isteğe bağlı bağkura yatırdığım aylık 1200 lira paranın tümünü bese yatırmak isterdim, şu an emekli olana 1900 lira maaş veren bağkura ödediğim tutar yüksek. ama işte bes sistemi özel sektör güvenilmez türkiye şartlarında sadece para biriktirme amaçlı bakmak gerekiyor. bunlar hem sana ölene kadar ödeme yapmıyor hem sağlık sigortasından sınırsız faydalanamıyorsun. 80 yaşında tedavisi için akrabalarından para dilenmek zorunda kalanların durumuna düşmek istemem doğrusu. el mahkum ödüyoruz. bugün 40 yaşımda borsa işlemlerinde bana güzel para kazandıran bu cin gözler tuşlara basan hızlı parmaklar bir gün işlemez hale gelecek. ileride ne olacağımızı anlamak için anne babalarımızın haline bakmak yeter..
    Son düzenleme : friendly_1980; 17-11-2021 saat: 12:36.

Sayfa 25/472 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •